- 10 Kasım 2008
- 6.179
- 442
- 163
puff bilmiyorum inan aklım karmakarışık oldu..Ne yapayım bilmiyorum..
İdrarında protein çıkan var mı kızlar..?
Handancığım merhabalar, seni gördüğüme çok sevindim, sağol canım benim okumuşsun yazdıklarımı. İnsan el'den kayınvalideden bekliyor ya böyle şeyleri işte annesi, öz annesi böyle davranışlarda bulununca o daha zoruna gidiyor insanın. Sana yakın mı kayınvaliden ya da eşinin tarafı, böyle durumlarda iş kocada bitiyor. Eşini ezdirmemek anlamında.
Face' de bir biz yokuz. Eşimin de benim de hesabımız yok bak böyle şeyler yazınca insan iyi ki yokum diyor. Aklını kurcalıyor. Ama eşinin tanımadığına eminim. Arkadaşının arkadaşı, dıdının dıdısı gibi herkes birbirini ekliyormuş.
Gerçekten senin de dediğin gibi biz Eylülden, Eliften hatta bir ara korkuttun bizi senden beklerken bebeği arkadaşlar şaşırttı. Sıradaki kim acaba:18:
Annemin dediklerini yazdım burdayken bu 15 tatilde doğursaydın diyor kadın yaa haftama bakmadan. Allah hepimizinkini hayırlı zamanda kucağımıza versin canım Amiiin.
Haa bu arada emillly'e katılıyorum şimdi müsait değilim de, doğumdan sonra artık bebeği görmeye gelirsiniz desen ayıp mı olur ki ayyy yazarken bilemedim şimdi, bizler başkalarını kırmayacağız diye biz kırılıyoruz hep. Sen sağlığına dikkat et .
amacım aklını karıştırmak değildi canım ben bana doktorun dediğini aktarıyorum hatta sultanada aynısını demişti doktor ama doktordan doktora bu düşünce değişirmi bilmiyorum
bir kase ceviz ye =)))
Teşekkür ederimmmm =))) Sağol canım kötü bir gündü.. Gelişimi bir ay önde ve hızlı büyüyor..Bunun içi sanırım zamanından önce alacak..En azından bana söylediği bu..Başka bir doktora daha mı görünsem diyorum içim pek rahat değil ama başından beri de bu doktora gidiyorum.. Aklım karıştı
canım benimde doktorum gelişimi önde giden bebeklerin gelişimlerini tamamlaması sebebiyle erken gelebileceğini söylüyor ama bak sultan ve damlanın doktorlarıda farklı yaklaşmış..istersen bir doktora daha git ama doktoruna güveniyorsan son dönemde başka bir doktorla aklını karıştırma..
Teşekkür ederim canım..Amiiiiin inş.
Erken doğum olur diyor ama normal olmaz diyor bebek iri olduğu için sezaryan ile alacak sanırım öyle görünüyor dedi..Gelişimi 1 ay önde olduğu için erken alabiriz dedi..Ama aklım karışık başka doktora daha mı görünsem diyorum..
evet öyle olcak artık canım
ben de bi bakiim şu ayarlara
ya bugun ara ara gırdım kızlar ama bı turlu yazamadım ..nasılsınız ıyı aksamlar ne dıcem ya kızlar 15 mart gelırmı ALLAH'ımın ıznıyle ınsallah gelsın gercekten artık zorlanmaya basladım he suda var dogdugunda hıc ama hıc kolay olmuyor deneyımlı anneler ıyı bılır ..
sende eşin olmadan gidersin artık hatta oğluşun büyüsün beraber gidersiniz
ben çok severim sinemaya gitmeyi ama hamileliğimde hiç gitmedim acaba gürültü çok olursa bebeiş rahatsız olur mu acaba
merhaba annecikler
sabah gittim doktora önce nst ye girdim.şükürler olsun hiç sancı kasılma çıkmadı sonra hemogram takibi yapıldı.herşey normal çıktı.lakinnnnn ultrason takibi yapılmadı bugün bööööğğğğğğğ
geçen pazartesiden buyana 10 günden az geçmişte en erken çarşamba bakabilirmişte ama ben yinede cumaya geleymişimde öfffffff offfffff
neyse vardır bunda da bir hayır
şurada cumaya ne kaldıki değil mi ama
biz geldiiik. maşallah yine kaynatmışsınız ama ben çoook açım yemek yemeden size hemen yazayım dedim. Rabbime şükürler olsun kızım kolyesini çıkarmış. kilomuzda çok şükür 2 haftada 481 gram almışız. 2461 çıktı maşallah. doktor böyle devam et dedi. bu arada kızımın kafa kemiği birazck iriymiş o yüzden normalde 36 da yürüyüşlere başlatıyordum ama sen bugünden başlayacaksın normal doğum olması için dedi. günde 3 - 4 kere 20 şer dakikalık yürüyüşler ve sonrasında bol istirahat dedi. 3 hafta sonrasına randevu verdi çatı muayenesi için. geçen ay beslenme düzenimi bozmuştuk çok şükür 2 haftada toparladık ve böyle devam etmeyi düşünüyorum İnşallah. nst yede bağlantık çok şükür sorun çıkmadı. ama kızım maşallah 1 dakika durmadı. Allahım sağlıkla doğum yapmayıda nasip etsin İnşallah hepimize
ya kızlar ben bugun feci kabız olmusum. afedersiniz bayagi bir ikinmak zorunda kaldim. korktum cocuk cikacak diye :18: ama afedersiniz her ikinmada sıcak sivi da geldi. muhtemelen idrardir ama, bir seyi takip etmem gerekir mi?
anladim tesekkurler annisler
gecmis olsun canim. ilac icin mutlaka doktoruna sor canim.
oksuruk icin bal-zencefil derler ama sen yine de doktoruna sorarak ic canim.
Selam kızlar..Nasılsınız bebişleriniz nasıl..
Sanırım bende mart ayını göremeyeceğim bebeğim erkeci gibi..Bugün çok kötü oldum sabah midem bulandı yattım iyi gelir die 2 saat uyumuşum kalktığımda istifar etmekten nefes bile alamadım kayınvalidem üst katta çağırdım geldi eşimi aradı hastaneye gittim..11 gibi daha yarım saat oldu eve geleli..İdrar yollarında iltahap varmış..2 litre serum yedim..Öldüm resmen ya Rabbim kimseye yaşatmasın hastane ortamından sanırım gerildim sancım da oldu..Doktor bebeğimin gayet sağlıklı olduğunu ve gelişiminin 1 ay önde olduğunu söyledi sanırım sezaryan olacak dedi..İri olduğu için..33+6 2700 miş kilosu..Pek bekleyecek gibi durmuyor dedi..Korkuyorum kızlar dua edin..Zamanından önce gelmez inş. sağlıkla sıhhatle kucağıma almayı nasip eder inş. Rabbim..
Ve bugün evlilik yıldönümümüz.. Biraz sıkıntılı başladık güne..İnş. seneye bugün ben eşim oğluşum birlikte kutlarız..
tebrik ederim glnk'cim. bebişin boyu kilosu gayet iyi.sarılığı da geçer inşallah tez zamanda. allah analı babalı büyütsün, sağlıklı, başarılı, mutlu, hayırlı bir evlat olsun inşallah.
depresyondayım demişsin. hayırdır canım???
geçmiş olsun viyolecim. epey korkmuşsundur.
doktorun çok önemli olmadığını söylemiş sen de biraz rahatlamışsındır. inşallah bir de tekrarlamaz böyle bişi canım.
biz de kampa gideriz herhalde canım. babamlar her sene devreleriyle birlikte yazılıyorlar emekli dönemine değişik kamplara. genelde de İzmir Özdere'deki (Gümüldür) havacıların kampına. hem rahat olur, biz denize girerken falan annemle babam ilgilenir bebekle.
canım benim tebrikler !!! Allah analı babalı büyütsün, sağlıklı, huzurlu, başarılı hayırlı bir evlat olsun inşallah. glnk'den de senden de datayları bekliyoruz!!!
çok geçmiş olsun canım. yeni öğrendim geçmişi okuyunca. inşallah ciğerlerin biyopsi sonucu da iyi çıkar canım.
:) bizimkilerle paylaşırlar herhalde o kupayı:)
evet bizimkiler de sırf bebek radyasyona maruz kalmasın diye gelmiyorlar da :)
çok çok geçmiş olsun canım inşallah sıkıntın geçer bir an önce. benim bir arkadaşımın, amniyosentez sonrası delik kapanmamış ve bir gecede 1/3 mü dedilerdi 2/3 mü dedilerdi suyu boşalmıştı. ve akmaya da devam etmişti. öyleyken kız yatak istirahati ile epey bir zaman geçirdi ve sağlıklı bir bebeği oldu. şu an 4,5 - 5 yaşında, tam bir minik prenses.
doktora sordun mu canım bir daha, benim sancım yok ama suyum gelmeye devam ediyor diye??
geçmiş olsun canım. önemli bir şey değildir belki ama doktoruna haber versen iyi olur Elifcim.
geçmiş olsun Emel'cim. sanıyorum normal bunlar artık bizim haftalarımızda. sen yine de doktoruna telefon aç sor kafana çok takıldıysa canım.
benim alyans 5. aydan beri olmuyor. ayaklarım, ayak bileklerim de ne zamandır şiş. doktora dedim ki hatta artık ayak bileklerim yok benim. bir tane bot oluyordu onun da fermuarı çekilmemeye başladı. ben de geçen hafta yeni bir bot aldım. 2 numara büyük. aklınızda olsun bot alırken hem fermuarlı hem bağcıklı modelleri tercih edin. bağcıkları bir kez bağlarsınız, giyip çıkarmayı fermuardan yaparsınız ama ayak-bilek şiştikçe bağcıklardan gevşetme olanağınız da olur.
Seda'cım sana da çok geçmiş olsun tatlım. ben de nezle olmuştum geçenlerde. sonra da kuru öksürük kalmıştı, aynı zamanda reflü de öksürük yapıyordu. zamanla geçti ama uzun sürüyor tabii. ıhlamur, bal, sıcak süt iyi gelir ama ilaç vermiyorlar bildiğim kadarıyla canım.
merhaba arkadaşlar ben bir kaç gün önce karnımdan çıt sesi geliyor demiştim doktora sordum o gelen ses benim kemiklerimden geliyormuş iyice ultrasonda baktı içim rahat etti şimdilik normal doğuma karar verdik haftalık kontrole gidiyorum her hafta nst ye bağlanıyorum eğer her şey böyle giderse normal doğum yapacağım kısmetse sizler nasılsınız bir kaç gündür giremiyorum annem geldi kırkımız çıkana kadar yanımda kalacak nasipse
bak korkmana gerk yokmuş canım dedim yaa bendende geliyorbenimde annem gelcek cuma günü temizlik yapıcak evi derlicek toplıcak doğuma yakın gene gelcek gözün aydın
saolasın canım öyle ama çok panik olmuştum neyseki sorun yokmuş bu anneler olmasa ne yapacağız Allah başımızdan eksik etmesin
Hoşgeldin canım, anlattıkların normal görünüyor bence. Yürüyememe, belli bir yerin acıması hepsi herkeste var aşağı yukarı ama için rahat edecekse görün bi doktora ya da doktoruna. Ben de 35 haftalığım ama sancı diye tarif edeceğim bişey yok. Sürekli kasıkta ağrı, oturup kalkarken yatakta sağa sola dönerken kasık bölgesine ağrı saplanması gibi şeyler... ama doğum sancısı bunlara benzemiyor anladığım kadarıyla daha şiddetli ve farklı herhaldeıyı aksamlar herkese bende martta dogum yapıcam ayın 20 sı gıbı gozukuyor ultrasonda burdan hergun yazılanları duzuenlı takıp edıyorum fakat ılk kez yazıyorum aslında sızlere sorularım vardı ben suan 35 haftalık hamıleyım yanlız bu sancılar nasıl bır sey oluyor bılmıyorum benım bebegım bugun hep sag tarafımda sag tarafım acıyor zor yuruyorum bırde sankı asagıda ayagı takılmıs gıbı gelıyor sag tarafımı tekmelerken canım acıyor bu normalmı doktora gıtmem gerekırmı sızce canım cok sıkılıyor ıcerde bır problemı var dıye
canım ilk önce hoşgeldin benim oğlumda hep sağda hatta yamuk göbekli oldum dışardan bile farkediliyor korkma normal benceıyı aksamlar herkese bende martta dogum yapıcam ayın 20 sı gıbı gozukuyor ultrasonda burdan hergun yazılanları duzuenlı takıp edıyorum fakat ılk kez yazıyorum aslında sızlere sorularım vardı ben suan 35 haftalık hamıleyım yanlız bu sancılar nasıl bır sey oluyor bılmıyorum benım bebegım bugun hep sag tarafımda sag tarafım acıyor zor yuruyorum bırde sankı asagıda ayagı takılmıs gıbı gelıyor sag tarafımı tekmelerken canım acıyor bu normalmı doktora gıtmem gerekırmı sızce canım cok sıkılıyor ıcerde bır problemı var dıye
bende şaşırdım arzucum ama yüksek tansiyon çok önemli sizin için hayırlısı olsun allah bebişini sağlıkla kucağını almayı nasip etsin kaçıncı haftandasınmrb kızlar nasılsınız ne zamandır yazamıyrdum yogunlktan.bugun doktora kontrole gelmiştim tansiyonum cok yüksek cıktı plesanta yaslanmaya baslamıs dedi hastaneye yatırdı tansiyon düşmezse yarın sabah alacaklar bebegimi hiç beklemiyordum cok garip hissediyorum saskınım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?