2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
herkese selam ...Bir zamanlar dolup taşan forumda şimdi kimsecikler yok heygidi günler hey....öncelikle benden sonra doğum yapanlara geçmiş olsun diyorum bebeklerini bağışlasın Allahım onlara. Gerçekten hayat bebeklerin etrafında dönüyor ve ilk başlar gerçekten zor. Bizim bugün kırkımız çkıyor ve herşey biraz biraz düzene giriyor. Öncelikle ben bakımında çok zorlandım 20 günden sonra tek başıma kaldım ve izmire ailemin yanına geldim konyadan iki ablam var onlar yardım ediyor şu an çok iyiyiz dönene kadar 2 buçuk aylık olcaz inşalah herşey daha da düzenli olur uyku vs. bebeğimin gazı oldu biraz kimyonu suya koyup içiriyorum iyi geliyor aklınızda bulunsun mutlaka deneyin.izmirde olduğumuz için babası çok özlüyor malum ama napalım ikimizin iyiliği için o fedekarlık yapıyor ocak ortası dönücem ara ara girmeye çalışıyorum ama böyle tadı olmuyor herkes bir arada olsa cavaplar yazılsa çok daha keyifli olurdu napalım artık bebişlerimizle konuşuruz bol bol. hepinizi öpüyorum arkadaşlar kolay gelsin

kahve benim tombiğimin

eveet, hemde çok güsel bi mavi, laciverte yakın bi renkte.. ama büyükler süt rengi o zamanla değişir diyolar.. inşaallah değişmez.. çünkü çok güzel..

Ya bizimki de mavi de benim ve eşimin ela acaba açık renk olacak gözler mi böyle mavi oluyor yoksa herkesin mi mavi diye merak ettim :) daha önce hiç dıkkatımı cekmemıstı :)

kızlar belliki burdaki arkadaşlar doğum yapmış arkadaşlar.. ya ben 38. haftamdayım ve şu doğum sancısının kasılmalaının nasıl birşey olduğunu anlıyamadım... sahte kasılmalarla gerçek kasılmalar arasındaki farkı nasıl yaşadınız aralarında ne kadar zaman vardı.. bilgi verirseniz çok memnun olurum.. karnımda bir gerginlik var anlatamam. sanki birşey karnımı aşağıya doğru çekiyor.. gelip geçiyor bu kasılmamı bebişimmi... bu olduğu anda yürüme zorluğu çekiyorum... resmen adım atamıyorum... doktora sordum gerçeği geldiğinde anlarsın zaten dedi demesinede merakımı gideremedi.. kasılma denilen şey ağrımı çokmu şiddetli off dün hamilelik belirtilerini merak ederdim şimdi doum belirtileri hehe sanırım merak hep hayatın içinde var.. şimdiden bilgi verenlere teşekkür ederim..

güzelim benim çok sahte sancım olmadı desem yeridir.ama gerçekten normal sancılar geldiğinde rahatlıkla anlıorsun..benim gece 4te sancılarım başladı,kasıkların patlayacak gibi oluor.adet sancısının biraz fazlası.belinden de vuruor.zaten 1kaç saat sonrada suyun gelior.ama merak etme rahatlıkla anlarsın.yeterki rahat ol ve panik yapma.benim çok rahat geçti doğumum işşlllhh seninkide çok güzel geçer.

Hepimiz senin yaşadığın endişeyi yaşadık canım ama hiç merak etme anlaşılmayacak birşey değil adet sancısı gibi vurup vurup geçiyor belinde ve kasıklarında bir ağrı oluyor kasılmalar ağrı demek zaten karnındaki gerilmelerde rahmin kendini doğuma hazırlaması demek. İnşallah hayırlısı ile kucağına alırsın bebişini Allah kolay sağlıklı doğumlar versin

canım ,arkadaşlar çok güzel ifade etmiş, aynen onların da dediği gibi adet sancısı gibi oluyor Ama benim önce suyum geldi mesela ardından 3-4 saat sonra sancılarım başladı ve ben o sancıları çekerken ablama büyük tuvaletim var bir türlü yapamıyorum falan dıyordum sancı oldugunu anlamamıstım :)) hala sancım başlamadı sanıyordum. İnşallah cok kolaly bır dogum yaparsın. Allah şimdiden bebişe ve sana sağlık sıhhat afıyet versın,

Cnm bizimkini üroloji uzmanı yaptı

Masaallah barekallah topik bebeklerimize hepside güzel güzel büyüyorlar.Benim oglusum 3180 gr ve 51 cm dogdu,3060gr a kadar düstü ctesi günü tartildigimizda 3580 gr olmustu.Ebemiz kilomuzu begendi cok sükür.Doktor kontroümüz 4-6 haftalar arasi bir gün randevu alacagiz o zaman boy ve kilo degerlerine filan tam bakacagiz insaallah.
Oh maaşallah Bizim de doğduğunda 3340tı dogmdan sonra 200gr werdi.2 gün önce 4650 olmuştu kilosu.Ben de doyuyomu sütüm yetiyomu derdine düştüm de normalmiş neyseki

Arkadaşlar birşey sorucam bebişlerinizin gözleri mavi mi?
Bizimkisinin rengi gri acilacaga benziyor ama bilemem artik.Ilk kizimin 1 yasina kadar maviydi sonradan koyulasti ve simdi kahverengi.
Cnm bizimkini üroloji uzmanı yaptı

Walla bende düsünüyorum erkenden yapmayi ama kismet ne zamana bende bilmiyorum.Ama tecrübelerinizi bekliyorum.

Merhabalar bende bebek bezi ile ilgili yazayim dedim. Huggies pauklu olanini sevmedik,prima pampers fena degildi ama prima uyu ve oynadan memnunuz stokta uyu oyna pampers ve molfix var onu denemedim daha.farkli bezler deneyin oda bebege gore degisiyor.

Senemgy canim sutu sagarak veriyormussun bir seferde kac ml veriyorsun? Biz 50 eriyoruz ama doymuyor sanki artik artirsam mi? Izimmide acikinca yikiyor evi.artik gunduz emiyor ama gece sagdigimi veriyoruz uyuyor cunku memede.tum gun uyumadigi icinde uyandirmak istemiyorum kiyamiyorum cunku anca dalmis oluyor.
Son olarak gaz iciin aci elma yagi aldik 2_3 damla kaenina 1er damla ayaklarina. Denediklerimiz icinde en iyisi bu gibi.aklinizda olsun

Son düzenleme:

Oy maşallah kuzuya. Güzel almış annesi. Benimki 3030 gr. doğunca endişelenmiştim nasıl büyüyecek diye. Minikler daha mı sıkı asılıyor ne hayata

Canım valla ben sadece sağarak beslediğim için bir aydır, epey tecrübe edindim. Şu anda 33 günlüğüz, bir seferde 100 cc. içiyor. Geçen hafta iki saatte bir 70-75 cc içiyordu. Doktorumuz yavaş yavaş üç saatte bire alıştırın dedi. Minik canavarım sabredemiyor üç saat. Ben de 100 cc veriyorum. 2.5 saat sonra yine istiyor. Yine veriyorum napayım. Toplamda iki gündür 850 civarı içiyor. Doktor en az 600 cc. almalı dedi. Fazlasından zarar olmaz herhalde. Ama sizin minnoşa da 50 cc az geliyordur. Bir de ben pompa olaram ameda lactaline çiftli kullanıyorum. 10 günde 11 paket de stokladım, çok arttırıyor sütü. Günde 950-1200 arası sağmaya başladım. İkiz uyarısı veriyormuş beyne çift sağınca. Seninki emerken ihtiyacı kadarını çıkarıyordur gerçi, benim kadar ihtiyacın olmayabilir pompaya ama ihtiyaç duyarsan tavsiye ederim.

Senemgycım ben de pompa almak ıstıyorum suan uzun bır sure ızınlıyım dıye ıhtıyac duymamıstım ıse baslarken alırım dıyordum ama bu sekılde de doydu mu doymadı mı ne kadar ıctı vs. cok stres oluyorum. Fiyatını da yazar mısın? bir de biberonla mı verıyorsun sütü? ve bır soru daha hıc emzırmıyor musun?Şimdilik bu kadar sorularım

Senemgy
canim ozaman bizimki kesin doymuor.gerci kilo alimi cok iyi masallah ama artik arttirmaliyim sanirim,ancak ozaman 3saate cikacak. Ben medela mini elektrikli almistim 160 tlye.isimi goruyor ama suttede duzen yok bazen az bazen cok.emerken nekadar cekiyor bilmiyorum ama okadar cekmiyoki gunduzde sk emiiyor.bende istedikce veriyorum asiri emmedigi surece.
Artik gece 70 vereyim bakalim sure uzayacak mi.tabi cikartabilirsem okadar.

Galiba öyle dedigin gibi canim benim.

Canim benim kilo alimi iyiyse kesin yetiyodur süt.benim cocuk doktorum haftada 150 gr dan az alirsa yetmiyordur demisti, o zaman ek besine ihtiyac duyuluyormus.Ama Almanyada cok fazla kilo almalarini istemiyorlar bebislerin,bizim hastaligimiz herhalde cok kilo alirsa cok iyi olacak zannediyoz herhalde.

kızlar inşallah hepiniz iyisinizdir mera ediyorum sizleri bebişleri benim pofuduk gece hiç uyanmıyo 12:30 bazen 11 de bir iki gögsümüde emiyo sonra gazını çıkarıyorum ve sabah 7 8 e kadar uyuyo kırkkı çıktığından beri gündüzde bir sıkıntımız yok bir ara sallanmak istedi elde ele alınca uyuyodu en sonunda netten araştırdım beşiğine koyun kendisi uyumasına alışsın diye bende emziğini veriyorum ilgiyi kesiyorum arada pişi pişi diyom tamam hemen uyuyo beşiğin süsleri çok dikkatini çekiyo onlara bakarken uyuyo bende gece uyanmıyorum acaba çok aç kalıyomu acıksa ağlar diyolar ama kilo alımı çok güzel yanakları okadar şişki emzik iz bırakıyo çok merak ediyorum kilosunu ayın 27 de 2ci aşısı var inşallah ozaman öğrenicez buarada bende en son 54 kilo olan ben şuan 60 kilo olmuşum canınız çekmesin kaymaklı biskiviye alışdım BİMde satılan içinde 5 tane var o yedikden sonra üzerine 2 bardakda su içiyorum çok güzel süt yapıyo bende çok yiyorum doymak bilmiyorum ondan kilo aldım heralde ama yakışdı da hiç 60 olmamışdım boyum da 1.60 olmuş tam ideal heralde :26: neye sizde yazın kızlar çok merak ediyorum acep bizim kızlar ne yapıyolar diye

eveet, hemde çok güsel bi mavi, laciverte yakın bi renkte.. ama büyükler süt rengi o zamanla değişir diyolar.. inşaallah değişmez.. çünkü çok güzel..

evt inşallah değişmez sizde renkli göz varsa benzer inşallah bizim pofuduğunda akşam lacivert gündüz açık mavi bazen gri bakalım süpriz olcak bekliyoz dedemizin gözleri ela amcamızın mavi bakalım şans evt gerçekden çok tatlı oluyolar yakışyoda bizim pofuduk etrafa gülücük atıyo okadar tatlı ki çıngırağını çok seviyo erken konuşcak gibi ben onunla çok konuşuyorum dudağını uzatıyo mahşallah subhanallah sizin bebişler nasıl biz bugün 1.5 aylık olduk

kızlar kırk başı olan var mı yani adet gören :26: ben çok korkmaya başladım afedersiniz bir gün korunmayı unutmuşuz inşallah bişey olmaz yoksa bebeğime çok acırım çünkü emmeyi çok seviyooo buarada ilk ilişkide biraz acıma oldu sanki ilk gece gibi ama kendinizi kasmayın hemen geçiyo sabredin sıkın dişinizi hepinizi çok seviyorum allah hepimizin yardımcısı olsun

Kubicim ben de aşırı derecede benimo yemeye başladım aynen senın gbı bır paket yıyıp ustune su ıcıyorum sonra vıcdan azabından yuruyuse cıkıyorum, yuruyus donusu marketten kek alıp yıye yıye donuyorum 70 ten 59a dustum 8 kılo fazlam var ama bu gıdısle 70 e gerı donecegım :)) Bu arada ilişkı konusunda oluşan acıma buyuk ıhtımalle doğum sonrası kuruluktandır, devam ederse eczanelerde jel satılıyor bunun ıcın,

Huggiesi bizde beğenmedik ilk onu almıştık eşim geçen sene molfix te çalışmıştı 6 ay nasıl olduğunu biliyor diye sonra ondan aldık oda nasıl bağladıysak hep sızdırdı 2 saaten sonra tam tutmuyor sürekli kontrol gerekiyordu prima yenidoğan iyi geldi ama arkadaşımızın bebeğine aynı bez alerji yaptı dediğin gibi bebekten bebeğe değişiyor

Oy maşallah kuzuya. Güzel almış annesi. Benimki 3030 gr. doğunca endişelenmiştim nasıl büyüyecek diye. Minikler daha mı sıkı asılıyor ne hayata

Benim oğluşumda aynı 2860 doğmuştu ama 4 gün sonra kontrole götürdüğümüzde 3100 olmuştu şaşırdık çok haklısın çok çabuk toparlıyorlar :))

:)) haklısın bizde hastalık halinde her gelen önce toplumu zayıfmı diye bakıyor bizim doktorumuzda memeyi doymadan asla bırakmaz acıktığında da ağlar asla susmaz başka hiçbirşeyi kafana takma bunları bil yeter demişti ondan bende yetiyormu öylemi böylemi diye düşünmüyorumda biri geldi mi sanki biraz zayıfmı ne dediğinde cinlerim tepeme geliyor

keşke bizimkide uyanmasa uyurken asla emmiyor karnı 3 gibi acıkıyor sağa sola dönmeye başlıyor uzun uzun geriniyor sonra gözlerini açıp ağlamaya başlıyor hemen veriyorum ağzına aniden susması yokmu beni öldürüyo gülmekten o saatte bile sanki günlerce aç kalmış yavrum merak etme acıksa kesin ağlar bence. çok güzel alıştırmışsın ya keşke bizimkide öyle olsa hala tam gece gündüz moduna geçemedik canı isterse kendi kendine uyuyor istemezse bazen 1 saat sallıyorum beşiğe uzun bir kurdele bağladım yattığım yerden sallıyorum artık

ilk zamanlar sütün koruyor diyorlar canım ama hemen ilk aydanda kalan görmedim benim hala kanamam devam ediyor ya çok değil ama günde bir kere geliyor sıkıldım artık dikişlerim yüzünden korkuyorum ben dışardakinler düştü artık ama içersini göremediğimden içimde korku var dikişlere birşey olursa diye Allahtan kanamam devam ediyorda o konulara hiç girmedik daha eşimle
birde kızlar doktorum ilk aylarda rahim enfeksiyonlara çok açık olduğundan ilişkiye girerken mutlaka sade rengi kokusu özelliği olmayan prezarvatif kullanın mutlaka demişti bize sizinde aklınızda bulunsun

oğluşum ağlıyo ben kaçtım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…