- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #37.321
dogum yapan annelerimiz buralarda değil ama belki gören olur bana akıl verin çatlamak üzereyimmmmm
bugün üçüncü gün kızım akşam 6 dan sonra sürekli aglıyor sıkıntı yapıyor
gaz desem değil çıkarıyo Biogaia damla kullanıyorum
alttan üstten çıkıyo
altı temiz
sütüm de iyi ki simdiye kadar sıkıntı olmamıstı
rezene çayı içiyorum onada iyi gelir diye
ama uyumamak için direniyor uyusada tilki uykusu hemen kalkıyor
gündüz bu çocuktan eser yok o kadar sakin ki
ben bu işin içinden çıkamadım varmı bebişlerinizde böyle olan neler yapıyorsunuz
dogum yapan annelerimiz buralarda değil ama belki gören olur bana akıl verin çatlamak üzereyimmmmm
bugün üçüncü gün kızım akşam 6 dan sonra sürekli aglıyor sıkıntı yapıyor
gaz desem değil çıkarıyo Biogaia damla kullanıyorum
alttan üstten çıkıyo
altı temiz
sütüm de iyi ki simdiye kadar sıkıntı olmamıstı
rezene çayı içiyorum onada iyi gelir diye
ama uyumamak için direniyor uyusada tilki uykusu hemen kalkıyor
gündüz bu çocuktan eser yok o kadar sakin ki
ben bu işin içinden çıkamadım varmı bebişlerinizde böyle olan neler yapıyorsunuz
bizde de var aynı sorun 1 haftadır...
sabah 4 te yattı dün gece öğlen 1 e kadar emdi uyudu...
kolik yok...
gündüz çok uyuyor...melek gibi..
bizde şimdi uyandırmaya çalışıyoruz...11 e kadar uyanık tutmaya çalışıcaz ki belki uyur...
işi yararsa yazarım sonucu..
gözünden uyku akıyor ama uyuyamıyor...ağlıyor...tam uyudu diye seviniyoruz 10 dak sonra gözler faltaşı gibi...
bana da gece uykusu lazım...valla peişanız 1 haftadır...
gece 10 da yarım saat uyuyor..sanırım o uyku ona yetiyor....
kızlar uzun bir aradan sonra bende bir iki bir şey yazabiliyorum. inşallah bu sefer bu yazdığımı gönderebilirim. forumu takip ediyorum,esasen bi kaç kere yazdım ama oğlumun kucak sevdasına gönderemedim. benden sonra doğum yapıp da hayırlı olsun dileklerimi iletemediğim tüm arkadaşlarıma kocaman bir hayırlı olsun. Allah bebelerini analı, babalı, annaneli, babaneli teyzeli, halalı, dayılı, amcalı büyütmeyi nasip etsin.
ilkim_aras özellikle yazına cevap vermeyi şiddetle istedim. Allah sabır versin, yardımsız bebek büyütmek çok zor. ben kayınvalidemin hakkını ödeyemem, altlı üstlüyüz, kahvaltıma kadar ayağıma hazırlıyor. benim sütümde yetmedi bebeğime ilk ay sadece 400 gr aldırmışım. memelerimin büyüklüğünü görseniz ab-ı hayat kaynağı,burdan 5 çocuk doyasıya beslenir dersiniz. yavrumun kafasından büyük, bırakın benim kafam kadar teki. başlarda emziremedim. uçları da olmadığından o kadar büyük bir şeyi ağzına alamadı yawrum. silikon uç, elektrikli pompa, hastane tipli pompa ile kimi zaman sağarak kimi zaman şans eseri ağzına tutturarak verdim. tekinden seninki kadar süt geliyor. arttırmak için ne humanası, ne ısırganı, ne bulguru ne soğanı,ne müslisi kaldı. ıslak kuru kompresi de denedim. şimdide sürekli kuru incir yiyorum.peşinden yandım Allah suya dayanıyorum. en son artık cuma günü genel cerraha sordum. tekinden 30-40cc süt geliyor, ağrı şişme yok diye. cerrahlık bir durum yokmuş. kendi gebeliğinde sütü artsın diye malt içeceğinden içmiş, çok faydasını görmüş. bunu önerdi. ben daha alıp içmedim. fermante edilen şeyleri içemiyorum. ama yine de bir deneyeceğim. oğluma aptamil veriyoruz. bir ayda 400 gr alan oğlum, mamaya başladıktan 1 hafta sonra tam 400 gr aldı. anası değil, maması yaradı oğluma. e ben elimden gelen herşeyi yaptım. vermediyse Ma'but neylesin sultan Mahmut. artık kendimi üzmüyorum bunun için.
mamaya başladıktan sonra oğlumun kakasından kan gelmeye başladı. oldukça az miktar. bu hafta kaka tahliliyle geçti, ne kan ne mukus, ne mikrop ne de gizli kan çıkmadı. ama bezini doktora gösterdik. takip etmeye devam edelim dedi. süt alerjisi olabilirmiş oğlumun. eğer böyle bir şey çıkarsa laktozsuz mamaya geçeceğiz. inşallah geçiçi bir şeydir de devamında bir şey çıkmaz.
kızlar gaz çıkartmak için türlü türlü şeyler deniyorsunuz. umarım da işe yarar. ben de bir şey önereceğim. gaz çıkartmak için değil, bebeğinizi sakinleştirmek için. sakinleşince daha rahat gaz çıkarıyor bebekler. gırtlağınızdan kapı gıcırtısı sesi çıkarın. inanın mucizevi bir şey. benim bebeğim anında susuyor. bir de tuva müziği dinletiyorum çok huyuzlaşınca. netten "tuva müzik", "gırtlak sanatçıları","sibirya halk müziği" gibi anahtar kelimeleri yazarsanız mutlaka bir şeyler çıkar. çok ilginç bir müzik. tamamen gırtlaktan gelen ses. benim oğlum anında susup sakinleşiyor. şiddetle tavsiye ederim.
bir de kızlar, eğer elinizde artmış kullanmadığınız yeni doğan bebek bezi kaldıysa, bebek bezinden pasta yapıp yeni doğum yapacak arkadaşlarınıza götürebilirsiniz. çok orjinal bir hediye oluyor. yapımı da kolay. ben benden sonra doğum yapan arkadaşıma(kızı oldu) artan 1 ve 2 nolu bebek bezleriyle 2 katlı pasta yapıp, oğluma hediye gelen kız tulumlarıyla süsledim. hem masrafsız hem de orjinal oldu. daha önce bez pasta görmeyenler için, netten "bez pasta" diye aratırsanız yapılışı anlatılıyor.
şimdilik bu kadar, acızık da evimle ilgileneyim. stressiz, iç ve dış sıkıntısız, gazsız güzel günler...
hacı söledıgın ısımde zılyon adam var ya lınkını ataydın bare özel msj da atamıyomkı anasını satım 100 olmayınca
derınsde eklıyım facesınde olmazsa ona sor ordan sen ekle anacım
öpüyorum
pijimmmmm :)) acemilik işte şimdi bi daha bak kahve resmi koydum avatara :)
canım sağol ama sanırım tek başıma büyütmek zorundayım.şikayetçi değilim de aslında hiç gelmesinler daha iyi.çünkü bana destek olmaya değil köstek olmaya gelecekler biliyorum.annem 40 gün yanımda kaldı 40 gün boyunca ağladım,lohusalığımı bahane ederek.annemden sonra ben nasıl bakacam,banyosunu nasıl yaptıracam,üstünü nasıl giydirecem diye:) 41.gün sustum seve seve yapmaya başladım.oluyomuş bi şekilde.çok becerekli tecrübel, bi insanda değilim.3kız kardeşiz ve evin en küçüğü bendim.o yüzden hiç bir iş bana düşmedi.yemek yapmayı bile evlendikten sonra öğrenmeye başladım.annemler devamlı sen küçüksün sen çalış diyip diyip durdu.sonuç ev işlerinden bi haber öğretmen kızları oldu:)sütüm içinde çok ağladım çok üzdüm kendimi.ama Allah bi gün bi rüya gösterdi ve o gün bugündür ağlamayı kestim.oğlumu sağlıkla kucağıma aldığım için şükretmeye başladım.yapacak bişey yok.evet şimdi iyiyiz alştık durumuza.oğlumla aşk yaşıyoruz resmen.ben söylüyorum o gülüyo.babası kıskanmaya başladı.
hangi mamayı kullanıyosun.pre aptamil kullanıyodum ama bu bi kaç gündür severek içmemeye başladı.sanırım değiştirecem onu yakında..kolay gelsin hepimize.analık bu kolay olacağnı kimse söylemedi bile bile doğurduk.ama kolay gelsin hepimize:)
bida olmasın kabul et annemmm
e gelmemiş? başkasına mı yolladınki?
kızlar ben,m kızımın alnında kırmızı isilik dedikleri sivilceler cıkıyo ve saclarının arasına dogru yayılmaya basladı ;( sizin bebeişlerdede var mı ? aslında evi cok sıcak yapmıyorum sapkada takmıyorum nie böle oldu ki???
gamzecim benım kızımda da olmustu, normal demıstı doktor buyudukce olabılır ara ara ve gecer dedı. Ama ben eşimin sakallarının battıgınıı dusunuyorum dayanamıyor koklarken falan ne kadar tras da olsa cok hassas oldugu ıcın bebıslerımız o da etkılı bence. Esım de kıskanıyosun kızımı koklamıyım dıye uyduruyorsun dıyor. Bu ıhtımalı de degerlendır derım :))
arkadaşlar bişey sorucam bizim oğlanın yüzü çok kızarık sivilceler var küçük küçük dr a kontrole gittiğimizde azdı dr normal bebeklerde olur demişti ama şimdi çok arttı isilik gibi pütür pütür suratı ağladığında falan iyice kızarıyor bi fikri olan varmı cilt dr una götürmeyi düşünüyorum artık
haklısın erran eşim hep alnından öpüyo sürekli sinek kaydı gezio ama bizim cimcime fazla hassas galibadediğin gibi bende bebiş olunca ev hanımı oldum resmen bugün poaça yaptım yoğurt mayaladım meger ne marifetliymşiz
Selam kizlar bugün oglusumun doktor kontrolü vardi,oraya gittik,cok sükür hersey cok iyi.Gecen haftadan burunla ilgili problem vardi hatirlarsaniz soguk buhar makinasinin icine tuzlu suyu solüsyonu koyuyorduk 2-3 günde baya farkettirdi.Simdi cok iyiyiz elhamdülillah.
gercekten ya ıs basa dusunce yapabılıyormusuz demek kı:)) ama canım sen benden becerıklısın walla ben bır kere bıle ne yogurtu ne de poacayı tutturabıldım :))
Selam kizlar bugün oglusumun doktor kontrolü vardi,oraya gittik,cok sükür hersey cok iyi.Gecen haftadan burunla ilgili problem vardi hatirlarsaniz soguk buhar makinasinin icine tuzlu suyu solüsyonu koyuyorduk 2-3 günde baya farkettirdi.Simdi cok iyiyiz elhamdülillah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?