2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

ne kadarmışki bebeğin kilosu? bikaç kişiden duymuştum son aylarda kilo almayabilir diye. sağlık durumunda bi sıkıntı yok anladığım kadarıyla. minyon olcaktır belki bebiş.. yediklerin gayet iyiymiş ki daha ne yapcan ara öğünlerini atlama. ceviz badem meyve ye bide çok yararlıymış. sıkma canını bidaha gittiğinde kocaman olmuş olcak

ibonun kayınpederi vefat etmiş kızlar..

adam göremedi torununu cok üzüldüm ya..

ibo başın sağolsun canım. torununu göremedi evet ama napalm nasip böyleymiş.

geçen de soracaktım 24 saatlik idrar ne? 24 saat tutuyorum deme sakın!

kızlar faceyede yazdım benim badim yokkk benim gibi badisi olmayan biri var mı ve bu badi kriterleri neler???

heheh çok şeker sormuşsun yaa. aynı gün olanlar falan takıldık birbirimize badi diye. ama gruplaşma olmasın herkes herkesin badisi dedik sonra.

ben oglumun ismini Muhammed Duha koycam araştırdık Muhammed konulmasında bir sakınca yokmuş iki isim koymak sünnetmiş efendimiz öyle koyarmış saygısızlıkmı yapmış olurum muhamed koysam :26::26:

canım bak dinimiz.islam.com dan buldum bunu:

İsim sahiplerine şefaat
Her Peygamber, kendi isminden olanlara, her âlim ve evliya da, kendi isminden olanlara şefaat edecektir. Güzel ismin bu yönden de önemi vardır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Allah indinde en güzel olan isimler, Abdullah, Abdurrahmandır.) [Müslim] (Üç oğlu olup da, birine adımı vermeyen, cahillik etmiş olur.) [Taberani]

(Allahü teâlâ buyurur ki: İsmi, Ahmed, Muhammed, Mahmud gibi Habibimin isminden olan mümine azap etmekten haya ederim.) [R. Nasıhin]

(Bir evde bir, iki veya üç Muhammed olmasının zararı olmaz.) [İbni Sâd]

(Oğlunun adını Muhammed koyan, çocuğu ile Cennetlik olur.) [A. Rufai]

(Muhammed isimli çocuğa her yerde ikram edin, onu aşağılamayın.) [Hatib]

(Muhammed isimli kimseyi hakir görmeyin, onu mahrum etmeyin! Onun bulunduğu bir evde, bir yerde bereket vardır.) [Deylemi]

İbni Abbas hazretleri, (Kıyamette, “adı Muhammed olan müminler gelsin” denilir, hepsi Cennete götürülür) buyurmaktadır.

Ecdadımız, saygıda kusur olmasın diye Muhammed ismini “Mehmed” şeklinde kullanmıştır.

Peygamber efendimizin mübarek isimlerinden birini de koymak çok iyi olur. [Bu isimler, Peygamber Efendimiz maddesinde var.] Eshab-ı kiramın isimleri de çok kıymetlidir. Ecdadımızın koyduğu isimler de önemlidir.

Hazret-i Talha, on çocuğunun her birine bir peygamber ismi koymuştu. Hazret-i Zübeyr’in de on çocuğu vardı. O da hepsine şehid ismi vermişti. Hazret-i Talha, Hazret-i Zübeyr’e, “Neden çocuklarına peygamber ismi değil de, şehid ismi verdin?” dedi. O da, “Çocuklarım peygamber olamayacağına göre, şehit olmalarını arzu ettiğim için” dedi.

İsmi kötü olan değiştirmelidir! Hadis-i şerifte, (Kötü ismi olan bunu güzel isme çevirsin) buyuruldu. (Berika)

avize çok güzelmiş canım uymak ne kelime takımı olmuş işte nerden buldun o avizeyi? benimde denizcili takım biraz önce halı buldum şükür.erkek bebişler için hiç seçenek yok deli oluyom. hep arabalı model gösteriyolar. bi yerde denk geldi kaptık geldik hemen.

kızlar sorum olacak sizlere.öğretmenler var galiba aramızda.ben 32.haftadan sonra doğum öncesi izne ayrıldım.şimdi doğum sonrasına sıra geldi 1.sorum erken doğum ya da sezeryan olursa kalan izinlerimiz doğum sonrasına aktarılır mı? 2.sorum ben çalıştığım şehirde doğumumu yapmıyacam ailemin yanına yani başka bir şehire gidecem oradan doğum sonrası izinimi alıp fakslasam kabul ederler mi? 3.sorum ben izinlerden sonra ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum yeni yasayla 2 yıl oldu oldu.o 2 yıl herhangi bie şarta bağlı mı???çok soru sordumm biliyorumm.....

bu zamana kadar bebeğin sağ salim gelmiş her hafta dra gidersen,sorun olacağını düşünmüyorum.bu önündeki ba kaç haftayı da güzel bi şekilde atlatırsın inşallah.içini ferah tut.Allah bebeklerimizi sağ salim kucağımıza almayı nasip etsinn.

teşekkür ederim.. çanta ben de bulamadım uygun dediğin gibi hep 100- 150 avvio denen markanınkiler güzel ama onlar da en az 100 bakalım. bebek eşyaları için bide hello baby&kids var metroyla salhane durağında iniyorsun orda.orası da iyi minadan büyük ve daha düzenli. evde temizlik işleri bitse de şu çanta bi hazırlansa biran önce ne iyi olcak

doll canım olumlu şeyler düşün, etkileme bebeğini ,Allah korur bebeklerimizi,zaten herşeyin hayırlısını versin istiyoruz hep...
kızlar beni doğum telaşı aldı bile,36. haftamdayım,sanırım 29 ekim gibi gelecek bizim oğluş, tüm hazırlıklarımı bitirdim, evi dip bucak temizliyorum,ne olur ne olmaz

ayyyyyyyy çok duygulandımdogru seçım yapmışım bızde mehmet duha deriz sagol cnm çok teşekkür ederim

selam kızlar dün bizim dr kontrolümüz vardı bebişimm 2400 gr. olmuşş boyuda hesabıma göre 45 cm çıkıyo sordum haftasına göre normalmi dedim biraz fazla dedi doktor, bide ben sezeryan istiyorum dedim 38. hafta bayrama geliyo siz burda olcakmısınız diye sordum değilim dedi hesap yaptı kasım 4 de alırız dedi :18: benimki 1 hafta ileri çıkıyo zaten 34+3 gözüküyo usg de ayyy çok heyecan yaptım tarih belli olunca :18: sizler nasılsınız şimdi geçmişi okuyup bakayım bi ,birde benim hastane babamın çalıştığı yer onun için ilgileniyolar sağolsunlar bayramda olsa bile ordaki doktorların hepsi iyi birisi yapar zaten problem çıkmaz onun için içim rahat yani :))

kızlar dün gece kasılmalarım çok artmıştı. tuhaf bir ağrı sanki karnımı aşağı bastıran tuhaf bir basınç vardı.sabah dayanamadım artık hastaneye gittik. NST ye bağladılar, herşey normal, sancı çıkmadı. NST de çıkmayabilir açıklığa bakalım dediler ve ben çığlık atarak ebeyi tekmeledim. canım o kadar yandı ki. hala şeyim acıyor. ben normal doğurmaktan vazgeçtim. galiba bunu yapabilecek bir yapım yok.

eve yolladılar ama hala şikayetim devam ediyor. yattım uyudum yine geçmedi. anlamadım bana ne oldu?

bende önceden öyle hesaplamıştım 28 ekim gibi çıkacaktım izne müdüre raporu verirken hesaplamaya çalıştık 4 kasım çıktı da 36+0 ile36+6 arası 37 yi mi doldurmuş oluyorum bu durumda yoksa 37 ye girdikten sonra mı 18 kasımda 40. haftaya giriyor muyum bitiriyor muyum yani

neden ebe yaptı.. doktorun nerdeydi..

canım ben de öğretmenim eğer erken doğum yaparsan izinleri şuanki yasaya göre sonraya atamıyorsun malesef doğum yaptığın gün itibarıyla değerlendiriliyor doğum iki hafta önce oldu diyelim öncesinde kullanacağın iznini kullanamamış oluyorsun sadece doğum itibarıyla 2 aylık süren başlıyor bu 2 yıllık ücretsiz izinde doğduğu gün itibarıyle 2 yılı kapsıyor o 2 yıl içinde ister iznini kullanırsın ister kullanmazsın hatta benım eltim bazı aylarda kullandı bazı aylarda kullanmadı yaza doğru işe başladı yani maaşını aldı ama bu süreyi sonrasına aktaramıyorsun yalnız bu şehir dışıyla ilgili hiç bişi bilmiyorum canım sen onu yöneticine bir sor belki kabul eder

Son düzenleme:

benimde olmuştu iki gün hiiçç geçmeyen sancım nst de kasılma sancı çıkmıştı üstelik iki gün serum takıldı 4 doz iğne ve şimdi hiçbişeyim yok çok şükür strestendi benimki ama moralim bişeye çok bozulmuştu öyle başlamıştı aman dikkat edin stres yokk!!

doğru söylüyorsun tatlım da şimdi her şeyin içinde o kadar çok kimyasal var ki, haliyel en azını seçmeye çalşıyoruz... yoksa bahsettiklerinin hepsi doğamıza en uygun olanı

geçmiş olsun canım ya... dinlen bol bol...

bende bunu okuyunca mehmet efeye karar verdim :) babası da mehmetten yanaydı zaten.
rica ederim ne demek.

hayırlı olsun, adıyla yaşasın..

benimde sinirden ben biliyorum dün hiç iyi değildim
ama sancı mancı çıkmıyor. kafamı dağıtmak için alışverişe gideym diyorum ama dışarda kötü olurum belki diye çıkamıyorum.
neyse annem gelecek birazdan o beni iyi eder inşallah.

çatım müsait değildi :) doktordan çok utandım ne bileyim giderken aklıma gelmedi alttan bakabilecekleri. o yüzden ebeyi seçtim.

hep aynısı olmaz korkma..

bende ilk alttan muayenemi oldugumda cıglık atmıstım .. eşim içeri dalmıstı..karıma napıyosunuz diye.. kendini kasıyosunya ondan sanırım

sağol canım...
sende Mehmet koy oğluşlar da adaş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…