- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #29.621
Bizde aramızda çekiliş yapıp hediyeleşsek nasıl olur? hatıra kalır ve güzel de olur diye düşünüyorum
Sevdem sevdem uyku setinin yorganını,yastığını falan yıkadın mı?
Funnababy aldım ben luna krem olandan.
Kaç derecede yıkıcam?
Bu konuyu yarın gün içerisinde konuşalım hayatım bu saatte çok az oluyoruz. Gece zaten millet kocasıyla ilgileniyor. Dİzileri var birde çalışanlar evden nete pek girmiyor (crafty hariç) o yüzden ama sen çekilişin nasıl yapıldığını öğren istersen ekim annelerinden.
Hayatım bana geçen gün gittiğimde acile alttan bakıcam açılmışmı açılmamış mı diye dedi doktor. Soyundum yattım 30 sn ile 1 dk arası sürdü bakması.Ama bana açılma var mı diye baktılar. Çatı muayenesi yapılmadı. Zaten yapılmayacakta. Çünkü ilk doğumum normaldi fırt diye çıktı. Çatı muayenesinin gerekliliğini kağan abimiz güzelce açıklamış uzman tv de. ordan izleyin derim.
ya zaten bir mobilyacı bi sey soylemisti bana cok uzulmustum o zaman.. demisti ki anneler babalar hep kendi zevklerine makhum ediyorlar cocuklarını ben buna cok karısıyım belki o cocuk hic sevmeyecek o motifleri di mi ama demisti.. cok moralim bozulmustuu(
biz cok hevesleniyoruz ama belki de dedigin gibi hic emziremeyecegiz onda.. bakalım kısmet isleri..
senin tabi tecrubelerin var canım sen de haklısın..
ben de yavastan acayım o zaman koku varsa havalansın ama tozlanmasın istiyordum yeni aldıgım hicbir seyi hemen kullanamam buna ayakakbı canta kıyafetlerim de dahil manyak mıyım neyimde bu sefer mecburen kurdurayım bari kocişe napiim..yatagını naapacaksın peki canım onu direkt koyacak mısın yoksa bi yıkama isleminden falan gecirecek misin? ben havlandıırım diye dusunuyordum..
bana baby jem sunger yatak satmıstı e-bebek teki cocuk visko onermemisti park yatak icin
evet Orçun beye gidiyorum..
dediğin gibi durumumuz farklı, bakalım yarın öğrenirim
çok heyecanlıyım eğer herşey yolunda ise yarın gezinmeme izin verecek
yatmaktan çok sıkıldım artık...
canım bende 200-300 gr. biliyordum. dr. ne dedi normal mi dedi.
birşey sordum ama ipleyen yokbirşeyler söyleyin hele. yapalım mı yapmayalım mı?
Aynı doktorda mı yapıldı ölçümün ? Ben 2 farklı dr.a gidiyorum, ölçümler arasında epey fark oluyo. Kilo da çok değişiyor haliyle.
Benim de FL bi öncekiyle yakın çıkmıştı, boyu da ondan söylüyorlar ya. Sormuştuk dr.a, ölçümümden farketmiştir dedi, siz ona da mı bakıyosunuz der gibi :) tekrar ölçtü, ufak bi cm oynamıştı. Belki öyledir, sıkma canını.
Yine de beslenmene dikkat et tabi, tuzsuz badem, ceviz, balık ve muz tüketmeye çalış. Gerçi benimki de tombik sayılmaz :) Sağlıklı olsunlar da...
selam annecikler; yine hızınıza yetişemedim vallahi. oku oku bitmiyo. malum çalışıyorum ben hala pek giremiyorum kk'ya ama iş o kadar yorucu olmaya başladı kibugün halsizlik, ağırlık, deli gibi bi uykusuzluk vardı. yoksa grip mi geliyo diye düşünmedim değil allah korusun ya .....:18: bide bugün dudağımda uçuk çıktı ve giderek büyüyo. bende vektavir diye güçlü bi krem var normalde uçuk çıktığı anda onu sürerdim. 1 saatte etkisini gösterirdi. o kadar etkili bi ilaç. ama gebelik kategosi C 'miş. sürmedimçekindim vallahi. ama uçuk ya dahada büyürse bebeğe olumsuz bi etkisi olur mu ? dudağımdada olsa sonuçta virüs bu . offf ya
doğal bi öneriniz varmı uçuğa karşı
maaşşallahhhhhBebeğimmmmm hoşgeldin,dualarını eksik etme canım bu arada benim tarih bugün kesinleşti 4 kasım teyzesi
maaşşallahhhhhbnmde tarih belli..
01.11.2011 inşallah 52 gün sonra sezeyanla oğluşum doğcak..
ama anestezi şekli belli değil.
iyi akşamlar kızlar geçmişe bakamadım herkez iyidir umarım 1 haftadır evdeyim artık, çok sıkıcıymış yaaa :) kızımın alışverişi de bitti sayılır ayın 19 unda doktor randevum var bakalım doğum tarihi o zaman belli olucak sanırım pztsi günü rapor için hastaneye gitmiştim ve muayenehanesi olan prof dr ların cerahpaşada ameliyat yapmalarının kaldırıldığını öğrendim yasa pzsti yürürlüğe girmiş ben zaten druma bıçak parası vericektim diodum en azından hastaneye vermem özel oda tutarım orda doğurum diodum maalesef ya acıbadem yada medical park bahçelievlerde doğum yapıcam kimbilir kaç paraya malolucak bize drunda bıçak parası en az 3000 tl hastaneyi düşünmek bile istemiyorum buna biraz canım sıkıldı benim yaa
kizlar sinirlerim cok bozukaglaya,aglaya karnima agrilar girdiiiii...
mutfagimda fare yakalandi gecen senede gelmisti nereden geldigini bilmiyoruz.esimde yoktu arkadasimin esini aradim o gelip oldurdu yapiskanli tuzak koymustum her ihtimale karsi mutfak dolaplarin en alti olurya ayak yerleri orada yakalanmis,ciyak,ciyak bagiriyordu ay hala sesi kulagimda...cildiracagim ben bu evden tasinacagim kizimi boyle evde buyutmek istemiyorummmm.....uyamam ben bu gece uyamam esimde pazartesi gunu gelecek Allahim baska olmasa bari fare felan...
hu hu ben doktordan geldim:) başı yola girmiş oğluşun sonundaaa:) çok mutlu oldum.ekimin 1inden itibaren artık bebeği bekliyoruz dedi doktorum. nasıl yani dedim ne zaman geleceğini bilemeyizbekleyip göreceğiz dedi. normal mi sezeryanmı istiyorsun dedi normal dedim o zaman ekim sonuna kdr bekliyoruz gelmezse ekim sonu alıyoruz dedi ay heyecanlandım
bebişin eşyaları ve çantam da tmm odasını da haftaya alıcam inş:)bu arada 34-35 haftalık bebiş kaç kilo olmalı yaw?
bende nili merak ediorum ne kadar oldu tosbağam acep
vuslatımız cuma :)
benim karnım aşaa düşmüş her gören öle dio bende tırsıom yawwww
anam da 15 güne gelir bu dio
pehhh
bende nili merak ediorum ne kadar oldu tosbağam acep
vuslatımız cuma :)
benim karnım aşaa düşmüş her gören öle dio bende tırsıom yawwww
anam da 15 güne gelir bu dio
pehhh
Amanda masaallh bebisine dönmüsmerhabalar dün doktora gittim bebişimin artık döndüğünü gördüm çok mutlu oldum rh uyuşmazlığı için de test verdim sonucunu daha almadım umarım bi sorun çıkmaz doktor iyi dedi şu sonuçlardan sonra daha bi rahatlıcam ben de kışlık mı alsam yazlık mı karar veremedim olmazsa biraz ince alıp kalın yelek falan da koyayım diyorum hastane için en azından üşürsem çözüm olarak bişiler giyerim üstüme ama kalın alıp da sıcaklarsam sorun olur genel de hastaneler de sıcak oluyor bebek görmeye gittiğimde hep sıcak olduğunu hatırlıyorum odaların
Sagol canim cok tesekkürler.Sanada gecmis olsun.cnm geçmş olsn bende troit hastasıym inş.düzelirsin.kızının doğum günü kutlu olsn nice hep mutlu yıllara...
merhaba anneler.bugün benim moralim çok bozuketlik doğumevine kontrole gitmiştim bugün ilk kez.doğuma son olarak oraya karar vermiştim.
ultrasında plasentanın erken yaşlandığını söyledi doktor.şok oldum,çok canım sıkıldıyeni başlamış sanırım,yani şuan az bir bölgede zaten 15 gün önce yoktu.15 günde bebeğim 300 gr almış ama bu yaşlanma ilerlerse bebeğin gelişimini olumsuz etkiliyormuş. normal gebeliklerde son dönem olabileceği yazıyor ama umarım ilerlemez,ilerlerse pek iyi değil. artık daha sık kontrollere gel dediler 15 gün sonra nts için çağırdılar ozaman bakalım yaşlanmaya tekrar dediler. ama çok moralim bozuldu.erken doğumu tetikler diyor,yeşil yapraklı sebze,bol oksijen dikkat edin kendinize kızlar çok moralim bozuldu benim. daha sonra tanıdık bir hoca var onunla görüştüm o başka doktora yönlendirdi,o biraz içimi rahatlattı ama sonuçta risk devam ediyor.inşallah artmaz ne olur dua edin bana
hu hu ben doktordan geldim:) başı yola girmiş oğluşun sonundaaa:) çok mutlu oldum.ekimin 1inden itibaren artık bebeği bekliyoruz dedi doktorum. nasıl yani dedim ne zaman geleceğini bilemeyizbekleyip göreceğiz dedi. normal mi sezeryanmı istiyorsun dedi normal dedim o zaman ekim sonuna kdr bekliyoruz gelmezse ekim sonu alıyoruz dedi ay heyecanlandım
bebişin eşyaları ve çantam da tmm odasını da haftaya alıcam inş:)bu arada 34-35 haftalık bebiş kaç kilo olmalı yaw?
yeni 33+1deyim canım.bilmiyorum ya çok moralim bozuldu.2 doktor baktı bugün aslında çok bir şey demediler ama sık kontrol edilmen lazım falan dediler.bende şu 36yı bir atlatsam diye dua ediyorum.korkumda bebeğin gelişiminin yavaşlaması falan.çok fazla değildi kilosu 1900 civarıydı bugün.15 gün önce 1600. ortalama değerlerde yani hep oyüzden de şöyle 2.5 kiloları falan geçse inşallah.ne yesem bilmiyorum ki aslında çokta dikkat ediyorum.birde doktorum şu diyemiyorum sürekli farklı yerlere gittim durdum,şimdi etlikte hangi doktora gitsem karar veremedim,hoca bir tanıdık var ama oda yardımcı olurum falan dedi doktor adı vermedi.kafam karışık,doğuma kim girecek( o hoca girmeyecek anladığım kadarıyla,çekiniyor insan çok yakın olmayınca soramıyorda bir şey) özel oda sıkıntı,yer bulunmuyor diyorlar etlikte.yatan hasta katlarını gördüm bugün berbattıhep özelde yapacağım dedim ama yenidoğanı falan iyi olduğu için doğumevinde olmak daha mantıklı geldi son anda karar değiştirdim.bugünde kafam iyice karman çorman oldu.şimdi kara kara düşünüyorum ne yapsam acaba diye
çok içim dolmuş amma dertlenmişim
bebeğe yaraması için önerebileceğiniz bir şey var mı kızlar? bebeğe kesin yarayacak yiyecekler? et,süt,tavuk,balık,yumurta ve kaşar peynir çok aldırır diye duymuştum.bunlar dışında önerileriniz var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?