2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

aynı durum bizdede var gece 11 de bi başlıyoruz sabah 5e kadar oturuyoruz bizim bebiş de gazını filan çıkarıyo ama uyyumuyo. ama şunu farkettim gündüz uykusunu alınca gece uyumuyolar gündüz fazla uyutmamak lazım bende herşeyi denedim bakalım bi de bunu denemeye çalışıyorum yine kalkıyo ama çok uğraştırmıyo Allah kolaylık versin artık sırt ağrısından duramıyorum kucakta uyuyo sadece yine de herşeye ama herşeye değer

bizde de var aynı sorun 1 haftadır...
sabah 4 te yattı dün gece öğlen 1 e kadar emdi uyudu...
kolik yok...
gündüz çok uyuyor...melek gibi..
bizde şimdi uyandırmaya çalışıyoruz...11 e kadar uyanık tutmaya çalışıcaz ki belki uyur...
işi yararsa yazarım sonucu..
gözünden uyku akıyor ama uyuyamıyor...ağlıyor...tam uyudu diye seviniyoruz 10 dak sonra gözler faltaşı gibi...
bana da gece uykusu lazım...valla peişanız 1 haftadır...
gece 10 da yarım saat uyuyor..sanırım o uyku ona yetiyor....

aynı sorun bizdede var gündüz maaşallah iyi akşamları uyumuyor gözünden uyku akıyor meme veriyorum emmek istemiyor ağlaya ağlaya emiyor gündüz ve gece emmesi normal bizde emzik verdik mecburen sadece akşamları veriyoruz emziği verince emiyor ve uykuya dalması daha rahat oluyor emziğe çok alışsın istemiyorum bir çözüm bulan olursa paylaşırsa sevinirim

canım sağol ama sanırım tek başıma büyütmek zorundayım.şikayetçi değilim de aslında hiç gelmesinler daha iyi.çünkü bana destek olmaya değil köstek olmaya gelecekler biliyorum.annem 40 gün yanımda kaldı 40 gün boyunca ağladım,lohusalığımı bahane ederek.annemden sonra ben nasıl bakacam,banyosunu nasıl yaptıracam,üstünü nasıl giydirecem diye:) 41.gün sustum seve seve yapmaya başladım.oluyomuş bi şekilde.çok becerekli tecrübel, bi insanda değilim.3kız kardeşiz ve evin en küçüğü bendim.o yüzden hiç bir iş bana düşmedi.yemek yapmayı bile evlendikten sonra öğrenmeye başladım.annemler devamlı sen küçüksün sen çalış diyip diyip durdu.sonuç ev işlerinden bi haber öğretmen kızları oldu:)sütüm içinde çok ağladım çok üzdüm kendimi.ama Allah bi gün bi rüya gösterdi ve o gün bugündür ağlamayı kestim.oğlumu sağlıkla kucağıma aldığım için şükretmeye başladım.yapacak bişey yok.evet şimdi iyiyiz alştık durumuza.oğlumla aşk yaşıyoruz resmen.ben söylüyorum o gülüyo.babası kıskanmaya başladı.
hangi mamayı kullanıyosun.pre aptamil kullanıyodum ama bu bi kaç gündür severek içmemeye başladı.sanırım değiştirecem onu yakında..kolay gelsin hepimize.analık bu kolay olacağnı kimse söylemedi bile bile doğurduk.ama kolay gelsin hepimize:)

canım ben de seni çok iyi anlıyorum. çünkü ben de ailem yurt dısında oldugu ıcın bebegımle tek basıma ılgılenıyorum. Hic kımsem yok etrafımda da gorev ıcabı sulalemın yasadıgı yerde de degılım . arada komsular kapımı calarsa calıyor. 1 hafta kayınvaldem,1 hafta da ablam gelmıstı ınan daha cok streslıydım. ve ben de senın gıbıyım. yıllarca kolejde yatılı kaldım orta okul ve lısede. ne yatagımızı toplardık ne de yemek tabagımızı masadan kaldırırdık. evde de ben de 3 kardesın en kucuguyum yanı evde de hıc ıs yapmazdım. Unv.de de sansıma ev arkadasım cok hamarattı sagolsun yıne hıc ıs yapmadım:) Evlendıkten sonra ogrendım ne ogrendıysem.O zaman da yuksek lısanstı doktoraydı alestı udsydı bılmem ne yıne bısey yapmadım evde dogru duzgun. Ama cocuk bambaska bırseymıs Aden dogduktan sonra sankı yıllardır ev hanımıymısım ve anneymısım gıbı oldum. Hele bır de yanlız kalınca kaplan kesıldım :)) Bu arada sutun konusunda da ben de sutumun yetmedıgını dusunup mama takvıyesı yaptım 3 hafta. Sonra burdakı arkadasların da onerısıyle sagma makınesı aldım meger benım sutum bebegıme yetecek kadar varmıs. Bır denemenı tavsıye ederım, yetersız de mama verıyorum dıye sakın uzulme. Benım bazı arkadaslarım ıllakı anne sutu verecegım dıye cok dırendıler bebeklerı sureklı huzursuzdu aclıktan ve ınan o huysuzluk huzursuzluk cocukların karakterıne yerlestı. anne sutuyle veya mamayla onemlı olan bebegının karnının doyması ve huzurlu olması. Mama olarak da ben de aptamıl almıstım ama bu konularda cok ınce eleyıp sık dokuyan bır arkadasım similac tavsıye ettı ıcındekı maddeler acısından daha ıyı oldugunu soylemıstı

kızlar ben,m kızımın alnında kırmızı isilik dedikleri sivilceler cıkıyo ve saclarının arasına dogru yayılmaya basladı ;( sizin bebeişlerdede var mı ? aslında evi cok sıcak yapmıyorum sapkada takmıyorum nie böle oldu ki???

gamzecim benım kızımda da olmustu, normal demıstı doktor buyudukce olabılır ara ara ve gecer dedı. Ama ben eşimin sakallarının battıgınıı dusunuyorum dayanamıyor koklarken falan ne kadar tras da olsa cok hassas oldugu ıcın bebıslerımız o da etkılı bence. Esım de kıskanıyosun kızımı koklamıyım dıye uyduruyorsun dıyor. Bu ıhtımalı de degerlendır derım :))

haklısın erran eşim hep alnından öpüyo sürekli sinek kaydı gezio ama bizim cimcime fazla hassas galiba dediğin gibi bende bebiş olunca ev hanımı oldum resmen bugün poaça yaptım yoğurt mayaladım meger ne marifetliymşiz

arkadaşlar bişey sorucam bizim oğlanın yüzü çok kızarık sivilceler var küçük küçük dr a kontrole gittiğimizde azdı dr normal bebeklerde olur demişti ama şimdi çok arttı isilik gibi pütür pütür suratı ağladığında falan iyice kızarıyor bi fikri olan varmı cilt dr una götürmeyi düşünüyorum artık

Selam kizlar bugün oglusumun doktor kontrolü vardi,oraya gittik,cok sükür hersey cok iyi.Gecen haftadan burunla ilgili problem vardi hatirlarsaniz soguk buhar makinasinin icine tuzlu suyu solüsyonu koyuyorduk 2-3 günde baya farkettirdi.Simdi cok iyiyiz elhamdülillah.

çok mu öpüyorsunuz acaba ? birde çizelgemi nerden değiştireceğim link verseniz

gercekten ya ıs basa dusunce yapabılıyormusuz demek kı:)) ama canım sen benden becerıklısın walla ben bır kere bıle ne yogurtu ne de poacayı tutturabıldım :))

Himmelcim cok sevındım. Masallah bebısın saglıgına kavusmus. Ben de senden sonra buhar makınesını her gece acmaya basladım burun tıkanması hafıfledı baya. Bu arada bebeklerın ucak yolculuguyla ılgılı ne dıyorsun? Ankaraya goturmem lazım kızımı bu karda arabayla cesaret edemıyoruz ama arkadaslarım korkutuyor ucaga bınmeyın kulak zarı falan fılan. ıcıme kurt dusurduler. Daha once İngiltereden bır aylık bebegını getırmıstık bırsey olmamıstı ucakta aglamadı bıle cocuk ama sımdı olmaz olmaz benı bulur dıyorum. 250 000 de 1 olan sey nasıl bulduysa Almanyadan getırıp goturmussunuzdur belkı kızını bu kadar mınıkken falan dıye fıkrını almak ıstedım.

gercekten ya ıs basa dusunce yapabılıyormusuz demek kı:)) ama canım sen benden becerıklısın walla ben bır kere bıle ne yogurtu ne de poacayı tutturabıldım :))

yok canım ya ilk defa tutturdum annem doguma geldiiğinde poaca yaptım bende izledim veeee sonunda basardım bence yemek kursuna gitmeliyiz hersey daha kolay olur bi gün hayatımda fırsat olsun gidecegim ama daha bebişler kücük

maşallah canım oglusun inş hasta olmaz bi daha benim minik balımında arara burnu tıkanıo ama dikkate almıorum gecio

kızlaarrrr...
birkaç gün ayrı kaldım sizlerden.. neler yapıyorsunuz bakalım.. biz çok iyiyiz çok şükür.. oğlumun miniğide :) iyileşti.. hala geceyle gündüzü karıştırıyoruz ama ben alıştım artık.. sağlıklı ya çok şükür.. artık odada dolaşırken beni takip etmeye başladı, okadar şirin ki.. gözüyle göreceği açıdan çıkıyorsam okadar hızla kafasını çeviriyor ki.. yiyecem onun minik ellerini dayanamayıp..

ya bende istiyom.. izmitli kimse yok mu ya bu topikte.. bizde buluşalım.. olmaz mı.. ben gelirim nereye ne zaman derseniz.. valla süper olur.. zaten benim görüşebileceğim pek kimse yok buralarda, ortak paylaşacak şeylerimiz olan çevre edinmek isterim bende.. süper olur.. iyi fikir.. hem sıpalar azcık büyüyünce oyun arkadaşı lazım onlara.. kişisel gelişimleri için çok iyi olur.. kaynaşmayı, paylaşmayı öğrenirler..

şaka maka benim oğlum tam 54 günlük bugün.. neredeyse 2 ayı dolacak çok şükür.. ne çabuk geçti, nasılda çabucak büyüyorlar.. doyamıyorum ki ben hiç ona.. benim oğlan sabahtan beri uyuyo, saat 10 a geliyo.. benim mesai birazdan başlar.. hadi kolay gelsin hepinize..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…