2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Sisko arkadaslarim merhaba,

Okudugum kadariyla bir arkadasimiz daha doguma girmis digerlerimiz iyi Allah hepimizin yardimcisi olsun....ben bugun gorundum doktora hamilelik zehirlenmesinden suphelendi (ödem ve tansyon gecen haftada yatmistim hastanede) bebekde basi haftasiyla uyumlu ama vucudu 2-3 hafta geride cikti yeterince beslenmedigini soyledi kordondan buda zehirlenmeyi ihtimalini destekliomus. Bu hafta dogurtalim seni dedi, bir kac gun daha oyalamaya calisiorum benimde bebeginde durumu buna el verdigi surece. Normal dogum icin diretiyorum doktorla anlastik o gun bir sorun cikmazsa suni sanci verilecek doguramazsam sezeryana alincam....bizde durumlar bole arkadaslar pazartesi kontrolumuz var, geriye sayim basladi Allah hepimizin hakkimda hayirlisini versin....

Canım hayırlısı olsun inşallah kolay bir şekilde kucağına almak nasip olur..Allah kötülüklerden korusun ...

Okudugum kadariyla bir arkadasimiz daha doguma girmis digerlerimiz iyi Allah hepimizin yardimcisi olsun....ben bugun gorundum doktora hamilelik zehirlenmesinden suphelendi (ödem ve tansyon gecen haftada yatmistim hastanede) bebekde basi haftasiyla uyumlu ama vucudu 2-3 hafta geride cikti yeterince beslenmedigini soyledi kordondan buda zehirlenmeyi ihtimalini destekliomus. Bu hafta dogurtalim seni dedi, bir kac gun daha oyalamaya calisiorum benimde bebeginde durumu buna el verdigi surece. Normal dogum icin diretiyorum doktorla anlastik o gun bir sorun cikmazsa suni sanci verilecek doguramazsam sezeryana alincam....bizde durumlar bole arkadaslar pazartesi kontrolumuz var, geriye sayim basladi Allah hepimizin hakkimda hayirlisini versin....

çok tehlikeli bi durum değil demekki.. bikaç gün beklttiğine göre..bu hafta içi bi bişimiz daha olacak yani ne güzel.. fazlada uzatma bence, öyle bi ihtimal varsa pazartesi git hemen..

kızlar dun kocamın dogum gunuydu pek bısey yapmadım dogum gununde arkadasları cagırdık yemek yaptım pasta ne bukadar
ama 18 ekımde salı gunu evlılık yıldonumumuz ozamn degıısk farklı bısey yapmak ıstıyorum sızce ne yapabılırım eskıden olsa acayıp derecede suprızcıydım ben acayıp seyler yapardım ama sımdı hamılelıkten beynım durmus fazıyette cok ıstekte yok aslında belkıde hamıle yorgunklugundan ama yınede bugunu atlamak ıstemıyorum

doğur o gün :) daha büyük sürpriz mi olur

cnm nacizane önerim suni sancı alıp ta vucuduna civa yükletme
ii araştır bence suni sancıda kesin doğuramama ihtimalin ve bunun sezeryana dönme ihtimali de var
bidaha düşün

Selam...10 kasım 2010 tarihinde anne oldum...Sizin heyecanınızı paylaşmak istedim...Kızım 11 aylık...Rabbim sizleride sağlıkla kavuştursun yavrularınıza inşallah...Doğumdan sonra kalacak kiloları falan dert etmeyin tadını çıkarın bu missss kokulu kuzuların...ayrıca onlarla boğuşurken kilo falan kalmıyor dengeli beslenirseniz eğer...Güzel haberlerinizi okumak dileğiyle...

teyzeler bu da bizim bebek şekerimiz :)

$þ1.webp $ş.webp $ş2.webp

kızlar çok sancım var şimdi eve geldik ama size yazmadan edemedim, çarşamba günü aniden sancılandım malum benim durumum çok kritikti sancı çekmek bebekde sıkıntı yapabilir diye yazmıştım sizdende dua istemiştim, ama daha 37 haftam bile bitmemişti, hastaneye kontrole gittik ebe sancın var dedi doktoruma aradılar apara topar sezeryana aldılar çarşamba gecesi 23 15 de bebgim doğmuş, biraz küvezde kaldı sonra yanıma verdiler 2 gece 3 gün hastenede kaldık biraz toprklnyım doğum hikayemi ayrıntılı yazarım, çok güzel bir duygu, Rabbim hepinize yaşatsın, kasım değil ekim bebişi oldu benim miniğim, Allah a emanet olun, sonrasında size hastene çantası içinde detayları tecrübeleri yazarım.

gözün aydın tebrik ederim allah analı babalı büyütsün inşallah darısı bizim başımıza :nazar::nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

canlarım hepinize çok çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için Rabbim hepinize nasip etsin sağlıkla sıhhatle inşAllah inanın doğum yapar yapmaz hemen aklıma sizler geldiniz, hepinizden güzel güzel haberler gelsin inşAllah Rabbbim sizleride kurtarsın bir solukda, sağlıkla sıhhatle bebişlerinizi ellerinize almayı nasip etsin; bugün kendimi biraz toparladım hemen size önce doğum hikayemi yazayım;(birazcık uzun oldu ama)

çarşamba günü idi, biraz hafif sancı hissettim adet sancısı gibi normal kasılmalardır diye düşünmüştüm hafif hafif yaşadıklarımızdan, o gün dikkatimi çeken birkaç noktayı paylaşmak istiyorum bebegim hiç hareket etmiyordu, tekmeleri kafa hareketleri gerinmeleri yoktu, karnıma baktıgım zaman sanki kalp şeklindeydi benim bebiş yan duruyordu ya kızlar karnımım bir tarafında başı, diğer tarafında muhtemelen poposu iki ayrı şekilde belirgindi göbek deliğim içine çökmüş gibiydi açıkcası biraz korkttum geç uyanmıştım eşimde öglene kadr evdeydi o da geç kalkmış uyandım sancılarım var bebek artık çok agırlaştı dedim, kendisine kahvaltı hazırlarken banada hazırlamış tepside kalktıgımı görünce, iyikide yapmış hiç mecalim yok gibiydi, kahvaltımı yapar yapmaz kalsiyum tabletlerden içmiştim yaklaşık 1 haftadır içmiyordur midemdeki asit problmeleri ve kusma yüzünden ama dedim kötü anne olmuyim ben agrıdan sıkıntıdan ölsemde oğlum beslensin ve olan oldu midem rahatsızlandı 1 saat 1,5 saat kadar evde kıvrandım, akşam saat 6 gibiydi birkaç yapmam gerekn iş vardı evden çıkıp sadece 5-6 sokak kadar yürücektim hem de yürümek belki benim miniğimi hazneye sokardı, evden çıktım yol boyunca baya sancım vardı aynı adet agrısı gibi kızlar çekilebilcek kıvamdaydı ama o kadar sakin yürüyüp dinlene dinlene gittim ki, yoldaki kadınlar Allah kurtarsın kızım falan demeye başladı anlaşılan acınacak haldeydim eve varana kadar iyice agırlaştı sancılarım, eşim biraz daha geç gelicekti çok karışıktım acaba arayıp haber vermelimiydim yoksa her zaman olan sancılardan mıydı bu yaşadıklarım bilemedim yolda çok çaresiz bi şekilde Rabbime dua etmeye başladım Allah'ım bebeğimin duruş şekli malum ikimiz içinde tehlikeli bir durum olabilir ama daha 37 de bitiremedim doğum olursa küvezde kalır mı, doğum sancısı bu ise; ve ben evde bu sancıyı çekersem bebeğiminde omuz sorunu, kol sarması, kordon sarması olur muydu ebenin uyardığı gibi bilmiyordum, hasteye gitmem gerekiyorsa sen beni yönlendir, gitmeme luzum yoksa içime hissettir diye yalvarıyordum, zar zor eve vardım, yemekde yapamamıştım eşimin gelmesine biraz vardı ama bu sancıyla nasıl yapıcaktım bilmiyordum apartmanın kapısını açıp zorla kapımızın önüne vardım birde ne göreyim eşimin ayakkkabıları kapının önünde:53: şok oldum zili çaldım kapıyı açtı, ama dedim erken gelmissin işim iptal oldu şimdi geldim dedi, Allah Allah dedim içimden, banyoya geçti abdest alıyordu, eşime döndüm ve müjdem var sana dedim baktı elinde havluyla şaşkın şaşkın sancım var çok kötüyüm dedim ve aglamaya başladım şaşırdı, daha vardı doğuma, hasteye gidelim o zaman dedi, ben çoktan agrıdan kıvranmaya başlamıştım agrılar bir gidip geliyordu dur bi anneme sorayım dedim, tlfnu aldım annemi aradım, ağlayarak agrımı anlatmaya başladım karnım top gibi kasılmaya başladı anne, bugün oğlumda hareket yoktu hiç, aynı adet agrısı gibi, öyle tam doğum sancısı gibi korkunç değil dakkada bir değil ama git gide agırlaşıyorum, normal kasılmamı bu nedir diye sordum, annem doğum agrısı gibi gözüküyor hemen hasteye gidin bizde geliyoruz dedi, ben yok siz hazırda olun lazım olursa gelin dedim hastaneye mesafeleri uzak biraz boşa yorulsunlar istemedik, sonra bi banyoya girseydim dedim, eger kendine o kadar müdrikse 5 dkkada gir çık hemen hasteye gidin dedi, o arada hasteyi aradım benim doktorum evdeydi tabii, nöbetci doktorda doğuma girmiş, ebeya bağlayın dedim, durumu aglayan bir sesle anlatmaya çalışıyordum, bebegim de haznede değil yan duruyordu diyince, duruş bozukluğundn dolayı mutlaka hemen gelmem gerektiğini ve muyane nstye girmeden yorum yapamıcaklarını söyledi, 5 dkkada sıcak suyla bi banyo yaptım biraz iyi olmuştum, hemen çıktım şaçlarımı kuruturken tekrar sancı girmeye başladı ikiye kıvrıldım ağlamaya başladım o arada eşim garibim yemek olmadıgı için kahvaltılık bişeyler atıştırıyordu hasteneden gelen kadar eve idare etsin diye düşünmüş, ama bıraktı ben kurutayım dedi, ben ağlanmaktan konuşamıyordum yardım etti, hemn giyindim, hastane çantasını 3 gün önce annemle beraber hazırlamıştım bebek kıyafetlerini odamıza yerleştirmiştik, ben can havliyle eşime bi durum olursa sen abimle gelir bunları alırsın evden falan diyodum, acil bi şekilde evden çıktık hastene yürüme mesafesinde ama halim yoktu taksi, çevirip hasteye varmamız 5 dkkayı bile bulmamıştı, hemen giriş yaptık hemen doğumhane girdik ebe nstye baglıcak dediler, ebe nstye baglarken bir yandanda bebgin duruşunu kontrol ediyordu evet yan dedi, nstye baglandım, eşim bile farketmiş sancıların çıkıyor dedi makinenin kağıdına bakarak, ebe nstnin sonunda eliyle anlamya açlışıyordu hareketleri zayıf ve sancım var gibi bişeyler dedi, bizde eşimle çok yorulmuştuk ve ben kalsiyum tableti bana dokunduğu için hala yemek yiyememiştim ve çok açtım biz her şey yolundaysa gidelimde yemek yapalım çamaşır septindeki çamaşırlrı yıkalaım diye eşimle planlar yapıyorduk, eve gidebilir miyiz peki dedik, hayır sancınınz başlamış bebek yan tehlikeli olabilir doktorunuzu arıcam riske atamam durumu dedi, biz eşimle gözlerimi açarak birbirimize baktık, tlfda birkaç tıbbi terim konuştular, kapatır kapatmaz, yatışını yapıtoruz seni doğuma alıcaz dediler, bizi aldı bir telaş, eşimin resmen aklı gitti eli ayagı dolaştı önce bi annemi arayabilir miyim gelsinler dedim, tmm ama hemen gel, seni hazırlamam gerekiyor dedi ebe, ben yanıma tlfnumuda almamıştım aradım sesim titriyordu anne gelin tmm doğum sancısıymış sezeryana alcaklarmış dedim, hemen çıkıyoruz dediler, doğumhaneye tekrar girdim üstüme önlük giydirdiler, lavman yapmaya gerek duymadılar çünkü yakın zamanda tuvalete çıkmıştım, aç olmamda hamd olsun sezeryan için çok isabet oldu, resmen Rabbim denk getirmiş, sondamı taktılar korkmayın kasmayın çok acımıyor, kısa zamanda hem annemler hem doktorum geldi, odamı ayarlamışlar o sırada abimle eşim gidip hastane çantamı evden almışlar odaya çıkarmışlar çoktan, annemle vedalaştım, eşim geldi ameliyat haneye girmeden sarıldı çok mahzundu öptü vedalaştık, beni aldı bi heyecan, sedyeye yatırdılar, o zamana kadar hep spinal anestezi düşünmüştüm ama canım kanım gitti birden olunca doktorumla beraber istişare yaptık ve genel olmasına karar verdik, 1,5 saat sonra odamdaydım bebeğimi önce küveze koymuşlar gece 23:15de doğmuş, 36 artı 4 de idi, çok titriyormuş ameliyathaneden çıkardıklarında ısıtmışlar küvezdede biraz genel kontrolleri topuk kanları falan alınmış, ben odaya alındıkdan sonra yanıma getirdiler, sezeryandan hemen çıkınca müthiş bir sancı hissediyor insan ama inanın kızlar bebegi yanınıza alınca her şey geçiyor benim sancılarım bi anda bitti, çok güzel bir duygu Rabbim hepinizi kazasız belasız kurtarsın inşAllah.

Tecrübelerim:

mutlaka her şeyiyle hastane çantanız hazır olsun, sürpriz olabiliyor, apar topar hazırlamak zor olabilir

doğum yapacagınız hasteyi önceden arayın sorun, size neler tedarik edicekler, ona göre çantanızı hazırlamanızı tavsiye ederim gerekliler çantanızda olur, gereksziler çantanızda yer kaplamasın.

doğumdan sonra kanamanız çok olabilir bana çok değişik bir ped verdiler kalın içinde pamuklar ve sargı bezleri vardı, inanılmaz çok kanamam oldu, birde anne altına alt açma gibi bir şey lazım benim yatak yorgan ona ragmen batmıştı, ama şu an kanamam azaldı, gece orkitleri kullanıp değişitriyorum sık sık,

benim hastenem doğumdan sonra bebek bezi, ve ıslak mendil verdi ama biz yinede çantamıza almıştık, sizde alın tavsiye ederim bebişler çok sık kirletiyor bezleri, pişik olmasın ilk günden popocukları

ben şu an emzirirken çok acı çekiyorum gögüslerim yara oldu, memeyi almayı beceremiyorlar, alana kadar çok acı çekiliyor gögüslerde tabii bu emzirme işlemine alışkın değil, mümkünse şimdiden gögüs kreminizi düzenli olarak kullanın, gögüsleriniz yara olmasın, çok acıyorlar, ben hemen eşime gögüs pompası aldırdım her emzirmeden sonra krem sürüyorum, gögüs kalkanı kullanıyorum yinede sızısı geçmiyor, krem olarak lansinosh öneririm büyügünden alın çünkü çok ihtiyaç duyuluyor ve mutlaka hastene çantanızda olsun hayat kurtarıyor

siz yine kendinize ekstra havlu alın, birde yanınıza kağıt havlu, tuvalet kagıdı, hatta lavman yapılırsa çok tuvalete çıkma ihitmaliniz oldugu için klozet örtüleri var kagıt onlardanda çantanıza koymanızı tavsiye ederim

sezeryanda pijama giymeniz çok zor oluyor, her halukarda pijamalarınızın yanında 2 gecelik 2 sabahlık alın çünkü çok batıyor kirleniyor, normal doğumlarında bir kısmı acil sezeryanla sonuçlanıyor bu ayrıntıyı gözden kaçırmamak lazımmış

çok rahat hatta mümkünse ortapedik bir terlik alın, daha rahat ediyorsunuz.

bebişleriniz için 2 hastane çıkışı yetiyor ama mutlaka fazlasını koyun, erken doğum olan bebekler biraz daha ufak oluyor o çıtçıtlı bodyler hastene çıkışları çoraplar büyük gelebiliyor, o yüzden ufak parçalarda çantanızda mutlaka olsun benimde oğluma biraz takımları çorapları büyük geldi.(yani 0-3 ay değilde 00 yenidoğan için olanlar)

mutlaka olması gereken bir şey
daha var, hastane çıkışlarının penye battaniyeleri oluyor ama bir de kış bebeişleri olacakları için hastane odasındaki minik yatakları varya ona yatması için kundak tarzı battaniyeler var fermuarlı, onlardan bir tane çantanızda olsun çok kullanışlı oluyor

hastane dosyanızı kan tahlillerinizide çantanızın gözünde bulundurun, ben ve eşim benim kendi kan grubumu hatırlayamdık heyecandan:1: insan o kadar şaşkın olabiliyor, hastanede yeniden kan tahlili yapmak zorunda kaldı

her halukarda bebişleriniz için ektra kadife tulum koyarsanız lazım olabilir, mevsim biraz daha soğuk oldugu için belki hastanedeki hemşireler kıyafet değişitrmek için isteyebilirler

canlarım mutlaka lohusa kilodu alın yüksek bel şart iç çamşırında, hemen o göbeğiniz inmiyor hele benim hala 5 aylık hamile gibi göbegim var ama canınız sıkılmasın normal oldugunu söylüyorlar, rahimde aynı doğum sancısı gibi ola ola küçülüyor, doğumdan sonra agırlıgı 1 kg olan rahim 3 hafta içinde eski normlarına ulaşırmış, özellikle sezeryanda bu daha zor tabii, birde korse önerdi doktorum, korse zayıflama korsesi gibi vucudu sıkmamalıymış ama toparlayıcı olabilirmiş, göbegin kalmamasında etkiliymiş, tabii bogaza hakim olmakda önemli:)

benim hamileliğim 15 kg ile bitti eve geldiğmnde 6 kg gitmişti, kilolarınız içinde üzülmeyin daha yolun başındaykende gitmeye başlıyorlar

sezeryandan sonra en büyük sorun gaz problemi malesef bunu bende yaşadım, ama bu sorunda geçici, hemşirelerde size bu sorun için ilaçlarla yardımcı olmaya çalışıyor

salya bezlerinde birkaç tane alın lazım oluyor daha pek yeniler sütünüz gelirde emzirirseniz birazcık kusma oluyor kıyafetleri temiz kalır

ben genel anestezi oldum evet genel birazcık daha sancılı oluyor uyanınca ama her geçici hem agrı pompalarıda, serumları, igneleride var, şu an oturup kalkarken de sıkıntı yaşıyorum bebegim için dayanıyorum agrı kesici atmıyorum ama geçicek biliyorum her şeyden evvel bebeginiz yanınızda bu her sıkıntıya değiyor tatlı anneler

RABBİM HEPİNİZE EN HAYIRLI ZAMANDA EN HAYIRLI ŞEKİLDE KÜÇÜK MELEKLERİNİZE KAVUŞMAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH, HEPİNİZ DUALRIMDASINIZ, SİZİNDE YÜZLERİNİZİ GÜLDÜRSÜN YÜCE YARADAN, HEPİNİZİ ÖPÜYORUM MİNİKLERİNİZ ALLAH A EMANET.

artık gülünce bebek önümden cıkcakmıs gibi geliyo..bu pazartesi doktora gidicez cok heycanlıyım ne dicek..ya sezaryan derse...:(

edayhan dikkat et kendine, Allah hayırlı zamanda sağlıklı bir doğum nasip etsin.

Sancıları başlayanlar arttı, doğumlar teker teker geliyor. İnşallah herkesten güzel haberler alırız. Git gide heyecanım artıyor. Ben ve birkaç arkadaşımız bu ayın son anneleri olacağız sanırım ki benim sat'ıma göre 28 Kasım'da görünüyor doğum. Bu gidişle herkes doğuracak, biz sizin bebeklerin fotoğraflarına bakarak daha da heyecanlanıp, tecrübelerinizi okurken doğururuz artık. :) Hayırlısı inşallah tabi.

edayhan dikkat et kendine, Allah hayırlı zamanda sağlıklı bir doğum nasip etsin.

Sancıları başlayanlar arttı, doğumlar teker teker geliyor. İnşallah herkesten güzel haberler alırız. Git gide heyecanım artıyor. Ben ve birkaç arkadaşımız bu ayın son anneleri olacağız sanırım ki benim sat'ıma göre 28 Kasım'da görünüyor doğum. Bu gidişle herkes doğuracak, biz sizin bebeklerin fotoğraflarına bakarak daha da heyecanlanıp, tecrübelerinizi okurken doğururuz artık. :) Hayırlısı inşallah tabi.

sanki kendimi bildim bileli hamileymişim gibi hissediyorum:)hep böyle kalcam gibi:)

Back
X