Artık herşey değişti yaa önceden bebekler çok daha kiloluda doğuyorlarmış şimdi öylemi :) bu arada Bende anne karnında 9 ayı geçirmişim çıkmıcam diye tutturmuşum ben doğumumu yazam herkes şok olur ya öldü diye üzerimi falan örtmüş doktor doğumdan önce babama Türk filmlerindeki gibi tercih yaptırmışlar karın mı bebek mi diyeamaaaa illa yaşicam demişim
bana da sağlık ocağından toğuk kanını alacağız dediler ama sağlık ocağında lab. yok, sanırım başka hastaneye gönderiyolar, ben biraz kararsız kaldım topuk kanını sağlık ocağına aldırmakta. gerçi aşıları için sağlık ocağına sonsuz güveniyorum ama..
sorma canım iştahım açıldı eve geldiğimden beri yiiyorum hala yemekteyimdehoş çorba içtim şimdide portakal yiiyorum ama genede boğazım boş durmuyor inş canım durucaklar sabırsız çıkmıcaklar bebişler ebe daha dursun 36ya kadar şimdi erken dedi sağlık ocağında onada sordumda dakikasını sordu
ay kıyamamkızlar sanırım zaman geçtükçe hatırlanmıyor bu tür ayrıntılar bizim geçen yıl doğum yapan arkadaşımız bile hatırlamıyo...bende ilk günden beri öönemli şeyleri not ediyordum..günlük gibi bişey yapıyorum...bazen mektup falan yazıyorum oğluşuma
ahhh canım az kaldıKızLarrrrrrrrrr normalde yemek yapmaya bayıLırım seve seve yaparım ay artık hiç gözüm kesmiyor çok yoruLdummmbir yemek şirketiyle anlaşsam doğuma kadar hergun eve yemek getirseLer :26:
uzun bir aradan sonra herkese merhaba kızlar..
işlerim çok yogun oldugu için foruma giriş yapamıyordum malesef. dün izne ayrıldım ve haftaya p.tesi doğum. 14 şubatta :) aslında normal tarihi olsaydı 4 mart olacaktı. bebek ters ve dönmedi. suyu azalmış bu nedenle dr p.tesiye gün verdi. bir de bende kasık fıtıgı oldugu için normal dogum yapamıyorum. önce bebeği alacaklar daha sonra fıtık ameliyatı
sizler nasılsınız? benim gibi bebei ters olan var mı?
Ya ben çok korkuyom benimde nts de hiç sancım çıkmadı inşallah benim oğluşumda 25 martı bekler hem ozamana kadar da büyür
Gebelik esnasında ne kadar fazla kilo alınırsa gebelik sonrası o kadar fazla kaybedilir. Doğum sayısı arttıkça gebelik sonrası kalan kilo artar.
Emzirmenin kilo vermeyi kolaylaştırdığı düşünülmektedir, ancak pratikte bunun geçerliliği gözlenmemektedir. Emzirme her ne kadar günlük harcanan kalori miktarını artırsa da emziren anne bunu bir kilo verme fırsatı olarak görmek yerine beslenmesini artan ihtiyaçlara göre yeniden ayarlamalıdır.
ben en çok bu kısmı sevdim heheh inş. hepsi giderrr
Teşekkürler =)))
canııımmm çok çok geçmiş allah bi daha böyle stres yaşatmasınkızlar meraba hepinize ben hiç iyi değilim akşam yazmıştım bebeğim hareket etmiyor diye acile gittik nstye bağladılar sonuç iyi çıktı eve geldik gece hiç oynamadı sabah yine gittik hastaneye kendi doktoruma bebe oynamıyor deyince doktorda panik oldu tabi yine nst tam birbuçuk saat lap atışını bulamadılar kap masajları yapıldı korkunç saatlerdirabbim kimseye yaşatmasın zaman geçmedi başka doktorlar baktı yok kalp atışı hiç bir şekilde sonra birden güm güm attı oanı anlatamam okadar aceleyle gittimki evden ne çanta ne tlf hiç birşey almadım yanıma herkes aramış eşim yolda deli olmuş adam neyseki şuanda iyi ama hareketleri çok azaldı saatte bir ancak hareket ediyor tabi yine ters sıttı bana dönük yan yatıyor 35+5 günlük oldu dr alamam nekadar içerde tutsak kar bize dedi sorun çıkmazsa en geç 1 mart gibi alacaz dedi normal doğum tarihim 13 mart:93:
evet burdakinde de yok dediğin gibi başka yere gönderiyorlar . hastanede de almıyorlarmı bu topuk kanını yoksa değiştimi artık aslında ben de kararsızım doğumda hastaneyesorar emin oluruz olmazsa
canım eşimin yanında çalışan birinin tavsiyesi üzerine aldığım kadınla 3 senedir devam ediyorum..hem detaycı hemde güvenilir..ne dersen itiraz etmeden yapıyor..istersen konuşurum..bu arada aklımdayken ataşehirdeki anneciklere bir sorum olacak. düzenli olarak gelen temizlikçiniz var mı? benim karşıdaki temizlikçi hanım için uzak buralar ve benim artık her hafta falan almam gerekecek. sizin varsa ya da tavsiye edebileceğiniz biri varsa gerçekten çok makbule geçer. tam yerleşemediğimizden midir nedir, bir gün elektrik süpürgesi yapıp toz alıyorum, neredeyse aynı gün yine ortalık toz içinde ikinci gün pamukçuklar uçuşmaya başlıyor. başa çıkamıyorum artık.
topuk kanını bugün sordum 4gün sonra dediler doğduktan sonraevet elifinde dediği gibi 2 bebiş geldi 2side erkek bende duydum kız 9ayda erkek 9ay 10günde doğarmış ben 9ay 10günde doğmuşum
kızlar ben 43 haftalık doğmuşum develer gibiannemde bana öyle demişti erkekler tam zamanında veya geç doğar kızlar erken doğarsonrasında burda 2 tane bebğimizin doğduğunu ve ikisininde erkek olduğunu söylediğimde zamane çocukları hrşey gibi onlarda değişmiş dedi
iyi ki inatçı cıkmıssınArtık herşey değişti yaa önceden bebekler çok daha kiloluda doğuyorlarmış şimdi öylemi :) bu arada Bende anne karnında 9 ayı geçirmişim çıkmıcam diye tutturmuşum ben doğumumu yazam herkes şok olur ya öldü diye üzerimi falan örtmüş doktor doğumdan önce babama Türk filmlerindeki gibi tercih yaptırmışlar karın mı bebek mi diyeamaaaa illa yaşicam demişim
başınız saolsun..zor bir durummuş gerçekten:26:babaannemle annem yıllar sonra barıştılar ama o zaman herkes büyük bir acı yaşamış herkesin psikolojisi bozulmuş...onuda yargılayamıyorum babaannemi severdim Allah rahmet etsin diyorum şimdi ama gerçekten annem hala beni kaybedeceği korkusunu yaşıyo ve günde 3defa aramzsam merak ediyo..
Merhaba Arkadaşlar,
İnat ettim geçmişi okuyacağım diye bir saatten fazla sürdü... Ama okuyamassam içim rahat olmuyor. Dün dr' a gittim bende, dr suyumun azaldığını söyledi, bol bol su iç ve mutlaka takip altında ol dedi. Allah nasip ederse yrn İzmir'e gideceğim ve Perş. ordaki dr'dan randevu aldım. Açıkçası bu haber yolculuk öncesi biraz moralimi bozdu, hamileliğin başından beri bacak ve bel ağrılarını saymazsak yaşadığım ilk olumsuzluk sayılır aslında. Kaldı ki ben aşırı su tüketen biriyim, dr.um mutlaka günde 8-10 bardak iç deyince, ben zaten 13-14 bardak içiyorumdur dedim. Bebeğimle ilgili başka sorun yokmuş, 2038 gr'dı. Ayy bilmiyorum kızlar dua edin, ve bu konuda aynı problemi yaşayan arkadaşlar bir öneriniz varsa bekliyorum mutlaka. Su içmek hariç ne yapılabilir??? İşte birde serum olablirmiş ama ona henüz gerek yokmuş. Bakalım belki perş. ye kadar normale döner bazen böyle de olabliyormuş, çünkü 2 hafta öncesine kadar böyle bir problem yoktu. Umarım düzelir...
kızlarrrr merhabaabaya kaynatmışsınız ayol girmeyeli...dün bebişimin hareketleri azdı doktora gittik,doktor demezmi suyun çok az kalmış,sen 37 haftalık hamilesin normalde 34 haftalığım,bende çocuk 1 hafta önden gidiyordu dedim doktorda bu kadar gitmez dedi çocuk 3 kilo dedi ben şoooook oldummm ...senin son adet tarihin yanlış dedi deli mi ne benden iyi bilecek sanki bugüne kadar kimse birşey demedi nerdeyse sezeryana alacaktı benii benim içim rahat etmedi aynı hastanede farklı doktora göründüm aynı ultrason aletiyle baktı herşeyin normal dedi çocuk 2.5 kg dedi banada gösteriyor aynı zamanda,suyun normal dedi...sat a göre 1 hafta öndesin dedi.nasıl olur yaaa aynı aletle farklı doktorlar farklı şeyler söylüyorlar yaaa çok sinir oldum dünn :95:
Malesef canım doktorlar böyle işte sen içini ferah tut
ilk önce maşallah bebişineMerhaba Arkadaşlar,
İnat ettim geçmişi okuyacağım diye bir saatten fazla sürdü... Ama okuyamassam içim rahat olmuyor. Dün dr' a gittim bende, dr suyumun azaldığını söyledi, bol bol su iç ve mutlaka takip altında ol dedi. Allah nasip ederse yrn İzmir'e gideceğim ve Perş. ordaki dr'dan randevu aldım. Açıkçası bu haber yolculuk öncesi biraz moralimi bozdu, hamileliğin başından beri bacak ve bel ağrılarını saymazsak yaşadığım ilk olumsuzluk sayılır aslında. Kaldı ki ben aşırı su tüketen biriyim, dr.um mutlaka günde 8-10 bardak iç deyince, ben zaten 13-14 bardak içiyorumdur dedim. Bebeğimle ilgili başka sorun yokmuş, 2038 gr'dı. Ayy bilmiyorum kızlar dua edin, ve bu konuda aynı problemi yaşayan arkadaşlar bir öneriniz varsa bekliyorum mutlaka. Su içmek hariç ne yapılabilir??? İşte birde serum olablirmiş ama ona henüz gerek yokmuş. Bakalım belki perş. ye kadar normale döner bazen böyle de olabliyormuş, çünkü 2 hafta öncesine kadar böyle bir problem yoktu. Umarım düzelir...
doktora gitsen için rahat eder bencedün kahverengi akıntım olmuştu dk normal gelmene gerek yok dedı ama dunden beri karnım şişti kasıldı yumuşamıyo ve şu 1 haftadır alt tarafımm benden çıkacak gibi ağrıyo yaa bu aylarda normalmı bilmıyorum kii sizdede var mı sünnet olmuş çocuklar gibi yürüyorum yaaa
:44::44::44:çok ilginç cidden kıvırcıkcım şaşırdım bende açıkcası bir doktora bıraksan kendini demek doğuma gidiyordun tövbe tövbeeeeeekızlarrrr merhabaabaya kaynatmışsınız ayol girmeyeli...dün bebişimin hareketleri azdı doktora gittik,doktor demezmi suyun çok az kalmış,sen 37 haftalık hamilesin normalde 34 haftalığım,bende çocuk 1 hafta önden gidiyordu dedim doktorda bu kadar gitmez dedi çocuk 3 kilo dedi ben şoooook oldummm ...senin son adet tarihin yanlış dedi deli mi ne benden iyi bilecek sanki bugüne kadar kimse birşey demedi nerdeyse sezeryana alacaktı benii benim içim rahat etmedi aynı hastanede farklı doktora göründüm aynı ultrason aletiyle baktı herşeyin normal dedi çocuk 2.5 kg dedi banada gösteriyor aynı zamanda,suyun normal dedi...sat a göre 1 hafta öndesin dedi.nasıl olur yaaa aynı aletle farklı doktorlar farklı şeyler söylüyorlar yaaa çok sinir oldum dünn :95:
Hndn2010 canım senin bebek beslenemşyordu değilmi, damarlardan dolayı geride kalmıştı, benim de bir hafta geri çıkınca karın çevresi doktor yatış yaptırmıştı tabi su da azdı...senin süreç nasıldı canı ya, şimdi nedir bebeğin durumu kaçıncı haftasında görünüyor, dopplerlemi anlamıştı damarların sıkıntılı olduğunu? ben de perşembe gicem çok merak ediyorum, ileri mi gitti gerimi kaldı diye:26:
:44::44::44:çok ilginç cidden kıvırcıkcım şaşırdım bende açıkcası bir doktora bıraksan kendini demek doğuma gidiyordun tövbe tövbeeeeee
Hndn2010 canım senin bebek beslenemşyordu değilmi, damarlardan dolayı geride kalmıştı, benim de bir hafta geri çıkınca karın çevresi doktor yatış yaptırmıştı tabi su da azdı...senin süreç nasıldı canı ya, şimdi nedir bebeğin durumu kaçıncı haftasında görünüyor, dopplerlemi anlamıştı damarların sıkıntılı olduğunu? ben de perşembe gicem çok merak ediyorum, ileri mi gitti gerimi kaldı diye:26:
güzel hamişler ben çıkıyorum hepinizi teker teker öpüyorum..Allah'a emanet olun
geçmiş olsunMerhaba Arkadaşlar,
bazen yürürken sanki kasığım yırtılacakmış gibi oluyor ve tutuyorumdün kahverengi akıntım olmuştu dk normal gelmene gerek yok dedı ama dunden beri karnım şişti kasıldı yumuşamıyo ve şu 1 haftadır alt tarafımm benden çıkacak gibi ağrıyo yaa bu aylarda normalmı bilmıyorum kii sizdede var mı sünnet olmuş çocuklar gibi yürüyorum yaaa
kızlarrrr merhabaabaya kaynatmışsınız ayol girmeyeli...dün bebişimin hareketleri azdı doktora gittik,doktor demezmi suyun çok az kalmış,sen 37 haftalık hamilesin normalde 34 haftalığım,bende çocuk 1 hafta önden gidiyordu dedim doktorda bu kadar gitmez dedi çocuk 3 kilo dedi ben şoooook oldummm ...senin son adet tarihin yanlış dedi deli mi ne benden iyi bilecek sanki bugüne kadar kimse birşey demedi nerdeyse sezeryana alacaktı benii benim içim rahat etmedi aynı hastanede farklı doktora göründüm aynı ultrason aletiyle baktı herşeyin normal dedi çocuk 2.5 kg dedi banada gösteriyor aynı zamanda,suyun normal dedi...sat a göre 1 hafta öndesin dedi.nasıl olur yaaa aynı aletle farklı doktorlar farklı şeyler söylüyorlar yaaa çok sinir oldum dünn :95:
nefret ediyorum bööle doktorlardan
bence seni kesmek için gözünü korkutmaya çalışmış
keşke şikayet etyseydin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?