- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #31.161
nehirada, benim bildiğim 32 hafta dolunca değil, 31. hafta dolunca doğum iznine ayrılabiliyorsun. yani 31+6 bittikten sonra. eğer doktorun da uygun görürse 37. haftaya KADAR (36+6 bittikten sonra) çalışıp sonra mecburi izne ayrılman gerekiyor.geriye 3 hafta kalıyor, her türlü bunu kullanman gerekiyor. senin bebeğinin muhtemel doğum tarihine göre bu 28 Ekim gibi görünüyor. biz de işin aslını anlayana kadar baya bir cebelleştik. benim muhtemel doğum tarihim 10 kasım. ama ben doğum sonrasına 5 değil 3 hafta atacağım. 37. haftaya kadar çalışabilir raporunu doktordan aldım ama 11 ekimde okula bırakacağım dilekçe ile doğum iznimi başlatacağım. umarım seni doğru anlamışımdır.
yok !!!!
500 kere söledim onlara merak edioruz verin şu teli bari 1 kişiye diye
yok ! devlet sırrı hanımların telefonu
kızcam onlara
günaydınlar herkese,
fatmacım bende mutfakta zebra stor kullanıyorum memnunum. güzel bir tül altına da storu öneririm ipli ile uğraşmaz zor valla.. herşeyin krem olucaksa yada beyaz halıyı renkli secebilirsin gayet cici bi halı beğendim ben
eskiden millet çamaşırları külle yıkarmış. hiçbirşey olmazmış. birde eskiden beşiklere balmumundan muşamba yaparlarmış. onun üzerine örtü. onun üzerinede özel bir toprak varmış onu ateşte kavururlarmış mikrobu kırılsın diye. sonrada onu sererlermiş bebenin altına.
şimdi ne günlere kaldık. yok o deterjan yok bu deterjan
yok o göğüs kremi olmadı bu olsun
çok mu geri kafalıyım ne:26: eskiden sorunlar daha azmış be
güle güle kullanın canım çok hoş.. avize çok uygun bu arada, hangi siteden buldun link yollasana.. daha uygun bi avize bulamazsın zaten.. benim takımda buna benziyo, ben halıyı düz renk düşünüyorum, çünkü mobilya yeterince cıvıltılı... evde lacivert halım var onu kullanıcam ben.. ama o olmasaydı, kırmızı almayı düşünüyodum.. confettide uygun çocuk halıları var ama çok karışık desenli, bence sen düz, göz yormayan bişiler düşün.
ben ölmüşüm de haberim yok
1 salonu süpürdüm 30 m2 fln 1 makine çamaşır attım bi de yerini sildim salonun vileda ile he yanlış anlamayın
pilim bitti resmen 10 dk lık işle
canim secimin cok güzel ama deseni detayi var mobilyanin bu yuzden bende kalanlari sade secmenden yanayim. özellikle duvarlara vs daha fazla aksesuara vs gerek yok cok goz yorucu olabilir. Bebek odasi icin tavsiye edilmiyor zaten cok asiri renkler desenler sade tutulmaliymis dikkat dagitici vs oluyor diyor uzmanlar....Avize cok hos ve cok uyumlu ancak bu kadar olur derim....
aman ne para veriosun birsürü boşuna
bauhouse a git
orda renk renk halatlar var al birer metre bağla as işte
mis gibi olur
hatta perdelerine de al halat, yanlara tuttururken o halatlarla tuttur tam concept olsun :)
bak içime iç mimar kaçtı bi anda :)
Son sayfayı göstermiyor bu KK. Pis KK.
pozer bu arada odanı ok beğendim. Avize de çok uyumlu. crafty'nin fikirlerine ben de katılıyorum.Dizayner filan olsan ya sen crafty?
sağlıkla kullanın inşallah...
bence fazla aksesuar boğabilir odanızı...çünkü dolaplarınız hareketli...
avizeye bayıldım...
bu kadar uyumlu zor bulunur...
ay sanki kaydediyorum demişti..
saol tatlım.. suan bende store yaptırmaya meyillendim.. hayırlısı bakalım..
tenk yu şekeri..
bacım bu cok eski oldu ama ya..
toprak filan..
ben düşünüyorumda bizim sıpaların zamanında yapılan hazırlıklar nasıl olacak asama.. katedilen yola bakar mısınız.. topraklardan balmumu muşambalardan göğüs kremlerine.. burdan gidiş nereye olcak acep..
bu arada göğüs kremine para vermeyin. bal sürün. testedilmiş onaylanmıştır
canım biliyorum da ben oraya bir daha hayatta gidemem.. hatırlarsın bir pazar oradan gecmistim ama senin yazını okumadıgım icin icine girmemistim.. normal mothercare 'Lerde yok herhaldemother care bağdat caddesindeki outlet ten 2 tanesini 3,90 a aldım sütlüğün
çok da hoş
penye ama
penye istemezsen ten ve kom da dantelli var
ne marka aldın canım? benim kompedan'dan aldıgım'da meme bolumunde delik yok cok cirkin cıktı acıp bakmadan alınca boyle oluyohımm. ben h.burada dan almıştım emzirme atleti.
cnm ben magıcform aldım cokta memnunum kotton ama normal sütyen gıbı gayet güzel toparlıyo kompedana göre pahalı ama çok rahat tavsıye ederım deneyerek al sütyenınıkızlarrr gunaydın hepinizeee!!!
kucak dolusu sevgilerrr...
bir sey sormak istiyordum sizlere..
ben daha evvelden kompedan'dan iki emzirme sutyenş + 1 tane emzirme atleti aldım ama gecen bi acıp bakayım dedim atleti begenmedim.. sutyenler de duz penye oyle cok guzel degiller..
bana tavsiye edebileceginiz bir marka var mı?
m&s a baktım iki tanesine 90 lira istiyor da bana cok pahalı geldi simdilik istemiyorum o kadar para vermek cunku cok alacagim turk ve kaliteli br marka var mı?
hem sutyen hem de atlet icin?
merhaba anneler,inşallah bebişler ve siz iyisinizdir...
benim çok moralim bozuk hala :2: plasentadaki yaşlanma devam ediyor bugün başka bir doktora gittim,adam pat diye kalbi durabilir hçbir şey olmayadabilir dedibu nasıl bir çelişkidir yaa ne yapacağım ben ?
adam riski belirtmek için dedi tabi bunu,doğumevi'ne gidiyorum demiştim oraya git düzenli kontrol etsinler seni,doğuma erken alabilirler dedi.bende çok mu artmış yaşlanma dedim,oda bundan çok daha fazlası ile hiçbir şey olmayabilir ama bununla pat diye kalbi de durabilir insan bu o saniye pat diye kalbi durursa yapacak bir şey yok.eve gelene kadar ağladım çok moralim bozuk.doğumevinde 2 ayrı doktor baktı geçen hafta ve 2 hafta sonra gel dedi ikisidemadem böyle sakıncalı onlar neden bukadar sallamadı ?sadece sık kontrol edelim falan dediler.yıkıldım bugün resmen çok canım sıkkın.
37yi bir geçsen hemen alırlar seni doğuma dedi bugünkü doktor,yani ben erkenci görünüyorum kızlar.ama daha 34e yeni girdmşu 2 haftayı nasıl atlatacağım ben sakin bir şekilde,hareketlerini takip ediyorum bebeğimin çok şükür hareketli,kilo bile almış geçen haftaya göre geçen hafta 1900 derken şimdi 2250 dedi doktor.tabi bunlar tahmini değerler ama enazından gelişimi durmamış buna da şükür
ne yazsam bilemedm başka,baya birde yazmışım kusura bakmayınçok üzgünüm şuanda.hangi hastaneye gitsem biliyorum ki aynı şeyi söyleyecekler.ve şuan yapacak hiçbir şey yok.bizim canımız giderken karşı taraftakilerin bukadar umursamaz olması çok kötü. kendinize dikkat edin
annemden bir tarif
ayva çekirdeğini suda kaynatçakmışız, onu sürcekmişiz her emzirmeden sonra o balmumu gibi kaplıomuş memeyi koruomuş
hemde doğal :)
ayvayı almış bile kuzum
Canım Allah yardımcın olsun. Üzme kendini bazı doktorlar abartıyor bence çoğu anneyi gereksiz yere üzüyorlar yok down sendromlu, yok sakat doğar, yok ölü doğar hiç anneyi düşünmeden iyice araştırmadan pat diye söyleyip anneyi boşuna üzüyorlar. Gerçekten öyle kalbi duracak olsa doğumevindeki doktorlar söylemez mi hiç böyle bir risk varsa göze alamazlar söylerler yani. Sen üzme kendini bak gelişimi de devam ediyormuş çok şükür. Sen düzenli kontrollerini ihmal etme gerekirse doktora söyle içim rahat etmiyor her hafta kontrol edemezmisiniz diye ya da başka bir doktora daha görün. İnternetten araştırdın mı bu durumu neler yaşanıyormuş ya da böyle bir topik aç plesenta yaşlanması yaşayanlar diye bakalım diğer aynı durumdaki anneler neler yaşamışlar. Kendini hiç üzme olmaz birşey Allahın izniyle.
gulyc eleştiriyor gibi düşünüp yanlış anlama canım da ikimiz de aynı şeyi konuşuyoruz aslında. Benim bildiğim 31+6 da zaten 32. haftayı doldurmuş oluyorsun. 31. hafta 6 günce dolmuş oluyor yani. Zaten hafta hafta gebeliği açtığında 32. haftada 31+0-31+6 yazıyor. Ben 32. haftayı doldurunca ayrıldım izne.
benim çok moralim bozuk hala :2: plasentadaki yaşlanma devam ediyor bugün başka bir doktora gittim,adam pat diye kalbi durabilir hçbir şey olmayadabilir dedibu nasıl bir çelişkidir yaa ne yapacağım ben ?
adam riski belirtmek için dedi tabi bunu,doğumevi'ne gidiyorum demiştim oraya git düzenli kontrol etsinler seni,doğuma erken alabilirler dedi.bende çok mu artmış yaşlanma dedim,oda bundan çok daha fazlası ile hiçbir şey olmayabilir ama bununla pat diye kalbi de durabilir insan bu o saniye pat diye kalbi durursa yapacak bir şey yok.eve gelene kadar ağladım çok moralim bozuk.doğumevinde 2 ayrı doktor baktı geçen hafta ve 2 hafta sonra gel dedi ikisidemadem böyle sakıncalı onlar neden bukadar sallamadı ?sadece sık kontrol edelim falan dediler.yıkıldım bugün resmen çok canım sıkkın.
37yi bir geçsen hemen alırlar seni doğuma dedi bugünkü doktor,yani ben erkenci görünüyorum kızlar.ama daha 34e yeni girdmşu 2 haftayı nasıl atlatacağım ben sakin bir şekilde,hareketlerini takip ediyorum bebeğimin çok şükür hareketli,kilo bile almış geçen haftaya göre geçen hafta 1900 derken şimdi 2250 dedi doktor.tabi bunlar tahmini değerler ama enazından gelişimi durmamış buna da şükür
ne yazsam bilemedm başka,baya birde yazmışım kusura bakmayınçok üzgünüm şuanda.hangi hastaneye gitsem biliyorum ki aynı şeyi söyleyecekler.ve şuan yapacak hiçbir şey yok.bizim canımız giderken karşı taraftakilerin bukadar umursamaz olması çok kötü. kendinize dikkat edin
Merhaba canım. Uzulme bence Allahın ıznıyle hıcbırsey olmaz. Bence de sen 2 haftayı bekleme haftada bır gıt gorun doktora ıcın rahat etsın en azından. Zaten 37. haftada dogum yapsan bır sorun olmaz. cok az kaldı.Moralini hiç bozma. Birkaç ay sonra bunları hatırlayıp boşuna uzulmusum dıyeceksın bebısını emzırırken
teşekkür ederim canım mesajın için. geçen hafta öğrenmiştim ama 1 haftadır çok sakindim risklerini okumuştum ama bugünkü çok ağır gelditam 2 saattir ağlıyorum kafam dağılsın diye buraya girdim ama yok. benim bildiğim gelişimi etkiler,erken doğuma sebep olur falandı haydi dedik gelişimde gerilik olursa beslenemezse alırlar bebeği bunada şükür ama pat diye kalbi durabilir dedi,inan hastaneden eve nasıl geldim hiç bilmiyorum.
aynı durumda olanlar sonrası ile ilgili bir şey yazmamışlar canım.kimisine özel mesajda attım ama dönmedi hiçbiri geri,konularda da sonrasından bahseden yok keşke yazsalar.
plasenta yaşlandıkça (üstünde beyaz kireç gibi bir tabaka olması) bebeğin gelişmesi yavaşlarmış,ama plasenta yaşlanması aslında her gebeliğin sonuna doğru olurmuş fakat benim 33te başladı yani erken normalde 37 de falan normal diyorlarmış.kimi yerde 5 haftaya kadar idare eder diyor.ama doktorun dediğine göre o riske kimse girmek istemez bekletmek istemez bebeğin rezervleri azaldığı için 36yı doldurduktan sonra alırlar dedi. bana kalsa hergün giderim kontrole artıyor mu azalıyor mu? nekadar hızlı artıyor diye.artık haftaya doğumevine gideceğim bakalım ne diyecekler.
ne olur dua edin bebeğime kızlar,erken gelmesini göze aldım ben yeter ki sağlıklı gelsin
sevdalinka, yok canım niye öyle düşüneyim. zaten ben nehiradaya cevap yazıktan sonra gördüm senin cevabını,yakın zamanlarda yazmışız. Daha az cümle kullanarak daha açık anlatmış olduğunu düşündüm hatta:) sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?