2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

ay sabır versin 5 hafta önceden..umarım işe yarayan kayınvalidelerdendir yoksa hic cekilmez..

ama sen bebeğine odaklan her kosulda... beslenmene de dikkat et .. az kaldı atlatacaz hepbirlikte bu süreci..

kızlar hepinize günaydınn...

benim dizlerimdeki agrı her gecen gün artıyor.. artık servise zor yürüyorum..

ilk adımlarım topallayarak oluyor özellikle.. dr normal diyor bu dönemlerde ama ben alısamıyorum bu duruma..

benim gibi olan varmı.. sadece diz agrısı baska hic bir yerim agrımıyor..

benım yurudugum zaman dızlerım değilde kasıklarımın ust tarafı agrıyor.vücutlar agırlastı artık kolay değil tasıyamıyordur.normaldır bence de.az kaldı sıkcaz dişlerimizi.senın hala çalışıyor olmanı takdır edıyorum vallahi

BÖLÜM 9

ÖZEL NOT: Arkadaşlar henüz 100 mesaja sahip olmadığım için özelden mesaj yazamıyorum. Bu nedenle özelime mesaj atan arkadaşlar kusura bakmasınlar. Eğer mesaj kutuma mail adreslerini bırakırlarsa kendileri ile iletişime geçmek isterim.

Hastanede size lazım olacakları "BÖLÜM 7" mesajımda yazmıştım. Bebek için gerekenler de "BÖLÜM 8"de... Şimdi bebek için lazım bir kaç şeyle devam edelim:

Bir tülbent götürün yanınızda mutlaka. Bebeğinizi emzirirken ziyarete gelenler olursa bebeğinizi ve göğsünüzü örtersiniz. Böylece hem gelenler beklemek zorunda kalmaz hem de siz emzirmeye devam edebilirsiniz (tercih meselesi elbette). Bu tülbentler bebeğinizin ilk aylarında hemen her zaman işinize yarayacaktır. Malum kış bebeği olacak yavrularınız. Hastaneden çıkarken anakucağının üzerine de örtün. Soğuğu keser, bebeğin hava almasını da engellemez (kış boyunca dışarı çıktığınız her zaman bunu yapın).

Büyük görümcem bir aparat yapmıştı bebek taşımak için. İlk 4 ayımızı gece gündüz bu aparatla geçirdik desem yalan olmaz. 70x50 cm ölçülerinde çok ince bir yorgan gibi düşünün. İçinde yaklaşık 1 cm kalınlıkta pamuk var. Üzerinde de pamuklu kumaştan bir kılıf. Bu örtü çok ama çok işime yaradı. İlk 4 ay bebeğimi kucakta taşırken hep bunu kullandım. Bununla uyuttum, bununla emzirdim, bebeği sevmek isteyenlere bununla verdim (genellikle ikiye katlayıp kullandım), anakucağına koyarken altına serdim, beşiğine yatırırken birlikte yatırdım vs. Bu örtü henüz küçüçük olan bebeğinizi tutmak ve taşımak için ideal oluyor. Özellikle yeni babalar bir türlü bebeklerini tutmayı beceremezler ya. Eşim çok rahat etti bu şekilde. Böyle bir örtüyü hastanede de yanınızda götürürseniz çok işinize yaradığını göreceksiniz.

Bebeğinizin yatağında genelde çarşaf olacaktır ama ne olur ne olmaz diye bebek için küçük (beyaz) bir çarşaf alın yanınıza...

Yatağının baş ucuna asacağınız nazar boncuğunu da unutmayın sakın!

Hani eskilerin inanışı vardır: Bebeğin sarılığını alsın diye üzerine sarı bir örtü örterler. Belki aile büyüklerini mutlu etmek için böyle bir küçük sari örtü yanınıza alabilirsiniz. Benim bebişime anneannesi sarı bir hırka örmüştü. Yatarken ayak ucuna bunu koymuştu.

Özel hastanede doğum yapcaksanız bebeğinizin cinsiyetine göre bir kapı süsünü kapınıza asacaklar doğumdan sonra. Bu sebeple özel hastanede doğum yapacak arkadaşlar (kendileri özel bir şey istemiyorlarsa) kapı süsü almasınlar derim. Bu süsü hastaneden çıkarken hatıra olarak yanınıza da alabiliyorsunuz.

Bebek şekerleri hastaneye gelen ziyaretciler için hoş bir karşılama ve güzel bir hatira oluyor. İmkanınız varsa alın ya da yapın. Benim bebek şekerlerimi görümcelerim yapmıştı.

Bebeğiniz için de yukarıdakilerin yanınızda olması yeter de artar bile.

Bir sonraki mesajımda hastanede kaldığınız zaman dilimininde neler yaşayabileceğinize değineceğim...

vücudumuz hantallaştı iyice. dizindeki ağrınında başka bir manası olacağını sanmıyorum. oturup kalkarken kendimi babaannem gibi hissediorum. olaki halının üstüne falan oturursam her oturup kalkışım merasimle oluyor. biri geliyor ellerimizle birbirimize iyice kenetleniyoruz ve beni yukarı çekiyo dizlerimde derman yok inan kendimi zor taşıyorum geçen gün duşta çok hafif ayağım kayar gibi oldu kaydı denilmez. hemen tutundum. normal bi gün olsa hiç bişey olmayacakken kaç gündür her zaman değil ama zaman zaman adımımı atamıyorum ağrıdan topallıyorum bacağımı kaldırmaya yetmiyo gücüm.

bu sabah bende kendimi takdir ettim..
normalde eşim erken işe gittiği için onunla birlikte uyanırdım..bu sabah kalkamadım..işyerinde son 10 günüm Allahın izniyle..

cuma yarım gün onu saymıyorum.. 1 kasımda dra gitcem.. eşim 2 gün de rapor alalım diyor.. 2 gün haftasonu ..yani işe geleceğim sadece 4-5 gün kaldı Allahın izniyle.. cok polyanayım dimi...

sevdecim gveçmiş olsun çok..

fatmacım benim dizlerimde değilde el bileğimde var aynısı nerdeyse hareket ettiremeyecem çok ağrıyor bişi kaldırıp koymakta zorlanıyorum doktorum ödemden ve kilo alımından kaynaklandığını söyledi.

kılzarr bu çatı muanesi nasıl yapılıyor benimde cumartesi yapılacakk inşallah geniştir 4,5 kilo doğuracak şekilde bende normal doğurmak istiyorum hemen normal hayatıma dönmek istiyorum
çatala çıkıyosun. doktor veya ebe gelip eliyle vajinanı kontrol edio. bir dakka bile sürmüyo. kendini kasarsan canın acıyo.

bende ödemden oldugunu düşünüyorum..

kızlarr merakk ediyorummm cevapp lütfennn

ben yaptırmadım cvp veremiyorum o yüzden..

çatala çıkıyosun. doktor veya ebe gelip eliyle vajinanı kontrol edio. bir dakka bile sürmüyo. kendini kasarsan canın acıyo.

ayyyyyyyyyyyyy alet sokmuyormuu benim doktor erkek elini mi sokacakkk ebe soksunn barii nasıl girecekk o küçük deliktenn uffyaaa korktumm benn eşime sölimm adam eline sokacak diye bakalım ne diyorr uff yaaa çokmu acıyorrr

bu arada derya yarın sabah 8 de bahçelievler memorial da sezeryana girecekmiş..bilgilerinize...

bir bebiş daha geliyor desenize :)

dün gece sabaha kadar hep kasık ağrım hemde mide ağrım vardı sabah eşime dedim snırım suratımdaki ifadenden kötü olduğum anladı. istersen doktorla görüş sezeryanla hemen gelsin okyanus dedi. bende yok dayanabildiğim kadar dayanırım dedim.

kızlar ben çok fena grip oldum boğaz ağrısıyla başladı girple devam ediyor ne yapcam yaa ne içmeliyim önerdiğiniz bişi var mı yapmam gereken ben şunu yaptım hemen geçti dediğiniz bişi bir an önce iyileşmek istiyorum yaa bi yandan da hala çalışıyorum dinlenemiyorum

ayyyyyyyyyyyyy alet sokmuyormuu benim doktor erkek elini mi sokacakkk ebe soksunn barii nasıl girecekk o küçük deliktenn uffyaaa korktumm benn eşime sölimm adam eline sokacak diye bakalım ne diyorr uff yaaa çokmu acıyorrr
valla hep el sokuluyo diye duydum ama bilmiorum başka bi yolu var mı :26: ha bu arada şimdi fark ettim olduğu gibi elini sokmuyor ya 2-3 parmağını sokuyor açıyor kapıyor orda kıpır kıpır bişiler ediyor :) istersen doktora söylersin ebe yapar. ama doktor yapacaksa istersen eşin dışarda olsun erkekler çok rahat olamıyo bu konularda. ama kısa süren bi işlem dedim ya bir dakika bile sürmüyo. senin tek yapıcan iş kendini rahat bırakmak. değilse gün boyu acı çekme ihtimalin var canım.

Son düzenleme:

canım kaslarla ilgiliymiş. artan progesteron hormonundan dolayı kaslar gevşiyormuş. öle dedi doktor. benimde sırtım çok ağrıyor ve geceleri ellerim çok kötü oluyor. sabahları ellerimi kullanamıyorum bir süre desem doğru olur.

haftaya bugün bu saatlerde Allahın izniyle....

bakalım 1 kasım anneleri kaç kişi olcaz..:))

son haftaya girerken;
hastane çantaları hazır
bebişin odası hazır
ütü bitti
dolaplar kiler vs yeniden düzenlendi
şu anda temizlik yaptırıyorum..

bu günden sonra sadece yatıp bebeğimi bekliyor olmayı planlıyordum ki;

ikizlerimin 1. yazılıları başladı ..doğurana kadar da onlara ders tekrarı yaptırıcam..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…