2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Arkadaşlar kasılmalarınız oluyor mu?Karnınızda sertleşmeler?Ben 37. haftayı doldurdum,38in içindeyim ve iyice arttı kasılmalarım,özellikle akşamları.NSTde de çıkıyor,tabii düzenli değil.

oluyor doktorum prepar diye bi ilaç verdi bebeğin doğmasınıda engelliyormuş onu almazsam hem sancım hemde kasılmam aşırı oluyor..

canım bebeğin 33 haftayı doldurduysa hafta hafta gebelikte okuduğuma göre kilosu gayet normal 33. haftayı dolduran bebekler ortalama kilosu zaten 2000 grammış 37. haftayı doldurduğunda da ortalama 2850 gr olması gerekiyor oraya bakabilirsin bence kilosu konusunda moral bozacak hiçbir şey yok Allah hayırlı bir doğum versin inşallah

Günaydınnn Kızlarr..

Bu çatı muaynesiyle suyun gelmesinin bi alakası olabilirmi yaa ..merak ettim şimdi..çatı muaynesinden sonra biraz acelemi geliyor bebişler..

Buarada aranızda spinal sezeryan olacak varmıı ?

Ya benimki psikolojik mi anlamadım, şimdi lavaboya gittim, akıntım var mı diye bakmak istedim, çamaşırım ıslak gibi. Deri koltukta oturuyorum bilgisayarda yazarken, terliyorum da. Şimdi ondan mı? Yoksa akıntım mı var? Valla anlamadım. Zaten burada ne okursam ondan etkileniyorum, psikolojik olarak da yaşıyorum sanırım. Ama tabi gerçekten akıntım da olabilir. Ay bir doktora gideyim inşallah güzel haberler veririm size.

Bu arada günlerdir bir araya getiremediğim hastane çantamın nadide parçalarını, panik olunca, iki dakikada toparladım. Bebişinkiler onun dolabındaydı, benimkiler benim dolapta, günlerdir valizi hazırlıyım diyordum, erteliyordum. Şimdi hemen katkısız sabunla valizin içini sildim, açtım, havalandırıyorum. Valize yerleştireceklerimi de valizin önüne koydum ki kuruyunca hemen içine koyucam. Şu kilitli poşetlerden biraz daha almam lazım, büyük boyum var da küçük boy almamışım. Biberon vs. için. Akşama hemen doktordan gelirken onu da alayım. Tamamlansın şu çanta işi.

33+1 de 2000 gr gayet iyi değil mi yahu? bence kilosunu boşa dert ediniyorsun ama 4 haftada 3000 e yaklaşırki gayet iyi bir ortalama. dışarıda daha iyi büyüyorlar. eşim ve görümcemin çocukları 2250 gr doğmuşlar. hepsi de gayet normal:)
herkesin derdi ayrı işte. ben de gün boyu oğlumu çağırıyorum, gel gel diye. dün babası da yarım saat dil döktü gelsin artık diye. erken gelmezse iriliğinden dolayı sezaryen olacağım hoş olacağa mani yok, başımıza ne gelse çekeceğiz.

ben pek inanmıyorum 1 hafta önce oldum catı yı tık yok daha
benim dr daha bebişin gelmesine var kafası biraz yukarıda dedi alttan bakınca ama suyunun bu gece gelmeyeceğinin garantisi yok demişti
1 hafta geçti
gidicem bakalım bugün de diyecek

bu arada Deniz Çagan kardeşini öpüyor...

merhaba hanımlar burada nezaman sancım olmuyor benim desem sancı çekiyorum 3 oldu bu dün 2 kez inanılmaz bir sancı girdi ve dedim bu daha başlangıçsa işimiz var Allah yardımcımız olsun gerçekten.
ishali olan bayanlar içebildiğiniz kadar su için,ben bu sebepten 1gün hastanede yattım,ihmal etmeyin bebeğiniz susuz kalmasın.

hıçkırık acaip oluyor değil mi? bende uyuyamıyorum bazen hıçkırık yüzünden.içeriden hep aynı ritimde bir şeyler atınca insan bir garip oluyor

kzcm06 canım 33 haftada zaten 2000 gr normal değil mi? haftanın değerleri arasında diye biliyorum ben.ama tüp bebek olduğu için riske atmak istememiş olabilirler.çünkü genelde onları erken alıyorlar.bence bu süre içinde düzenli beslenmeye devam edersen,özellikle faydalı olacak şeyleri yersen normale en yakın kiloda gelir bebeğin.çünkü 38 hafta iyi bir hafta ve bebeğin baya toparlar kendini diye düşünüyorum,stres yapma ve beslenmene dikkat et. ekmek makarna bulgur vb şeyler fazla yeme,anladığım kadarıyla onlar sadece anneye yarıyor,et,tavuk,balık,süt,yumurta,ceviz,fındık vb.bunlardan yiyebildiğin kadar ye.allah yardımcın olsun

ebrubaban benim karnım hala çatlamadı ama göğüslerimde çatlaklar oldu,gebelik öncesinde 90 bedendi şimdi 110ları geçti herhalde ( bunalıma soktu beni ) ama karnımda çatlak yok hala.kimisi de doğumdan sonra karnın içi boşalınca çatlak oluyor diyor.böyle bir şey duyan var mı? acaba doğumdan sonra olabilir mi çatlak çok merak ediyorum. ben aktarlardan yağları falan aldım ama yağ sürmek hiç içimden gelmedi.gebelik öncesinde de ben hep karnımı falan kremlerdim şimdi de aynın şekilde devam ediyorum sadece kremin dozu epeyy bir fazla nivea soft kullandım ben sadece,göğsüme sürmemiştim ama yaz günü sıcak falan diye işte o süre içinde çatladı zaten.çatlayacak olduktan sonra engel olunamıyor herhalde ama size önerim sadece karnınızı değil bacak,kalça ne varsa hepsine sürün çünkü oralarda çatlamaya devam ediyor,sadece karnına sürüp oralara sürmeyip çatlayan çok kişi gördüm önleminizi alın şimdiden,daha başlamadan derim.

askıscım
kargo cumartesi gelmiş ben dısarıdaydım elime geçmedi
hastane dönüşü eşimle ugrayıp alıcaz artık teşekkürler simdiden
senin sezeryan tarihi ne zaman dı cnm 28 mi hatırlayamadım

evet canım hele hele bizden küçüklerin doğurduğunu duydukça iyice sabırsızlanıyorum bende eşimde günümüzden geç doğmuşuz umarım kızımız bize benzemez vakitlice gelir. eşimle kızımızı aramıza alıp koyun koyuna yatacağımızın hayallerini kuruyorum sürekli

oluyor doktorum prepar diye bi ilaç verdi bebeğin doğmasınıda engelliyormuş onu almazsam hem sancım hemde kasılmam aşırı oluyor..
askıs sen hala kullanıyormusun? eğer kullanıyorsan kafanı kurcalamak istemem ama 37 den sonra istemiyor doktorlar en fazla 37 ye kadar kullandırtıyorlar hatta 36 da bıraktıran var haberin olsun bacım kullanıyorsan eğer doktorunla bi görüş sakın gününden fazla kullanma uterus kendini doğuma kadar zor toparlıyormuş

Bizde sat kardeşimiz denizi öpüyoruz...

bana alttan bakmadı hiç şimdiye kadar ..senin normalmi olacaktı..

askıscım
kargo cumartesi gelmiş ben dısarıdaydım elime geçmedi
hastane dönüşü eşimle ugrayıp alıcaz artık teşekkürler simdiden
senin sezeryan tarihi ne zaman dı cnm 28 mi hatırlayamadım

ben pazartesi gelmesini bekliyordum güle güle kullansın bebeğin cnm sezeryan tarihim 31 i şafak 6 :)

36da devam et demişti geçen hafta sormadım aslında sormak işime gelmedi okadar çok sancım oluyor ki normal doğururum diye tırsıyorum ama galiba sormalıyım dediğin gibi ama ya doğarsa :)

kafası nasılmıs peki..

topikte 100 mm olunca normal olmuyor demiş birinin doktoru ..

senin oglanın bas ölçüsü kacmıs.. bdp yazıyo ya onu soruyorum tatlım

Anaaa bunu kim dedikine(( benimkinin kafası azıcık büyük gibiymiş ne yani şimdi normal yapamıycaz mı?Yok yokk herşey Allahtan deyip Allahım hayırlısı hangisiyse onu nasip etsin diyeyim yine...Kendi kendini teskin eden anne adayı

Bizde sat kardeşimiz denizi öpüyoruz...

bana alttan bakmadı hiç şimdiye kadar ..senin normalmi olacaktı..

evet canım normal bekliyoruz ama bugün gidicem bakalım ne diyecek...

ben pazartesi gelmesini bekliyordum güle güle kullansın bebeğin cnm sezeryan tarihim 31 i şafak 6 :)
yanlış hatırlamısım demekki
1 haftan kalmış haftaya bugün oğluşun kucagında hayırlısı olsun....

36da devam et demişti geçen hafta sormadım aslında sormak işime gelmedi okadar çok sancım oluyor ki normal doğururum diye tırsıyorum ama galiba sormalıyım dediğin gibi ama ya doğarsa :)
ay doğarsa doğsun ne güzel işte kavuşursun bir an evvel bebeğine. hap kullanırken 29 haftadan beri kasım kasım kasılan ben hapı bıraktım tık yok deli olucam boşuna mı kullandım yoksa o kadar zaman diye. nst de ufak tefek sancılar gözüküyor düzensiz... herkes kavuşuyo bebeğine ne güzel bizde kavuşuruz bir an evvel kötümü

kızlar ben bugün yarın doğurursam şaşırmayım.yerimden kalkamaz oldum.karnım bacaklarıma değmeye başşladı.çok tırsak gördüm kendimi:26:
yarın dr gidecez bavulumuda alayım diyorum.ne olur ne olmaz...

Princess'i gören oldu mu? Ben geçen hafta annem olduğu için çok giremedim, geçmişi okuyamadım hepsini. Nasıldı en son? Şimdi neden yok bilen var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…