2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

sevdebilgenin yorumlarına aynen katılıyorum..

doktoruna ulasmalısın mutlaka.. paniğe gerek yok ama..

suyu geldikten sonra bile dusunu alıp öyle doguma gidenleri biliyoruz..

bide dogumun olacagı gün anlamsız bir güç gelirmiş anneye.. bunu sadece bir kişiden duydum yanlız..

ya bu kiloya taktım bende ya
kızımda 30 kilo aldım ben 80 ile doğuma girdim
50 ile kaldım 40 ım çıktığında 55-56 ya düşmüştüm

şimdide 50 ile kaldım 79 dum en son bindada 82 falan olurum heralde
ama sanki veremicem gibi geliyor ya bacaklarım falan nasıl kalın
doktor bişe demedi ama parmağımı bastırınca beyaz oluyor bacaklarım karnım falan
en büyük hayalim yeniden incelmek

ben ilk hamileliğimde hiç çatlamadım
bundada hiç çatlamadım dahada çatlamam heralde

canım benim ya kaç kiişi senin kadar düşünebilirki allah sabır versin veriyorda sanırım yine iyi tarafından bakıyorsun
aman benim içinde ne gelsinler ne yardım etsinler annem olsun ilk zamanlar yanımda yeter kendi annem bir sürü şey aldı yelekler yaptı kayın validem daha bir çorap dahi almadı almalarını geçtim umrumda değil ama hiç birşey umursamıyorlar aldıklarımıza bile merak edip baktıkları yok beşiği eşyaları geldiğinde merak edip bakmadılar bile bu kadar hevessiz umursamaz olmaları canımı sıkıyor o yüzden doğunca da uzak olsalar daha iyi benim için kanamalarım oldu geçen bir hafta yatmak zorunda kaldım yine de gelip yarım saat oturdular karşıdan geçmiş olsun tamam bitti görevleri altlı üstlü oturuyoruz bide o kadar yakınken çok uzaklar hamile değilken her işine koştururdum seve seve yapardım hamileyken de elimden geleni yaptım ama insan böyle zamanda anlıyormuş kimin ne olduğunu ooo birsürü şey yazmışım biraz içimi dökmeye ihtiyacım vardı eşimede birşey diyemiyorum çünkü kendi ailesi bu kadar ilgisizken bizimkilerin çok ilgili olması onu vijdanen çok eziyor üzüyor birde üstüne bende onu üzmek istemiyorun herkesin bir derdi var aman boş verelim bebişlerimiz bize herşeyi unutturur

o gelen akıntı nişanmı bilmiyorum ama nişansa çok panik yapmaya gerek olmadığını sadece temizliğine dikkat etmek gerektiğini ilişkiye falan girilmemesi gerektiğini okumuştum bi yerde ama nerde? su gelirse hemen doktora gidilmeli ama nişan doğumdan 1-2 hafta önce de gelebilirmiş 1-2 saat öncede.

kızlar bir süredir giremiyorum haber vermek istedim ben doğum yaptım :))))) tahmini tarihimiz 5 kasım olmasına rağmen gebelik kolestazı denilen bir sağlık sorunu nedeniyle 17 ekim günü sezeryanla bebeğimi aldılar, şuan 1 haftalık, sütüm gelmesine rağmen emme refleksi tam gelişmediği için beslenme sıkıntısı yaşıyoruz, ama yinede iyiyiz, harika bi duygu darısı başınıza :))

hayırlısı ile sağlıklı gelir bebişin inşallah canım evet bence hiç temizliğe kalkışma kadın tutmak en iyisi insan bu anlarda yanında bi kız kardeşe çok ihtiyacı oluyor ya hamile olunca bunu daha iyi anladım keşke bi kız kardeşim olsaydı çok yardımı olurdu mutlaka

nazar değdircen kendine..

kızında verdiysen bunda da verirsin inş

kızlar aramızda van'da hamiş olan varmı ailesi olan varmı Allah ordakinlere sabırlar versin deprem denildiğinde tüylerim ürperiyo Allah geçmiş etsin inşallah

Allah sağlıla büyütmeni nasib etsin canım çok güzel bir haber 2. bebişimizde geldi kızlar kasım enneleri ekimden dökülmeye başladılar sütün gelmiş ya nasıl olsa bi şekilde beslenir hayırlı olsun bebişin

Kızlar eşim gelecek az sonra. Doktora gideceğiz. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen. Şu 1,5 kg neden vermişim öğrenirim inşallah. Ve umarım bir sorun yoktur. Gelir gelmez inşallah size yazıcam. Güzel haberlerle gelmek istiyorum. Dua edin lütfen.

canım ya..

dogumdan sonra tartıldın mı hiç..kac kilo gitti..

Ben 57 kiloyla hamile kaldım doğuma girmeden hemen önce ise 72 kiloydum yani tam 15 kilo almışım hamilelik süresince
Doğum sonrası 67 tartıldım sanırım ertesi gün eve geldiğimdeydi, şuan ise 65 olmuşum
15'ten 7 gittiiiii kaldı şimdilik 8, o da zaman içerisinde eriyecek zati ben yakında başlarım gene pilatesime
Çok kararlı gördüm kendimi

Geçen hafta tam bu dakikalarda oğlumuz dünyaya merhaba demişti
Zaman nası çabuk ilerliyor, 1 hafta ne zaman geçti ki ben anlamadım

Geçen hafta tam bu dakikalarda oğlumuz dünyaya merhaba demişti
Zaman nası çabuk ilerliyor, 1 hafta ne zaman geçti ki ben anlamadım

tickerını değiştirsene tatlım..

kilo konusunda 7 kilo az değil bence... emziren aneler geri kalanını cabuk veriyormus zaten.. sende öyle olursun eminim..

yanında kim var.. büyük olarak yol gösterici ...

BÖLÜM 7

Hastane ortamları genellikle çok sıcak oluyor. Hastanede kaldığım üç gün boyunca kolsuz gecelikle yattım. geceliğin avantajı şu: Sezaryen olacaksanız, pijama giymeniz durumunda pijamanın lastikleri ameliyat yerinize denk gelip rahatsiz edebilir sizi. Ayrıca pijama ile tuvalete gitmek de biraz sorun olabiliyor. Bu anlamda gecelik daha ideal. Hatta geceliğiniz emzirmeye uygun (önü çok düğmeli) olursa emzirme sırasında soyunmak zorunda da kalmazsınız.

Bir sabahlık bulundurmak da ziyaretler sırasında daha derli toplu olmanızı sağlayabilir.

Her ihtimale karşın bir hırka ve birkaç çift çorap olsun yanınızda.

Birkaç atlet de bulundurun.

Dış fırçanız, macun, bir saç fırçası, topuz tokası da koyun çantanızın bir gözüne. Makyaj yapmayı seviyorsanız çantanız bulunsun yanınızda ama o telaş içinde çok vakit bulamayabilirsiniz.

En önemli şeylerden biri olarak LOĞUSA TACInızı unutmayın. Kırmızı ve kurdeleli bu taç anne olmanın ilk gururu olacak sizde... :)

Ve tüm bunları yaşarken her anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf makineniz olsun mutlaka...!

Eşinizin yanınızda kalma ihtimali olursa diye bir çift eşofman ya da pijama alın. Ama benim tavsiyem eğer imkanınız varsa geceleri yanınızda anneniz kalsın (hastaneler genelde odada kaç kişi kalacağına karışmıyorlar ama odalarda sadece 1 refakatçi için yer oluyor) İlk gece yanımda hem annem hem eşim kaldı ama yatacak yer sayısı 1 adet olunca çok zor oldu. Muhakkak herkesin eşi farklıdır ama genelde yeni babaların annelere çok yardımı olamiyor. Bu nedenle mümkünse annelerinizin ya da nazınız geçeceği yakın ve bayan bir akrabanızın kalması çok daha faydalı olabilir.

Göğüs çıkarıcı ya da kalkanı kullanmadım ben.

Ama çatlak kremi ve göğüs pedi mutlaka alın. Acemi anneler için göğüs çatlağı kaçınılmaz bir şey. Daha ikinci günden çatlayabilir göğüsleriniz. Çatlak kremleri oldukça yağlı olduğu için sürdükten sonra göğüs pedi kullanmanız çamaşırlarınızın ya da geceliğinizin lekelenmesini önleyecektir.

Yukarıdakiler dışında yanınızda götüreceğiniz hemen herşeyi aynen eve geri getireceğinizi düşünüyorum. Bizzat tecrübe edilmiştir :)

Sıra bebekte...

ay hayırlı haberlerle gel tatlım inşallah..

güzel haberlerle gelirsin inş. canım..dualarımız seninle..

kızlar şuan hemen geldim gidiyorum bugün doktora gittim nstye girdim sonra çatı muayenesine az daha ölüyodum ama korkulcak bişey yok ben kendimi çok sıktım çataldan inmeye kalkdım çok şükür kanamam olmadı ama canım çok yandı 1 cm açılma olmuş ve kasım 3 e kadar bekle dedi sonra perşembe yine çağırdı çatı muayenesi bir daha yapcakmış az daha ağlıcakdım ben yaaa çocuk gibi kalkdım çataldan en sevmediğim şey çatı muayenesi ilk oldu daha allah hepinizin yardımcısı olsun kendinize iyi bakın yemek yapıcam kaçıyom kaynanam habire saati soruyo allaha emanet olun öptüm hepinizi

canım öncelikle geçmiş olsun rahatsızlığın sebebiyle,neyse ki ikinizde iyiymişsiniz tebrik ederim seni,hayırlı olsun canım allah analı babalı büyütsün.darısı başımıza inşallah.

himmel canım kesinlikle kadın al,ookadar temizlik tek başına yapılabilir mi hiç,zorlama kendini Allah korusun daha kötü olma sonra.geçmiş olsun canımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…