- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #31.181
cnm ben magıcform aldım cokta memnunum kotton ama normal sütyen gıbı gayet güzel toparlıyo kompedana göre pahalı ama çok rahat tavsıye ederım deneyerek al sütyenını
Kizlar bugün doktora gittim,bebisimin kalp atislarini duydum,bebisimi gördüm sevindim.Amam benim bebis hala dönmemis maalesef,bide 2 haftadir hic gelismemis,Yaaa özelliklede cok dikkat ediyorum yediklerime,süt,yumurta,et,balik yiyorum.Ne yiyecegimi sasirdim.Sekeri dengede tutuyorum ona ragmen böyle olunca cok üzüldüm gercekten.Kizlar ne yiyebilirim bebisimi gelistirebilmek icin bi yardimci olun lütfen.Dogumu yapacagim hastaneden randevu aldik,ayin 20sine randevu verdiler önce bi konusacaz eger dönmemisse bir sonraki hafta döndürceklermis.
ibonun kayınpederi vefat etmiş kızlar..
adam göremedi torununu cok üzüldüm ya..
herkeze selamm
giremiyorum annemdeyim 24saatlik idrar biriktirmeye devam ediyorum
ee doktorda her hafta çağırıyor artık
taniyonlarda takiptee
bu yüzden annemde kalıyorum nete giremiyorum
cuma yine gidicem doktora bakalım hayırlısı
bu arada kayın pederi vefat eden arkadaş basın sağolsun
kızlar faceyede yazdım benim badim yokkk benim gibi badisi olmayan biri var mı ve bu badi kriterleri neler???
ben oglumun ismini Muhammed Duha koycam araştırdık Muhammed konulmasında bir sakınca yokmuş iki isim koymak sünnetmiş efendimiz öyle koyarmış saygısızlıkmı yapmış olurum muhamed koysam :26::26:
kızlar bize de yardım, odamız bu.. henüz eve gelmedi, mağazadan yolladılar fotolarını..
halı, perde ve avizesi eksik, nerden ve nasıl tamamlayacağımı bilmiyorum. odamız boş kalacağından duvarlara denizcilikle ilgili aksesuarda kullanabilirim emme hiç bişi bulamadım
Eki Görüntüle 268665 Eki Görüntüle 268666 Eki Görüntüle 268667 Eki Görüntüle 268668 Eki Görüntüle 268669
bide dün gece aşağıdaki avizeyi buldum, sizce uyar mı yoksa başka bişi mi bakayım?
Eki Görüntüle 268677 Eki Görüntüle 268678
Bebeğin çoğu giyim havlu yan yatma yastığı emzik tarzı işyalarını ve kendim için göğüs pedi ve göğüs kremini (lansinoh fiyatı uygundu) kemeraltındaki mina bebeden aldım, kendime1 tane gecelik ve sabahlık almıştım ama krem rengi olduğu için biraz iç belli ediyor eşim bunu hastanede giyme diyor o nedenle bir gecelik bir sabahlık ve bir pijama takımı almayı düşünüyorum abartmaya gerek yok birer tane olsun yeter diye düşünüyorum neticede bir gece kalacağız onlar içinde kompedan, loya, cicikoma falan bakmayı düşünüyorum nerde uygun fiyatlı ve güzel bulursam artık. Benim bir de bebek için çantam yok onu almam lazım beğendiklerimin fiyatı çok pahalı 100-150 lira öyle olursa alamam daha uygun bulursam öyle alacağım bulamazsam da ne denk gelirse artık :)
ayyyyyyyy çok duygulandım
ibo başın sağolsun canım. torununu göremedi evet ama napalm nasip böyleymiş.
geçen de soracaktım 24 saatlik idrar ne? 24 saat tutuyorum deme sakın!
heheh çok şeker sormuşsun yaa. aynı gün olanlar falan takıldık birbirimize badi diye. ama gruplaşma olmasın herkes herkesin badisi dedik sonra.
canım bak dinimiz.islam.com dan buldum bunu:
İsim sahiplerine şefaat
Her Peygamber, kendi isminden olanlara, her âlim ve evliya da, kendi isminden olanlara şefaat edecektir. Güzel ismin bu yönden de önemi vardır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Allah indinde en güzel olan isimler, Abdullah, Abdurrahmandır.) [Müslim] (Üç oğlu olup da, birine adımı vermeyen, cahillik etmiş olur.) [Taberani]
(Allahü teâlâ buyurur ki: İsmi, Ahmed, Muhammed, Mahmud gibi Habibimin isminden olan mümine azap etmekten haya ederim.) [R. Nasıhin]
(Bir evde bir, iki veya üç Muhammed olmasının zararı olmaz.) [İbni Sâd]
(Oğlunun adını Muhammed koyan, çocuğu ile Cennetlik olur.) [A. Rufai]
(Muhammed isimli çocuğa her yerde ikram edin, onu aşağılamayın.) [Hatib]
(Muhammed isimli kimseyi hakir görmeyin, onu mahrum etmeyin! Onun bulunduğu bir evde, bir yerde bereket vardır.) [Deylemi]
İbni Abbas hazretleri, (Kıyamette, “adı Muhammed olan müminler gelsin” denilir, hepsi Cennete götürülür) buyurmaktadır.
Ecdadımız, saygıda kusur olmasın diye Muhammed ismini “Mehmed” şeklinde kullanmıştır.
Peygamber efendimizin mübarek isimlerinden birini de koymak çok iyi olur. [Bu isimler, Peygamber Efendimiz maddesinde var.] Eshab-ı kiramın isimleri de çok kıymetlidir. Ecdadımızın koyduğu isimler de önemlidir.
Hazret-i Talha, on çocuğunun her birine bir peygamber ismi koymuştu. Hazret-i Zübeyr’in de on çocuğu vardı. O da hepsine şehid ismi vermişti. Hazret-i Talha, Hazret-i Zübeyr’e, “Neden çocuklarına peygamber ismi değil de, şehid ismi verdin?” dedi. O da, “Çocuklarım peygamber olamayacağına göre, şehit olmalarını arzu ettiğim için” dedi.
İsmi kötü olan değiştirmelidir! Hadis-i şerifte, (Kötü ismi olan bunu güzel isme çevirsin) buyuruldu. (Berika)
Sana da günaydın canım. Ben 37. haftayı doldurman gerekiyor diye biliyorum zaten doğum öncesi izin 8 hafta 5 ini sonraya atacaksan geriye 3 hafta kalıyor. 37. haftayı doldurunca geriye 38-39-40. haftalar kalıyor. Sanırım 27 ya da 28 Ekimde de 37. haftayı doldurmuş olacaksın.
ayyyyyyyy çok duygulandımdogru seçım yapmışım bızde mehmet duha deriz sagol cnm çok teşekkür ederim
kızlar dün gece kasılmalarım çok artmıştı. tuhaf bir ağrı sanki karnımı aşağı bastıran tuhaf bir basınç vardı.sabah dayanamadım artık hastaneye gittik. NST ye bağladılar, herşey normal, sancı çıkmadı. NST de çıkmayabilir açıklığa bakalım dedilerve ben çığlık atarak ebeyi tekmeledim. canım o kadar yandı ki. hala şeyim acıyor. ben normal doğurmaktan vazgeçtim. galiba bunu yapabilecek bir yapım yok.
eve yolladılar ama hala şikayetim devam ediyor. yattım uyudum yine geçmedi. anlamadım bana ne oldu?
neden ebe yaptı.. doktorun nerdeydi..
kızlar sorum olacak sizlere.öğretmenler var galiba aramızda.ben 32.haftadan sonra doğum öncesi izne ayrıldım.şimdi doğum sonrasına sıra geldi 1.sorum erken doğum ya da sezeryan olursa kalan izinlerimiz doğum sonrasına aktarılır mı? 2.sorum ben çalıştığım şehirde doğumumu yapmıyacam ailemin yanına yani başka bir şehire gidecem oradan doğum sonrası izinimi alıp fakslasam kabul ederler mi? 3.sorum ben izinlerden sonra ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum yeni yasayla 2 yıl oldu oldu.o 2 yıl herhangi bie şarta bağlı mı???çok soru sordumm biliyorumm.....
bu zamana kadar bebeğin sağ salim gelmiş her hafta dra gidersen,sorun olacağını düşünmüyorum.bu önündeki ba kaç haftayı da güzel bi şekilde atlatırsın inşallah.içini ferah tut.Allah bebeklerimizi sağ salim kucağımıza almayı nasip etsinn.
kızlar dün gece kasılmalarım çok artmıştı. tuhaf bir ağrı sanki karnımı aşağı bastıran tuhaf bir basınç vardı.sabah dayanamadım artık hastaneye gittik. NST ye bağladılar, herşey normal, sancı çıkmadı. NST de çıkmayabilir açıklığa bakalım dedilerve ben çığlık atarak ebeyi tekmeledim. canım o kadar yandı ki. hala şeyim acıyor. ben normal doğurmaktan vazgeçtim. galiba bunu yapabilecek bir yapım yok.
eve yolladılar ama hala şikayetim devam ediyor. yattım uyudum yine geçmedi. anlamadım bana ne oldu?
eskiden millet çamaşırları külle yıkarmış. hiçbirşey olmazmış. birde eskiden beşiklere balmumundan muşamba yaparlarmış. onun üzerine örtü. onun üzerinede özel bir toprak varmış onu ateşte kavururlarmış mikrobu kırılsın diye. sonrada onu sererlermiş bebenin altına.
şimdi ne günlere kaldık. yok o deterjan yok bu deterjan
yok o göğüs kremi olmadı bu olsun
çok mu geri kafalıyım ne:26: eskiden sorunlar daha azmış be
bende bunu okuyunca mehmet efeye karar verdim :) babası da mehmetten yanaydı zaten.
rica ederim ne demek.
benimde olmuştu iki gün hiiçç geçmeyen sancım nst de kasılma sancı çıkmıştı üstelik iki gün serum takıldı 4 doz iğne ve şimdi hiçbişeyim yok çok şükür strestendi benimki ama moralim bişeye çok bozulmuştu öyle başlamıştı aman dikkat edin stres yokk!!
çatım müsait değildi :) doktordan çok utandım ne bileyim giderken aklıma gelmedi alttan bakabilecekleri. o yüzden ebeyi seçtim.
doğru söylüyorsun tatlım da şimdi her şeyin içinde o kadar çok kimyasal var ki, haliyel en azını seçmeye çalşıyoruz... yoksa bahsettiklerinin hepsi doğamıza en uygun olanı
geçmiş olsun canım ya... dinlen bol bol...
hayırlı olsun, adıyla yaşasın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?