2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Kılzar bu NTS nedir diye merak eden varsa buyrun.bu.. sağdaki kırmızı bebişin kalp atışlarını,soldaki yeşil kasılma değerini gösteriyo..30 dan yukarsı kasılma olarak kabul ediliyo..gördüğünüz gibi benimkinin ortalaması 50...:(((

Eki Görüntüle 273045

kıs sizin nst modern miş. beni çekenin ekranı daha ufak. başka göstergesi de vardı

Kılzar bu NTS nedir diye merak eden varsa buyrun.bu.. sağdaki kırmızı bebişin kalp atışlarını,soldaki yeşil kasılma değerini gösteriyo..30 dan yukarsı kasılma olarak kabul ediliyo..gördüğünüz gibi benimkinin ortalaması 50...:(((

Eki Görüntüle 273045

benim de 45-50 idi ortalama
bişi olmaz normal bunlar dedi dr :)
anammm
38. haftadayım die heral

ay bende anormallik var desene geçen gün annemden geliyoduk metroda yürüyoruz alttan öyle bi agrı saplandıki kaldım öyle kocişin elini bıraktım utanmasam orayı tutcam sanki tutsam nolcaksa :1: adamda korktu sonra biraz durunca hafifledi bu kezde söylenmeye başladı karnın burnuna geldi hala fink fink geziyosun sana otur evde diyorum diye bende hemen ee doktor yürü diyo bunlarda yürüyüş işte ben napiim dedim sana laf sölenmez zaten dedi sustu adam:51:

yok canım sende anormallk falan yok. benim bebe tam dönemedi kasığa oturuyo başı. herhalde yürüdükçe ortalanıyo. ondan ağrım geçiyo. seninki yerleşmişse baskı yapıyordur. ondan olabilir

yine 6 ya kadar evde dolandım
6 da uyumuşum salonda 10 da kalktım
şimdi sağlık ocağına gitçem kadın gel die arayıp duruo
kızın koltuk ve cibinliği gelcek galiba bugün
ay istanbul çok kasvetli offff
AVM ye fln mı gitsem :)

Bursa da öyle. sabah yağmur yağıyordu. şimdi kesti ama hava kapalı. 7/24 evdeyim deli olacağım yakında:14:

Kızlar geçen hafta rüyamda oğlumu erken doğurdum..kilosu tam 2.457 gr dı...:52:
Aklımda kalan tek şey bu kilo olmuş rüyamdan:)))):51:
SAlı günü kontrolüm var..dün 2,344 tü oğluşum..bakalım salı günü 2457 olacak mı?
Rüyalarım meşhurdur benim:27:

Sevgili arkadaşlar çoğumuz sonlara doğru yaklaştık bu zamanlardaki ağrısız kasılmalar braxton hicks (hazırlayıcı kasılmalar) diye adlandırılır.Bunlardan korkmayın.Ama bu kasılmalarınız ağrılı ve düzenli ise kırmızı alarm... Deneyimli ve sağlıkcı bir anneden tavsiye :D

Eki Görüntüle 273045

benim dun aksam sancilar 10 ile 60 arasiydi:30::30:sanci durdugunda 10 dusuyordu geliginde 60 buluyordu:37:
heheeeeeytttt acılın uleynnnnn!!!!!

yahu ne guzelmis boyle bilgisayardan catır catır yazmak dun resmen akla karayı sectim cepten yazarken!!!
esim de fatmagulu izledigimi dusunuyor ama bi yandan da yuzumde telefon ısıgını gorunce ne o yine ne okuyorsun dedi? forum mu?
normal zamanda yemin ediyorum alıp kapardı elimden dun herhalde ıslak enik bakısıyla bakmıs olmalyım ki acıdı bana almadı elimden :1:

ben carsamba gunu işe gelmedim kızlar dun bir calısmısım belim koptu resmen ve bugun kendi kendime babamın da ısrarıyla iş hayatıma bir virgül koyma gunum..
bugun her seyimi halledip artık ptesi itirbariyle ise gelmeyecegim artık 35. haftama giriyorum ama ofiste oturunca belim cok agrıyor napiim ve farkettim ki cok stresleniyorum bu stres hic iyi degil iyi gelmiyor bana... evimle is yerim 30 km uzaklıkta istanbul trafigi eve gec donusler, bayılacak seviyeye gelip uyuya kalmalar.. bebişle ilgili planlarımı haftasonlarıma bırakmalara dayanamayacagım artık..

babam da espriyle karısık artık buraya bir beşik yaptırırız dedi de bilmiyorum dogum sonrası nolacak :9::9::9:

sevgili ilgimdisi bugun gelmez herhalde ama bebisine kavusmasına 7 saat kalmıs ne buyuk heyecan!!

bu arada kocalarına takılan arkadaslar ben dun esimin elini yıkamadan bana sandvic yapmıs olma ihtimaline oturdum hungur hungur agladim :1::1: soramıyorum da elini yıkadın mı diye beni hijyen manyagı zannediyor bu ara..demek ki hepimizin hormonları tavan seviyedeydi dun aksam ve bu aralar..
adam diyor ki niye aglıyorsun ne oldu bi yerin mi agrıyor bilmiyorum dedim sinilerim bozuldu nasıl aglıyorum ama kahkahayı bastı tabi ben de bastım cok gulduk sonrasında sinirlerim cok kotu :43::43::43:

yani atıyorum evin halılarına kesinlikle terlikle basmayacagız dedim bebegin yattıgı odada.. bana durdu dedi ki" bana bak kızımıza da bu huylarını gecirme"
oysaki ben gayet dagınık bir insanımdır bok icinde oturabilirim bazen evde bomba patlamis seviyesinde dagınıklık oluyor takmam ama hijyen konularına cok takıgım işte el yıkamadan sandvic yapılması, birinin ayakkabı tabanının bana dogru cevrik olması, eve ayakkabıyle girilmesi, karsımda sac kasınılması, tırnak yenmesi, tuvalet yerinde sac kıl yun tuy gorulmesi, gibi seylerden nefret ediyorum.. evet nereye tedavye gideyim :52:

tedavi mumkunse bende geleyim senin durumun yine iyimis ya ben ne yapacagim su anda evimin ici berbat yerlerde cekirdek kuruyemis kabuklari var benim esim cekirdek yerkenhic dikkat etmez heryere doker.onlari gordukce delircem kalkkip supurge acmayi deneyecegim yapamazsamda kucuk sarzli supurgeyle alacagim yarin esim supurcek evim ama yarina kadar dayanmam sanirsam...

Kızlar geçen hafta rüyamda oğlumu erken doğurdum..kilosu tam 2.457 gr dı...:52:
Aklımda kalan tek şey bu kilo olmuş rüyamdan:)))):51:
SAlı günü kontrolüm var..dün 2,344 tü oğluşum..bakalım salı günü 2457 olacak mı?
Rüyalarım meşhurdur benim:27:

du bacım daha erken:52:
bende evde geçen haftadan beri 2 hafta sonra doğuracam diyorum (hala öyle) daha 2 haftadan aşağı düşmedm:27::52::60::60:

hayırlı cumalar kızlar :3::3:
ben geçen hafta girdim nst ye yani 37. haftamda benim sancım 20 çıktı
benim kızımın gelmeye hiç niyeti yok heralde :1::1::1:
ama ben kendimi dinozor gibi hissediyorum artık :27: burnum dudaklarım kocaman oldu
bide elim ayağım şişiyo baya baya büyüdüm bişey değilde eşimin ablası gibi duruyom artık yanında
:52::52::52::9::9::9:

canım ya çok sevindim bizde gittik doktora ama bende pek güzel haberler yok kanamam durmazsa 3 gün içersinde doğuma alacaklar benimde bebeğim minişmiş 2300 çıktı bir haftada geriden geliyormuş bugün 35 haftalık olmalıydım normalde ama 33 haftalık çıktı oğlum ayaklarıda biraz kısaymış diğer doktor hep bir hafta önde söylüyordu hep çok iyi diyordu ama dün doktor sonuçlar öyle olunca yanlış olmasın diye tekrar tekrar ölçtü ama malesef yanlış çıkmadı nts de de hafiften sancılarım başlamış Allah hepimizin yardımcısı olsun son zamanlar çok daha zormuş moralimi nasıl yükseltirim onu düşünüyorum ama yok:5:

Cok gecmis olsun canim benim.Bebisin kücük olmasini sakin takma canim gercekten disarda cok daha iyi gelisiyorlar.Tecrübeyle sabit:1::1::1:Bazen bebegin durus pozisyonundanda tam net ölcemiyorlar.Moralinide bozma bebisinide strese sokma.

du bacım daha erken:52:
bende evde geçen haftadan beri 2 hafta sonra doğuracam diyorum (hala öyle) daha 2 haftadan aşağı düşmedm:27::52::60::60:

mrb trawmacım bizim satlar aynı doktorundan gün aldınmı sen sezeryan düşünüyordun değilmi yanlış hatırlamıyorsam.benimde bugün 15:30 randevum var bakalım ne diyecek bende sezeryan düşünüyorum inş yapar...

mrb trawmacım bizim satlar aynı doktorundan gün aldınmı sen sezeryan düşünüyordun değilmi yanlış hatırlamıyorsam.benimde bugün 15:30 randevum var bakalım ne diyecek bende sezeryan düşünüyorum inş yapar...

canım benim ben sezeryan düşünmüyorum ama dr. böyle giderse sezeryan olur dedi. benim kontrolüm salı günü. o zaman netleşir diye umuyorum. hayırlısı olsun. sende gelince haber edersen sevinirim canım:71::71:

tedavi mumkunse bende geleyim senin durumun yine iyimis ya ben ne yapacagim su anda evimin ici berbat yerlerde cekirdek kuruyemis kabuklari var benim esim cekirdek yerkenhic dikkat etmez heryere doker.onlari gordukce delircem kalkkip supurge acmayi deneyecegim yapamazsamda kucuk sarzli supurgeyle alacagim yarin esim supurcek evim ama yarina kadar dayanmam sanirsam...

oo canım ben yerlere bakmaya baslarsam cıldırırım zaten.. esim her seyi yere atar sinir eder beni!!
corap, esofman, t-shirt, mutfakta soda kapagı tezgahta, sut kutuları.. ve hamilelikte de en nefret ettigim sey yere egilmek!!
Allah'tan hemen mudahale edip aldırıyorum yerden..:9::9:

heheeeeeytttt acılın uleynnnnn!!!!!

yahu ne guzelmis boyle bilgisayardan catır catır yazmak dun resmen akla karayı sectim cepten yazarken!!!
esim de fatmagulu izledigimi dusunuyor ama bi yandan da yuzumde telefon ısıgını gorunce ne o yine ne okuyorsun dedi? forum mu?
normal zamanda yemin ediyorum alıp kapardı elimden dun herhalde ıslak enik bakısıyla bakmıs olmalyım ki acıdı bana almadı elimden :1:

ben carsamba gunu işe gelmedim kızlar dun bir calısmısım belim koptu resmen ve bugun kendi kendime babamın da ısrarıyla iş hayatıma bir virgül koyma gunum..
bugun her seyimi halledip artık ptesi itirbariyle ise gelmeyecegim artık 35. haftama giriyorum ama ofiste oturunca belim cok agrıyor napiim ve farkettim ki cok stresleniyorum bu stres hic iyi degil iyi gelmiyor bana... evimle is yerim 30 km uzaklıkta istanbul trafigi eve gec donusler, bayılacak seviyeye gelip uyuya kalmalar.. bebişle ilgili planlarımı haftasonlarıma bırakmalara dayanamayacagım artık..

babam da espriyle karısık artık buraya bir beşik yaptırırız dedi de bilmiyorum dogum sonrası nolacak :9::9::9:

sevgili ilgimdisi bugun gelmez herhalde ama bebisine kavusmasına 7 saat kalmıs ne buyuk heyecan!!

bu arada kocalarına takılan arkadaslar ben dun esimin elini yıkamadan bana sandvic yapmıs olma ihtimaline oturdum hungur hungur agladim :1::1: soramıyorum da elini yıkadın mı diye beni hijyen manyagı zannediyor bu ara..demek ki hepimizin hormonları tavan seviyedeydi dun aksam ve bu aralar..
adam diyor ki niye aglıyorsun ne oldu bi yerin mi agrıyor bilmiyorum dedim sinilerim bozuldu nasıl aglıyorum ama kahkahayı bastı tabi ben de bastım cok gulduk sonrasında sinirlerim cok kotu :43::43::43:

yani atıyorum evin halılarına kesinlikle terlikle basmayacagız dedim bebegin yattıgı odada.. bana durdu dedi ki" bana bak kızımıza da bu huylarını gecirme"
oysaki ben gayet dagınık bir insanımdır bok icinde oturabilirim bazen evde bomba patlamis seviyesinde dagınıklık oluyor takmam ama hijyen konularına cok takıgım işte el yıkamadan sandvic yapılması, birinin ayakkabı tabanının bana dogru cevrik olması, eve ayakkabıyle girilmesi, karsımda sac kasınılması, tırnak yenmesi, tuvalet yerinde sac kıl yun tuy gorulmesi, gibi seylerden nefret ediyorum.. evet nereye tedavye gideyim :52:

ben senin yerinde olsam coktan izne ayrılmıstım..

durdugun kabahat bu saate kadar zaten..

bende normalde evime göstermediğim titizliği kızımın odasına ve esyalarına gösteriyorum adama tuhaf geliyor haliyle.. dolabn içine kapitone diktirmeye gidiyoruz bana ne gereği var sen gardroba esyaları tıkacan altında kayacak bu meret haberin olmayacak diyor .. tamam kendi dolabımda öyleyim belki ama kızımın dolabı öyle olmayacak en azından ben sıkılana kadar..

anlamıyor beni...

yine 6 ya kadar evde dolandım
6 da uyumuşum salonda 10 da kalktım
şimdi sağlık ocağına gitçem kadın gel die arayıp duruo
kızın koltuk ve cibinliği gelcek galiba bugün
ay istanbul çok kasvetli offff
AVM ye fln mı gitsem :)

ay ben evde olsaydım şimdi..

kalın perdeleri cekerdim.. salonda üstümde battaniye sıcak çikolatamı hüppürdetir sacma salak kadın programları izler size de laf yetiştirirdim..

ah ah ...

Sevgili arkadaşlar çoğumuz sonlara doğru yaklaştık bu zamanlardaki ağrısız kasılmalar braxton hicks (hazırlayıcı kasılmalar) diye adlandırılır.Bunlardan korkmayın.Ama bu kasılmalarınız ağrılı ve düzenli ise kırmızı alarm... Deneyimli ve sağlıkcı bir anneden tavsiye :D

benimkiler agrısız sanırsam..

acı eşiğim cok yüksek diyemi yoksa acısız mı gerci çözemedim ben ama ..

benim dun aksam sancilar 10 ile 60 arasiydi:30::30:sanci durdugunda 10 dusuyordu geliginde 60 buluyordu:37:

kuzum sana gecmiş olsun..

az badireler atlatmadın 60 lık sancı sana vız gelir tırs gider...

ay o kuruyemiş kabuklarına bende deliriyorum.. üstü bası yerler heryer kirleniyor... diyorum önlük baglicam sana.. bende yiyorum niye dökülmüyor..

bide bana temizlikçi cuma günleri geliyor.. o aksam beşiktas macı varsa.. salonu görün aglayın yani mac bitişinde.. diyorum daha yeni temizlendi buralar .. göz kırpıp sırıtıyor .. bu kadar...ben delirdiğimle kalıyorummm..

canım ya çok sevindim bizde gittik doktora ama bende pek güzel haberler yok kanamam durmazsa 3 gün içersinde doğuma alacaklar benimde bebeğim minişmiş 2300 çıktı bir haftada geriden geliyormuş bugün 35 haftalık olmalıydım normalde ama 33 haftalık çıktı oğlum ayaklarıda biraz kısaymış diğer doktor hep bir hafta önde söylüyordu hep çok iyi diyordu ama dün doktor sonuçlar öyle olunca yanlış olmasın diye tekrar tekrar ölçtü ama malesef yanlış çıkmadı nts de de hafiften sancılarım başlamış Allah hepimizin yardımcısı olsun son zamanlar çok daha zormuş moralimi nasıl yükseltirim onu düşünüyorum ama yok:5:

Canım ya üzülme hiç moralini yüksek tut. O kadar çok buna benzer olay duyuyoruz ki sonunda sağsalim kucağına alıyor herkes bebeğini. Olağanüstü bir durum varmış gibi düşünüp kendini ve bebeğini yıpratma sakın. Dua et bol bol herşey Allah'tan,

ibooooo..

nereye gittin..

sakinleşemedin mi hala..

kocayı kovalamaya mı cıktın yoksa.. sanırım elinde kalacak bu adam senin dogurana kadar..

kıyamam sana ben.. desteğe geliriz cok kafanı bozarsa merak etme bacımmm..

Back
X