- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #33.101
daha 20 ay var:26:
ben kendı maasımdan versem 1 senede de bıter de,
ben artık babasının borcunu da odemeyı kendıme yedıremıyom,
esseklıgın bu kadarı dıyorum kendıme.
en cok ıcımı acıtan,
kendı aıleme hıc faydam olmadı,
hiç ama,
zaten teklıf de etsem gurur yaparlar :26:
bunların oyle durumları da yok masallahları var
borcu duydugum gun gorumcem acmıs soguk corba tarıfı sordu,
borc vs deyınce
yapılandırın yvas yavas odersınız dedı
ıyıkı yakınımda degıldı walla pıçaklardım
o zaman senin kaynanayı tuhaf kaynanalar listesinin basına benide eşşek gelinler listesinin basına yerleştirmek lazım..
her ayın 15 i tık dye kesliyor kredi taksidi maasımdan..
düşünüyorumda evde kayınvalidenin üstüne yapıldı bu adam beni bosasa .. ortadayım resmen.. borc üstüme ev onlara...ay ben napmısım ..
o zaman senin kaynanayı tuhaf kaynanalar listesinin basına benide eşşek gelinler listesinin basına yerleştirmek lazım..
düşünüyorumda evde kayınvalidenin üstüne yapıldı bu adam beni bosasa .. ortadayım resmen.. borc üstüme ev onlara...ay ben napmısım ..
crafty'cim verilen numarayı aradım. Cemile Hanım'ın eşi o okulda öğretmenmiş. Kendisi ev hanımıymış. O köye PTT Kargo getiriyormuş paketleri. Diğer kargolar ilçede bırakıyor sanırım. Ptt ile gönderirseniz okula kadar gelir dedi. Şimdiden teşekkür etti. İnşallah bir faydamız dokunur.
ben tosunumu qöremedm ama son muayenede yaaama olsun buayn sonunda qene muayenmiz war bakalm tosunm ne durumda zamn qeçmiyoo çıldıriciiiim... arkadşlar kasılmalarnz arttımı siznde?? benm kaslmalarm arttı baya bulntılarm qene başladı bide qeceleri karın altımda çok aqrılar oluyo son kaç qündr
eşşek gelin listesi sana az gelir yavrum !!!
afferim sana yani !
bari eşinin üzerine olaydı
la havle yaaaa
Eşinin başka kardeşleri var mı? Evi siz alıyorsunuz ama kayınvaldienin üzerine, Allah gecinden versin, vefat etse, ev size mi kalacak, yoksa kardeşlerine mi? Borç da senin üzerine. Allah herkese senin gibi gelin versin, ben şahsen bu kadar iyiliği yapmazdım. Helal olsun valla Fatmacım.
ben bu hafta sonu bi organize olayım cnm o zaman
bakalım ne çıkacak bizden yazarım buraya da belki tamamlarız böylece
bi mont bi ayakkabı 100-150 anca tutar
bebeklerin de bi şeyi eksik kalsın !
anam ev konyada .. onlarda orda benim son dakika haberim olmustu bide o dönem kızımı öğrenmiştim havalardaydım resmen..
eşimin üstüne olur sanmıstım aslında ben
ama benim safları oynayan kaynanam artık gece naptıysa evi üstüne aldırtmıs ..
hayırlısı buymus dedim.. gebelik dönemini stresle gecirmek istemiyorumm.. kaynanamda karsılık olarak gelip kızıma bakacakmıs.. peahh..
ben tosunumu qöremedm ama son muayenede yaaama olsun buayn sonunda qene muayenmiz war bakalm tosunm ne durumda zamn qeçmiyoo çıldıriciiiim... arkadşlar kasılmalarnz arttımı siznde?? benm kaslmalarm arttı baya bulntılarm qene başladı bide qeceleri karın altımda çok aqrılar oluyo son kaç qündr
crafty,sevdebilge valla ailelerinizin yaptiklarini okuyunca icim burkuldubizim bir yarali parmagimiza iseyen yok vlla ona cok uzuluyorum....
benimkiler turkiyede zaten istesem babam herturlu yardimi eder durumu iyi ama ben cekiniyorum su anda borcumuz felanda yok zaten,kayinbabamlar desenonlardada var ama daha bir coplerini gormedim dugunde taktiklarindan baska o kadarda olacak yani ama ondan sonrada buraya gelip gittikce verdiler 3-5 kurus iste o kadar...
bizim borcumuz harcimi yok ama bizim derdimiz ev kiralari burada evler cok fena pahali almak istesek hayatta alamayiz,kiralarda pahali 3 gozlu kucuk kiytirik eve ayda 2500 tl veriyoruz,giyim pahali,yiyecek icecek normal ama ayin sonunu zor getiriyoruz tek maasla ben hic calismadim zaten meslegim felanda yok ev hanimiyim.burada dil kursuna gittim ve bu yilda gidebilseydim meslek edinecektim ama kizim geldi cani sagolsun onun dedim birakmak zorunda kaldim herseyi...hayirlisi boyleolsun dedim...
ayda kenara 3-5 kurus atabiliyorsak ona mutlu oluyoruz kendimiz icin degil yavrumuzun gelecegi icin,dogumdan 5-6 ay sonra cikacagim bu evden cikmak istiyorum esim cikarsak kendi evimize cikariz diyor....eeeeeee hanu ev alacak parami var yokkkkk....
biraz birikmis var birazda anadan, babadan aliriz esden ,dostan borc diyor....depositini odersek bankadan krediyi aliriz diyor yavas yavas oderiz diyor sozde kolay ama realde bu kadar kolay olurmu bilemem.gecen gece evlere baktik bir tane gozumuze kestirdik merkeze uzak bir kasabada ama ev yeni yapim ve cok guzel ne hayalalere daldim birden anlatamam sizeburada yasamak cok zor kizlar heleki kiminiz kimseniz yoksa,ilk geldigimde 4 yil once hic kimsem yoktu sadece esimin tanidigi bir kac arkadasi okadar sagolsun onlar bize cok destek oldular ilk iki yil baskasinin bana ait olmayan esyali bir evde yasadim bir koltugun 2 sandalyenin uzerinde studio bir apartmanda,simdiki evimin yari esyasi benim en azindan koltuklarim halilarim ve yatagim.... bunlara sukrediyorum ama insan oglu arsiziz asla doymayiz hep daha fazlasini ve iyisini isteriz...su anda durumumuz iyi cok sukur hic birseyimizdende eksik degiliz herseyi yapariz ama ev konusu ve kira parasi bizi cok dusunduruyor...
Canım kiralar gerçekten pahalıymış orada. Allah en hayırlı zamanda ev sahibi olmanızı nasip etsin. Kızın geldiği için çalışamayacaksın belki ama bebekler rızkıyla gelir. Buna kesinlikle inanıyorum. Etrafımda da var bebeği gelince çalışamayan ya da ne yapacağız, nasıl geçineceğiz diyenlere hep bir kapı açıldı. Rabbim onları bereketli rızkıyla gönderiyor. İnşallah sağ salim kucağımıza alınca derdimizi tasamızı unutacağız. Benim ailemin de sağolsun maddi yardımdan çok manevi destekleri beni ayakta tutuyor. Onlar bana güç veriyor. Allah onları başımdan eksik etmesin. Gerçekten insanın ailesi olması gibisi yok. Biz de kızımız doğunca inşallah ona iyi bir aile olabiliriz. Hep hayırlı evlat olması için dua ediyorum ama arkasından ekliyorum "Allah'ım hayırlı ebeveynler olmamızı nasip et" diye. Ona layık, onu iyi yetiştirebilecek bir aile olabilecek miyiz Allah bilir. İnşallah sağlıkla doğsunlar da gerisi gelir inşallah.
mrh kızlar akşamdan beri uyumadım bu çatı muayenesinden dolayı,elle yapacak biliyorum,yaptıran söylesin nolur kaç saniye sürüyo,kameradan ve spekülümden daha az veriyodur heralde dimi?
hakket nasıl bole bı saflık yaptın,
barı ev sızın ustunuze olsaydı:26:
olan olmus artık,
kocan bosamaz senı merak etme,
bızım gıbısını bulamazlar arasalar.
benım annem senın kocan kadır gecesı dogmus dıyo cok sanslı,
senden esegını arasa bulamaz
Bence büyük sevaba girmişsin. Bu devirde senin gibisini duymadım. Gerçekten tebrik etmek lazım senin gibi gelini. :) E gelsin kayınvaliden de bebeğe baksın, o kadar olsun yani. Bu dediğimiz az bişey de değil Fatmacım. Bebeğini tanımadığın insana bırakmak kadar kötüsü yok.Sırf bunun için bile alınır o ev.
yine ben geldim kızlar :)))
doğum yapan varmı ? gecen sene kasım annelerinden biri 13 ekimde doğum yapmıştı en erken doğum yapan arkadasımızdı
yine ben geldim kızlar :)))
doğum yapan varmı ? gecen sene kasım annelerinden biri 13 ekimde doğum yapmıştı en erken doğum yapan arkadasımızdı
6.bebegimiz yolda cantasini alip geliyor bugun...
3 bebek ve 2 ikiz bebeklerimiz oldu
bizde daha erkeni var..
13 ekimdede ikizlerimiz oldu..
bugünde bi bebeğimiz olacak ..
öncesinde de 2 tane bebeğimiz vardı.
toplam 5 bebişimiz oldu.. masallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?