- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #37.201
kahve benim tombiğimin
eveet, hemde çok güsel bi mavi, laciverte yakın bi renkte.. ama büyükler süt rengi o zamanla değişir diyolar.. inşaallah değişmez.. çünkü çok güzel..
kızlar belliki burdaki arkadaşlar doğum yapmış arkadaşlar.. ya ben 38. haftamdayım ve şu doğum sancısının kasılmalaının nasıl birşey olduğunu anlıyamadım... sahte kasılmalarla gerçek kasılmalar arasındaki farkı nasıl yaşadınız aralarında ne kadar zaman vardı.. bilgi verirseniz çok memnun olurum.. karnımda bir gerginlik var anlatamam. sanki birşey karnımı aşağıya doğru çekiyor.. gelip geçiyor bu kasılmamı bebişimmi... bu olduğu anda yürüme zorluğu çekiyorum... resmen adım atamıyorum... doktora sordum gerçeği geldiğinde anlarsın zaten dedi demesinede merakımı gideremedi.. kasılma denilen şey ağrımı çokmu şiddetli off dün hamilelik belirtilerini merak ederdim şimdi doum belirtileri hehe sanırım merak hep hayatın içinde var.. şimdiden bilgi verenlere teşekkür ederim..
kızlar belliki burdaki arkadaşlar doğum yapmış arkadaşlar.. ya ben 38. haftamdayım ve şu doğum sancısının kasılmalaının nasıl birşey olduğunu anlıyamadım... sahte kasılmalarla gerçek kasılmalar arasındaki farkı nasıl yaşadınız aralarında ne kadar zaman vardı.. bilgi verirseniz çok memnun olurum.. karnımda bir gerginlik var anlatamam. sanki birşey karnımı aşağıya doğru çekiyor.. gelip geçiyor bu kasılmamı bebişimmi... bu olduğu anda yürüme zorluğu çekiyorum... resmen adım atamıyorum... doktora sordum gerçeği geldiğinde anlarsın zaten dedi demesinede merakımı gideremedi.. kasılma denilen şey ağrımı çokmu şiddetli off dün hamilelik belirtilerini merak ederdim şimdi doum belirtileri hehe sanırım merak hep hayatın içinde var.. şimdiden bilgi verenlere teşekkür ederim..
amanın süpersin.. bende istiyom, inşallah önümüzdeki hafta yaptıracaz bizde.. bende hastanede doğar doğmaz istemiştim, benim doğum yaptığım hastanede de 500 istemişlerdi de vazgeçtik, şimdi bizim eve 10 dak mesafede başka bir özel hastanede yaptıracaz, 85 tl diyolar, şaka gibi de mi? uçuruma bakın.. iyiki doğum yaptığım hastanede yaptırmamışım.. içime otururdu vallaa.. neyse, ya şimdi sen hangi doktora yaptırıyosun sünneti.. yani benim yaptıracağım hastanede, hem üroloji uzmanı hemde genel cerrah yapıyomuş sünnetleri, hangisini isterseniz diyolar.. genel cerrah ameliyat açısından tecrübelidir diye istiyom, ama üroloji uzmanınında uzmanlık alanı malum bölge.. yani ben bir türlü karar veremiyom, senin sünnet yaptıracağın doktorun branşı ne? yaptırır yaptırmaz hemen bizede haber ver gelişmeleri olu muu? vallaa ölürüm meraktan.. doğar doğmaz yaptıramadık şu işi de şimdi düşün taşın acırmı ileşir mi diye.. öff öffff...
uyku sorunu için bişi deniyom,işe yararsa haber verecem.. bi kitap okuyomda, bebek bakım sorunlarına mucizevi çözümler, tracy hogg un kitabı.. orda bi metot var.. gündüz düzenli aralıklarla uyutup uyandırıyorsun, dün gece uyudu maşallaah sıpam, bu gecede uyursa tamamdır, yırttık, tesadüf mü işe yarıyo mu bi bakayım, detayları anlatırım ok!
bide şu kilo işi, şimdi benim tosun 4550 gr 51 cm doğdu.. hastaneden çıkarken 4300 e inmişti, şişi indi, e hemen löpür löpür süt olmadı falan filan.. aylık kontrolünde 5200 grdı ve 56 cm.. yani 1 ayda yaklaşık 1 kilo almış.. şuan itibariyle 36. güne girdik, kaç kilo bilemiyom amaaa, hastane çıkış takımları olmuyo artık, bezi 2 numara kullanıyoruz uzuuun zamandır.. çok çabuk büyüyo sevineyim mi üzüleyim mi bilmiyorum.. çabuk çabuk büyümesini istemiyorum sanki, her anını , her gülümsemesini, her agusunu, her ağlamasını, her pırt yaparken korkmasını, her beşiğindeki oyuncaklara kanatlanmaya çalışmasını izlemeyi ve her uyanışında yüzüme özlemle bakışını doya doyaaa sindire sindire yaşamak istiyorum sanki.. ne biliyim ben mi garibim, yoksa bu durum normal mi bilemiyorum.. nese, duygusallaştım, kesiyom, öle işte..
Canim dunde yazmstim bizim pamuk bitaz fazla almis. .230 dogdu 6.gun 3.150ye inmisti.28.gun ise 4.350ye cikmis.boyuda 56 olmus.yani biraz fazlaalmis.ama doktor gelisimi guzel kilo iyi aldigi icin bagirsaklari cok calisir oda gazi artirir dedi. Ama doktor cok sevdi kizimi refleksleri falan iyiymisama bu gaz mahvediyor.butun gun sabah 6_7de aksam 8_9lara kadar uyuyamiyor.hep 10 dk 20 dk
Sonra aglayarak uyaniyor.bu maraton cokertti bizi.yanindan ayrilamiyoruz hep agliyorBen 3_4 kez mama vermek zorunda kaldim sutum gidip geldigi icin. Demekki yariyor sut.ama cok cabuk acikiyor.hala 1.5 yada 2 saatte bir istiyor. Bu sure nezaman uzayacak bilgisi olan var
Masaallah barekallah topik bebeklerimize hepside güzel güzel büyüyorlar.Benim oglusum 3180 gr ve 51 cm dogdu,3060gr a kadar düstü ctesi günü tartildigimizda 3580 gr olmustu.Ebemiz kilomuzu begendi cok sükür.Doktor kontroümüz 4-6 haftalar arasi bir gün randevu alacagiz o zaman boy ve kilo degerlerine filan tam bakacagiz insaallah.Canım ben dün götürdüm doktora, doğduğunda 3030 gr,48 cm di. Doğumdan sonra 80 gr vermişti. Dün gittiğimizde 4000 gr. olmuş kilosu. Boyu da 54 cm. Yani bir kilo almış, 6 cm. de uzamış. Doktorum 800 gr. alması yeterliydi dedi. Küçük doğduğu için arayı kapatmaya çalışıyor herhalde sıpa. Ama genelde 600-1000 normal diyorlar. Sadece anne sütüyle beslendiği için açıkçası fazla alması tedirgin etmez beni. Az alır da mama verin der diye korktum sadece. Şükür gerek kalmadı. Senin minnoş ne alemde?
Oh maaşallahBizim de doğduğunda 3340tı dogmdan sonra 200gr werdi.2 gün önce 4650 olmuştu kilosu.Ben de doyuyomu sütüm yetiyomu derdine düştüm de normalmiş neyseki
Bizimkisinin rengi gri acilacaga benziyor ama bilemem artik.Ilk kizimin 1 yasina kadar maviydi sonradan koyulasti ve simdi kahverengi.Arkadaşlar birşey sorucam bebişlerinizin gözleri mavi mi?
Cnm bizimkini üroloji uzmanı yaptı
Masaallah barekallah topik bebeklerimize hepside güzel güzel büyüyorlar.Benim oglusum 3180 gr ve 51 cm dogdu,3060gr a kadar düstü ctesi günü tartildigimizda 3580 gr olmustu.Ebemiz kilomuzu begendi cok sükür.Doktor kontroümüz 4-6 haftalar arasi bir gün randevu alacagiz o zaman boy ve kilo degerlerine filan tam bakacagiz insaallah.
Merhabalar bende bebek bezi ile ilgili yazayim dedim. Huggies pauklu olanini sevmedik,prima pampers fena degildi ama prima uyu ve oynadan memnunuz stokta uyu oyna pampers ve molfix var onu denemedim daha.farkli bezler deneyin oda bebege gore degisiyor.
Senemgy canim sutu sagarak veriyormussun bir seferde kac ml veriyorsun? Biz 50 eriyoruz ama doymuyor sanki artik artirsam mi? Izimmide acikinca yikiyor evi.artik gunduz emiyor ama gece sagdigimi veriyoruz uyuyor cunku memede.tum gun uyumadigi icinde uyandirmak istemiyorum kiyamiyorum cunku anca dalmis oluyor.
Son olarak gaz iciin aci elma yagi aldik 2_3 damla kaenina 1er damla ayaklarina. Denediklerimiz icinde en iyisi bu gibi.aklinizda olsun
Oy maşallah kuzuya. Güzel almış annesi. Benimki 3030 gr. doğunca endişelenmiştim nasıl büyüyecek diye. Minikler daha mı sıkı asılıyor ne hayata
Canım valla ben sadece sağarak beslediğim için bir aydır, epey tecrübe edindim. Şu anda 33 günlüğüz, bir seferde 100 cc. içiyor. Geçen hafta iki saatte bir 70-75 cc içiyordu. Doktorumuz yavaş yavaş üç saatte bire alıştırın dedi. Minik canavarım sabredemiyor üç saat. Ben de 100 cc veriyorum. 2.5 saat sonra yine istiyor. Yine veriyorum napayım. Toplamda iki gündür 850 civarı içiyor. Doktor en az 600 cc. almalı dedi. Fazlasından zarar olmaz herhalde. Ama sizin minnoşa da 50 cc az geliyordur. Bir de ben pompa olaram ameda lactaline çiftli kullanıyorum. 10 günde 11 paket de stokladım, çok arttırıyor sütü. Günde 950-1200 arası sağmaya başladım. İkiz uyarısı veriyormuş beyne çift sağınca. Seninki emerken ihtiyacı kadarını çıkarıyordur gerçi, benim kadar ihtiyacın olmayabilir pompaya ama ihtiyaç duyarsan tavsiye ederim.
Oy maşallah kuzuya. Güzel almış annesi. Benimki 3030 gr. doğunca endişelenmiştim nasıl büyüyecek diye. Minikler daha mı sıkı asılıyor ne hayata
Canım valla ben sadece sağarak beslediğim için bir aydır, epey tecrübe edindim. Şu anda 33 günlüğüz, bir seferde 100 cc. içiyor. Geçen hafta iki saatte bir 70-75 cc içiyordu. Doktorumuz yavaş yavaş üç saatte bire alıştırın dedi. Minik canavarım sabredemiyor üç saat. Ben de 100 cc veriyorum. 2.5 saat sonra yine istiyor. Yine veriyorum napayım. Toplamda iki gündür 850 civarı içiyor. Doktor en az 600 cc. almalı dedi. Fazlasından zarar olmaz herhalde. Ama sizin minnoşa da 50 cc az geliyordur. Bir de ben pompa olaram ameda lactaline çiftli kullanıyorum. 10 günde 11 paket de stokladım, çok arttırıyor sütü. Günde 950-1200 arası sağmaya başladım. İkiz uyarısı veriyormuş beyne çift sağınca. Seninki emerken ihtiyacı kadarını çıkarıyordur gerçi, benim kadar ihtiyacın olmayabilir pompaya ama ihtiyaç duyarsan tavsiye ederim.
Senemgy
canim ozaman bizimki kesin doymuor.gerci kilo alimi cok iyi masallah ama artik arttirmaliyim sanirim,ancak ozaman 3saate cikacak. Ben medela mini elektrikli almistim 160 tlye.isimi goruyor ama suttede duzen yok bazen az bazen cok.emerken nekadar cekiyor bilmiyorum ama okadar cekmiyoki gunduzde sk emiiyor.bende istedikce veriyorum asiri emmedigi surece.
Artik gece 70 vereyim bakalim sure uzayacak mi.tabi cikartabilirsem okadar.
eveet, hemde çok güsel bi mavi, laciverte yakın bi renkte.. ama büyükler süt rengi o zamanla değişir diyolar.. inşaallah değişmez.. çünkü çok güzel..
kızlar kırk başı olan var mı yani adet gören :26: ben çok korkmaya başladım afedersiniz bir gün korunmayı unutmuşuz inşallah bişey olmazyoksa bebeğime çok acırım çünkü emmeyi çok seviyooo buarada ilk ilişkide biraz acıma oldu sanki ilk gece gibi ama kendinizi kasmayın hemen geçiyo sabredin sıkın dişinizi hepinizi çok seviyorum allah hepimizin yardımcısı olsun
Merhabalar bende bebek bezi ile ilgili yazayim dedim. Huggies pauklu olanini sevmedik,prima pampers fena degildi ama prima uyu ve oynadan memnunuz stokta uyu oyna pampers ve molfix var onu denemedim daha.farkli bezler deneyin oda bebege gore degisiyor.
Senemgy canim sutu sagarak veriyormussun bir seferde kac ml veriyorsun? Biz 50 eriyoruz ama doymuyor sanki artik artirsam mi? Izimmide acikinca yikiyor evi.artik gunduz emiyor ama gece sagdigimi veriyoruz uyuyor cunku memede.tum gun uyumadigi icinde uyandirmak istemiyorum kiyamiyorum cunku anca dalmis oluyor.
Son olarak gaz iciin aci elma yagi aldik 2_3 damla kaenina 1er damla ayaklarina. Denediklerimiz icinde en iyisi bu gibi.aklinizda olsun
Canim benim kilo alimi iyiyse kesin yetiyodur süt.benim cocuk doktorum haftada 150 gr dan az alirsa yetmiyordur demisti, o zaman ek besine ihtiyac duyuluyormus.Ama Almanyada cok fazla kilo almalarini istemiyorlar bebislerin,bizim hastaligimiz herhalde cok kilo alirsa cok iyi olacak zannediyoz herhalde.
kızlar inşallah hepiniz iyisinizdir mera ediyorum sizleri bebişleribenim pofuduk gece hiç uyanmıyo 12:30 bazen 11 de bir iki gögsümüde emiyo sonra gazını çıkarıyorum ve sabah 7 8 e kadar uyuyo kırkkı çıktığından beri gündüzde bir sıkıntımız yok bir ara sallanmak istedi elde ele alınca uyuyodu en sonunda netten araştırdım beşiğine koyun kendisi uyumasına alışsın diye bende emziğini veriyorum ilgiyi kesiyorum arada pişi pişi diyom tamam hemen uyuyo beşiğin süsleri çok dikkatini çekiyo onlara bakarken uyuyo bende gece uyanmıyorum acaba çok aç kalıyomu acıksa ağlar diyolar ama kilo alımı çok güzel yanakları okadar şişki emzik iz bırakıyo çok merak ediyorum kilosunu ayın 27 de 2ci aşısı var inşallah ozaman öğrenicez buarada bende en son 54 kilo olan ben şuan 60 kilo olmuşum canınız çekmesin kaymaklı biskiviye alışdım BİMde satılan içinde 5 tane var o yedikden sonra üzerine 2 bardakda su içiyorum çok güzel süt yapıyo bende çok yiyorum doymak bilmiyorum ondan kilo aldım heralde ama yakışdı da hiç 60 olmamışdım boyum da 1.60 olmuş tam ideal heralde :26: neye sizde yazın kızlar çok merak ediyorum acep bizim kızlar ne yapıyolar diye
kızlar kırk başı olan var mı yani adet gören :26: ben çok korkmaya başladım afedersiniz bir gün korunmayı unutmuşuz inşallah bişey olmazyoksa bebeğime çok acırım çünkü emmeyi çok seviyooo buarada ilk ilişkide biraz acıma oldu sanki ilk gece gibi ama kendinizi kasmayın hemen geçiyo sabredin sıkın dişinizi hepinizi çok seviyorum allah hepimizin yardımcısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?