- 20 Ocak 2009
- 4.116
- 13
- 683
- 46
ben perşembe diye biliyorum azizecim.en son konuşurken çarşmba gecesi beni yanlız birakmayın sitede olun diyorduaman iyi olsunda...yarın doğurcak dimi canmm?
bendede aynısı canmm
kız nerdesin beykozda ben de beykozdayım eşimin ailesi beykozlu. tanış çıkmayalım
sağol burcucumcanim 3 bucuk yil olacak ama, hayal meyal hatirliyorum o gunu. zaten ben daha ayilmadan bebegi mememe dayamisti hemsire. yalniz beni uyandirirlarken burcu burcu diye doktorum ben agridan inledigimi ve agladigii hatirliyorum. kolay degil, bir cesit ameliyat o da. evet ayilana akdar bebek ac bekledi canim. ama zaten nasip olursa bebek ciktiktan 1 saat kadar sonra getiriyorlar seni. belki o kdar bile surmuyordur esim heyecandan hatirlamiyor ne kadar surede geldigimibildigim kadariyla o kadar surede bebek ac kalabilir. dert etme simdiden canim. hele sut olayini hic kafaniza takmayin anneler. gelecek diye dusunun, sut mutlaka gelecek insallah.
bazen aksilikler yaşanabiliyor canım sıkma canını tekrar denersinyok canım hiçbir bozulma olmadı hastane çantama koydum ama dedim ya sanki tam oturmamış gibi bir hali var bir de emzikli parçayı yerleştirince bi delik açık kalıyor. Biberonda bi sorun yok ama biliyorum sorun benim acemiliğimde
bende aldım canım o günlükten arkadaşın çok iyi düşünmüş hediye olarakBu arada çok yakın bir arkadaşım bana Bebek günLüğü hediye etti çok hoşuma gitti Abdülkadir Süphandağı nın İlklerim bebeğimin günlüğü adında tavsiye ederim aLmanızı bu akşam doLdurucam sayfaLarııı
maşallah canım bebişşineslm kızlar bugun dr gıttım 33 haftalık olmusum bebgın kılosu 2200 gr olmus boyuda 46 cm sızce nasıl bıde hala dogumu nerde yapıcagıma karar veremedım nisa hast.medıcıne hospıtal.dr sadı konuk egıtım arastırma.yenımahalle kadın dogum.yasam hast.bu hastaneler hakkında bılgısı olan yada dogum yapmıs yakını olanlar varmı yardımcı olursanız sevınırım...zorunlu sezeryan gozukuyo su andaa:92::92::92::92::92:
geçmiş olsun haticesu...Allah bir daha yaşatmasın....Allah hayırlı doğum nasip etsin canımkızlar meraba hepinize ben hiç iyi değilim akşam yazmıştım bebeğim hareket etmiyor diye acile gittik nstye bağladılar sonuç iyi çıktı eve geldik gece hiç oynamadı sabah yine gittik hastaneye kendi doktoruma bebe oynamıyor deyince doktorda panik oldu tabi yine nst tam birbuçuk saat lap atışını bulamadılar kap masajları yapıldı korkunç saatlerdirabbim kimseye yaşatmasın zaman geçmedi başka doktorlar baktı yok kalp atışı hiç bir şekilde sonra birden güm güm attı oanı anlatamam okadar aceleyle gittimki evden ne çanta ne tlf hiç birşey almadım yanıma herkes aramış eşim yolda deli olmuş adam neyseki şuanda iyi ama hareketleri çok azaldı saatte bir ancak hareket ediyor tabi yine ters sıttı bana dönük yan yatıyor 35+5 günlük oldu dr alamam nekadar içerde tutsak kar bize dedi sorun çıkmazsa en geç 1 mart gibi alacaz dedi normal doğum tarihim 13 mart:93:
maşallah canım bebişineMerhaba Arkadaşlar,
İnat ettim geçmişi okuyacağım diye bir saatten fazla sürdü... Ama okuyamassam içim rahat olmuyor. Dün dr' a gittim bende, dr suyumun azaldığını söyledi, bol bol su iç ve mutlaka takip altında ol dedi. Allah nasip ederse yrn İzmir'e gideceğim ve Perş. ordaki dr'dan randevu aldım. Açıkçası bu haber yolculuk öncesi biraz moralimi bozdu, hamileliğin başından beri bacak ve bel ağrılarını saymazsak yaşadığım ilk olumsuzluk sayılır aslında. Kaldı ki ben aşırı su tüketen biriyim, dr.um mutlaka günde 8-10 bardak iç deyince, ben zaten 13-14 bardak içiyorumdur dedim. Bebeğimle ilgili başka sorun yokmuş, 2038 gr'dı. Ayy bilmiyorum kızlar dua edin, ve bu konuda aynı problemi yaşayan arkadaşlar bir öneriniz varsa bekliyorum mutlaka. Su içmek hariç ne yapılabilir??? İşte birde serum olablirmiş ama ona henüz gerek yokmuş. Bakalım belki perş. ye kadar normale döner bazen böyle de olabliyormuş, çünkü 2 hafta öncesine kadar böyle bir problem yoktu. Umarım düzelir...
insan hangi dr inanacağına şaşırıyor böyle durumlardakızlarrrr merhabaabaya kaynatmışsınız ayol girmeyeli...dün bebişimin hareketleri azdı doktora gittik,doktor demezmi suyun çok az kalmış,sen 37 haftalık hamilesin normalde 34 haftalığım,bende çocuk 1 hafta önden gidiyordu dedim doktorda bu kadar gitmez dedi çocuk 3 kilo dedi ben şoooook oldummm ...senin son adet tarihin yanlış dedi deli mi ne benden iyi bilecek sanki bugüne kadar kimse birşey demedi nerdeyse sezeryana alacaktı benii benim içim rahat etmedi aynı hastanede farklı doktora göründüm aynı ultrason aletiyle baktı herşeyin normal dedi çocuk 2.5 kg dedi banada gösteriyor aynı zamanda,suyun normal dedi...sat a göre 1 hafta öndesin dedi.nasıl olur yaaa aynı aletle farklı doktorlar farklı şeyler söylüyorlar yaaa çok sinir oldum dünn :95:
QUOTE=tubabilmez;17547692]evt cnm bende uzuuuuuuun bır zamadır hatta hamıle kaldıgımı ogrendıgımden berı bu foruma sureklı gırıp takıp edıyorum cokta hosuma gıdıyor bılgı edınıyorum ıkı aydırda nerdeyse kayıtlıyım her yazılanı okuyorum ancak senınle aynı dertten muzdarıpım aklıma takılan sorulara yanıt vermıyo kımse saatlerce gırıp cıkıyorum cvp varmı dıye yok dun acıl bısey sordum yıne cvp alamadım lutfen kızmayı bana ama dıslanmıs gıbı hıssedıyorum bende kırdıysam sızı ozur lutfennncevap veren arkadaşlara teşekkür ederim yanlış anlaşılmazsam bişey söylemek istiyorum 2011 mart anneleri topiğini yeni farkettim sayılır sohbetleriniz çok hoşuma gitti aranıza katılmak istedim çünkü hep evdeyim arkadaşımda yok bi annem var görüştüğüm o da bi yere kadar herşeyi bilmiyor maalesefama sizler sanırım bu topik açıldığından bu yana bir aradasınız bende her sohbetinize katılmak istedim fakat çekincelerim oldu çünkü bazen sorularıma cevap alamıyorum bu da beni üzüyor sizlerin birbirinize destek olmanıza bazen imreniyorum yani sonuç olarak ben mi fazla alınganlık yapıyorum bilmiyorum ama bi türlü kendimi sizden biri gibi göremiyorum kimse yanlış anlamasın beni lütfen kimseyi yargılamak gibi bi düşüncem yok hislerimi paylaşmak istedim sadece hepinize sevgiler
maşalah canım kızınamerhaba annecikler
biz bugun dr'a gittik... herşey yolunda cok şükür. 34+1 deyiz,kilosu,gelişimi iyi dedi dr.
yalnız kızımız koca kafalı :))) kafası 38. haftadaymıs ve dr normal dedi.olabiliyomus böyle. normal dogum mu istiyosun dedi,evet dedim,bu kafanın asagı inmesi için yarından itibaren yürüyüşlere baslamalıymısım. gunde 4-5 defa 20'ser dk'lık yürüyüşler,sonrasında da sola yatıp dinlenmek gerekiyormus. bi de burda da bahsetmiştik, diatanel di galiba adı,normal dogumu kolaylaştırıcı jel.. ondan bahsetti.. gercekten işe yarıyormus,fiyatı da 200 küsürmüş.. 3 hafta sonra catı muayenesi var dedi,ondan sonra doğum sekline gore jeli almak istiyosan alırsın dedi... çatı muayenesi deyince korkktuuuum,tırsstııımm,Allah yardımcımız olsuuun...
2.kızım geliyorismine tam olarak karar veremedik tatlım mina düşünüyorum 20 gün kaldı ben hala düşünüyorum
ben perşembe diye biliyorum azizecim.en son konuşurken çarşmba gecesi beni yanlız birakmayın sitede olun diyordu
yarın tekrar ararım ama ne olur ne olmaz diye
iyi gecelerrrr:80::80:kızlar benden bu kadar hepinize iyi geceler
Eylül bana yazarken bayrak sanıp bi sütyen salladı valla şimdi herkes sallıyo bayıldım bu ikona yaaAyrıca doğurduktan sonra nasıl takacağım ben bunu, çok alıştım serbest bırakmaya
kızlar benden bu kadar hepinize iyi geceler
ben çıkıyom kızlar bugün hiç iyi değilim...herkeze iyi uykular
iyi geceler kızlar...:79:biz kaçıyoruz oğluşumla... sizlere iyi sohbetler..
arkadaşlar gündüz yazmıştım aile hekimi ve ebe eve geldi doğumdan bir hafta sonra gel topuk kanı alalım dediler demiştim. akşam doktor arkadaşımıza sordum hem hastanede alacaklar hemde ocakta gerek varmı diye oda hastanede doğumdan sonra alırlar herhangi bi problem hastalık varmı diye bakarlar dedi ocaktaki ise anne sütünü aldıktan bir süre sonra olacağıu için anne sütüyle ortaya çıkabilecek sorunları tespit ederler ayrıca doğumun ardından hemen belli olmayan hastalık ve anomalileri tespit için şart dedi aklınızda olsun ocakta yaptırmama yok diye düşünmeyin
arkadaşlar gündüz yazmıştım aile hekimi ve ebe eve geldi doğumdan bir hafta sonra gel topuk kanı alalım dediler demiştim. akşam doktor arkadaşımıza sordum hem hastanede alacaklar hemde ocakta gerek varmı diye oda hastanede doğumdan sonra alırlar herhangi bi problem hastalık varmı diye bakarlar dedi ocaktaki ise anne sütünü aldıktan bir süre sonra olacağıu için anne sütüyle ortaya çıkabilecek sorunları tespit ederler ayrıca doğumun ardından hemen belli olmayan hastalık ve anomalileri tespit için şart dedi aklınızda olsun ocakta yaptırmama yok diye düşünmeyin
çok sağol canım bilgin için yararlı oldu
buarada ilknurcumherkese farklı demişler bana 4 gün sonra sultana başka gün yasmnguya başka gün eeee hangi gün oluyor doğduktan sonra kafam karıştı:44:
aslında bizim ocakta pazartesi ve perşembe günleri topuk kanı bakılıyormuş bu iki güne göre kendini ayarlıcaksın. ama 1 haftayı geçmicek süre örneğin doğum cuma oldu pazartesi getirmek yerine bir kaç gün daha bekleyip perşembe getir dedi minimum 3 gün maksimum 7 gün diyelim kısaca
canım hastanede ilk emzirmeden önce alınıyor.sağlık ocağında ise beslemeden en az 48 ssat sonra olacak şekilde olması gerekiyor.bana 10 gün çok fazla geldi bizim bildiğimiz bir haftaya kadar alınması gerektiği.bazen ufak tefek alma hatalarından dolayı ya da gerçekten hastalık şüphesinden dolayı Ankara tekrar isteyebiliyor.inş.bizim bebeklerimizden 3. ye alınmasına gerk kalmaz cnmçok sağol canım bilgin için yararlı oldu
buarada ilknurcumherkese farklı demişler bana 4 gün sonra sultana başka gün yasmnguya başka gün eeee hangi gün oluyor doğduktan sonra kafam karıştı:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?