2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

gulyc eleştiriyor gibi düşünüp yanlış anlama canım da ikimiz de aynı şeyi konuşuyoruz aslında. Benim bildiğim 31+6 da zaten 32. haftayı doldurmuş oluyorsun. 31. hafta 6 günce dolmuş oluyor yani. Zaten hafta hafta gebeliği açtığında 32. haftada 31+0-31+6 yazıyor. Ben 32. haftayı doldurunca ayrıldım izne.

Son düzenleme:
yok !!!!
500 kere söledim onlara merak edioruz verin şu teli bari 1 kişiye diye
yok ! devlet sırrı hanımların telefonu
kızcam onlara

ay sanki kaydediyorum demişti..

saol tatlım.. suan bende store yaptırmaya meyillendim.. hayırlısı bakalım..

tenk yu şekeri..

bacım bu cok eski oldu ama ya..

toprak filan..
ben düşünüyorumda bizim sıpaların zamanında yapılan hazırlıklar nasıl olacak asama.. katedilen yola bakar mısınız.. topraklardan balmumu muşambalardan göğüs kremlerine.. burdan gidiş nereye olcak acep..

bu emzirme sütyenleri hep penye oluyo ya..

ben düşündümde benim kullandıklarımın da zaten fonksiyonu aynı. askıları cıkabiliyoya hani.. ucunu acıp emzirip tekrar takabiliriz.

bi akıllı ben değilimdir gerçi.. bunu çürütebilecek bi şey vardır da .. benim kafam durdu .. siz akıl verin bana pls.

çok saol cnm
Çilek > Masa Lambası
Çilek > Tavan Lambası
bende düz alıcam sanırım, bu arada resimde görülüomu bilmiorum 1m2 lik bit kadar bi halı var orda, m2 si 450 tl dedi sizin olsun didim bende bundan sonrasını düz yapalım en iyisi

ben ölmüşüm de haberim yok
1 salonu süpürdüm 30 m2 fln 1 makine çamaşır attım bi de yerini sildim salonun vileda ile he yanlış anlamayın
pilim bitti resmen 10 dk lık işle

hep ööle walla cnm, en iyisi yatmak bizeee

saol tatlım, bundan sonrasına düz şeyler bakayım bende haklısın. avizeyi alayım barii

hakkaten bi iç mimar gördüm seni , fikir süper saol, haftasonu gidiiim

Son sayfayı göstermiyor bu KK. Pis KK.

pozer bu arada odanı ok beğendim. Avize de çok uyumlu. crafty'nin fikirlerine ben de katılıyorum. Dizayner filan olsan ya sen crafty?

evet evet bende çok beyendim fikri canım, beğenmene sevindim odamızı, sağlıkla büyürler inş

sağlıkla kullanın inşallah...
bence fazla aksesuar boğabilir odanızı...çünkü dolaplarınız hareketli...
avizeye bayıldım...
bu kadar uyumlu zor bulunur...

saolasın tatlım. avizeyi alıp diğerlerini sade yapıcam bende

merhaba anneler,inşallah bebişler ve siz iyisinizdir...

benim çok moralim bozuk hala :2: plasentadaki yaşlanma devam ediyor bugün başka bir doktora gittim,adam pat diye kalbi durabilir hçbir şey olmayadabilir dedi bu nasıl bir çelişkidir yaa ne yapacağım ben ?
adam riski belirtmek için dedi tabi bunu,doğumevi'ne gidiyorum demiştim oraya git düzenli kontrol etsinler seni,doğuma erken alabilirler dedi.bende çok mu artmış yaşlanma dedim,oda bundan çok daha fazlası ile hiçbir şey olmayabilir ama bununla pat diye kalbi de durabilir insan bu o saniye pat diye kalbi durursa yapacak bir şey yok.eve gelene kadar ağladım çok moralim bozuk.doğumevinde 2 ayrı doktor baktı geçen hafta ve 2 hafta sonra gel dedi ikiside madem böyle sakıncalı onlar neden bukadar sallamadı ?sadece sık kontrol edelim falan dediler.yıkıldım bugün resmen çok canım sıkkın.

37yi bir geçsen hemen alırlar seni doğuma dedi bugünkü doktor,yani ben erkenci görünüyorum kızlar.ama daha 34e yeni girdm şu 2 haftayı nasıl atlatacağım ben sakin bir şekilde,hareketlerini takip ediyorum bebeğimin çok şükür hareketli,kilo bile almış geçen haftaya göre geçen hafta 1900 derken şimdi 2250 dedi doktor.tabi bunlar tahmini değerler ama enazından gelişimi durmamış buna da şükür

ne yazsam bilemedm başka,baya birde yazmışım kusura bakmayın çok üzgünüm şuanda.hangi hastaneye gitsem biliyorum ki aynı şeyi söyleyecekler.ve şuan yapacak hiçbir şey yok.bizim canımız giderken karşı taraftakilerin bukadar umursamaz olması çok kötü. kendinize dikkat edin

bu arada göğüs kremine para vermeyin. bal sürün. testedilmiş onaylanmıştır

bu arada göğüs kremine para vermeyin. bal sürün. testedilmiş onaylanmıştır

annemden bir tarif
ayva çekirdeğini suda kaynatçakmışız, onu sürcekmişiz her emzirmeden sonra o balmumu gibi kaplıomuş memeyi koruomuş
hemde doğal :)
ayvayı almış bile kuzum

mother care bağdat caddesindeki outlet ten 2 tanesini 3,90 a aldım sütlüğün
çok da hoş
penye ama
penye istemezsen ten ve kom da dantelli var
canım biliyorum da ben oraya bir daha hayatta gidemem.. hatırlarsın bir pazar oradan gecmistim ama senin yazını okumadıgım icin icine girmemistim.. normal mothercare 'Lerde yok herhalde
penye ben de seviyoyrum da bu kompedan'dan aldıklarımı begenmedim cok kalın askıları ben lohusa geceligimin icine daha kibar bir seyler giymek istiyordum o yuzden..dantelli istemiyom yani.. neyse bakarım

hımm. ben h.burada dan almıştım emzirme atleti.
ne marka aldın canım? benim kompedan'dan aldıgım'da meme bolumunde delik yok cok cirkin cıktı acıp bakmadan alınca boyle oluyo

cnm ben magıcform aldım cokta memnunum kotton ama normal sütyen gıbı gayet güzel toparlıyo kompedana göre pahalı ama çok rahat tavsıye ederım deneyerek al sütyenını

Canım Allah yardımcın olsun. Üzme kendini bazı doktorlar abartıyor bence çoğu anneyi gereksiz yere üzüyorlar yok down sendromlu, yok sakat doğar, yok ölü doğar hiç anneyi düşünmeden iyice araştırmadan pat diye söyleyip anneyi boşuna üzüyorlar. Gerçekten öyle kalbi duracak olsa doğumevindeki doktorlar söylemez mi hiç böyle bir risk varsa göze alamazlar söylerler yani. Sen üzme kendini bak gelişimi de devam ediyormuş çok şükür. Sen düzenli kontrollerini ihmal etme gerekirse doktora söyle içim rahat etmiyor her hafta kontrol edemezmisiniz diye ya da başka bir doktora daha görün. İnternetten araştırdın mı bu durumu neler yaşanıyormuş ya da böyle bir topik aç plesenta yaşlanması yaşayanlar diye bakalım diğer aynı durumdaki anneler neler yaşamışlar. Kendini hiç üzme olmaz birşey Allahın izniyle.

Son düzenleme:
annemden bir tarif
ayva çekirdeğini suda kaynatçakmışız, onu sürcekmişiz her emzirmeden sonra o balmumu gibi kaplıomuş memeyi koruomuş
hemde doğal :)
ayvayı almış bile kuzum

eyvallah. onuda deneriz. güzelmiş. Anacuundan Allah razı olsun. öptük ellerinden

teşekkür ederim canım mesajın için. geçen hafta öğrenmiştim ama 1 haftadır çok sakindim risklerini okumuştum ama bugünkü çok ağır geldi tam 2 saattir ağlıyorum kafam dağılsın diye buraya girdim ama yok. benim bildiğim gelişimi etkiler,erken doğuma sebep olur falandı haydi dedik gelişimde gerilik olursa beslenemezse alırlar bebeği bunada şükür ama pat diye kalbi durabilir dedi,inan hastaneden eve nasıl geldim hiç bilmiyorum.
aynı durumda olanlar sonrası ile ilgili bir şey yazmamışlar canım.kimisine özel mesajda attım ama dönmedi hiçbiri geri,konularda da sonrasından bahseden yok keşke yazsalar.
plasenta yaşlandıkça (üstünde beyaz kireç gibi bir tabaka olması) bebeğin gelişmesi yavaşlarmış,ama plasenta yaşlanması aslında her gebeliğin sonuna doğru olurmuş fakat benim 33te başladı yani erken normalde 37 de falan normal diyorlarmış.kimi yerde 5 haftaya kadar idare eder diyor.ama doktorun dediğine göre o riske kimse girmek istemez bekletmek istemez bebeğin rezervleri azaldığı için 36yı doldurduktan sonra alırlar dedi. bana kalsa hergün giderim kontrole artıyor mu azalıyor mu? nekadar hızlı artıyor diye.artık haftaya doğumevine gideceğim bakalım ne diyecekler.

ne olur dua edin bebeğime kızlar,erken gelmesini göze aldım ben yeter ki sağlıklı gelsin

sevdalinka, yok canım niye öyle düşüneyim. zaten ben nehiradaya cevap yazıktan sonra gördüm senin cevabını,yakın zamanlarda yazmışız. Daha az cümle kullanarak daha açık anlatmış olduğunu düşündüm hatta:) sevgiler

Merhaba canım. Uzulme bence Allahın ıznıyle hıcbırsey olmaz. Bence de sen 2 haftayı bekleme haftada bır gıt gorun doktora ıcın rahat etsın en azından. Zaten 37. haftada dogum yapsan bır sorun olmaz. cok az kaldı.Moralini hiç bozma. Birkaç ay sonra bunları hatırlayıp boşuna uzulmusum dıyeceksın bebısını emzırırken

inşallah canım,zaten sağ salim bir kucağıma alsam kurban keseceğim gerçekten haa..ilk günden beri okadar kaybetme korkusu yaşadık ki hele bu sonuncusu iyice canımızı sıktı,artık sağsalim kavuşalım diye bekliyorum.kızım çok prenses olacak sanırım çok nazlı çıktı,bir kavuşsaydık hepimiz hayırlısıyla bebeklerimize.

Kıyamam ben sana tabiki dua ederiz canım sen hiç merak etme. Bence hiç özülme senin bebeğin normal durumdaki hamilelerin bebeklerine göre göre bırak geri kalmayı bir haftada fazla bile gelişmiş maşallah. Bebeği de 37. haftada alacaklarsa alsınlar üzülme benim iki arkadaşım 3-4 hafta erken doğum yaptı gayet de sağlıklı bebekleri Allaha şükür. Gönlünü ferah tut. Topiklerde ve internette biraz araştırdım plesenta yaşlanması sonucu bebeğininin kalbi duran hiç hamileye de rastlamadım demek ki böyle durumlar pek yaşanmıyor. Olsa muhakkak görürdük. Dualarımız seninle..

Son düzenleme:

Sevindim canım, olur da yanlış konuşur birinin kalbini kırarım diye korkuyorum, zaten hassas dönemlerimizdeyiz, sana da sevgiler :)

merhaba Doll,
bu kadar yıpratma kendini biliyorsun sen üzülünce bebeğin de üzülüyor. sürekli gittiğin sabit doktorun mu söyledi bunları? bence durumları biraz abartıyorlar annelerin ne hissedeceğini düşünmeden. ama bebeğinle ilgili o kadar büyük bir risk olsa yatırır hastaneye sürekli takip eder. hem riskli deyip hem iki hafta sonra diyorsa abartmış bence. sen bebeğinin hareketlerini takip et. sağlık ocağına git sık sık dinle kalp atışlarını ama en önemlisi aklına hep iyi düşünceler getir. Allaha emanet bebeklerimiz için rahat olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…