2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
kızımın ciclerini topike ekledim. Ama telefonumun çekim kalitesi düşük olduğu için görüntüler çok iyi değil.:26::26::26:

canım çok üzüldüm. o doktora ne kadar sövsen haklsıın tabi. belki de doğumunda saçma sapan şeyler yapacaktı, böylesi daha hayırlı oldu. sende o pislik yüzünden stres yapma lütfen haftada 1 olacak diye bi kural yok hem.

canım FL uzunlğunu 7 ile çarp sana boyunu tahmini olarak verir.

adaşım hemşom ben inan ki kilolu bebek sevmiyorum. ben küçükken camış gibiymişim annem taşıyamazmış :) bu neyle alakalı bilmiyorum yapı meselesi değil yediklerimle içtiklerimle alakalıysa eğer yediklerimi yazayım sana. hergün 2 bardak süt, 3 ceviz, 2-3 meyve, her sabah yumurta, haftada 3 kere balık yağı hapı (efa daily), balık pek sevmem ama mevsimi gireli bikaç haftadır her hafta yemeye çalışıyorum, arada sırada fındık- badem- bal-pekmez. ha bide ferrum forte ve elevit tabisi. ben bunları kilolu olsun diye değil zeki ve sağlıklı olsun diye yiyorum. umarım 40 a kadar durmam çünkü dr durursan normal doğuramayabilirsin diyor.

Toplam 14 kullanıcı konuyu okuyor. (9 üye ve 5 ziyaretçi)

kahvekolik
fatmakoca
dosthane+
Sedus
SevdeBilge
iremhazal
Smurfie81
bella_83
çaykaşığı

dosthane, nasılsın canım? seni bayadır görmemiştim. genelde senle bat ımız aynı olurdu. hey gidi hey yaaa

Tünaydınlar. Bugünden itibaren izne çıkmış durumdayım.Pazartesi doktor randevumuz var, raporumuzu alıp okula vereceğiz inşallah. 8 hafta bekleme süresi başlıyor. Sağlıkla ve hayırlısıyla gelir kuzucuklar inşallah. Kime sorsam herkes 38.haftada filan doğurmuş. 40 haftayı bulan yok. Bakalım biz ne kadar dayanabileceğiz. Normal doğuma alıştırmaya çalışıyorum kendimi ama korkmuyor da değilim. :18: Hakkımızda hayırlısı inşallah... Herkese mutlu haftasonları...

canımm..

cok sinirlendim şimdi orda olsam gidip bi güzel dövcem o dru .. benim kabullenemediğim kısım üslup.. yani yapmayabilirsin yarı yolda bırakmıs olabilirsin ama bizler o kadar hassas bir sürecteyizki neden bu kadar anlayıssız oluyorlar anlamadım..

sanırım sen izmirdeydin.

bizim bankada bi arkadasım 37. haftadayken izmire gitmişti ve dogumu orda özel bi hastanede yapmıstı.. ve fiyatlarıda cok cok uygundu..

senin özel durumunda var biliyorum.. eger istersen hastane ismini ve dr adını alabilirim pazartesi günü..

sakın kendini yıpratma şimdi.. bebişin etkilenmesin.. Allah bi kapı acar zaten..

ilgimdisi çok üzüldüm durumuna. Gerçekten sinir bozucu. Maalesef böyle doktorlar var memlekette. Allah o vicdansızlardan korusun. Sen moralini bozma. Sonuçta ssk ya da özel hastane, bir şekilde bulunur yolu. Sakince araştır. İzmir'deymişsin. Birkaç yakınım var orada. İsterse araştırabilirim senin için. Dört koldan araştırırız, buluruz yolunu. Kim kalmış ortada da sen kalacaksın. O doktoru da Allah bildiği gibi yapsın. Doğuma gittiğinde doktorunun balayına çıktığını öğrenen bir tanıdığım vardı, kadın sap gibi kalmıştı, son hafta son kontrolde öğreniyor doktorunun tatile çıktığını. Gitti üniversite hastanesinde sezeryanla doğum yaptı. Sonçta yolu buluur bir şekilde ama senin üzülmen kötü, bebeğin etkilenmesin bundan. Rahatlamaya bak. Son haftaların artık. İnşallah sağlıkla bebişin kucağına geldiğinde hepsini unutacaksın bunların.

bugün kızımı gördümm..

Sare hanım annesini üzmemiş ve 5 gün geri olan gelişimi 1 güne düşmüş.. boyumuz 44 cm kilomus 2100 gr..

en cok kilo kısmına sevindim.. son kontrolden bugüne 600 grdan fazla almıs 3 haftada yani

raporumuzu da aldık... bayrama kadar calıscam.. 1 hafta gec verdi raporu dr çünkü acıdı sanırım bana biraz daha kızımla kalayım diye ..dogum sonrasında kullanmıs olcam izni..

normal dogum konusunda cok ikna edici konustu.. her hasta farklıdır ama şimdiye kadar kesili bir normal dogumum olmadı hic dedi (bi yandan da tahtaya vuruyor) kontrolü yaparız 37 den sonra bakarız duruma göre karar veririz dedi.. sanki ikna oldum gibi.. kızım kafasını asagıya koymus bu arada...

maşşallah sare hanıma kuzu yaaa benim tosunumda artık dönsün iztiyorum normal dogum istiyorum kesi olmasın istiyorum çok şeymi istiyorum kızlar

32+3 üm ben canim.(Bu hafta hesabi söyle canim sen 36. haftaya girmissin,cünkü 35i tamamlamissin yeni haftaya baslamissin,benim doktorum o sekilde anlatiyor.Bende 33 hafta icindeyim.)Amin canim dualarina katiliyorum bende.

Canim benim Rabbim insaallah ciktigi isten daha hayirli bir is nasip eder esine,cünkü bebisler riziklariyla geliyorlar.Benim esimde hamileligi ögrendikten sonra isten cikmisti,bir ay sonra o isten cok daha iyi bir ise girdi cok sükür.Hic bir zaman negatif düsünme canim benim pzitif düsün pozitif seylerle karsilas.

bandırmada gidiyorum doktora.dediğin gibi son ana kadar değişebilir tabi. ayy bilmiyorum ben normal doğumdan çok korkuyorum yaa kendimi alıştırmaya başladım artık ama bakalım nolcak:18:

maşşallah sare hanıma kuzu yaaa benim tosunumda artık dönsün iztiyorum normal dogum istiyorum kesi olmasın istiyorum çok şeymi istiyorum kızlar

cok sey istemiyorsun.. hem döner daha ben benimkinin böyle kalacağını sanmıyorum.. cok kıpır kıpır..

ama normal dogum düşüncesi için beni cesaretlendiren doktorum sonucta kesili bişey yaparsa psikolojimi nasıl düzeltecek onu düşünüyorum bende..

maşallah sare hanıma annesi siz normal doğum istedikçe bende gaza geliyorum

maşallah sare hanıma annesi siz normal doğum istedikçe bende gaza geliyorum

canım ben ilk günden sezeryan dedim aslında .. hatta öyle herseyin dogalı makbüldür diyenlere ben almayayım siz buyrun dedimm.. hala vazgecmiş değilim .. ama bugün dr beni cesaretlendirdi bayagı.. bide kadına cok güveniyorum ben.. ne dese yapcam.. tabi olay anındaki fikrimde cok önemli...hayırlısı diyip beklicez...

maşallah sare bebeğe
doktorun çok iyiye benziyor, hem normal yanlısı hem kesisiz.

ayy canım yaa bende aynı senin gibi düşünüyorum hatta ilk günden asla normal olmaz diye restimi çektim ama bu doktorlar gerçekten cesaretlendiriyo insanı olay anında bende naparım bilmem ondan beklemek lazım bebeğin gidişatını bende astım var bide nefesim yetmez diyorum normale doktorısrar ediyo halbuki ben kendi alır hemen sezeryana diye düşünüyodum. bide normalde bebeğe bişi olcak diye çok korkuyorum ben bi tanıdığım kızının başında ebenin 4 parmak izi vardı senelerce öle kaldı. büyüyünce saçına gitti. bebek için en zararsız şekilde olsun istiyorum...

bu nası bi örnek ya, ebenin parmak izleri kalmış falan.. arkadaşlar kötü anıları paylaşmayalım lütfen burada, rica ediyorum.. zaten normal doğumdan çok korkan bi sürü insan var, bide böle ürkütücü hikayelerle hepten korkutmayalım, rica ediyorum..

maşallah sare bebeğe
doktorun çok iyiye benziyor, hem normal yanlısı hem kesisiz.

saol tatlımmm..

evt bu anlamda gercekten sanslıyım..

ve ben bu kadına inanılmaz güveniyorum 2 yıldır zaten ona gidiyorum geriye kaldı 7 hafta beni bu saatten sonra sasırtırsa yıkılırım .. hayatım da hic baska bir kadın dogumcuya gitmedim çünkü..

ben gecen kontrolde anlamıstım bu kadının normal doguma tesvik edeceğini.. tarih belirleyelim esim 11 kasımda istedi bayram dönüşü oldugu için acaba tatilde olurmu diye sorduk.. sezeryan olacak mıki demişti..bizde yani öyle düşünüyoruz demiştik.. ama zaman olmadıgı için konusamadı pek..

bu sefer de cesaretledirdi.. normal dogumun daha zevkli ve tatmin edici oldugunu söyledi .. ve şimdiye kadar kesili dogumunun hic olmadıgını söyledi.. en fazla 2 dikiş atmıs ki bu hiçbişey.. ama kontrolümüzü yaparız ona göre karar veririz diye de ekledi..hayırlısı artık .. yasayarak görcez..

kıyamaaammm, şuan nasıl bir psikolojide olabileceğini çok iyi tahmin ediyorum.. üzülme diycem ama üzülüyo insan, haklısın.. en azından ümidini kaybetme, iyi düşün iyi olsun... hangi şehirdesin canım, iş konusunda yardımcı olabiliriz belki.. hı?

Fatma maşallah bebeğine ve doktoruna canım...
bende bu hafta doğumu konuşurken kesi olayını sormayı unutmuşum...
bakalım benim ki ne diyecek...
dedi ki normal doğum ikna olmakla alakalı...
eğer kendini hazırlarsan rahatlıkla doğum yaparsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…