2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
korkak seniiiiiii korkundan bebeği tutmak için ne yapacağını şaşırdın anlaşılan
bu topikte herkes sezeryan olacak galiba bi ben mi varım yaa normal gözüken :26:
bende varım normali bekleyen...
o yüzden belirsizlik devam bizde...heyecan dorukta...
her gün ACABA duygusuyla uyanıyorum...

kızlar bu suyun gelmesi nasıl oluyor. adet gibi mi yoksa şakır şakır akıyor mu?
şakır lakır akarmış...
duşta bile aksa anlarsınız yazıyordu bir sitede...

benimde NUK cam b,beron var...
dün okudum her parçası 5 dak. kaynamalı yazıyordu...
bulaşık makinesini tavsiye etmemiş bizimki

Benim camlarım ayda bir siliniyor.. ve hic fark etmez yaz ya da kıs o günün ertesi günü yağmur yağıyr.. ben cok alıskınım bu duruma .. annemin evindede böyleydi.. ana kız aynı kaderdeyiz cam konusunda..

bende o bankada örüg ören teyzelere rastlamıstım...

inşallah gerek kalmaz tatlımm..

ama sen benim kırma konusundaki yeteneğimi bilmiyosun..

o anda bide panik de yaparım ...avent aldım bende bi tane küçük.. duruma göre alırım dedim allah ihtiyac duyurmasın tabi..

kaynatma konusuna gelince .. ben taragını fırcasını da kaynatayım dedim.. arkasında 40 derece suda yıkayın yazıyordu.. biberonla emziğe bakmadım ama.. sen bi baksana nasıl yıkanacagı tarif ediliyor mu..

sevde ben inanıyorum sen bugün teleşle gidip sakinlemiş döneceksin inşallah...
bu hızla işleri bitirip rahat edersin işte...

Selam kızlar,

Ayy bugün bebeğim bir hareketli bir hareketli diyorum acaba dönmeyemi çalışıyor.Yoksa kasılma denen şey bumu? yarın işyerinde son günüm izne ayrılacağım ve 17:30 da randevumuz var bakalım dönmediyse çatı var....fikrinizi alayım önce karından bakar dimi dr sonuçta dönmediyse alttan bakmasını gerektircek bi durum yok..Bende tırsıyomda azcık çatıdan ama acımasından değil dr erkek ya insan ister istemez çekiniyor işte....

KIZLAR BİŞEY SORACAĞIM KARNIMIN ALTINDA SERTLEŞMELER OLUYOR AMA KASILMAMI BEBÜŞÜN SIRTIMI TAM ANLAMAIYORUM ELE GELEN HER SERTLİK KASILMAMI SIRTI YADA POPOSU OLMADIĞINI NASIL ANLARIM

Selam kizlar.Biz dün esimin arkadasina gittik ordan geldikten sonra buraya girip biseyler yazmistim ama ondan sonra bir sanci bir sanci esim artik hadi diyor hastaneye gidelim.Ben dogum sancisina benzetemedim agri coktu ama artma yoktu o yüzden 3.5a kadar bekledim sonradan agri yavasladi ve2 saat kadar uyuyabildim.Sabah kizimi anaokuluna biraktim.Ama sancim vardi yine,benim doktor randevum carsamba günüydü ama hemen arayip gelelim dedik.Nts ye girdim baya bi sanci cikti ama rahimde acilma yok.Doktorum beklemem gerektigini dogum sancisi degilse dus alip yatmam gerektigini dogum sancisiysa hastaneye gitmem gerektigini söyledi.Doktorum önümüzdeki hafta izindeymis o yüzden 2 hafta sonraya randevu verdi vede eklemeyi unutmadi Umarim görüsmeyiz.Esim annem gelecek 3 hafta sonra filan dedi doktorumda bu sancilari gördüysem o kadar bekleyecegini sanmiyorum dedi,hadi hayirlisi.Esim cok endiselendi yazik dün geceki ve bu sabahki sancilardan sonra herhalde bugün doguma gideriz diye düsünmüsNeyse geldikten sonra yattim simdi biraz daha iyiyim.Daha temizligimi yapmamistim doguma filan gideriz diye ödüm gitti benimde :)))Walla bu sekildeyken temizligi yapabilecegimide sanmiyorum,muhtemelen bi kadin ayarlamayi düsünüyorum,aklim rahat olsun.Bebisimin esyalarini hazirladigim cok sükür.

BÖLÜM 6

Biz hastanede 3 gece kaldik (aslinda normal dogumda 1 gece, sezaryende 2 gece hastanede kaliniyor). Olasi sarilik durumu olursa onlem alinsin diye 1 gece de kendi istegimizle kaldik. "Sarilik"! Yeni doğanlarda % 60-70 olasilikla gorulen yeni doğan sariliği. Mutlaka okumus, duymusunuzdur dünyaya gelene kadar göbek bağı ile beslenen bebeğin dış dünyada beslenme çabası ve bu çabalama sırasında aç kalması sariliğin nedenidir. Aç kalması diyorum çünkü yeni doğan bir bebek henüz gelişmemiş çene kasları ile emmeyi beceremezken, yeni anneler de emzirmeyi başaramayınca kaçınılmaz olarak bu sona geliniyor. Bu yüzden ki sarılık tehlikesi baş gösterinde bebeğe mama vermeyi teklif edebiliyor çevrenizdeki tanidiklar ya da hastane personeli... Bebek ne kadar aç kalırsa kan şekeri düşer ve sarılığı artar.

Bu nedenle dilerim hepiniz doğum yapar yapmaz bebeğinizi doyuyabilirsiniz. Dilerim sütünüz hemen gelir. Bu konuda da söylenecek bir kaç şey var elbette. Derler ki normal doğum yapan kadınının sütü hemen gelirmiş. Sezaryende birkaç gün sürebilirmiş gelmesi. Bu ne kadar doğru bilemiyorum. Ben her iki doğum türünü de yaşadığımdam olsa gerek, doğumdan hemen sonra hemşireler bana "sütün var" dediler. Nasıl emzirmem gerektiğini bebeğimi göğsüme tutarak gösterdiler. Sanırım başarabildim de. Ya da başardığımı sandim demek daha doğru çünkü ancak zaman geçtikçe siz emzirmeyi öğreniyorsunuz bebeğiniz de emmeyi. Bu nedenle doğumdan hemen sonra bebeğinizin sarılık tehlikesi olabilir. Mama takviyesi önerilebilir (DİKKAT: kimi hastaneler prensip olarak anne sütü dışında herhangi bir şey önermezken kimi hastaneler önerebilir). Karar size bağlı. Şöyle bir risk olduğunu lütfen unutmayın: bebek için biberonla verilen mama anne sütünden beslenmeye göre daha kolaydir ve bunu fark eden bebek, emmeyi reddedebilir ya da kolaylık olsun diye mamayi anne sütüne tercih edebilir. Bazı bebekler bu nedenle anne sütü almazlar. Ben de benzer sorun yaşadım. Doğumdan hemen sonra "sütün var" diyen hemşireler aynı günün akşamı "mama takviyesi" önerdiler. Kabul etmedim. Israr ve inatla bebeğimi emzirmeye çalıştım. Sarılık tehlikesi olursa diye 1 gece de fazladan hastanede kaldim. 3. gunun sonunda "tamam bebeğinde bir şey yok" diyerek taburcu ettiler bizi.

Eve gitmeden once hastanede neler oluyor, yaninizda ne olmali, neler kullaniliyor birazcik bunlara deginelim, sonra eve gideriz :)

Size en lazim şey oncelikle yuksek belli kilotlar...! İster normal dogun yapin ister sezaryen olun doğumdan sonra oldukça fazla kanamanız olacak. Normal pedlerin kesinlikle yetmeyeceği kadar çok hemde. Zaten size hastalar için üretilen özel bezlerden verecekler. Bunları kaldırabilecek tek iç çamaşırı da yüksek belli olanlar. Hani şu hamilelere özel ancak fiyati biraz yüksek olan kilotlardan almanıza gerek yok (eğer bunlardan şu anda kullanıyorsanız olur tabi). Ben pazardan almıştım. Oldukça ucuza 3-5 tane ve resmen hastanede kurtarıcım oldular.

Devamını yazacagim yine...

sevde ben inanıyorum sen bugün teleşle gidip sakinlemiş döneceksin inşallah...
bu hızla işleri bitirip rahat edersin işte...

Ay inşallah şu 1,5 kilo kaybı yanıma kar kalır. 11 kiloyu geçtim derken şimdi 9 kilo 700 gr almış bulunmaktayım. Hamilelikte yaşamış olduğum en güzel anılarımdan biri olur inşallah. Ben de güzel haberlerle gelmeyi çok istiyorum. Dediğin gibi bahaneyle işleri bitirdim. İyi de oldu.

Crafty boş durmamış hastane odasından bile naklen yayın yapıyor maşşallah diyelim demekki iyisin
Allah Nil kızımıza uzun ömürler versin, analı babalı büyütsün inşallah canım
Benim de normal doğum olmasına rağmen sütüm 3gün gelmedi ama inatla ve inatla emzirmeye devam ettim
Hemşireler ve doktorun da söylemiştir günde 3lt su içiyorsun ve bebeğine bakıp bol bol mutlu oluyorsun
Eninde sonunda süt geliyor zaten, Humana-still tea de güzel bak ben günde 3 bardak içiyorum
Şuan memişlerin ucu sızlasa bile açar açmaz sütler akmaya başlıyor, sakın gelmez diye stres yapma, eninde sonunda gelecek

canım ya..

dogumdan sonra tartıldın mı hiç..kac kilo gitti..

arkadaşlar meraba.ben 37+5 günlük hamileyim.tahmini dogum tarihim 9kasım.genelde sizi sadece okuyarak takip ediorum.yada bole merakta kalınca bişiler yazarak.cuma günü akıntım hafif pembe gelmişti.kaç gundur herhangi bi belirtim yoktu ama bugun gene akıntım bembe geldı cumaya görede baya bi fazla.çok tereddütteyim acaba dogum mu baslıyo dıye.ama sancım kasılmam ishal yda mide bulantısı tarzında bi sorunum yok.hatta gayet iyi bi gunumdeyım.sizce napim.bi fikir verirseniz çok mutlu olurum..

Ben senin yerinde olsam çoktan hastanenin yolunu tutmuştum. Doktorunu aramadın mı? Ya da doktorun ne dedi? Sancın olmasa bile bence nişan gelmiş olabilir ve bu önemli bence. Hastaneye gitmek için en yeterli sebeplerden birisi. :) Bence sıkıntın yoksa da git, doktorun bir görsün.

Bu arada benim yengem çatı muayenesi olmaya gitti, 38+0da bir gitti ki 5 cm açılması varmış. Suyu filan hiçbir şeyi gelmemişti daha. Doktor hemen doğumhaneye aldı. Mikrop kapabileceğini söyledi bebeğin. Nasıl oluyor bilmiyorum ama nişanın gelmesi, suyun gelmesi veya hiçbir şey olmasa da açılmanın olması doktorun görmesi gereken durumlar diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…