hepimiz artık az çok maddi olarak doğuma hazırız anladığım kadarıyla .peki kızlar manevi olarak neler yapıyorsunuz ya da önerileriniz var mı ? dua ,ayet,sure .........
yaaaa kızlar acil bişey sorucam sizlereee!!
bu sancıları nasıl anlayıpp doktora gidiyorsunuz ya da arıyorsunuz?
benimde dakikaları düzensiz olan ama alttan yumruk gibi vuran tekmeler bel ağrım ve karnımda sertleşmeler oluyor sürekli her gün akşam gün içinde bazen oturamıyorum bile ayakta ya da yatıcam.
hani yalancı sancılar dinlenmeyle geçer yaa günün yarısını geçer diye sol tarafıma yatarak geçiriyorum
sürekli doktorumu aramıyım sancı değildir diyee amaa sizlerde nasıl tür ağrılar olduğunu tarif edermisiniz???:18:
canım benim sancı tabirim şu şekildeyaaaa kızlar acil bişey sorucam sizlereee!!
bu sancıları nasıl anlayıpp doktora gidiyorsunuz ya da arıyorsunuz?
benimde dakikaları düzensiz olan ama alttan yumruk gibi vuran tekmeler bel ağrım ve karnımda sertleşmeler oluyor sürekli her gün akşam gün içinde bazen oturamıyorum bile ayakta ya da yatıcam.
hani yalancı sancılar dinlenmeyle geçer yaa günün yarısını geçer diye sol tarafıma yatarak geçiriyorum
sürekli doktorumu aramıyım sancı değildir diyee amaa sizlerde nasıl tür ağrılar olduğunu tarif edermisiniz???:18:
kızlar merhaba
herkes için her şey yolundadır inşallah
son günlerde pek giremiyorum.kasılmalarım çok arttı.korkmuyorum desem yalan olur.her an gelebilir sıpam.başlarda hiç doğurmıycam sanıyodum heralde şimdi doğumdan korkmaya başladımm.36 hafta oldu benim sata göre.dr.artık gelebilir diyo o yüzden çok kasılmam var deyince önemsemiyo
damlacım hatırlatmak gibi olcak ama mertin sana hayat yoldaşı olcak artık inşallah. cont böyle iyi bakıldığı için çok şanslıymış.Allah yavruna sağlıkla kavuştursun.
eylülcüm Allah analı babalı büyütsün canım.dünyada hiçbir şey onun mis kokusunun yerini tutmaz herhalde
kızlar leğen kemiğinin üzerinde baskı hisseden var mı?
canım benimkide titriyor
yani bööle tar tarr die motorsiklet sesi olur ya o ritimde bişi yapıyor(abuk benzetme oldu ama)
kızlar merhaba
son günlerde pek giremiyorum.kasılmalarım çok arttı.korkmuyorum desem yalan olur.her an gelebilir sıpam.başlarda hiç doğurmıycam sanıyodum heralde şimdi doğumdan korkmaya başladımm.36 hafta oldu benim sata göre.dr.artık gelebilir diyo o yüzden çok kasılmam var deyince önemsemiyo
damlacım hatırlatmak gibi olcak ama mertin sana hayat yoldaşı olcak artık inşallah. cont böyle iyi bakıldığı için çok şanslıymış.Allah yavruna sağlıkla kavuştursun.
eylülcüm Allah analı babalı büyütsün canım.dünyada hiçbir şey onun mis kokusunun yerini tutmaz herhalde
canım benim sancı tabirim şu şekilde
karnınmın en azından bir kısmında sertleşme sanki içerden bişi dayanıor gibi ve
kalp atışımın değişmesi hatta kalbimin sıkışmışlık hissiyatı vermesi
bu ikisi olunca sancvılandığımı anlıyorum
kızın inşallah bi 2-3 hafta daha bekler.
açılman var mı canım?
arkadaşlar tekrar merhaba, evde değildim haftasonu o yüzden geçmiş çok birikmiş, okumam mümkün değil. Belki konuşmuşsunuzdur ama tekrar hatırlatayım şimdi bu torba yasalaştı ya erken doğum yaparsak kullnamadığımız izni doğum sonrasına aktarmak için hangi işlemler yapılacagını önceden öğrenen olursa lütfen paylaşsın. Bu arada pelvis leğen her ne zıkkım kemikse bende de felaket ağrıyor sağa sola dönmek yürümek herşey işkence artık.
Az kaldı canım tüm sıkıntıların bebeğini kucağına alınca bitecek hayırlısıyla.
evet bıdığım şanslıydı onu hiç unutmıcam allahınz izniyle mert benim yoldaşım olucak...sata yetişmiştir belki bebişin tatlım inş sende sağlıkla kucağına alıcaksın ve ben buna inanıyorumkızlar merhaba
çok sağol canım seni nasıl yaptılar ilk nst.yemi bağladılarcnm sancı çıkınca yapması gerekirdi ki benim öle oldu açılma tespit etti doktor
melekcim oğlum dönmemişti aşağıdan bir ağrım olmuyor pek benim bence doktoruna sor bir istersen yaniii artık herşeyi ciddeye almak lazım sanırımkarnımın alt kısmında dünden beri geçmeyen bi ağrım var acaba sebebi bebeğin başının alt tarafta olması olabılırmı onun için ağrıyor olabılırmı çok oldu bebek döneli ama şu 2gündür çok agrıyo gecmıyo sizdede oluyormu
ii akşamlar kızlar....bnde perşembe günü doktordaydım nst ye girdim ara ara sancılarım oluyodu..alttan muayene oldum 2 3cm açılma var dedi...pzt tekrar gidicem 1 hafta 10 gün içinde doğumun olur dedi doktor...bebeğim 2.900 gr olmuş..37 haftadayım bebeğimin beşiği kıyafetleri çantam herşeyimö hazır heran bebeğimde gelebilir tetikteyim anlicağınız
slm hanımlar ıkı gundur muthıs sırt agrılarım var dıodum yaa bugunde dayanamadım artık acıle gıttık bıraz once geldık nstye gırdım kalp atımları normal dedı alttan ultrosona almak ıstedı korktum kabul etmedımkarnımdan baktı ama gelısım gerılıgı var dedı halbukı 8 subatta gıtmıstım hersey yolunda 2200 gr olmus demıstı sımdıde 1800 dedı 2 hafta gerılık gozukuyormus moralım bozuldu magnezyum verdı zaten kan ve demır ılaclarıda alıyodum sırtına bısey yapamayız mınoset kullan dedi off napıcam sımdıı bılmıyorummm
günaydın herkesebugün çok mutlu uyandım 15 gün kaldı miniğime kavuşmama ve ayrıca bugün benim doğum günüm kendimi çok enerjik hissediyorum inşallah akşama kadar böyle gider bi ağrı sızı olmadan keşke 1 hafta daha ilerde olsaydım meleğim bi sürpriz yapıp annesine hayata merhaba deseydi bugün sanırım bana en güzel doğumgünü hediyesi bu olurdu
günaydın kızlar malumunuz misafir vardı neyse gelmeyenler oldu 9kişi olduk be bişey yapmadım hatta yeemekten sonra geçtim içeri yattım çünkü karnım semsert oldu saat 21de başladı ve gece dinmedi biara uyumuşum gene uyandım sonra 5ekadar sabrettim doğum sancısımı diye nette gezindim hatta yalancı ise dinlenmeyle geçer diyordu doktorumada anlattığımda daha önce doğum sancısı demişti sonra acile gitmeye karar verdim kasılmalar galip çıktı ve nst.de sancı çıktı serum verildi gene nst.ye bağlandım sancı çıkmadı eğer serumdan sonra sancı çıksaydı alttan muayneyle bakıcaklardı
günaydın güzel anneler ve bebişleri
bakıyorum da artık hepimiz çekilmez bir kadın olmuşuzaksi,huzursuz,ağrılı ,sancılı..
hadi dayanın bakalım,bu zamana kadar bebişlerimizi koruduk, büyüttük,şimdi geri sayım başladı veeee çok az kaldı.oldukça heycanlı,sırf bunu düşünmek bile bazen benim nefes alışımı zorlaştırıyor.
ben de dün doktor kontrolüne gittim. hemen nst ye aldılar tabi.sancılarım çıktı ama ben farkında olmadım hiç.:44: 36+4 oldum bende artık. bebeğimiz gayet sağlıklıydı,gelişimi de iyi görünüyor dedi doktorumuz. oğlumuz tam 3185 gr olmuşdoktor dedi ki böyle giderse bu çocuk 4000gr olur doğana kadar,bizde sezeryanla alırız.ya ne meraklılar sezaryana di mi? güya özel hastaneye gidiyoruz.ben normal olsun diyorum, adam zorla sezeryan yapacak kızdım biraz işin açıkçası. bir de bu zamana kadar ayda bir muayne oluyoduk. 4 boyutlu detaylı ultrasonla.her gittiğimde bebeğimi en ince detayına kadar görebiliyordum.ama bu sefer iyce dönmüş artık.yüzünü göremedik malesef neyse ama doğuma ne kaldı ki gerçek yüzünü görürüz artık.:97: artık haftada bir kontrollerimiz olacak.neyse daha fazla uzatmıyım kısacası bayanlar bebişleimizi kucağımıza almaya çoooooooooook az kaldı.
merhaba kızlar ,
ben grip oluyorum boğazımın iki tarafıda kulaklarıma kadar ağrıyor..ve doktoruma göre bu hafta doğurma ihtimalim yüksek napcam ben yaaa
ay evet bilen varsa ben de çok merak ediyorum.her an doğurabilirm çünkü
evet bıdığım şanslıydı onu hiç unutmıcam allahınz izniyle mert benim yoldaşım olucak...sata yetişmiştir belki bebişin tatlım inş sende sağlıkla kucağına alıcaksın ve ben buna inanıyorum
şu boğaz ağrıma hiçbir şey kar etmiyo
ayyyy bi de beni yine ağdasız doğuma yakalanma korkusu sarmaya başladı:18:.rezil olurum valla Allah korusun.inşallah fırsat bulurum
canım benim sancı tabirim şu şekilde
karnınmın en azından bir kısmında sertleşme sanki içerden bişi dayanıor gibi ve
kalp atışımın değişmesi hatta kalbimin sıkışmışlık hissiyatı vermesi
bu ikisi olunca sancvılandığımı anlıyorum
peki ağrı hissetmiyormusun karnında veya başka bi yerde çünkü benimde sadece sertleşme vardı ve nefes almakta zorlanıyordum daralıyordum ama sancı çıkmadı nst de ağrısızda olabilirmi
ılık sütün içine bolcana bal koyup iç canım.ben böyle geçirdim boğaz ağrımı. bir de 2 limonu sıkıp da içebilirsin,işe yarıyor. ağda konusuna gelecek olursak,hiç sorma.hayatım boyunca hep kendm hallediyodum o işi.ama malum şimdi çok zor.ben de zincirlerimi kırdım ve geçen gün kuaföre gittim. çok utançama napıyım,başka alternatifim yoktu.
maalesef canım sata yetişememiş bebeğim.artık yetişemez zaten durum aynı çünkü.hayırlısıyla Allah ın izniyle doğuma az kaldı gibi gözüküyo.
sen de sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım burdaki herkes için dua ediyorum.
üzülme sakın canım eminim sağlıklı olcak bebişin benimde var hep temiz olmam lazımşu boğaz ağrıma hiçbir şey kar etmiyo
ayyyy bi de beni yine ağdasız doğuma yakalanma korkusu sarmaya başladı:18:.rezil olurum valla Allah korusun.inşallah fırsat bulurum
çok sağol tuğbacımmaşallah bebeğine canım. her şeyiniz de hazırmış. kuzunun gelmesine de az kalmış. ne mutlu sana
ultrason farkı, doktor farkı, belli canım. sen kendi doktoruna görünürsün pzt. için rahatlar. ağrılar için de gevşeme hareketleri yapmak lazım. yoga hareketleri.. internetten de bulabilirsin bunları canım.
doğumgünün kutlu olsun canım.her şeyin hayırlısı. bence biraz daha kalsın içerde yumurcak
geçmiş olsun canım. yaramaz korkutmuş annesini. yorma kendini fazla e mi?
maşallah bebişine canım.
aman dikkat et canım. önlemini al hemen doktoruna danışıp. doğumda zorlamasın seni bu hastalık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?