Günaydın.
Bu aralar çok yoğun ve yorgun olduğum için sohbetlerin çoğunu kaçırıyorum. Okullar bize de kapansa ne güzel olacak. Bebişimle tatile çıkacağız inşallah.
Ana kucağı/Oto Koltuğu dediğiniz şeyin taşıması çok zor ya. Yani ağır bir şey zaten, bebeği koyunca çok ağır oluyor. Benim abimin maşallahı vardır 105 kilo filandır.

O bile bi ara zorlanıyordu oğlunu bununla taşırken.

Ben zaten taşıyamam da eşime de yazık. Yani ilk 3 ay filan iyi de sonradan bebek büyüdükçe bunda taşımak imkansız hale geliyor. Otomobile sabit bağlatıp kullanacaksanız o zaman başka tabi. Biz de şuan almayı düşünmüyoruz ama zaten abimlerinkini alabilirim, oğluşu 1 yaşına girdi onun maşallah.
Kaynana mevzu ve eşlerin ilgisizlikleri gerçekten sinir bozucu bir konu. Allah'a şükür bizim çok büyük problemlerimiz yok, kayınvalidemler başka şehirde oturuyorlar. Gerçi sinir etmek isteyen telefonda bile sinir edebiliyor. Arada mesafe olması pek sorun değil yani.

Benim en sinir olduğum konu oğulları bunlara toz kondurmuyor, sen ne desen ya da yapsan suçlu oluyorsun ya ona deli oluyorum. Benim eşim çok ilgilidir, çok yardım ediyor bana, sağolsun hakkını yiyemem ama iş anne mevzuna gelince senin annen şöyle dedi/yaptı desen sen suçlu oluyorsun. Tamam kimse annesini kötülemek istemez ama mesela benim babam çok konuşkan bir adamdır, bir ara benim ve eşimin hoşuma gitmeyecek bir şey söyledi, ben hemen babama cevabını verdim. Uyardım onu. Koskoca adam uyarılır mı? Uygun dille uyardım. Kızıyım çünkü, eşimi muhattab etmem, ben hemen konuyu kapattırdım. Yani yeri gelince ben babama bile cevap veriyorum, eşimi koruyorum. Ben de eşimden bunu bekliyorum aslında. Eşim ama annesine laf etmez, beni de onun karşısında koruduğunu hiç görmedim. Yani mesela moralimi bozan bir şey söylediğinde eşim araya girip anne niye böyle diyorsun dese eşim, olay kapanır. Ama bizimki sustuğu için iş bana düşüyor. Valla bende de dil pabuç kadar. Hak ettiği cevabı veriyorum.

Ama inanın bunu isteyerek yapmıyorum, benim babama yaptığımı eşim de ailesine yapabilir, ama yapmıyor. Tek deli olduğum konu bu.

Ay sabah sabah sinirlemdim gene.

En iyisi bunları takmamak ve eşimizle mutluluğumuzu, yuvamızın huzurunu inşa etmek, dış güçlerin bunu bozmasına izin vermemek.