- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #33.081
Allah kolaylık versin ibocum. Biz de borcumuz var diye ücretsiz izni düşünmüyoruz. Bebeğe ikinci dönem kim bakacak belli değil. Ücretsiz izne çıkarsam yandığımızın resmidir. Tek maaşla kredi borcunu ödeyemeyiz. Kayınvalidemler İst.da biz İzmit'teyiz. Aslında sabah gidip akşam gelinir, ama sanmıyorum gelip baksınlar. Bakıcıya versek insan el kadar yavruyu nasıl bırakır hiç tanımadığı kişiye? Akraba, eş dost, tanıdık olsa bırakılır da burada kimseyi tanımıyoruz desek yeridir. Ne yapacağız düşünmek bile istemiyorum, doğum stresinin yanında bir de bunu çekemeyeceğim. Doğsun da sağlıkla, bir yolunu buluruz inşallah yaa.
benim durumda farksız biliyosun..kredi borcundan işe geri dönmek zorundayım..
annemle konusyoruz dün .. dedim bu borc yuzunden ücretsiz izne ayrılamıyorum..
ayrıl dedi bana.. nasıl gcinecez dedim.. bulsun kocan yolunu .. sen kıza odaklan..baska bişeyde düşünme .. herseyi sen hesap edemezsin.. bi yerde sorumluluğu alacak mecburen dedi.. aynen sana aktarıyorumm anamın nasihatlarını bacım..
sen cekme basvurunu..
bırak naparsa yapsın nasıl öderse ödesin kiralarıda masrafları da..
Allah kolaylık versin ibocum. Biz de borcumuz var diye ücretsiz izni düşünmüyoruz. Bebeğe ikinci dönem kim bakacak belli değil. Ücretsiz izne çıkarsam yandığımızın resmidir. Tek maaşla kredi borcunu ödeyemeyiz. Kayınvalidemler İst.da biz İzmit'teyiz. Aslında sabah gidip akşam gelinir, ama sanmıyorum gelip baksınlar. Bakıcıya versek insan el kadar yavruyu nasıl bırakır hiç tanımadığı kişiye? Akraba, eş dost, tanıdık olsa bırakılır da burada kimseyi tanımıyoruz desek yeridir. Ne yapacağız düşünmek bile istemiyorum, doğum stresinin yanında bir de bunu çekemeyeceğim. Doğsun da sağlıkla, bir yolunu buluruz inşallah yaa.
aminnnnn
ne büyük nimet size baktıkça anlıorum
kafam rahat en azından
yanına bi kadın ayarladım mı tamamdır işte diorum ama istemio yardımcı kadın para harcamiim die heralde
babam emekli annem emekli
babam çalışıodu işten çıktı geçen hafta
o haliyle getirmiş 500 TL verio bana deli kadın
neymiş koltuğun parası
de get dedim
ama hanım nil e kasa açtırmış bankada şimdiden sana vereceğim harcayacaksın bişi alcam beğenmeyeceksin laf edeceksin diye diye bayaa altın yapmış kıza
ana gibi olmuo hiç yaaa
şimdi de kardeşim geliomuş bana
part time çalışmaya başladı hala okuo AÖF de. 4 yıla tamamlıo öğrenim kredisini bitirmiş geçen ay (500 TL alıo maaş 400 kredi ödüodu) bu ay Nil 'e altın almış onu vercekmiş
23 yaşında ama hala minicik gelio bana ya
benım annemın tavsıyelerı ama gel gor kı olmuyor,
nasıl odeyecek maası bellı odeyeceklerı bellı.
anneme kredı borcu vs solesem cıldırır zaten,
yarısından bıle azını soyledım ona bıle delı oldu.
bı taraftan da onu ıdare edıyorum kı sesını cıkarmasın.
ama var ya suc bende,
herseyı ben bılırım ben hallederım havalarında ustlendım en basta,
o da bu nasılsa cozum buluyor dıye yaydı kendını
yoruldum ama,
ınsallah kızım benım gıbı salak olmaz.
Bugün sizlerle Türkiye'nin bir köyündeki çocuklarının tarifini paylaşacağım. Tarif köy okulu öğretmeninin eşine ait:
"Merhabalar Hatice Hanım, blogunuzu sessiz, sakin takip edenlerdenim, arada bir yorum yazmışlığım olmuştur...
Benim aslında sizden bir istirhamım olacak; ben Samsun'un bir dağ köyünde yaşıyorum, eşim öğretmen... Yaşadığımız bu köyün çocuklarının hali içler acısı. Fakirlik, sefalet diz boyu... Kendi mahsüllerini yapıp yedikleri için bir sıkıntı yok bu konuda. Sıkıntıları kılık kıyafet. İnanır mısınız okula gelen yavrucakların üzerinde bir montu bile yok... Demem o ki; çevreniz mutlaka geniş, ulaşabildiğiniz insan sayısı da oldukça geniştir sanıyorum... Sizden ricam kullanılmayan kılık kıyafetlerin, ayakkabıların bu yavrucaklara gönderilmesi...
Okulumuzda 6'sı kız, 5'i erkek olmak üzere toplam 11 öğrenci (bunlar 7,8,9 yaşlarında,yani 1,2 ve 3. sınıf öğrencileri) var.Ayakkabı numaraları da ortalama 30 ila 34 numaraları arasında değişiyor.Naylon lastik ayakkabı ile kundura ya da bot arasında birkaç numara farkı olabilir, bu da mühim değil; annelerinin ördüğü patikleri giyip aradaki farkı kapatabilirler, eğer büyük gelirse...:) Bu çocukların birkaç da kardeşleri var; 1-5 yaş arası,; 8-10 çocuk kadar, kız erkek karışık...
Aslında size şunu söylemek isterim ki, bu köyde her şey ama her şey insanlar tarafından kullanılabilir.Yani en basit plastik bir yoğurt ya da peynir kutusu bile insanlar için değerli... Demem o ki; sizin için hiçbir önemi olmayan bazı şeyler buradaki insanları çok ama çok mutlu kılacak, buna emin olun... Sizden ricam kullanılmayan kılık kıyafetlerin, ayakkabıların bu yavrucaklara gönderilmesi... "
Aylar önce pek çok okuyucudan ellerindeki küçülen kıyafetleri nereye verebileceklerine dair mailler almıştım. Çocuklarınızın artık kullanılmayan kıyafetlerini bir yere vermek isterseniz veya herhangi bir nedenle bir sadaka bağışlamanız gerektiğine inanıyor ama nereye, ne vereceğinizi düşünüyorsanız Samsun'un bu köyündeki çocuklar belki de sizleri bekleyenlerdir.
Gönderimleriniz için adres: Cemile KARA
Sarıgöl İlköğretim Okulu Yakakent Samsun 55810 tel: 0505 904 1033
portakalagaci.com'dan alıntıdır.
Ben okuyunca etkilendim. Kızıma aldığım kıyafetleri düşündüm.Bazen abartıp ihtiyacından fazlasını aldığım oldu. Ama bu çocukların ve tabi ki bunlar gibi bir sürü vardır, ihtiyacı olan birkaç şeyi karşılamak isteyen çıkar belki. Paylaşmak istedim...
gazan mübarek olsun canım...Gizlar gunayyydiiiiiin,
Suan nst cekilio birazdanda catim var sirada kalite kontrolden gecicezmerak ediom bakalim ne dicek doktor teyzemiz, yarinda diger doktorum bakcak alistirma yapiom bakin kendime dogumda kasmayayim rahat rahat acayim diye anlatirim sora duygularimi optuk hepiniziiiiii
bide kızlar doktor bana yürüyüş yap dedi 2 hafta önceki kontrolümde çatım genişlesin rahat açılsın diye ama ben en fazla yarım saat yürüyebiliyorum normalde biyere giderken bile bazen bi adım atıp kalıyorum öyle kasığıma ve pıtışa çok fena agrı giriyo adım atamıyorum bu 2 hafta içinde 10gün falan yürümüşümdür yani o da en fazla yarım saat siz napıosunuz yürüyüş yapabiliyomusunuz
dün akşama kadar benimde hıçkırık koordinatları tam aynıydı..kasığa yakın...Kızlar hıçkırığı hissettiğimiz yer bebeğin başı mı? Gövdesi mi? Benim sol yan, alt tarafa doğru ama tam da alt değil, sol yanımda hissediyorum. Göğsümden 10 cm aşağısı işte. Tam koordinatları verebildim mi bilemiyorum.Başı orada mı şimdi?:26:
canım benim bebeğim aylar sonra yan döndü hep baş aşağı idi...Birkaç arkadaşımız hıçkırığından anlıyorum başı nerde demişti. Bebeğinin hıçkırığını yukarıda hisseden vardı hatta. Bebek hala ters duruyo sanırım. Ben nasıl anlıcam yan mı duruyo, başı aşağıda mı duruyo. Onu anlamak için sormuştum Lunacım.
o salaklık bende de var
lazım olur die az az tüp zamanından beri para koydum kenara şükür 3 bin olmuş
ben salak maaş yetmedi bu ay die al 1000 i ver kocaya
nie ne gerek var o da harcanacak !
ben savruk o savruk nice olacak halimiz bilmiorum ben
e olmuo öle işte fatma ya
bende işe dönmek zorundayım ki en çok istediğim şey bebeğime 3 yaşına kadar bakabilmek
ama adamı tek maaşla nasıl ortada bırakayım ne yapsın
+ alıştığımız standartlar var bunları aşağı çekersek o da ben de bebek de mutsuz olacağız
mutsuzluk daha büyük şeyler getirecek yuvaya
2 ucu diil her yanı .oklu değnek işte bu olay maalesef
zamanında bilemedik biz zengin koca alcaktık :)
benım annemın tavsıyelerı ama gel gor kı olmuyor,
nasıl odeyecek maası bellı odeyeceklerı bellı.
anneme kredı borcu vs solesem cıldırır zaten,
yarısından bıle azını soyledım ona bıle delı oldu.
bı taraftan da onu ıdare edıyorum kı sesını cıkarmasın.
ama var ya suc bende,
herseyı ben bılırım ben hallederım havalarında ustlendım en basta,
o da bu nasılsa cozum buluyor dıye yaydı kendını
yoruldum ama,
ınsallah kızım benım gıbı salak olmaz.
aminnnnn
ne büyük nimet size baktıkça anlıorum
kafam rahat en azından
yanına bi kadın ayarladım mı tamamdır işte diorum ama istemio yardımcı kadın para harcamiim die heralde
babam emekli annem emekli
babam çalışıodu işten çıktı geçen hafta
o haliyle getirmiş 500 TL verio bana deli kadın
neymiş koltuğun parası
de get dedim
ama hanım nil e kasa açtırmış bankada şimdiden sana vereceğim harcayacaksın bişi alcam beğenmeyeceksin laf edeceksin diye diye bayaa altın yapmış kıza
ana gibi olmuo hiç yaaa
şimdi de kardeşim geliomuş bana
part time çalışmaya başladı hala okuo AÖF de. 4 yıla tamamlıo öğrenim kredisini bitirmiş geçen ay (500 TL alıo maaş 400 kredi ödüodu) bu ay Nil 'e altın almış onu vercekmiş
23 yaşında ama hala minicik gelio bana ya
canım ya çok sevindim bizde gittik doktora ama bende pek güzel haberler yok kanamam durmazsa 3 gün içersinde doğuma alacaklar benimde bebeğim minişmiş 2300 çıktı bir haftada geriden geliyormuş bugün 35 haftalık olmalıydım normalde ama 33 haftalık çıktı oğlum ayaklarıda biraz kısaymış diğer doktor hep bir hafta önde söylüyordu hep çok iyi diyordu ama dün doktor sonuçlar öyle olunca yanlış olmasın diye tekrar tekrar ölçtü ama malesef yanlış çıkmadı nts de de hafiften sancılarım başlamış Allah hepimizin yardımcısı olsun son zamanlar çok daha zormuş moralimi nasıl yükseltirim onu düşünüyorum ama yok
hala geçerli mi acaba bu ihtiyaç
hemmen aileyi organize edip bayram üzeri halledeyim ben bu işi
sevde sen eğitimcisin bi el at araştır be gülüm şu işi
dersen ki ok dir hemen hallediim ben
bayram üzeri çoluk çocuk arıoduk biz de kuzenlerle fln
anam nasihatte bulunuyor bende size iletiyorum ama..
benimde dinleyebilecek durumum yok zaten..
mecburen işe gelcem .. kaynanam da gelip bakacak kızıma..
kaynanam calısırken görümceleri bakmıs eşime.. o yüzden hep eşimin halaları eşimin üstünde annesinin hakkı olmadıgını söylerler.. kaynanamda onlar calıssaydı ben oturup ogluma baksaydım mecburdum der.. aynı durumu şimdi ben yasıyorum.. kaynanam kızıma şimdiden kızım demeye basladı diye gıcığım .. burda derse o senin torunun benim kızım dicem..
kredi borcu olmasaydı eğer eşimin maasıyla biz gül gibi gecinir giderdik.. ama hayırlısı buymus ne diyelim kızlar...
bizede bunlar düşmüş.. zengini bulsaydık da adinin teki olalardı daha mı iyiydi.. şükür diyip oturuyoruz...napcaz baska..
ibo sen lojmana git bacım .. en azından kızın gözünün önünde olacak..
sizin borc ne kadar sürecek bizimkisi 24 taksitti yarın 8. taksiti ödeyecem hayırlısıyla.. su sskdan maası aylık alırsam sıkıntı olmazda.. aylık vermezlerse işte o zaman bittiğimizin resmidir..
hee bılıyom foto makınası lensıne 900 lıra vermıstı enıste degıl mı
bızımkıyle kan bagları olabılır arastırmamız lazım.
2 sene once ıngıltereye gıdecektı bızımkı,
babası ıcın bı ıs gorusmesıne,
acıl para lazımdı bende bılezıklerımı al donuste verırsın dedım
cok zekıyım
bu herıfın karısının altınları var kızının altınları var,
bana faydaları da yok,
gıttı olece o bılezıkler de,
hala alacak,
aklındaymıs,
ılk fırsatta
slm kızlar yaa benim göğüs kafesimin tam ortası çok acıo 2 gündür öksürüğüm var ondanmı acaba nefes aldıkçada acıo bastırısamda acıo yoksa kızdan dolayımı acıo sizde böle bi acı varmı
daha 20 ay var:26:
ben kendı maasımdan versem 1 senede de bıter de,
ben artık babasının borcunu da odemeyı kendıme yedıremıyom,
esseklıgın bu kadarı dıyorum kendıme.
en cok ıcımı acıtan,
kendı aıleme hıc faydam olmadı,
hiç ama,
zaten teklıf de etsem gurur yaparlar :26:
bunların oyle durumları da yok masallahları var
borcu duydugum gun gorumcem acmıs soguk corba tarıfı sordu,
borc vs deyınce
yapılandırın yvas yavas odersınız dedı
ıyıkı yakınımda degıldı walla pıçaklardım
var var bendun aksam gidince sordum doktora oda acir tabi dedi bebegin ayaklari orada ve kafesine baski yapiyor deyince rahatladim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?