2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

  • 11 haftalıkken

    OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

    OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

    OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

    OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

    OY: 222 53,0%

  • Ankete Katılan
    419

yanii, bu kadar olur ya inanamıyorum.. bende kayınvalidemle altlı üstlü oturuyom,bende aynı şeyleri yaşıyom.. doğumdan önce it gibi bütün işlerini yaptırırdı bana, 9 aylık hamileyken bile misafir davet ederdi yemeğe ve herşeyi bana yaptırırdı, bende aman huzurumuz kaçmasın diyip salak gibi ne iatese yapardım.. doğurduğum haftaya kadar bile her hafta pazar market yaptırırdı bana, pazarda markette elalem acırdı bana ah ben size yardım edeyim diye peşimden koşarlardı Allah razı olsun, bizimki hiç acımadı.. bide kışlık hazırlıklarda ve onların taşınması da dahil, kış için turşu kurdu, dometes kaynattı, vişne kaynattı, bunları onlarca kilo hep ben taşıdım hamileyken.. oluşuna kıyıpta bir ekmek istemezdi ondan.. tabi bide özel şöförlükte yaptırırdı, beni oraya götür buraya götür, şu saatte gel al.. hiç bitmezdi istekleri. ama ben hiiç sesimi çıkarmadım, aman eşimle huzurumuz bozulmasın, yalnız kadın yardım edeyim sevaptır diye.. şimdi çocuk olunca kapımı çalmıyor.. benden bişey de isteyemiyor, çocuk uyanıksa sesini duyunca gelip 5 dak seviyo hemen kaçıyo aşağı.. ee benim işim yarım yalıyo ya çocuk uyanınca, ona derim' belki anne şu çorbayı karıştırırmısın' diye korkuyo herhalde.. ben hem çocukla uğraş, hem yemek çamaşır temizlik helak oluyom bütüm gün koşturmaktan uykusuz uykusuz.. gelip oğlunun gömleklerini bile ütülese yetecek bana ama nerdeeeee... Allaha havale ediyorum.. haaa, bide artık misafir çağırmıyo şoktayım.. 3 günde bir toplardı milleti başıma, tabi hazırlık yapacak bi eşek vardıya.. şimdi hiiç kimseyi çağırmıyor kendi evine yemeğede oturmayada.. gelen zaten bebek görmeye diye bana geliyo hazırlığı yine ben yapıyorum, o misafirlerden sonra gelip onlarla kalkıyo.. hiç hayrı yok, kızım kekide ben yapayım uğraşma herşeyle demez kesinlikle.. bide gelenler hep onun akrabaları, eski mahallesinden komşuları falan filan.. bizim taraftan kimse haberli gelmez zaten.. bizde hastayla lahusaya haberli gitmek ayıptır çünkü.. herkes yapar kekini kurabiyesini gelir, ben sadece çay yaparım o kadar.. ama bunlarda 3 gün önceden haber veriyolar.. hey allahım sabırr sabıırr...

ay ne dolmuşum yaa.. oh azcık rahatladım.. bana kalsa hiç takmıyom boşveer diyip geçiyom ama, şimdi farkettimde içime atıyomuşum.. :) neyse rahatladım, kusura bakmayın sizide sıkacam saçma sapan şeylerle.. ay tamam kestim..
 
merhaba kızlar.bende pek giremiorum oğluşumla ilğilenmekten.birde saolsun eş dost gelior.annemden allah razı olsun hala yanımda.gitmesinden korkuorum ama yakında gidecek:18:eh bizde alışacağız.kızlar biz gaz için mukatla nöbet şekeri karışımını kullanıoruz.zinko da aldık.çıkartıor ama çıkartırkan kasıor kendini.dedğinz gibi nerdeyse bende ağlayacağım onunla birlikte.aslında daha sakin olmamız gerkeiorda.
kayınvalide konusundada hepinize katılıorum.bizimde aramız ne ii ne kötü.1haftalıkken gittililer önceden geldiklerinde 2ay kaldıkları oldu.şimdi birde arayınca oğlumuzu çok özledik diolar.hiç inandırıcı gelmior.ama neyse herkes yerinde saolsun.bencede hiç kafanıza takmayın bebişlerinize bakın ben öle yapıorum.bakalım benm oğluş çok iştahlı baya emio.bu hafta doktora gidince işllhh yetmio falan demez.ama dersede mecbur mama takviyeside yapcaz.hepinize özellikle bebeklerinizi kokluorum.
 
kızlar merhaba.kızım 5 haftalık oldu.emzirmekle ilgili herkes farklı konuşuyor.bir memeyi 10 dk sonra diğerini 10 dk emecek diyorlar.yada bir emmede sadece bir memeyi20 dk(yağlı kısmı alsın diye)kızım küçük doğduğu içinde 2 saatte bir emzir dedi doktor siz ne kadar sıklıkla ve kaç dk emziriyorsunuz.benim kızım 10.dakikada yoruluyor.bide gazını çıkaramıyorum ağızdan 30 dakikada uğraşsam çıkmıyor alltan yapmak zorunda kalıyor.kolik ağrısından hep ağlıyor ne yapacağım bilmiyorum.önerisi yada tecrübesi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.bide facebookda özel grup varmı?ordan yazışan arkadaş varmı?
 

Ben de damlayı kestim dünden beri sadece nurse harveysi veriyorum bir de hipp'in rezene çayını sanki daha iyi pırt pırtlayıp tuvaletini yapıyor hatta bugün öyle bir büyük tuvaletini yaptı ki bu sefer de ishal mi oldu diye korktum benim oğlan da iki gündür hiç uyumuyordu gündüzleri ama bugün ne oldu anlayamadım hem gazını iyi çıkartıyor ağlamadan hem de uyku problemi düzeldi Allaha çok şükür demekki bu gazlar oğluma hiç rahat vermiyormuş bu arada gaz sancısı olduğunda küçük bir yastığı dizime koyuyorum oğlanı da üzerine yatırıp sırtını ovuyorum bu onu çok rahatlatıyor Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah anne olmak güzel olduğu kadar da zormuş..
 

moralini bozmak istemem ama gerçekten anneden ayrılmak çok zor Allah böyle ayrılıklar versin inşallah. biz anne olduk ama ben anne olduktan sonra kendimi daha bir çocuk gibi hissettim lohusa duygusallığından mıdır nedir anlamadım dün annem gitti arkasından ağla ağla bir hal oldum gitmeden bir hafta öncesinden sarılmaklar birlikte uyumak istemekler bir çocukluk çöktü üstüme evin ve bebeğin sorumluluğu üzerime kalacağından mı 45 gün çok alıştım ondan mı bilemiyorum şimdi sanki kapı açılacak da odaya girecekmiş gibi geliyor güzel annem benim şimdiden çok özledim ben oğlum aladıkça oğluma üzülürken o da bize bakıp ikimize üzülürdü ben uykusuz kalmayayım diye sen yat ben durmazsa çağırırım derdi Allah annelerimizden binlerce kez razı olsun hep anne kıymetini bilen bir evlat oldum ama şimdi daha iyi anlıyorum annemin kıymetini..
 

Haklısın canım emzirir emzirmez gazını çıkartmak lazım ben de internette okumuştum. Şurup yine etki etmezse ben de günde birkez 4-5 damla denerim. Dediğin gibi emerken ben de o sorunu yaşıyorum arada bundan sonra daha dikkat edeyim bilgi için teşekkürler canım
 

canım ben internette bi doktordan bebeğiniz 20 dk emmeyi geçerse hemen diğerine geçin ve emzirmeye en son emzirdiğiniz memeden başlayın diye okumuştum memedeki süt çok sıvı oluyormuş doyma süresi uzuyormuş ama en son emzirilenden başlanırsa kanallardaki yağlı sütle karın doyuyormuş ben ilk günden beri öyle yapıyorum bebeğim 2860 doğmuştu bu çarşamba doktora gittik bebeğim 1 ayda 4360 olmuş demekki işe yarıyor sanada tavsiye ederim Allah hepimize sağlıklı bol bol vitaminli sütler versin inşallah
 

tatlım bende eşime aktarcıdan rezene,anason, papatya,ısırganotu karışımı aldım içiyorm.gaz sorunu hala geçmedi.yediklerimle mi alakalı bilmiyrm.söylediğin gibi cnm gerçekten çok zor anne olmak..
 

valla iki gündür ağlamaklıyım zaten.yazını okuyunca yine göğsüm sıkıştı diyeblrm.hele birde 2gündür oğlum huysuzluk yapıor.çok yordu bizi.saolsun annem sen yat dior ama kendiside uykusuz kalıor.dün gece mama denedik rahatlayıverdi.heralde günde 1öğün mama deneyeceğiz.emiorda çok şükür.ama gerçekten annelik zormuş.allah annelerimizden rzaı olsun.
 

bende aynıyım canım annem çarşamba gidecek artık 1 buçuk aydır çok alışmıştım anneme bende üzülüyorum benim annemde geceleri beni yatırır oğlumun yanında o olurdu geceleri çok hareketli uyuyor kendini uynadırıyor diye kendisi uykusuz kalırdı nasıl ödeyeceğiz haklarını bilmiyorum bir zamanlar bizim için uykusuz kalırken şimdi bizim çocuklarımız için uykusuz kalıyorlar. dönem dönem sütün azlığı çokluğu değişiyor sanırım benimde bir ara doymadı birkaç kez gece mama verdik ama sonra tekrar sütümle doydu inşallah seninde geçicidir canım geçicide olmasa günde birkez mama çok değil zaten
 
kızlar uzun bir aradan sonra bende bir iki bir şey yazabiliyorum. inşallah bu sefer bu yazdığımı gönderebilirim. forumu takip ediyorum,esasen bi kaç kere yazdım ama oğlumun kucak sevdasına gönderemedim. benden sonra doğum yapıp da hayırlı olsun dileklerimi iletemediğim tüm arkadaşlarıma kocaman bir hayırlı olsun. Allah bebelerini analı, babalı, annaneli, babaneli teyzeli, halalı, dayılı, amcalı büyütmeyi nasip etsin.
ilkim_aras özellikle yazına cevap vermeyi şiddetle istedim. Allah sabır versin, yardımsız bebek büyütmek çok zor. ben kayınvalidemin hakkını ödeyemem, altlı üstlüyüz, kahvaltıma kadar ayağıma hazırlıyor. benim sütümde yetmedi bebeğime ilk ay sadece 400 gr aldırmışım. memelerimin büyüklüğünü görseniz ab-ı hayat kaynağı,burdan 5 çocuk doyasıya beslenir dersiniz. yavrumun kafasından büyük, bırakın benim kafam kadar teki. başlarda emziremedim. uçları da olmadığından o kadar büyük bir şeyi ağzına alamadı yawrum. silikon uç, elektrikli pompa, hastane tipli pompa ile kimi zaman sağarak kimi zaman şans eseri ağzına tutturarak verdim. tekinden seninki kadar süt geliyor. arttırmak için ne humanası, ne ısırganı, ne bulguru ne soğanı,ne müslisi kaldı. ıslak kuru kompresi de denedim. şimdide sürekli kuru incir yiyorum.peşinden yandım Allah suya dayanıyorum. en son artık cuma günü genel cerraha sordum. tekinden 30-40cc süt geliyor, ağrı şişme yok diye. cerrahlık bir durum yokmuş. kendi gebeliğinde sütü artsın diye malt içeceğinden içmiş, çok faydasını görmüş. bunu önerdi. ben daha alıp içmedim. fermante edilen şeyleri içemiyorum. ama yine de bir deneyeceğim. oğluma aptamil veriyoruz. bir ayda 400 gr alan oğlum, mamaya başladıktan 1 hafta sonra tam 400 gr aldı. anası değil, maması yaradı oğluma. e ben elimden gelen herşeyi yaptım. vermediyse Ma'but neylesin sultan Mahmut. artık kendimi üzmüyorum bunun için.
mamaya başladıktan sonra oğlumun kakasından kan gelmeye başladı. oldukça az miktar. bu hafta kaka tahliliyle geçti, ne kan ne mukus, ne mikrop ne de gizli kan çıkmadı. ama bezini doktora gösterdik. takip etmeye devam edelim dedi. süt alerjisi olabilirmiş oğlumun. eğer böyle bir şey çıkarsa laktozsuz mamaya geçeceğiz. inşallah geçiçi bir şeydir de devamında bir şey çıkmaz.
kızlar gaz çıkartmak için türlü türlü şeyler deniyorsunuz. umarım da işe yarar. ben de bir şey önereceğim. gaz çıkartmak için değil, bebeğinizi sakinleştirmek için. sakinleşince daha rahat gaz çıkarıyor bebekler. gırtlağınızdan kapı gıcırtısı sesi çıkarın. inanın mucizevi bir şey. benim bebeğim anında susuyor. bir de tuva müziği dinletiyorum çok huyuzlaşınca. netten "tuva müzik", "gırtlak sanatçıları","sibirya halk müziği" gibi anahtar kelimeleri yazarsanız mutlaka bir şeyler çıkar. çok ilginç bir müzik. tamamen gırtlaktan gelen ses. benim oğlum anında susup sakinleşiyor. şiddetle tavsiye ederim.
bir de kızlar, eğer elinizde artmış kullanmadığınız yeni doğan bebek bezi kaldıysa, bebek bezinden pasta yapıp yeni doğum yapacak arkadaşlarınıza götürebilirsiniz. çok orjinal bir hediye oluyor. yapımı da kolay. ben benden sonra doğum yapan arkadaşıma(kızı oldu) artan 1 ve 2 nolu bebek bezleriyle 2 katlı pasta yapıp, oğluma hediye gelen kız tulumlarıyla süsledim. hem masrafsız hem de orjinal oldu. daha önce bez pasta görmeyenler için, netten "bez pasta" diye aratırsanız yapılışı anlatılıyor.
şimdilik bu kadar, acızık da evimle ilgileneyim. stressiz, iç ve dış sıkıntısız, gazsız güzel günler...
 

gulycım oyle hos yazmıssın kı bır dergıde kose yazısı okuyor gıbı oldum:) sımdı hemen bakıcam tuva muzıke tesekkurler onerın ıcın:) benım doktorum da hıc bas edemezsenız arabaya atın gezdırın demıstı gercekten arabada hemen rahatlayıp uyuyor benım kızım da anasına cekmıs:) ama gece gece pıjamalarla bu sogukta cocugu sarıpp sarmalayıp arabaya bınmeyı hıc goze alamadım tabi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…