- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #37.261
caanım az kalmış kavuşmanıza ama sen gez toz uyuuu ve göğüs bakımını mutlaka yapmaya başla kremler tırtt yalnız zeytinyağı tek ilaçben epidural doğum yaptım. doğumda hiç acı yoktu asıl acı emzirmede. bebeğin gazsız memelerin yarasız olur inşallah
ne kitabı dostummmm
Merhaba kızlar uzun zaman oldu giremiyorum nete. oğlumun gazıydı uykusuydu derken vakit nasıl geçiyor anlamıyorum. umarım herkesin ve bebeklerimizin sağlığı yerindedir. son sayfaya bir göz attım sadece sünnet konusu var galiba. yaptıranlara geçmiş olsun. ben hala sarılıkla uğraşıyorum geçmedi bir türlü. uzamış sarılık durumunda şu anda. testler yapıldı çok büyük ihtimalle anne sütü kaynaklı bekliyoruz en geç 3 ay sonunda biter dediler ama canımı sıkmıyor değil. her bebek yaşayabilirmiş. bir de benimoğlum beklenenden nerdeyse bir ay erken gelince daha zor atıyor. ama büyüdüğünü görmek çok güzel. her gün bakışlar değişiyor artık gülücükler de başladı. allah bağışlasın nazarlardan korusun hepsini. sağlıklı gazsız sancısız huzurlu günler herkese
dogum yapan annelerimiz buralarda değil ama belki gören olur bana akıl verin çatlamak üzereyimmmmm
bugün üçüncü gün kızım akşam 6 dan sonra sürekli aglıyor sıkıntı yapıyor
gaz desem değil çıkarıyo Biogaia damla kullanıyorum
alttan üstten çıkıyo
altı temiz
sütüm de iyi ki simdiye kadar sıkıntı olmamıstı
rezene çayı içiyorum onada iyi gelir diye
ama uyumamak için direniyor uyusada tilki uykusu hemen kalkıyor
gündüz bu çocuktan eser yok o kadar sakin ki
ben bu işin içinden çıkamadım varmı bebişlerinizde böyle olan neler yapıyorsunuz
İlk Romanım..
2 yıl oldu bitireli ama ancak ona sıra geldi..
İlk bölümü çok yakında dağıtıma çıkıcak..
Muhtemelen 5 bölüm sürer..
Adı "Zemheri"
kızlar size bişey sorcam yeni anne olacağım şubatta bende inş..rabbim sizlerin evladlarına hayırlı güzel bir ömür nasip etsin inş...benim merak ettiğim 2 5 kg bezlerden kaç paket gidiyo...içinizde 2 5 kg paketle başlayanlar vardır yeni doğan bezinden....kaç paket alsak 3 6 kg geçene kadar işimizi görür acaba..ben şimdiden stok yapmak istiyorum ama kafam karıştı bu konuda sizler daha iyi bilirsiniz diye sormak sitedim :26:
dogum yapan annelerimiz buralarda değil ama belki gören olur bana akıl verin çatlamak üzereyimmmmm
alttan üstten çıkıyo
altı temiz
ben bu işin içinden çıkamadım varmı bebişlerinizde böyle olan neler yapıyorsunuz
alttan üstten çıkıyo
altı temiz
Canım cok gecmıs olsun.Allah en kısa zamanda şifa versin. Neyseki kısa süreli ve geçici birşey sarılık,benim belki yıllarca mücadele etmem gerekecekAma anne olarak her durumda güçlü ve sabırlı olmalıyız,
Erran'cığım "benim belki yıllarca mücadele etmem gerekecek" demişsin. Bebeğinin bir rahatsızlığımı var Allah korusun. Oğlum doğduğundan beri doğru düzgün pek takip edemedim forumu o nedenle yazdıysan da kaçırmışım herhalde. Umarım bebeğin iyidir ve ben yanlış anlamışımdır.
alttan üstten çıkıyo
altı temiz
errancım bi kez daha geçmiş olsun, Allah şifa versin inşallaahh.. geçmişi okumadan hemen yazdım ben az önce, geçmiş olsun demedim size.. şimdi yazayım dedim tekrar.. bence de yazdığın gibi, boşuna üzülmüşüm diyeceksin.. çünkü artık tıp okadar ilerlediki herşeyin bir çaresi çözümü var çok şükür.. sadece siz o çözüm olacak kişiye ulaşabilin.. önemli olan bu bence.. Allah yardımcınız olsun, şifa versin..
canım aklıma kolik geldi, bu sebepsiz ve günün aynı saatlerinde olan ağlamalara kolik deniyor.
canım sabırlı olman gerekiyor muhtemelen kolik olmuş
benim ilk kızım öyleydi akşam 5 6 gibi başlayıp 11 12 ye kadar durmadan ağlıyordu beni emmiyordu bu çocuğun bişeyi var diye her gece acile gidiyorduk sonra dr kızdı bişeyi yok bu çocuğun diye
bizde saçkurutma makinesiyle çözüm bulduk beni emmiyordu saçkurutma makinesiyle mama veriyoduk sonra evin içinde koşturuyoduk gece 12 olunca tık diye gidiyodu sanki bağıran o değil 4buçuk aylık olana kadar sürmüştü çok zor günlerdi dr umuz 6 ay 1 sene sürebilir demişti işallah uzun sürmez sizinde
allah kolaylık versin
yapıcak bişey yok bağırıcaksa neyaparsan yap bağırıyor
tarçınlısu bilmiyordum deneyeceğim canımbenim kızımda gündüz uyuyor akşam 12 ye kadar uyumuyor,sürekli gezmek istiyor .ama geceleri iyi maaşallah bende gece uyusun diye uyutmaya çalışmıyorum .bazen nefessiz kalana kadar ağlıyorsenin dediğin gibi gazını çıkarıyor ama yine de karnı ağrıyor.bacaklarını kendine doğru çekiyorsa gazı vardır demektir ben tarçınlı su veriyorum iyi geliyor dene istersen .Çok rahatlıyor
her aksam dus yaptir yorulsun sonra emzir uyur annesi
Canim cok gecmis olsun bebisinin sariligi insaallah en yakin zamanda gecer.Merhaba kızlar uzun zaman oldu giremiyorum nete. oğlumun gazıydı uykusuydu derken vakit nasıl geçiyor anlamıyorum. umarım herkesin ve bebeklerimizin sağlığı yerindedir. son sayfaya bir göz attım sadece sünnet konusu var galiba. yaptıranlara geçmiş olsun. ben hala sarılıkla uğraşıyorum geçmedi bir türlü. uzamış sarılık durumunda şu anda. testler yapıldı çok büyük ihtimalle anne sütü kaynaklı bekliyoruz en geç 3 ay sonunda biter dediler ama canımı sıkmıyor değil. her bebek yaşayabilirmiş. bir de benimoğlum beklenenden nerdeyse bir ay erken gelince daha zor atıyor. ama büyüdüğünü görmek çok güzel. her gün bakışlar değişiyor artık gülücükler de başladı. allah bağışlasın nazarlardan korusun hepsini. sağlıklı gazsız sancısız huzurlu günler herkese
canım paylasmıstım ama herkesın dogum yaptıgı esnadaydı gormemıs olman cok dogal. Benım kızım dogdugunda sol ayagı kaval kemıgıne bıtısıktı, doğar dogmaz farkettım ben tabı perısan oldum. Ortopedıste goturduk dogumun ertesı gunu net bısey soyleyemedıler ama dogum sırasında meydana gelen bır travma olabılecegı konusunda yorumda bulundular. Tabı ıcımıze sınmedı 1 haftamız dolunca Ankaraya hacettepeye goturduk cocuk ortopedıstıne. Posteromedial bowing tanısı koyuldu. Nadır gorulen bır rahatsızlıkmıs ve sebebı henuz bulunamamıs. Genetık değilmiş, 20. haftadan ıtıbaren ultrasonda gorulebılıyormus ama benım bırkac ayrı doktora detaylı ultrason yaptırmıs olmama ragmen hıc haberım yoktu bundan. Sımdı hersey oyle belırsız ve ıcım o kadar acıyor kı. 250.000 de 1 goruldugu yazıyordu okudugum bır makalede. Ihtımaller arasında kendılıgınden duzelmesı de var cok dusuk ıhtımalle de olsa, dıger ıhtımaller ıse ayagı acılmazsa amelıyat, kendılıgınden acılırsa bıle kısalık olusabılır bır bacagında o zaman da uzatma amelıyatı, veyahut da bır bacagı dıgerınden ınce kalabılır o zaman da sılıkon enjektesıyle duzeltme. Ilk adımlarını boyle atmasın dıye dua edıyorum sureklı, o zamana kadar duzelır ve ınsallah bosuna uzulmusum derım. Allah kımseyı evladıyla ımtıhan etmesın. Bu zamana kadar sadece karıyer pesındeydık esım ve ben sımdı hayata cok farklı bakıyorum keske bunlar olmadan once bazı seylerın onemını daha ıyı anlasaymısım dıyorum. Canım bır dokundun bın ah ısıttın kusura bakma cok doluydum da
Evet canım dün sünnet ettirdik. Korktuğum gibi olmadı Allaha çok şükür. Ağlaya ağlaya verdim bebeğimi gelesiye kadar çok dua ettim ama çok şükür korktuğum gibi geriye dönmedi. Ben ağlayarak geriye geleceğini sanıyordum ama hiç ağlamamış gibiydi sadece uyuşturmak için vurulan iğnenin ilacı biraz yakmış o zaman mızırdanmış sonra zaten biberonla mama vermişler avutluşlar. Doktor sünnet saatinden 1,5 saat önce emmeyi bırak aç olsun rahat oyalayabilelim demişti zaten. Geldiğinde gayet sakindi sakinleştirici de vermişler sanırım onun da etkisi vardı biraz. Emzik ve biberona alışkın olmamasına rağmen sorun çıkmamış. Ama benim tosuna mama yetmemiş sanırım ameliyat boyunca çıkar çıkmaz elini emiyordu doktor hemen emzirebilirsin dedi ben de emzirdim o sırada eşim çıkış işlemlerini yaptı ve hemen evimize geldik orada bekletmiyorlar. Ameliyattan sonra hemen bezlemişler zaten bez de sorun olacak diye düşünme ben onu kafama çok takıyordum ama hiçbir sorun olmadı sadece biraz bol bağladım ve şimdiki giydiğinden büyük beden çıtçıtlı badi ve alt pijama giydirdim rahat etsin sıkmasın diye. Bezini bol bağladığım için de ince battaniyesinin altına alt açma bezini koydum yatağına çiş kaçma ihtimaline karşı. İlk geldiğinde tek sorun gaz çıkarmak ya da kakasını yapmak için ıkınırken oldu biraz karnını ağrıttı sanırım onun için de nurse harvey's diye bir şurup ve sab simlex diye bir damla var onları kullanıyorum şimdilik bir sorunumuz yok bir daha öyle ıkınırken ağlaması olmadı. Doktor bir göz kremi yazdı pipisine sürmek için beze yapışmasın ve çişi yakmasın diye gerçekten de bezine de yapışmadı çiş yaparken de yanması yok çünkü ağlamıyor o zaman. Ayrıca fitil verdi sünnetten 6 saat sonra yarısını kırar kullanırsınız dedi o fitil de baya rahatlatıyor zaten. Biz rahat uyusun diye gece 01.00 gibi bir fitil daha verdik uyudu ama ağlamasa da dalgın uyumadı açıkçası ve bugün de pek uyumadı ağlamıyor ama şöyle eskisi gibi 3 saat kadar uzun sürmüyor uyuması yarım saat bir saat arası uyuyup uyanıyor sürekli biraz ilgi istiyor açıkçası hep kucak istiyor aklında olsun fitili atarken korkacak olursa kucağına al kendini güvende hissetsin fitili başkası atsın daha rahat oluyor. Bu arada doktor demişti ıkınırken hafif sızma şeklinde kanama, pipide daha fazla şişme ve iğne yerlerinde morarma olabilir bu normal dedi bizimkinde ilk gün bir kere kanama oldu birazcık ama sonra bir daha olmadı biraz da sabahına şişme oldu ama şimdi inmeye başladı kızarıklığı da baya geçti. İlk gördüğünde daha önce benim gibi sünnetli pipi görmediysen için tuhaf olabilir üzülebilirsin ama sonra alışıyor insan. Hiç korkma benim ki kurtuldu bile sayılır bebekler gelişim halinde olduğu için çok çabuk toparlıyor kendini içini ferah tut. Biraz karışık anlattım ama aklıma gelenler bunlardı oğlan uyanır diye yazdıklarımı okuyamıyorum :) Aklına takılan birşey olursa sorabilirsin canım ben arada girip kontrol ederim.
ayyy çok heyecanlandım sevdalinka saolasın tüm detaylarıyla anlatmışsın, nasıl okuyacağımı şaşırdım bi çırpıda sonuna geleyim diye.. e korkacak bişi yokmuş sanırım.. kafam her ne kadar bu durumu kabullensede içim hala sızlıyor.. hatta memişlerim bile sızlıyo valla düşündükçe.. salı 16 da olan olacak, aldık artık randevuyu, ama senin oğluşunu düşünerek kendimi telkin etmeye çalışacağım sürekli, saolasın.. himmelcim tabiki, sünnet sırası bizde sanırım, fırsat bulur bulmaz anlatacağım bende hemen.. umarım herşey yolunda gider de rahat rahat yazarım atlattık diye.. ya kız anaları ne rahat, tadını çıkarsınlar güzel güzel.. bizim gibi vicdan muhasebesine kalmadılar.. hadi hayırlısı bakalım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?