2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

  • 11 haftalıkken

    OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

    OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

    OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

    OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

    OY: 222 53,0%

  • Ankete Katılan
    419

uyyyyy canım benim inşallah olur hayırlısıyla. sen niye 2.nicki aldın kız diğer pijiye noldu? hamilelik de bebek bakımı da o kadar zor ki ben biraz daha gezmenden, evliliğinin tadını çıkarmandan yanayım ama yardım ederim tabe ulaşıcam ben sana

 

Himmelcim çok teşekkür ederim iyi dileklerin için,,, Canım benım kızımın da burnu tıkalı dunden berı, o da kusma egılımı gosterıyordu ama sımdı sen yazınca ilişkilendirebildim ikisini. Burun damlası damlatmıstım bu gece soguk buhar makınesını de calıstırayım ınsallah bızımkı de rahatlar, size de cok gecmıs olsun canım,
 

Canım çok üzüldüm gerçekten, Allah acil şifalar versin bebeğine inşallah, anlattıkların için kusura bakma demişsin olur mu hiç öyle şey, burda birbirimizin sevincini de üzüntüsünü de paylaşmak için varız, her zaman dinlemeye hazırım seni ama inşallah üzüntün kalmaz hep sevinçli güzel haberlerini alırız, tekrar çok geçmiş olsun, anne olmak çok güzel bir o kadar da zormuş, dediğin gibi Allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin, Allah yardımcın olsun..
 

sağol canım çok teşekür ederim, benim oğlan iyileşti bile Allah'a çok şükür, darısı isteyen diğer oğlan annelerinin başına, biz de burda 500 tl ye yaptırdık sünneti doğum yaptıdığım hastanede, sünneti estetikçi yapıyormuş o hastanede o nedenle devlet karşılamıyor bir de özel hastane ya karşılasa da belli bir miktarını karşılardı herhalde, başta akıl edemedik neden karşılamadığını estetikçi yaptığı için karşılamadı büyük ihtimal, sünnetten bir önceki gün hastane araştırıp ürologa mı yaptırsak dedik ama sonra vazgeçtik hastane araştır et iş uzayacak diye düşündük doktor da hoşumuza gitmişti baya sünnet günü falan da alınmıştı hastaneden yaptırıverdik gitti ama giden paraya içimiz de yanmadı değil neyse oğlumuzun canı sağolsun napalım çalışırz kazanırız yine
 
Rabbim cümlemizin evlatlarını sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip eder inş.bende kasım5de doğum yaptım ve yeni yeni gazlar sancılar start aldı nasıl oluyorsa dayanamayıp soluğu eczanede aldım ve nurse harveys ı kaptığım gibi verdim minnoshuma şimdi mışıl mışıl uyuyor bu bir tesadüfmü bilmiyorum ama en azından bugece uyumak güzel olacak sanırım:)sizler napıyorsunuz varmı bu tip sorunlar ve çareleriniz akıl akıldan üstündür sizleri takip ediyorum
 
Son düzenleme:

Çok teşekkür canım, inşallah dediğin gibi herzaman güzel şeyler paylaşırız burda,
 
günaydın arkadaşlar uzun süredir giremedim nete.geçmişi okuyamadım.dikişlerim yeni yeni kendine geliyor.kendime bakacak durumum yoktu.doğumdan 25 gn sonra izmir e annemlere gittim saolsn bebeğime ve bana baktı.gaz sorunumuz çok oluyor.nurse harverys kullandım.şimdi zinko kullanıyorum işe yaramıyor bu gaz problemine nasıl çözüm bulacağımı bilmiyrm.
 

hacı söledıgın ısımde zılyon adam var ya lınkını ataydın bare özel msj da atamıyomkı anasını satım 100 olmayınca
derınsde eklıyım facesınde olmazsa ona sor ordan sen ekle anacım
öpüyorum
 
40ım çıkt depresyonum çıkmadı.hatta yarın 1buçuk aylık olacaz.o kadar doluyum ki size anlatayım belki bi nebze rahatlarım diye.ailem 4 saat uzaklıkta bi şehirde kalıyo.maalesef kayınvalidemle aynı ilçedeyiz.doğumdan 1 ay kadar önce ailemin yanına gittim doğumum orda olsun diye.benim gittiğim gün kayınvalimdemler benim evimde kalmaya başlıyo.onlar misafir olmalarına rağmen evde yatılı misafir bile kabul ediyolar.hatta kurban bayamını benim evimde geçiriyolar o zaman da yatılı misafirleri var.ben de kalmalarının sebebi evlerinin sobalı olması.ama yanlış anlaşılmasın durumları kötü değil.kaç yerde arsaları başka şehirde evleri varçyani kaloriferli eve geçmemelerinin sebebi para değil.kayınbabamın cimriliğinden.doğumdan 20 gün sonra annemlerle evime döndük.ben evde yokken ev sahibi gibi davranan insan annemler gelince 2 sefer bi kaç saatliğinemisafir gibi gelip bebeği sevip gittiler.hiç gideyim yardım edeyim düşüncesi bile yok.annem buzluğuma kadar ymek koyup öyle gitti bi kaç gün rahat edeyim diye.annemler gitti şimi onlar tekrardan ben de kalmaya yine gelecekler.bebeğe ben bakayım sen diğer işleri hallet olacak .çünkü diğer senelerden biliyorum.3 senelik evliyim zaten her kış geldiler.çalışıyorum eve geç geldiğimi görüyo yine de yemek yapmıyodu.apar topar millete yemek yetiştirmeye çalışıyodum.ve bu zamana kadar tek kelime bile etmedim onlara.eşime dert yandım.onla kavga ettim.ama ona da hak veriyorum.arada kalıyo ailesine git diyemeyeceğine göre.diğer bi sorunum da üniversitedeyken sağlık problemi nedeniyle göğüs küçültme operasyonu geçirdim o yüzden sütüm bebeğime yetmiyo yani yok desem daha doğru olur.mama veriyorum oğluma.bu yüzden kendimi yetersiz hissediyorum.o ağladıkça ben de ağlıyorum.çok isteyerek dünyaya getirdimm ama ağlamasını gördükçe iyi bakamadığımı düşünüyorum.ama bana bi gülüşü herşeye bedel.allah yüzlerinden o gülüşlerini eksik etmesin..ohhh rahatladımmm birazzz....biraz karışık oldu gibi kusura bakmayın acele yazdım oğlum kalkar diye.
 

Canım çok benziyor seninle durumumuz ama benim annem yanımda kalacak bu sene, pek yüz vermiyorum yani kayınvalideme. Benimki her şeye karışır, laf sokar. Siz bişey bilmiyosunuza getirir lafı. Annemle de uğraşır yani. Napalım ses çıkarmıyoruz eşim üzülmesin diye. Allhtan annem çok anlayışlıdır, eşimi de çok sever. Ben de benzer şeyler yaşadım. Benim bebeğim meme almadı, çok üzülüp aynı yetersizlik duygularını yaşamıştım. İnsanlar "ne kadar güzel bir bebek bu" dedikçe yavrumun yüzüne bakıp bakıp ağladım ilk günler; ben bu güzel bebeği haketmiyorum diye. Sonra çiftli bir süt pompası alarak sütümü sağarak vermeye başladım. Günden güne arttı, şimdi 1000-1200 cc arası sağıyorum ve her gün iki poşet buzluğa atıyorum. Kızım da günde bir-iki kere emiyor.Bunları anlatıyorum çünkü kızımın sütümle büyüdüğünü görmek -35 günde 1200 gr. aldı- benim moralimi çok düzeltti.Bu yöntemi dene istersen. Kayınvalideni de takmamaya çalış. Bebişine odaklan. Pek çok kadın bebek sahibi olmaya çalışıp hüsrana uğruyor. Ben de onlardan biriydim geçen yıl. 12 aralıkta bebeğimi düşürmüştüm. Şimdi hiçbir şeyin canımı sıkmasına izin vermeden minik mucizemin tadını çıkarıyorum. Şimdi bebeğinin güzel yüzüne bak ve ne kadar şanslı bir kadın olduğunu tekrarla kendine. Onu neyle beslediğin mühim değil, sen ona sevgini vereceksin, senin stresinden o da etkilenmesin olur mu?
 

Geçmiş olsun canım, gaz sorunu bizde de epey fazlalaştı son zamanlarda, ben de nurse harveys şurup ve sab simplex damla kullanıyorum, nurse harveys bebeğimi kusturuyor sab simplex de ağzında köpük yapıyor sanki, nurse harveys senin bebeğini de kusturdu mu? ilk zamanlar ikisi de işe yarıyor gibiydi ama şimdi fayda etmiyor sanki, bu ilaçları almadan önce daha rahat pırt pırtlıyordu şimdi azaldı pırt pırtlaması hipp'in rezene çayını da veriyorum kendim de içiyorum arada o bile daha çok işe yarıyor sanki, şimdi de hipp'in rezene, papatya ve anasondan oluşan karışık bir çayı var onu kullanmaya başlamayı düşünüyorum çünkü bebeğim bu gazlar yüzünden uyku problemi çekiyor, gaz sancısından uyuyamıyor ve ememiyor, gaz sancısını atlatıyoruz bu sefer hem uyumak hem emmek istiyor emerken uyuya kalıyor karnı doymuyor hemen acıkıyor emerken yine uyuyor altını al derken tekrar uykusu kaçıyor yani anlayacağın günde uyuduğu uyku 9-10 saati bulmuyor desem yalan olmaz halbuki 16 saat uyuması lazım, başkalarında da var mı acaba bu problem, çaresini bulan varsa lütfen söylesin.
 


canım teşekkür ederim.elektrikli pompa ile denedim canım 2 gööğüsden de 35 cc ancak çıkıyo.o da oğluma mamadan sonra tatlı niyetine veriyorum .çok üzüldüm çok da yıprattım ama sanırım yapacak bişeyim yok.Allahım onu korusun,sağlıkla büyür inşallah.kayınvalideme gelince Allaha havale ediyorum.eşim için katlanıyorum.liseden beri beraberiz hiç bi sorunumuz yokken kışın onların gelmesiyle tartışacak konu yaratıyoruz kendimize.en çok da bunun için kızıyorum onlara.sorun yokken evliliğimizde sorun yaratmalarına.
 
şöyle bir okudum da aynen ayneeenn.. yazddığınız herşeye hemde.. hem çocukların gaz sorunlarına, uyku sorunlarına.. hem kayınvalide dertlerine.. amaaann amaaann.. nedir bu ya.. ben sadece bebeğime odaklanmış durumdayım arkadaşlar.. onun her anını her saniyesini içime sindire sindire yaşıyorum, sonra 2ya ne çabuk büyüdü bu çocuk,hiç bişi hatırlamıyorum' demek istemiyorum arkadaşlarım gibi.. o benim kıymetlim ve ondan başka herşeyee tıın.. heeçç umurumda değil, kim ne demiş, ne yapmış.. sadece miniğim önemli.. çok mutluyum onunla.. ya nasıl bişeymiş bu annelik, yemin ediyorum uyurken bile özlüyorum onu.. Rabbim hepsini korusun kollasın,iyi insanlarla karşılaştırsın inşallaah.. sağlıklı sıhhatli olsunlar hep..

himmel sünnetle ilgili fikrimde türkiyeye gelene kadar bekle bence, çünkü gerçekten büyütecek hiç bişi yokmuş.. 2 günde iyileşiyor çünkü, açık yara hiç yoktu zaten, şişi de indi, herşey normal şimdiden.. ben bekle derim, burda ailenle yaptırırsın daha güsel olur.. doktorlar 2 yaşına kadar oluru var diyor zaten...
 
Bak ne güzel işte, iyi şeylere odaklanalım. Bence pompa ile çekmeye devam et. Üç saatte bir çekiyorum ben, çok artıyor. Bir de kuzenim doktorum programında izlemiş. Anne sütü hücre yapımı için mamaların içermediği şeyler içeriyormuş. Ama bir çay kaşığı bile versen o işlevi görürmüş. Yani sen az da olsa sütünden veriyorsan korkma hiç. Kaldı ki hiç vermeyip mamayla büyütenler eksik mi büyütmüş? Allaha şükür sağlığı yerinde. Derdimiz bunlar olsun
 

gnydn cnm nurse harveys sanki daha iiydi.zinko hiç işe yaramadı.ayrıca benim bebek kucağa alıştı.uyanık olduğunda yerde durmuyor kucaklamamız için ağlıyor.ne yapacağımı şaşıdım.emzik veriyorum tutmuyor.uyumadığında kucağımdaişlerimi de yapamıyrm.bende söylediğin çayları deneyecem.inşallah işe yarar.emme süresi benim bebekte de çok kısa.5 dk sürmüyor.ayrıca benim sütüm yetmiyor mama takviyesi yapıyorum.humana kullandım işe yaradımı bilmiyorm.
 

Sevdalinkacım benim kızımda gaz problemi var ve ben de sub simplex kullanıyorum. Sub simlex damlayı duzenlı kullanmaya baslamıstım once sonra sanırım etkısı fazla geldı cok sancılandı kızım.Şimdi ben çok sancılandığı saatlerde emzirme arasında 4-5 damla günde 1 kez vermeye başladım. Bir de emmeye bıraktığı anda göğsünü bile kapatmadan omzuna al demıstı doktorum. Oyalandığımızda gaz mıgdeye ındığı ıcın daha zor cıkıyormus. Ayrıca benım kızım emerken de sancıdan kıvranıp aglıyor zaman zaman. O da mıgdede zaten var
olan gaz emdıkce sıkısmasından kaynaklanıyormus. sancılandıgı anda omzuma alıp rahatlatıyorum cogu zaman gaz cıkarıyor hatta 2 yudum bıle emmıs olsa ve daha rahat devam edıp daha uzun sure emebılıyor.
 


sizi çok iyi anlıyorum kızlar ben kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz önceden bizden çıkmazdı her işini yaptırırdı üşenmeden yapardım misafirmi gelecek temizlik mi yemek mi olacak ama bebeğin olacağına yakın bir kestiler ayaklarını 3-4 günde bir gelip bebeği bakıp gidiyorlar uyuyorsa uyandırıyorlar alamazsa kucağına alıp seviyor ağlarsa karnı acıkmış al emzir diyor o zaman saçlarını yolasım geliyor sanki sokaktan bulup getirdim çocuğu bu ne merhametsizlik ya mevlüt yaptık bu pazar misafirlerle gelip misafirlerle gitti herşeye annem koşuşturdu onların misafirlerini bile annem karşıladı geçirdi aklım almıyor hiç bir gücenme alınma kavga hiç birşey yok arada doğum yaptığım gece sözde yanıma geldi annem sabaha kadar sandalye tepesinde oturdu o kanepede sabaha kadar horlayarak uyudu daha bu tür yaptığı çok şey var artık nefret ediyorum ondan anladım bizi çok zor günler bekliyor annemde bende 40kım çıkana kadar çarşamba o da gitmek zorunda çünkü abim 3 ay sonra evleniyor işler birikti çok Allah yardım etsin hepimize Onlarıda ıslah etsin içlerine merhamet versin üzgüntüde stres te sütlerin olmamasına büyük etkenmiş kızlar kendinizi üzüpte bebeğinizi sütünüzden mahrum etmeyin Allaha havale edin onları
 

çok geçmiş olsun kış çocukları büyütüyoruz ne kadar korusakta oldu mu oluyor bizde çarşamba götürdük doktora emerken çok tıkanıyordu sürekli hapşırıyodu hasta oldu zannettik doktor gayet sağlıklı 1-2 ay olur sonradan düzelir dedi inşallah öyledir. Oğluşuna acil şifalar annesi
 

Sagol canim,bizim gecen hafta 3 yasindaki kizimla esim agir grip gecirdiler onlardan gecti herhalde cok ugrastik kayinvalidemle ona bulasmasin diye ama bizimkiler iyilesti bebisim hastalandi maalesef.Sanada gecmis olsun.

Bu ara topikte bi kayinvalide muhabbeti var,benim kayinvalidem yanimda dogumdan 1 hafta önce gelmisti gelecek ay gidecek hayirlisiyla ama biz cok iyi anlasiyoruz cok sükür,burdada olsa Türkiyeye gidincede hic problemsiz gecer elhamdülillah.Rabbim kayinvalide problemi olanlara kolayliklar versin insaallah.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…