2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
ya senin dün sünnet ettirmiş olman lazım ufaklığı.. hiç sesin çıkmadı dünden beri.. acaba zor mu geçiyo sünnet sonrası, çok meraktayım sevdalinka.. biran önce gel de anlat lütfen.. salı saat 16:00 da sünnet için randevu aldık bizde.. çook korkuyom oğluşumun yerine.. eminim oda başına ne geleceğini bilse en az benim kadar korkardı.. oyyyy, nasıl kıyacaz.. içim sızlıyo vallaa düşündükçe.. hadi hayırlısı.. sizede geçmiş olsun sevdalinka.. hadi haberleri bekliyom..

merhaba kızlar bizimde nerdeyse 20günümüz geçti.oğluşumla birbirimizi tanımaya çalışıoruz.aramız iyi gibiama işte gaz sıkıntımız var.zinco damla aldık biraz iyi geldi.benim kanama devam edior daha.doğumdan 1hafta sonra biranda aşırı fazla kanamam geldi korktum ama çok şükür bir daha olmadı.kırkınız çıknca ilişkiye girmeden doktora gittiniz mi?ben korkuorum sanki canım çok yanacak gibi gelior.
bir de şu sünnetlerinizi anlatın ben kıyamıorum çok küçük daha.biz 2-3yaşında yaptırmayı düşünüoruz.ben daha onun bebek olduğuna alışamadım;gazı olup ağladığında dayanamayıp nerdeyse bende ağlamaya başlayacak gibi oluorum.annemde kızıor nevar bunda üzülecek diye.işllhh alışacağım.şimdiden 40ından sonra annem gidecek diye korkuorum.neyse kızlar bebişlerinizi öpüorum.rabbim yavrularımızı korusun.

Evet canım dün sünnet ettirdik. Korktuğum gibi olmadı Allaha çok şükür. Ağlaya ağlaya verdim bebeğimi gelesiye kadar çok dua ettim ama çok şükür korktuğum gibi geriye dönmedi. Ben ağlayarak geriye geleceğini sanıyordum ama hiç ağlamamış gibiydi sadece uyuşturmak için vurulan iğnenin ilacı biraz yakmış o zaman mızırdanmış sonra zaten biberonla mama vermişler avutluşlar. Doktor sünnet saatinden 1,5 saat önce emmeyi bırak aç olsun rahat oyalayabilelim demişti zaten. Geldiğinde gayet sakindi sakinleştirici de vermişler sanırım onun da etkisi vardı biraz. Emzik ve biberona alışkın olmamasına rağmen sorun çıkmamış. Ama benim tosuna mama yetmemiş sanırım ameliyat boyunca çıkar çıkmaz elini emiyordu doktor hemen emzirebilirsin dedi ben de emzirdim o sırada eşim çıkış işlemlerini yaptı ve hemen evimize geldik orada bekletmiyorlar. Ameliyattan sonra hemen bezlemişler zaten bez de sorun olacak diye düşünme ben onu kafama çok takıyordum ama hiçbir sorun olmadı sadece biraz bol bağladım ve şimdiki giydiğinden büyük beden çıtçıtlı badi ve alt pijama giydirdim rahat etsin sıkmasın diye. Bezini bol bağladığım için de ince battaniyesinin altına alt açma bezini koydum yatağına çiş kaçma ihtimaline karşı. İlk geldiğinde tek sorun gaz çıkarmak ya da kakasını yapmak için ıkınırken oldu biraz karnını ağrıttı sanırım onun için de nurse harvey's diye bir şurup ve sab simlex diye bir damla var onları kullanıyorum şimdilik bir sorunumuz yok bir daha öyle ıkınırken ağlaması olmadı. Doktor bir göz kremi yazdı pipisine sürmek için beze yapışmasın ve çişi yakmasın diye gerçekten de bezine de yapışmadı çiş yaparken de yanması yok çünkü ağlamıyor o zaman. Ayrıca fitil verdi sünnetten 6 saat sonra yarısını kırar kullanırsınız dedi o fitil de baya rahatlatıyor zaten. Biz rahat uyusun diye gece 01.00 gibi bir fitil daha verdik uyudu ama ağlamasa da dalgın uyumadı açıkçası ve bugün de pek uyumadı ağlamıyor ama şöyle eskisi gibi 3 saat kadar uzun sürmüyor uyuması yarım saat bir saat arası uyuyup uyanıyor sürekli biraz ilgi istiyor açıkçası hep kucak istiyor aklında olsun fitili atarken korkacak olursa kucağına al kendini güvende hissetsin fitili başkası atsın daha rahat oluyor. Bu arada doktor demişti ıkınırken hafif sızma şeklinde kanama, pipide daha fazla şişme ve iğne yerlerinde morarma olabilir bu normal dedi bizimkinde ilk gün bir kere kanama oldu birazcık ama sonra bir daha olmadı biraz da sabahına şişme oldu ama şimdi inmeye başladı kızarıklığı da baya geçti. İlk gördüğünde daha önce benim gibi sünnetli pipi görmediysen için tuhaf olabilir üzülebilirsin ama sonra alışıyor insan. Hiç korkma benim ki kurtuldu bile sayılır bebekler gelişim halinde olduğu için çok çabuk toparlıyor kendini içini ferah tut. Biraz karışık anlattım ama aklıma gelenler bunlardı oğlan uyanır diye yazdıklarımı okuyamıyorum :) Aklına takılan birşey olursa sorabilirsin canım ben arada girip kontrol ederim.

Bende bekliyorum sünnetle ilgili deneyimlerinizi

slm arkadaşlar
kimsecikler kalmamış buralarda sanırım herkes bebişlerinle ilgileniyor
bizimde artık internetimiz bağlandı çok şükür bir aydır bekliyoruz dün bağlandı ama çocuklardan fırsat bulup giremiyorum :) bu akşam büyük kızı ananesine gönderdim biraz daha rahatım :) bundan sonra fırsat buldukça buralardayım

kızlar size bişey sorcam yeni anne olacağım şubatta bende inş..rabbim sizlerin evladlarına hayırlı güzel bir ömür nasip etsin inş...benim merak ettiğim 2 5 kg bezlerden kaç paket gidiyo...içinizde 2 5 kg paketle başlayanlar vardır yeni doğan bezinden....kaç paket alsak 3 6 kg geçene kadar işimizi görür acaba..ben şimdiden stok yapmak istiyorum ama kafam karıştı bu konuda sizler daha iyi bilirsiniz diye sormak sitedim :26:

ayyy çok heyecanlandım sevdalinka saolasın tüm detaylarıyla anlatmışsın, nasıl okuyacağımı şaşırdım bi çırpıda sonuna geleyim diye.. e korkacak bişi yokmuş sanırım.. kafam her ne kadar bu durumu kabullensede içim hala sızlıyor.. hatta memişlerim bile sızlıyo valla düşündükçe.. salı 16 da olan olacak, aldık artık randevuyu, ama senin oğluşunu düşünerek kendimi telkin etmeye çalışacağım sürekli, saolasın.. himmelcim tabiki, sünnet sırası bizde sanırım, fırsat bulur bulmaz anlatacağım bende hemen.. umarım herşey yolunda gider de rahat rahat yazarım atlattık diye.. ya kız anaları ne rahat, tadını çıkarsınlar güzel güzel.. bizim gibi vicdan muhasebesine kalmadılar.. hadi hayırlısı bakalım..

Son düzenleme:

Canım valla hiç üzme kendini. Ben sünnet öncesi bir hafta durup durup dertlendim bazen ağladım bile. Ama boşu boşuna üzmüşüm kendimi oğlumun sadece pipisinin şişliği kaldı o da yavaş yavaş iniyor. Yani iyileşti bile. Dediğim gibi sakın pipisi beze yapışacak işeyince canı yanacak diye üzülme öyle sorunlar olmuyor doktorun dediği gibi. Sadece bezini normalden bir iki parmak geniş bağla ben öyle yaptım içim rahat olsun diye. Biraz da bol giydirdim. Dediğim gibi öyle bas bas ağlaması olmuyor öyle normalde nasılsa o kadar ağlıyor. Yalnızca biraz daha nazlı oluyor o kadar.

merhabalarr
kimsecikler yok bu face hep iyi olmadı demiştim baştan beri
buralar ıssız kalmış paylaşım neredeyse sıfır bende face kullanmayanlardanım garip mi kaldık ne..
ara ara okuyup cıkıyorum
Deniz im büyüyor çok şükür gaz sancıları dışında pek bi sıkıntımız yok...
umarım hamilelikteki gibi bebeklerimizinde sıkıntılarını keyifli anlarnıı gelişimlerini yeniden paylaşma imkanımız olur

bez ile ilgili soru sormuş bir arkadaşımız bence stok yapma ben 2 paket 2-5kg yani 1 numara almıştım yetti sonra 1 paket daha aldım ama az kullanabildik kaldı bir çoğu sıktı kızımı 2 numaraya geçtik hemen bebeğin gelişimine göre almak çok daha mantıklı stok yaparsan elinde kalabilir..

sağ ol cnm

sakın stok yapma canım hangi bezin iyi geldiği bile belli olmuyo. kiloları çabuk değişiyo sen parayı biriktir gerektiğinde al :))

Canım teşekkür ederim. Ya annem ben sana sorduğumda almış zaten bana o gun getırdı philips avent.İyi gıbı ama tabı baska kullanmadıgım ıcın yorum yapamıyorum pek. Çiftli değil ama malesef

Slm bende 11 Kasım'da doğum yaptım epidural sezeryanla doğum yaptım... Hamileyken gün saydım keşke tadını çıkarsaymışım o rahat günlerin ))) şimdi uykusuz her gece yorgunluk... Gaz sancısı... Ama her şeye değer ... Gaz için ben rezene içiyorum... Çocuğa bio gaia damla verdi doktorumuz...

evet en doğrusu bu sanırım sağol cnm..ahh bizde bi kavuşsak sıpamıza yaa

caanım az kalmış kavuşmanıza ama sen gez toz uyuuu ve göğüs bakımını mutlaka yapmaya başla kremler tırtt yalnız zeytinyağı tek ilaç ben epidural doğum yaptım. doğumda hiç acı yoktu asıl acı emzirmede. bebeğin gazsız memelerin yarasız olur inşallah

Kızlar merhaba
doğumdan sonra giremedim hiç...
twitter manyağı oldum da..
Kitabım da çıkıyor yakın zamanda..onun telaşı da var..

Oğlum 2 aylık oldu dün..
bugün karma aşısını yaptırdım..
2,5 kg doğmuştu..49 cm di..
Bugün 5,300 gr olmuş çok mutluuyummmmm..boyu da 56 cm olmuş..
doktor çok yaramış sütün maşallah dedi

derdimiz tasamız yok allahıma şükür..
İnşallah herkes iyidir bebişleriyle beraber..

Öpüyorum sizi

Merhaba kızlar uzun zaman oldu giremiyorum nete. oğlumun gazıydı uykusuydu derken vakit nasıl geçiyor anlamıyorum. umarım herkesin ve bebeklerimizin sağlığı yerindedir. son sayfaya bir göz attım sadece sünnet konusu var galiba. yaptıranlara geçmiş olsun. ben hala sarılıkla uğraşıyorum geçmedi bir türlü. uzamış sarılık durumunda şu anda. testler yapıldı çok büyük ihtimalle anne sütü kaynaklı bekliyoruz en geç 3 ay sonunda biter dediler ama canımı sıkmıyor değil. her bebek yaşayabilirmiş. bir de benimoğlum beklenenden nerdeyse bir ay erken gelince daha zor atıyor. ama büyüdüğünü görmek çok güzel. her gün bakışlar değişiyor artık gülücükler de başladı. allah bağışlasın nazarlardan korusun hepsini. sağlıklı gazsız sancısız huzurlu günler herkese

ne kitabı dostummmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…