2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

banada doktorum aynısını dedi aniden suyun gelebilir
öle az bişey değil bacaklarının arasından aşağıya akar anlarsın dedi
ayrıca perşembe günü banada kasılma ilacımı nidilatı bıraktırdı artık kasılma olsada engellemem dedi :s

banada doktorum aynısını dedi aniden suyun gelebilir
öle az bişey değil bacaklarının arasından aşağıya akar anlarsın dedi
ayrıca perşembe günü banada kasılma ilacımı nidilatı bıraktırdı artık kasılma olsada engellemem dedi :s

Temizliği bir an önce yaptırmakta fayda var, haklısınız. Her an hazır olmak lazım. Geçen hafta annem vardı, onunla hafiften toparladık etrafı. Dağınıklığım bitti sonunda. Herşeyi yerleştirdim. Ama camlarım çok fena. Evimi eşim süpürüyor her hafta, tozunu alıyoruz sık sık. Kadını aslında sadece camlarım için çağırıyorum. 10.katta evim, eşim silemez zaten, ben de evlendiğimden beri hiç silmedim. O yüzden erteliyorum kadın çağırmayı. Şimdi sildirsem kesin yağmur yağacak, hava kötü. En kötü ihtimal bu pis haliyle insanlar görmeye gelirse, perdeleri çekerim, bakmayıversinler camlarıma. Böyle desem de ben, doktora gideyim akşam üzeri, derse ki suyun azalıyo, doğum yaklaşıyor, hemen kadını çağırırım. Bir çırpıda valizimi hazırladım sabahtan beri. :) Eksiklerimi de görmüş oldum. Birkaç şeyim eksikmiş, yeni fark ettim.

ay askolsun...

bi kere iş yapıyorum ben :))))

müşteriyle muhattap değilim gm de calısıyorum rahatım o yüzden yaniii..
biliyorum canım birebir müşterilerle muhatap olmadığını
ayrıca şu haftada hala gidip gelebilmen bile takdire şayan
babam o videodaki bankadan emekli çok amcalar tanıyorum ben o videodaki halt etmiş onların yanında

canım sen daktırına ne zaman gideceksin?

bide şunuda diyim kızlar alttan bakıyor ya benim 15 gün önce 2 defa bakıldı 1 er gün arayla
doğum olmadı daha Allahın izniyle
yani bence açılmaya bakılması doğumu herkeste tetiklemiyor rahat olun

birde ben epey bir zayıflıktan başladım 22 kilo aldım.şuanda çatlak yok ama doğumdan sonra çıkabilir piyasaya burada daha önce ne giydinde paylaşmıştım bak eski ve yeni halim arasındaki büyük fark

BÖLÜM 5

Selam arkadaslar,

Cuma gununden bu yana sayfalar dolup tasmis yine mesajlarla. Yeni annelerimiz, bebislerimiz var. Yeni anneleri kutluyorum. Bol bol koklasinlar bebislerini. Her dogumdan sonra mesajlarinizdaki heyecanlarinizi da keyifle okuyorum. Dilerim "anne adaylari"mizin hepsi zahmetsizce "anne" olsunlar, saglikla kucaklarina alsinlar bebeklerini...

Son yazdigim mesajdan bu yana tum mesajlari hizlica okumaya calistim. Gozumden kacanlar da olmustur elbette. Ama dikkatimi ceken birkac noktada dusunce ve deneyimlerimi paylasmak isterim oncelikle.

"Cati muayenesi" ile baslayalim. Daha onceki mesajlarimda "cati muayenesinin" dogumu tetikleyebilecegini yazmistim. Ben cati oldugum gunun aksami dogum yaptim. Crafty'nin catidan hemen sonra dogum yapmis olabilecegi paylasildi. Boyle bir durumun (tezin) dogru olup olmayacagi tartisildi. Ekim annelerinin bu tezi curuttugu soylendi vs. Mesajimda da paylasmistim. Doktorum cati muayenesi yaparken "bunun dogumu tetikleyebilecegini" soylemisti. Sonucta bu bir olasilik. "Cati muayenesinin" dogumu tetiklemesi mumkundur ama herkes icin gecerli degildir seklinde mesajimi duzeltmek istiyorum.

Sezaryen sonrasi dikis mi, yapistirma mi konusu, ne zaman banyo yapabiliriz sorusu gundeme gelmisti. Doktorum bana yapistirma yapti. Cok memnumun. Sezaryen'den hemen sonra dus alabildim (elbette yapistirma bolgesindeki pansumani cikarmadan ve bu bolgeye cok fazla su degdirmemeye dikkat ederek). Dikislerim olmadigi icin ikisi arasindaki farki cok iyi bildigimi soyleyemem ama eger dikisleriniz "estetik dikis" olmayacaksa iz kalma ihtimali olabilir belki. Benim yapistirma bolgemdeki iz su an belli belirsiz. Ayrica bilmelisiniz oyle karninizi bir uctan bir uca falan kesmiyorlar. Ameliyat yerim 6-7 cm'lik. Vucudun esnek yapisindan dolayi az bir kesikten bebegi almalari mumkun oluyor.

Bir arkadasimiz sacini boyadigini iletmisti. Hamileyken bu konuda ben de oldukca arastirma yaptim. Sac boyamanin bebegin sagligina olumsuz etki yaptigina dair bilimsel bir kanit yok. Saclarini yillardir boyatan biri iseniz ve sac boyasina karsi harhangi bir alerjiniz yoksa hamileyken de boyatabilrisiniz ancak hamilelik sirasinda hormonlarimiz basta olmak uzere vucudumuzda turlu degisiklikler oldugu icin, cok kucuk bir ihtimalde olsa, olasi durumlari onlemek icin onerilmiyor o kadar.

Gelelim dogumdan sonra hastanede yasananlara:
Dogumdan sonra ayni odaniza geri doneceksiniz. Ama bu kez odanizda sizlerden baska bir kisi daha olacak :) Yataginizin yani basinda duran kucuk yatakta yatan minicik insan! Bakmaya, koklayamaya, opmeye doyamayacaginiz minicik bir bebek!

İşte şimdi gerçek ve yeni hayatiniz başliyor...

Kızlar biberonu kaynatıcam da şimdi bir kapta su kaynatıcam, su kaynamaya başlayınca biberonu ve diğer parçalarını içine atıcam. 5 dakika filan kaynatıcam. Biberonum Dr Browns'un cam biberonu. Emzik de Chicco'nun. Şimdi hepsini bu şekilde suya atıcam kaynatıcam. Ama bunlar erimez di mi? Ne bileyim emzik plastik, emzik saklama kabı da plastik gibi bir şey. Birşey olmaz kaynatınca di mi? Yoksa sokup çıkarıcam mı suya? Bekletmicek miyim?

Bu arada fatmacım sen kırarım diye korkmuşsun, bu cam çok hafif ama sağlam bir şeye benziyor. Ben de sakarımdır ama pek kırılacak bir cama benzemiyor. Annem cam hastasıdır, mutfağında cam kullanır sürekli, bunu görünce diğerlerine baktırmadı bile. Ben Avent alacaktım güya. :) İnşallah gerek kalmaz, emziririz ama ne olur ne olmaz aldım işte.

:26::26::26::26: canım ya cam biberonu kaynar suya atınca ani ısı değişikliğinden dolayı çatlamazmıki? ben olsam biberonu önce atardım kaynayıncada diğerlerini atardım içine 5 dakka kaynatır söndürürdüm altını...

Hmm bu hiç aklıma gelmedi. :26: Sanki içindeki kullanım talimatında kaynar suda 5 dakika kaynatın yazıyordu ben de kaynar suya atıcam, kaynıcak, böyle algılamıştım. Bir daha okuyayım da dediğin olabilir. :26:

benım bıberon avent bal rengınden emzik nuk ıkısını bırden kayanayan suya attım 5 dk sonra cıkardım.erime filan olmadı için rahat olsun

Kullanmadan önce bütün parçaları yıkayınız. Silikon emziği yalnız ilk kullanımdan önce beş dakika süreyle kaynatınız. Parçaların tümünü deterjanlı sıcak suda iyice yıkayınız. Bol suyla durulayınız. Bulaşık makinesinde yıkayacaksanız ürünün parçalarını yalnızca makinenin üst rafına koyunuz. Suyun sıcaklığı 60C'yi geçmemelidir.

Böyle yazıyor. Ben hiç bunu okuduğumu hatırlamıyorum. Nasıl okuduysam artık. Deterjanla yıkamayı düşünmüyordum ben ya, bulaşık makinesine de atmayı düşünmüyorum. Herşeyini kaynatacaktım. Emziğini kaynatın diyor. Diğer parçalarını atmasam mı? Dr Brownsun içinde boru gibi bir şey var, emzik dışında, onları filan kaynatacaktım. :26: Şimdi kararsız kaldım. Ne yapsam acaba ya?:44:

sonundaa--canım valla ben normal istiyorum ya önce sancı gelsin diye dua ediyorum o zaman daha kolay oluyomus ama su gelipte paçadan asagı akarsa daha mı panik olurum bilmem

sevdebilge--canım sen hazırlıkları hızlandırdın bakıyorum en kötüsüne hazırlama kendini iyi düşün iyi olsun
ben biberon ve emzikleri kaynar suda beklettim direkt kaynatmadım benim abimin esi o sekilde aventi eritti aklımda öyle kalmış zaten ben hepsini avent aldım kaynarsuyun içine atıp bekletin diyordu bende derin bi cam kaseye(daha saglıklı olur diye) kaynar su koydum içinede atıp su üstünü kapadım soguyuncaya kadar beklettim...

kızlar bende birazdan çıkıp doktora gidicem gelince yazarım size bakalım ne olacak

Güzel haberlerle gel inşallah. :)

Aynen öyle canım ya, resmen hazırlık yapıyorum, doktor bugün derse ki suyun azalmış vs. kendimi buna hazırlamaya çalışıyorum. Benim her zamanki taktiğimdir maalesef, en kötüsüne hazırlarım kendimi. Duyuna şok olmayayım diye. İyisini de düşünürüm ama kötüsü kadar değil. Bir çırpıda valizi hazırladım, biberon, emzik vs. kaynatmak kaldı. Benim yengem de senin gibi kaynar suda bekletti, ama şimdi prospektüs kafamı karıştırdı. Doktora gidip geleyim de şu işi bir şekilde halledeyim. Valize yerleşecek bir onlar kaldı. Bir de fotoğraf makinemin hafızasını boşaltıp, şarj aletini vs. de valize yerleştirmek kaldı. Siz de unutmayın foto. makinesi ya da video her ne götürecekseniz hazır edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…