2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
sertap cim sende hsg aramiza canim RABBIM sagsalim bebisini kucagina almayi nasip eder insaALLAH
bacilarim birbirimize hep böyle güzel dua edelim ins
müminin mümine gaybindan etti dua kabuldur insaALLAH :34: :69::69::69::69:

yurtdısındayım ben canım. buradaki doktorlarda türk doktorları gibi son adet tarihinin ilk gününü hamileligin birinci günü olarak sayıyorlar. benim sat 17 subat. tahmini dogum tarihide 24 kasım olarak hesapladı buradaki doktorlar. tabi sezeryan bu tarihi etkiler sanırım. listeyi ne zaman ve nerden görücez peki?

yurt disindan neresinden sin canim ??? peki sezeryan dogumda nasil hesaplanir aceb benimde sezeryan olcak insaALLAH

yurt disindan neresinden sin canim ??? peki sezeryan dogumda nasil hesaplanir aceb benimde sezeryan olcak insaALLAH

canım sezeryan dogum normal dogum tarihiden ortalama bi hafta 10 gün önce yapılıyo. isvicredeyim ben canım. neden sezeryan istiyosun canım. vücudumuz zaten o dogumu yapacak kadar güclü bir sekilde hazırlanmıs.. normal dogum sırasındada bi sorun oldugu oldugu taktirde hemen müdahale edecek kadar iyi bir saglık teknolojisi ve deneyimede sahibiz. o anki acıdan korkmayalım bence. hani 'bir avazda' derlar ya o sekilde olup bitecek. :34:

slm kıslar.. toplanmışınız

ya benimde pantalonlarım tam gelmeye başladı kilom aynı ama göbeğimde şişlik var heralde hastalanmadık diye

bende artık yarın dr a gidiyorum işallah iyi haberler duyarım çok merak ediyorum

Hesapladigin zaman arada bir hafta fark cikiyor. 8 hafta 1 gunluk olmaliydi dun 13 unde gittigin doktora gore. Pek 13. deki doktor ultrasonla mi hesapladi son adetine gore mi...? Erken donemde ultrasola milimetrik hesaplar oldugu icin o kadar yanilma payi olabilir.
ıkısıde ultrasonla baktı , ona gore soyledı .bıde ankara batıkent bılgı hastanesıne gıden varmı aramızda doktor konusunda cok kararsızım

yurtdısındayım ben canım. buradaki doktorlarda türk doktorları gibi son adet tarihinin ilk gününü hamileligin birinci günü olarak sayıyorlar. benim sat 17 subat. tahmini dogum tarihide 24 kasım olarak hesapladı buradaki doktorlar. tabi sezeryan bu tarihi etkiler sanırım. listeyi ne zaman ve nerden görücez peki?

anladım cnm inşallah kolay bir hamilelik geçirirsin aminn :nazar: listeye ekledim cnm seni ilk sayfada peki yaşın kaç :26:yurt dışı derken neresi cnm

canım sezeryan dogum normal dogum tarihiden ortalama bi hafta 10 gün önce yapılıyo. isvicredeyim ben canım. neden sezeryan istiyosun canım. vücudumuz zaten o dogumu yapacak kadar güclü bir sekilde hazırlanmıs.. normal dogum sırasındada bi sorun oldugu oldugu taktirde hemen müdahale edecek kadar iyi bir saglık teknolojisi ve deneyimede sahibiz. o anki acıdan korkmayalım bence. hani 'bir avazda' derlar ya o sekilde olup bitecek. :34:

canim benim bu benim ikinci cocugum olcak ALLAHin izniyle ins
ilk kizimda sezeryandogum oldu normal dogum yapsaydik bekleseydik ya o yada ben... ALLAH korudu elhd herseyin hayirlisi
ondan dolayi dedim sezeryan :1:

kubiscim benim sat 31 ocak di sonra kesildi elhd :1: al bakim beni listeye hem listeye nerden baka biliyoruz :)

ilk sayfada cnm görmedin mi :25: cnm peki yaşın kaç tahmini doğum tarihi ne zaman geliyo bunlarıda ekliyim bide oturduğun il cnm :16:

kızlar ben yemeğimi yaptım bulaşığımı yıkadım geldim :1: çok yoruldum :1::1: yorulmamın sebebi ise soğanın kötü kokması :59: zor yapıyorum yemeğimi ama eğer kokmuşsa daha yiyemiyorum :50: neyse geçicek inşallah az kaldı şafak 58 :1: :9: az kalmış 4 aydan sonra daha olmuyomuş sanırım inşallah :9:

kızlar listemiz ilk sayfada bir yanlışlık eksiklik varsa yazın düzelteyim hemen iribat noo KUBI :1::1::1::1:

cnm sen sezeryan olcağını nerden biliyosun bu ikinci bebeğin mi :26: bide yaşın kaç cnm liste için ?

Son düzenleme:
HAMİLELİKDE YAPILMAMASI GEREKENLER

Hamilelik çok özen isteyen bir süreçtir. Bu süreci en iyi şekilde geçirmek için yapmanız gereken şeyler olduğu gibi yapmamanız gereken şeyler de vardır.

Öncelikle kozmetik kullanımına çok dikkat edilmelidir. Vücuda kullanılan her ürünün bebeğe de tesir edebileceği unutulmamalıdır. Alınan her kozmetik ürününün etiketi okunup, içeriğindeki maddeler doktora danışılıp kullanılmalıdır. Örneğin; içeriğinde alfa-hidroksi asid bulunan kozmetik ürünlerin hamileler tarafından kullanılmaması gerektiği yaygın olarak bilinmektedir. Bronzlaştırıcı etkiye sahip, kırışık önleyici, tüy dökücü gibi kremlerin de kullanımı tehlikelidir. Doktor onayı ve bilgisi olmadan kesinlikle kullanılmamalıdır.

Ayrıca diğer önemli noktaları sıralayacak olursak;

* Gebeliğin son 3 haftasında cinsel ilişki tehlikelidir.
*Kanama varsa hamilelik süresince cinsel ilişkiye girilmemesi önerilir.
* Tatlandırıcı olarak kullanılan aspartam ve sakkarin içeren yiyecekler tüketilmemelidir.
*Antibiyotik kullanmak bu dönemde sakıncalıdır. Alınan bütün ilaçlar doktora sorulmalıdır. Doktora danışılmadan vitamin bile kullanılmamalıdır.
* Saçınıza kimyasal işlem yani boya yaptırmamaya özen gösterilmemelidir.
*Aşırı karbonhidratlı ve tuzlu yiyeceklerden kaçınılmalıdır.
* Normalde de önerilmediği gibi kızartma yiyecekler bu dönemde de tüketilmemelidir.
* Teneke kutulardan gıda tüketmemeye dikkat edilmelidir.
*Kafeinli yiyecek ve içeceklerden mümkün olduğu kadar uzak durmaya çalışılmalıdır.
* Bu dönemde doktorun onayı olmadan kesinlikle röntgen çektirilmemelidir.
* Beş dakikadan fazla direkt güneşin altında durmamaya özen gösterilmelidir.
* Cep telefonu kullanmak yaydığı sinyaller nedeniyle sağlığa zararlıdır. Hamilelik döneminde cep telefonunuzun kullanımı minimuma indirilmelidir.
* Hamilelikte evcil hayvanlara mesafe koymakta fayda vardır. Özellikle kirli mama kapları, kedi kumu ve dışkılardan uzak durulmalıdır.
* Hamileliğinizin 26. haftasından itibaren uçak yolcuğu yapmamaya çalışılmalıdır.
* Alkol ve sigaradan kesinlikle uzak durulmalıdır. Sigara içen kadınlar için hamilelik bir anlamda ödüldür. Çünkü bu yolla bir çok kadın, annelik içgüdüsü ve hassasiyeti sayesinde asla bırakamam dediği sigaradan kurtulmuştur.
* Gıdalara su ve topraktan bulaşan 'listeriosis' ve 'toksoplasmasise' karşı; iyi yıkandığından emin olmadığınız sebze ve meyveler, pişmemiş et (füme, salam, sucuk vb.) ve pastorize olmayan sütler tüketilmemelidir.

Bir insanı dünyaya getirmek kadınlara verilmiş en güzel hediyedir. Anne olmak, çocuğun ruhu ile aynı oranda annenin ruhunu da besler, geliştirir. Hamilelik dönemini bilinçli geçirmenin; sizlere sağlıklı bir bebek ve mutlu huzurlu bir annelik olarak geri döneceği unutulmamalıdır.

cnm sen sezeryan olcağını nerden biliyosun bu ikinci bebeğin mi :26: bide yaşın kaç cnm liste için ?

bi hamileyi mutlu etmek istiyorsan sende benim yasımı seninki gibi 19 yaz canım :21: sezeryan olacagımı tabiki bilmiyorum ama bütün olasılıkları düsünmek zorundayız degilmi canım.. sonucta doktorlar bile ufacık bi sorunda ufacık bi riske bile girmiyor artık. sezeryan yapalım diyolar hemen.. dolayısıyla bende hem normal dogum tarihini hem sezeryan tarihini hesap etmek zorundayım(yız) ama benim kendi istegim tabiki normal dogum :34:

Son düzenleme:
valla bilemiyorum kız erkek sağlıcakla gelsn de ama kız çoçuğuda bi ayrı yaaa

ewt pantolonlar zor oluyoo ama çoğu zamn eşofman veya tayt giyorum sıktırmak istemiyom göbüşüü

niye 7 tüpmüş anlamdım hangi tahliller için ki

nıyeb 7 tüp bımlıyorum bıokımya,elısa,hormon fılan baska nelerdır bılgım yok yarın ogrenıcem .

Back
X