KayınvaLideni tebrik ederim çok ekonomik kadınmış her eve lazım.
aynen öyle canım. sanki çocuğu kendin için taşıyorsun. ya diyorum tek desenki haklısın ama ne diyelim zoruma gitmeyecek ama sen savunuyorsun ya en çok o zoruma gidiyor dedim. ben dedim neler yaptım onlar için keşke hiç getirmeseydi ama bunuda görmeseydim dedim. bide çok güzel gibi övünüyor dedim.
Selamlar herkese,
Ben girmeyeli geçmiş o kadar birikmiş ki okuyamadım.Aranızda doğuran olmadıysa ilk mart annesi ben oldum
Oğlum martı hatta şubatı bile bekleyemedi 30 ocakta 33+4'te ben geliyorum dedi.Kanamam yüzünden zaten hastanedeydim kanama durmayınca ve rahim ağzında 1 cm'lik açılma olunca doktor alıyoruz dedi.Çok şükür ki yoğun bakıma bile girmedi.Hemen yanıma geldi.2190 gr. 45,3cm doğdu.Sarılık dışında bi problemimiz yok.Onu da atlatınca evimizdeyiz inşallah.Sadece birazcık minik yavrum.Allahıma şükürler olsun bu bişey değil yoğun bakım ihtiyacı olmadıİnanılmaz bir duyguymuş.Allah hepinize sağlıkla ve zamanında kavuşmayı nasip etsin.
sorma canım benle ilgili birşeye gelince ekonomik,varyemez oluyorlarrbizimde , onlarında durumları kötü olsa tamam derim de şükür durumlarımız da iyi,galiba sabrımı deniyor...
aynı şeyleri yaşıyoruz canımm "haklısın yapmamaları gerekiyor "dese tamam ,ama göz göre göre de olmaz kiiiikonuşmuyorum eşimle kaç gündür işin ilginç tarafı o da konuşmuyor yaaaaa aynen şu konuma düştüm "annemgilin gönderdiğini beğenmiyorsun birde laf söylüyorsun daha ne istiyorsun"konumundayım
canim, ben de bu oglumda abimin ikizlerinin kuculmuslerini istedim. sadece ilk 3 ayi alabiliyorum cunku dogum tarihleri cok farkli. 3 aysonrasi mevsim degisikligi yuzunden giyemeyecekti. o yuzden cok yadirgama canim. lekeli olan varsaverbaskalarina, temizlerini sakla. tabi ki yenisini de al, sonucta ilk kuzun bu senin. ama cocugun yedigi helal, giydigi haram derler. cabucak buyudugu ve alinanlar kucuk kaldigi icin. vallahi buyuk oglumda giydiremedigim, ya da en fazla 3 kez giydirebildigim o akdar cok sey oldu ki.. simdi cogu ikiz yegenlerde, bir kacinida sakladim abisinin kiyafetleri diye
giydirilmez tabii resmen hakaret etmiş biz yeni aldığımız cicileri bile yıkayıp ütüleyip hazırlıyoruz bebişlerimizin hassas tenlerine zarar gelmsin diye o da inadına yapar gibi giyilmişleri yolluyor
benden sıvı gelmiyor da baktım kabuk kabuk gibi olmuştu. tırnağımla bi yokladım etlerim kopuyo minik minik, kopan yerlere de kan oturdu. hiç ellemedim. bebek emerken ona da gelirse diye korkuyorum. acaba sağlık ocağındaki ebelere mi sorsam, kendi dr. uma mı sorsam hangisi daha iyi bilir? sizde hiç oldu mu öle bişey?
aynen öyle canım aynen öyle. bide sen suçlu çıkıyorsun. adın beğenmedi oluyor. ya neyini beğenecen. asıl zoruna gidense ne biliyormusun. onun yeni halini anneleri o torunlarına almış oluyor onlar yenisini almaktansa ne gerek var bunu giydirsin diyorlar. demekki bizim yavrularımız daha değersiz. bide bana görümcemin dediği bomba var. senin bişey almana gerek yok bana bi sürü hediye gelmişti. içimde kalmasın diye hepsini giydirdim yıkadım kaldırdım. sen onları giydirirsin artık sözüydü. çok zoruma gitmişti. ama sağolsun annem arkadaşlarım o kadar çok aldı yaptıki. şimdi onlara imrenerek bakıyorlar.
canım sen kendin istemişsin ben istemedi ki görümcem de neden bu kadar tasarruflu olmadılar dökülüp saçıldılarrr...ya benim kayınvalidem bu konuda çok farklı anlatsam uzun sürer evlenirkende bohçama eski,paslı lastikleri sünmüş gecelik koymuştu yine seslenmemiştim burda kasıt var insanla dalga geçiyor gibi amacı nedir anlamadım ...hadi bunları geçtim eşimin hiç toz kondurmamasıbu aarada benim oğluşum olacak gönderdikleri hep kız çocukları için çünkü görümcemin kızı olmuştu
zaten hamile kaldığımdan beri uğraşıp dururlar... kiloma falan takmış durumdalar görümcemle kayınvalidem çok kilo almışım şişmişim tanınmaz haldeymişim herseferinde bunu söylüyorlar yaa,geçen telefonda konuşuyoruz görümcem ev işi yapıyoruz gelde biraz zayıfla diyorrrrneyse bu şimdi bende anlamadım...zaten bu yüzden annemin yanında doğum yapacağım kayınvalidemin incilerini çekemem doğumdan sonra
Allah Allah amaçları nedir bilmiyorummm...aynen benim annemde herşeyini örmüş dikmiş biçmiş...hiç gerek yok başka birşeye ama işte insan sinir oluyor huzuru bozuluyor...Allah gönüllerine göre versin onlarınnn....tek isteğim sağlıklı sıhhatli bebişimi kucağıma almak inşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz bebişlerimize,zaten bebişim olsun hiiiiiiiç takmayacağım onlarııı oğluşumla oyalanıp oynayacağım
ya ne kadar gereksizler. sinir bozucu insanlar. akıllarınca şaka yapıyorlardır sorsan öyle derler emin ol yine suçlu sen çıkarsın. bizim görümcenin incisi daha kötü. geçen eşim aramış konuşuyor. demişki aynı sana benziyor. oda ne dese beğenirsiniz aaa demiş evet bana benziyor. iyiki annesine benzememiş çok çirkin olurdu yoksa demiş. bana benzemişte güzel olur demiş. eşimde gelmiş gülerek anlatıyor yaaa. sinir oldum. dünde dedimki bi insan kimden gıcık alırsa ona benzermiş dedim. kardeşinden ne kadar gıcık aldıysam artık dedim cevap veremedi.
ayy inanmıyorum yaaaaaaaaaaaaaaaaa sinir oldum okuyuncaaaaaaaa boşver canımmmm doğsunlar hele sağlıklı sıhhatli sallaaaa hepsiniii :80:
canım bende öyle diyordum. ama ne zaman görsem sanki kendileri almış herşeyini aaa diyorlar bişey almana gerek yok herşeyini aldık işte yaza daha çok alırız diyor. çıldırdım. eve geldim eşime dedim ne aldılar hani. bide savundu yaaa. üstelikte sürekli bebek doğunca şunu yapacaz bunu yapacaz. şunu yapma bunu yapma. sen beceremezsin. delirecem artık. ama bugün nene geldi dediki kızım sen onları takma sen kocaman kadınsın ne yapacağınıda bilirsin kimse karışamaz dedi.
hele doğsun kızım. babam hasta zaten onun yanından gelmem. ne yaparlarsa yapsınlar. Allah hepsini bildiği gibi yapsın dedim zaten. Allaha havale ettim.
Allahım delırecem vallaa sız böle konustukca bana sınır gelıyor benımde basımda bölelerı var.. allah sabır versın bızeeee vallaaa
canım sen kendin istemişsin ben istemedi ki görümcem de neden bu kadar tasarruflu olmadılar dökülüp saçıldılarrr...ya benim kayınvalidem bu konuda çok farklı anlatsam uzun sürer evlenirkende bohçama eski,paslı lastikleri sünmüş gecelik koymuştu yine seslenmemiştim burda kasıt var insanla dalga geçiyor gibi amacı nedir anlamadım ...hadi bunları geçtim eşimin hiç toz kondurmamasıbu aarada benim oğluşum olacak gönderdikleri hep kız çocukları için çünkü görümcemin kızı olmuştu
zaten hamile kaldığımdan beri uğraşıp dururlar... kiloma falan takmış durumdalar görümcemle kayınvalidem çok kilo almışım şişmişim tanınmaz haldeymişim herseferinde bunu söylüyorlar yaa,geçen telefonda konuşuyoruz görümcem ev işi yapıyoruz gelde biraz zayıfla diyorrrrneyse bu şimdi bende anlamadım...zaten bu yüzden annemin yanında doğum yapacağım kayınvalidemin incilerini çekemem doğumdan sonra
Aaaaaa nasıl insanlar bunlar böyleeeeHadi hamile psikolojisini de geç insan düşmanına demez böyle.Benimki bebek tatlım, doğurunca gitcek, asıl sen düşün desene.... Sinir oldum kayınvalidene de görümcene de...Takma kafana, hiç takılcak ciddiye alıncak insanlar diiller..
hele doğsun kızım. babam hasta zaten onun yanından gelmem. ne yaparlarsa yapsınlar. Allah hepsini bildiği gibi yapsın dedim zaten. Allaha havale ettim.
Canım bende senin gibi aynı düşüncedeydim.Yaz gelene kadar 3 ay bakıcıdan yardım almayı düşünüyordum.Sonra Uğur'u doğumdan sonra annemlerin yanında kalmam konusunda ikna edince bakıcı tutmaktan vazgeçtim.Annem uzun süre benim yanımda kalamayacağı için bize annemlerin yolu gözüküyor.
Senin de bebeğin 40 ı çıkana kadar ,bebeğe bakmayı öğrenene kadar İzmir de kalma durumun yok mu canım?
hmmm.. annem gelecek aslında doğuma ama 40 ı çıkana kadar kalır mı bilmem. olmazsa onlarla birlikte giderim ben de bebiş iyice ele gelene kadar. bir de park yatak alacaktık zaten onu da götürürüz orada yatar. ama bakalım bir de onlar ne diyecekler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?