2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

sağol cnm allah razı olsun sendende inş....tamam zeytinyağ aldım zaten denicem şimdiden.....öpüyorum bebişini

Canım cok gecmıs olsun.Allah en kısa zamanda şifa versin. Neyseki kısa süreli ve geçici birşey sarılık,benim belki yıllarca mücadele etmem gerekecek Ama anne olarak her durumda güçlü ve sabırlı olmalıyız,

dogum yapan annelerimiz buralarda değil ama belki gören olur bana akıl verin çatlamak üzereyimmmmm
bugün üçüncü gün kızım akşam 6 dan sonra sürekli aglıyor sıkıntı yapıyor
gaz desem değil çıkarıyo Biogaia damla kullanıyorum
alttan üstten çıkıyo
altı temiz
sütüm de iyi ki simdiye kadar sıkıntı olmamıstı
rezene çayı içiyorum onada iyi gelir diye
ama uyumamak için direniyor uyusada tilki uykusu hemen kalkıyor
gündüz bu çocuktan eser yok o kadar sakin ki
ben bu işin içinden çıkamadım varmı bebişlerinizde böyle olan neler yapıyorsunuz

her aksam dus yaptir yorulsun sonra emzir uyur annesi

canım doğum kilosu belli olmaz o yüzden stok yapmana gerek yok. hatta alacağın bezin en az miktarlı olanından al bence. benim oğlum 2 aylık oldu 3. farklı bezine başladım dün. neyin iyi geleceği belli olmuyor.

canım aklıma kolik geldi, bu sebepsiz ve günün aynı saatlerinde olan ağlamalara kolik deniyor.

benim kızımda gündüz uyuyor akşam 12 ye kadar uyumuyor,sürekli gezmek istiyor .ama geceleri iyi maaşallah bende gece uyusun diye uyutmaya çalışmıyorum .bazen nefessiz kalana kadar ağlıyor senin dediğin gibi gazını çıkarıyor ama yine de karnı ağrıyor.bacaklarını kendine doğru çekiyorsa gazı vardır demektir ben tarçınlı su veriyorum iyi geliyor dene istersen .Çok rahatlıyor

Son düzenleme:

Erran'cığım "benim belki yıllarca mücadele etmem gerekecek" demişsin. Bebeğinin bir rahatsızlığımı var Allah korusun. Oğlum doğduğundan beri doğru düzgün pek takip edemedim forumu o nedenle yazdıysan da kaçırmışım herhalde. Umarım bebeğin iyidir ve ben yanlış anlamışımdır.

s.a. anneler :)
bende sızın gıbı anne olmak ıstıyorum ya muhabbetınıze bayıldım
kahvecım özelden yazamıyorum
bende ıstıyorum bı efe bende (ALlahın ıznı ıle)
kahvemm yardım et bana acemıyım ben
bılmem anlatabıldımmı

canım paylasmıstım ama herkesın dogum yaptıgı esnadaydı gormemıs olman cok dogal. Benım kızım dogdugunda sol ayagı kaval kemıgıne bıtısıktı, doğar dogmaz farkettım ben tabı perısan oldum. Ortopedıste goturduk dogumun ertesı gunu net bısey soyleyemedıler ama dogum sırasında meydana gelen bır travma olabılecegı konusunda yorumda bulundular. Tabı ıcımıze sınmedı 1 haftamız dolunca Ankaraya hacettepeye goturduk cocuk ortopedıstıne. Posteromedial bowing tanısı koyuldu. Nadır gorulen bır rahatsızlıkmıs ve sebebı henuz bulunamamıs. Genetık değilmiş, 20. haftadan ıtıbaren ultrasonda gorulebılıyormus ama benım bırkac ayrı doktora detaylı ultrason yaptırmıs olmama ragmen hıc haberım yoktu bundan. Sımdı hersey oyle belırsız ve ıcım o kadar acıyor kı. 250.000 de 1 goruldugu yazıyordu okudugum bır makalede. Ihtımaller arasında kendılıgınden duzelmesı de var cok dusuk ıhtımalle de olsa, dıger ıhtımaller ıse ayagı acılmazsa amelıyat, kendılıgınden acılırsa bıle kısalık olusabılır bır bacagında o zaman da uzatma amelıyatı, veyahut da bır bacagı dıgerınden ınce kalabılır o zaman da sılıkon enjektesıyle duzeltme. Ilk adımlarını boyle atmasın dıye dua edıyorum sureklı, o zamana kadar duzelır ve ınsallah bosuna uzulmusum derım. Allah kımseyı evladıyla ımtıhan etmesın. Bu zamana kadar sadece karıyer pesındeydık esım ve ben sımdı hayata cok farklı bakıyorum keske bunlar olmadan once bazı seylerın onemını daha ıyı anlasaymısım dıyorum. Canım bır dokundun bın ah ısıttın kusura bakma cok doluydum da

hiç ağlamadı hemen yazayım baştan.. sünnet olurken doktor bana içeride kalabilirsin, konuşursun falan dedi sıkılmasın bebeğin dedi. tabi ben cesaret edemedim, eşim girdi.. güzel güzel sohbet etmiş bakışmışlar.. bende kapının hemen önündeydim hiç bişi duymadım ağlamadı yani.. sadece çıktıktan bi 10 dak sonra ağlamaya başladı, o da tamamen uykudan.. uyku saati az geçince böyle deli gibi ağlıyo oğlum.. oda hemen arabaya atladık eve gelene kadar uyudu zaten, şuanda halaaaaa mışıl mışıl uyuyo.. Allah'ıma çok şükür, inşallah bi aksilik çıkmaz.. sevdalinka gerçekten ilk gördüğümde bende şok geçirdim, o ne öyle kıpkırmızı ucu.. meğer oraya bişi yapılmamış bile, orjinali buymuş.. :) eşim öle diyo.. aman neyse, sabah kontrole gideceğiz, o sargı gibi şey alınacak, ondan sonra tamamdır.. saat 4 te elimle yatırdım sedyeye, saat 4.15 di yine elimle aldım sedyeden.. okadar kısa sürdü yani.. o sırada dışarıda doktor arkadaşlar beni lafa tuttu zaten hiç bişi anlamadım.. ortopedicide geldi o sırada bi kalça çıkığı muayenesi yaptı kaşla göz arası.. doktorların hepsini tanıyınca böyle özel ilgi oluyo sanırım.. sizede sölim onun dediğini, gayet sağlıklı bi problemi yok kalçası açısından, ancak yeni doğanlarda 3 aylıkken tekrar kontrol ediyoruz aklında olsun 3 ayı doldurunca getir tekrar bi bakalım kesin olsun dedi.. yeni doğanlarda kalça çıkığının kesin teşhisi 3 aylıkken konuluyormuş haberiniz ola.. sizde gidin bi gösterin 3 aylıkken, aklımızda kalacağına derim ben..
neyse, biz tam sünnetten çıktık pusete yerleştiriyom oğluşu, bi kızla teyze vardı hemen yanımda.. onlarda 33 günlükken sünnet ettirmişler, hiç ilaç kullanmamışlar, sadece has halis zeytin yağı dökmüşler bol bol pipisine, hemen iğleşmiş ve hiç ağlaması sızlaması olmamış çocuğun.. ben yaparmıyım, olabilir.. denenebilir.. belki sizde yapmak istersiniz diye sizede anlatayım dedim..
hmm doktor dediki bide.. bizim oğlanın pipisinin sol tarafında yapışıklık varmış biraz, o neyse işte.. onuda açmış işte sünnet sırasında, şimdi çok minik olduğu için oğluşum, tazecik olduğu için derisi, çok çabuk geçecek dedi.. şimdi sünnet ettirmeseymişiz, büyüdükçe bu yapışıklık daha büyük sıkıntı çıkaracak, uğraştıracaktı çok dedi.. şimdi olması iyi oldu dedi.. ve bu yapışıklığı, ilk kontrol için götürdüğümüzde görmemişti.. yani bi muayene ediyo sünnet için randevu veriyo ya doktor.. o zaman işte dememişti yapışıklık var falan diye bişi.. sanırım sünnet sırasında gördü.. neyse işte, sünnet yaptırmayı düşünmeyenler içindi bu kısım.. aman diyim ne kadar erken okadar iyi diyor doktorlar.. ben iyiki yaptırdık diyorum şuan.. inşallah bu geceyi de güzelce atlatırsak ağrısı sızısı olmadan, süper olacak.. oldu da bitti maşallaaaaaahhh.. hadi bakalım darısı sizinkilerin başına.. Allah damatlığınıda göstersin inşallah.. bunu da bugün öğrendim sünnet olan çocuk için ailesine böyle diyor herkes.. hastanede bunu demeyen kalmadı bize.. :) onun için sünnet olan sizin miniklerinizinde Allah damatlığınıda göstersiinn... amiin..

errancım bi kez daha geçmiş olsun, Allah şifa versin inşallaahh.. geçmişi okumadan hemen yazdım ben az önce, geçmiş olsun demedim size.. şimdi yazayım dedim tekrar.. bence de yazdığın gibi, boşuna üzülmüşüm diyeceksin.. çünkü artık tıp okadar ilerlediki herşeyin bir çaresi çözümü var çok şükür.. sadece siz o çözüm olacak kişiye ulaşabilin.. önemli olan bu bence.. Allah yardımcınız olsun, şifa versin..

canım sabırlı olman gerekiyor muhtemelen kolik olmuş
benim ilk kızım öyleydi akşam 5 6 gibi başlayıp 11 12 ye kadar durmadan ağlıyordu beni emmiyordu bu çocuğun bişeyi var diye her gece acile gidiyorduk sonra dr kızdı bişeyi yok bu çocuğun diye
bizde saçkurutma makinesiyle çözüm bulduk beni emmiyordu saçkurutma makinesiyle mama veriyoduk sonra evin içinde koşturuyoduk gece 12 olunca tık diye gidiyodu sanki bağıran o değil 4buçuk aylık olana kadar sürmüştü çok zor günlerdi dr umuz 6 ay 1 sene sürebilir demişti işallah uzun sürmez sizinde
allah kolaylık versin
yapıcak bişey yok bağırıcaksa neyaparsan yap bağırıyor

canım çok teşekkür ederim iyi dileklerin için. bu durumu burada sizinle paylaşmanın benı bu kadar rahatlatacagını dusunmemıstım. yakınımdakı cogu kısıye soylemıyorum. ah vah etmelerı moralımı altust edıyor.,Bu arada ben de çok tebrik ederim minik paşanın sünnetini:) Allah mutlu olmayı nesip etsin bir ömür inşallah,,,

canım aklıma kolik geldi, bu sebepsiz ve günün aynı saatlerinde olan ağlamalara kolik deniyor.

bende kolikten şüphelenmiştim ama 3 gün böyle oldu diye erken olur söylemek dedi dr
şükür bugün iyi oldu gibi daha rahat ama heran baslar diye korkuyorum
masajda çok iyi oluyor
yediklerimden şüphelendim biraz ne kadar dikkat etsemde arada kaçırdım galiba
umarım kolik olmaz zor bir durum galiba hiç iyi seyler okumadım bu konuda
nisancım aslında emiyor ama bazen gaaz mı geliyor uyuyamadıgı için mi bilmiyorum kafa saga sola çılgınca hareket ediyor gögsümde
bende pışpışlayarak elimle sakinleştirerek emziriyorum
insallah kısa süreli sıkıntı olmustur böyle kalır:))

tarçınlısu bilmiyordum deneyeceğim canım
damlamız iyi aslında rahat alttan üstten cıkarıyor bazen bu kadar gaz nasıl olusuyo diye düşünüyorum ve sasırıyorum
her aksam dus yaptir yorulsun sonra emzir uyur annesi

cevaplarınız için teşekkür ederiz.......

Son düzenleme:
nabersiniz kizlar?kimseler gelmiyor yahu

vallahi bende kizimla ugrasiyorum bir taraftan gelen giden eksik olmuyor cumaya misafirim var yine,nasil yorgunum nasil uykusuzum anlatamam...

ya benimle dogum yapipta hala kanamasi olan varmi ne zaman bitecek bu kanamalar ya cok sIkIci bir durum be

Canim cok gecmis olsun bebisinin sariligi insaallah en yakin zamanda gecer.

Errancim ,canim benim yazmistim herhalde Ankaraya gidecegini hatirliyorum ama sonrasinda ne yaptigini yazmamistin herhalde,insaallah öyle yillarca ugrasmadan rahatca gecer.

Kizlar cok gecmis olsun,cok sevindim cabucak gecmesine.Walla benim niyetim hemen 15-20 günde yaptirmakti sünnetimizi ama burda biraz ugrasiyoruz,hastanelerde olmuyor zaten,sadece bi klinikte yailiyormus galiba,oda baya 150-200 euro veriliyormuss,tabi sigorta kapsamindada degil.Napcagimi düsünüyorum parayi verip yaptirsam mi,yoksa Türkiyeye gidince mi yaptirsam (muhtemelen mayis yada haziran gibi gideriz Türkiyeye)diye düsünüyorum,fikirlere acigim :)))

Benim bebisim evvelki gece burunlari tikandi ve bogazlari doldu hatta bütün gece bekledim ara ara tikaniyordu ve kusma egilimi gösteriyordu.Dün ögleden sonra hastaneye gittik atesi yoktu oglusumun,urun acici verdiler yarin cocuk doktorunuz görsün dede,bugünde gittik doktorumuza,hafif bronsit varmis,,soguk buhar maskesi verdi doktorumuz,bi haftaligina kullanacagiz icinede tuzlu su ilaclari oluyor ya ondan koyuyorum.bugün denedik baya rahatlatti,bugün baya rahat uyudu cok sükür.O yüzden 2-3 gündür giremiyorum topige umarim hepiniz iyisinizdir,bebislerinizde insaallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…