kızlar size bir sorum var...sezaryen ameliyatı olunca hastanede yatarken gaz çıkarmadan göndermiyorlarmış ya neden çok önemli gaz çıkarmak bir bilginiz varmı?okuduğum tüm doğum hikayelerinde hemen hemen herkes söylemiş bunu:26:
eee peki diyelim gaz çıkarmmadı o zaman noluyo?tekrarmı ameliyat ediyolar?
teşekkürler canımbende olurda sezaryen doğum yaparsam yalan söyleyim gaz çıkardım deyip bir an önce taburcu etsinler diye düşünmüştüm
kızlar size bir sorum var...sezaryen ameliyatı olunca hastanede yatarken gaz çıkarmadan göndermiyorlarmış ya neden çok önemli gaz çıkarmak bir bilginiz varmı?okuduğum tüm doğum hikayelerinde hemen hemen herkes söylemiş bunu:26:
iyi akşamlar kızlar ayy geçmişi okuyamıyorum umarım herkes iyidirbugün doğumgünümü kutlayan herkese çok teşekkür ediyorum 14 günüm kaldı ama ben çok sıkıldım artık hayattan kopmuş gibiyim zombi gibi dolaşıyorum bir de nrmal mi bilmiyorum ama bebişin haraketleri yavaşladı bazen karnım sallanıyo gibi oluyor hıçkırık deseniz günde 5 6 kez geliyo yazık diyorum 15 dk dan önce de geçmiyo alt tarafımdaki acıyı ağrıyı söylememe gerek yok o zaten bitirdi beni doğum çantalarımızı hazırlamamıştım korkudan hazırladım bugün mart bebişleri pek bi aceleci
iyi akşamlar kızlar ayy geçmişi okuyamıyorum umarım herkes iyidirbugün doğumgünümü kutlayan herkese çok teşekkür ediyorum 14 günüm kaldı ama ben çok sıkıldım artık hayattan kopmuş gibiyim zombi gibi dolaşıyorum bir de nrmal mi bilmiyorum ama bebişin haraketleri yavaşladı bazen karnım sallanıyo gibi oluyor hıçkırık deseniz günde 5 6 kez geliyo yazık diyorum 15 dk dan önce de geçmiyo alt tarafımdaki acıyı ağrıyı söylememe gerek yok o zaten bitirdi beni doğum çantalarımızı hazırlamamıştım korkudan hazırladım bugün mart bebişleri pek bi aceleci
canım tüm ameliyatlarda gaz çıkarmak önemlidir.çünkü verilen narkoz kalp beyin ve ciğerler dışında tüm vücut fonksiyonlarını durduruyor.ve ayıldıktan sonra gaz çıkarmak bağırsak hareketlerinin tekrar başladığını gösteriyor.bu yüzden önemli ve asla yalan söylenmemesi gereken bir durum
canım tüm ameliyatlarda gaz çıkarmak önemlidir.çünkü verilen narkoz kalp beyin ve ciğerler dışında tüm vücut fonksiyonlarını durduruyor.ve ayıldıktan sonra gaz çıkarmak bağırsak hareketlerinin tekrar başladığını gösteriyor.bu yüzden önemli ve asla yalan söylenmemesi gereken bir durum
Bende bu sabah kızımın hareketlerinin son 2 gündür yavaşladığını yazmıştım.Bu akşam yine topuk gezdirmeye başladı.Yerleri daraldığı için hareketlerinin azalması olağan canım.Benim bildiğim kadarıyla saat başı az da olsa hareket hissetmek gerekiyor.
Hıçkırığa gelince o da normal canım.Benim cimcimem de günde en az 3 defa 10 ar dakikadan az olmamak kaydıyla hıçkırıyor.Son haftalara yaklaştıkça ciğerlerinin geliştiğini gösteren önemli bir etkenmiş.
olur canım merak etme senanladım canım peki diyelim ki çıkarmadım 2 gün geçti 3 gün geçti bende hala fıs yokeee o zaman nolacak:26:
eğer kasılmaların arttıysa şimdi al canım.biran evvel rahatlatsın kasılmalarını.bende öyle yapıyorum kendime.ilknurcuğum azıcık kasılmalarım arttı.
bu adalat denen hapı 10:30 da almam gerekior
şimdi alsam bişi olur mu , yarım saat 1 saat önemli mi?
bi fikrin var mı?
eğer kasılmaların arttıysa şimdi al canım.biran evvel rahatlatsın kasılmalarını.bende öyle yapıyorum kendime.
canım benim bunlar akraba ve hastanede kalan bir başka tanıdığın yakınları hemde yatılı kalıyorlar yani kabul etmeme gibi bir lüksüm o-lmuyo..haaa yardım etmedikleri gibi birde eşim bardakları falan toplarken bana yardım ettiğinde amaaaan otur herkes hamile kalıyo herkes doğuruyo öyle zor değil hem hareket iyi olur kolay doğum yapar demesiin mi biribir anda şok oldum aklıma tek bir kelime gelmedi ki kadına deyim kendime de çok sinir oldum
sağol efnanimcim facede 2011 mart annelerine üyelik yolla canım yaylagüzeli kabul eder seni orda hepimiz varız duavarada yaz nickini ekleyeyim seni hemencecik yoksa aramalara kapalı ismim..buarada azrayağmur doğum yaptı dün rüzgar bebişde azrada çok iyiymiş
bana adaçayı iyi geliyor,birde evin içinde dolanıyorum hareket etmek lazım..ama gerçekten çok fena bişey..insan doğuruyorum sanıyor:18:
acımıyorstres yapma,rahat ol yeter..çatı muayenesi,alttan yapılan olağan bi muayene gb bişey zaten
evet canım hemde nasıl.karnımdaki benleydi ama ya kızım onu öyle ateşler içinde kıpkırmızı bayılacakmış gibi gördüm bi ara elimdende bişey gelmiyoduya kahroldum.evde babasıyla birlikte ama yinede gönlüm razı değildi.olmadığı kadarda varmış bakamamış kızıma kocacım.ne yemek yemiş kızım ne ilaç almış.iyiki havale felan geçirmedi
çok teşekkür ederim canım Allahım kimseye yaşatmasın böyle şeyler.
çok zordu canım 2 gün atlatamadım hastane psikolojisini.
evet bakalım salı günü ne çıkacak sağlığı yerinde olsında annem diyo sen 2950 gr doğdun buda öyle olabilir.kızımı 3368 gr doğurmuştum.
ilaçlarımız yarın bitiyo.kızım zor içiyodu illa pembe ilaç istiyodu bizimkide beyazdı bende kırmızı gıda boyası damlattım pembe ilaç diye içiyoinşallah ilacın etkisini etkilemez:18:
kızlar ben geldimm bebegimin resimini koydum facede coook tatlı gördünüz mü ama cok iştahlı maş.yazıları takip edemiyorumm kızlar inş bu cocuk bi sakinleşsin okutyacam işaretledigim yerden herkes iyidir umarım bana tümm temmennileriniz için okuyamadıgım gördügüm görmedigim yazılarını okuyamadıgım tümm arkadaşlarıma tşk ederim canımsınız darısı tümmmm sabırla bebegini bejkleyen arkadaşlarımın başına inş kavuşacaksınız sizdee
ya kızlar bende farklı şeyler oluyor bebek hareket ettikçe sanki çıkmaya çalışıyor gibi oluyor idrarımı kaçırıyorum gibi oluyor sizdede oluyor mu böle
merhaba kızlar ,
ben grip oluyorum boğazımın iki tarafıda kulaklarıma kadar ağrıyor..ve doktoruma göre bu hafta doğurma ihtimalim yüksek napcam ben yaaa
gıcık oldu kızlarrrrrrrrrrr gittiğim hastanede yenidoğan ünitesi var sanıyordum çünkü internet sitesinde öyle yazıyordu bugün sorduk yokmuş bu zamana kadar sormak aklıma dahi gelmemişti sitesinde görünce doğumevinde,üniversite hastanesinde ve bi devlet hastanesinde daha varmış diğer özel hastaneleri bilmiyorum tabiii 37 haftaya kadar bişey olursa yenidoğan ünitesi olan biyere gitmek zorundayım sizin gittiğiniz hastanelerin varmı yenidoğan ünitesi
ben ilk doğumumu sezeryan yaptım doğumdan çıktıkan 2 saat sonra falan 2 tane hap verdiler bana bağırsaklarını çalıştıracak dediler siyah kömür gibi haplardı içtim kısa bi rsüre sonra wc ye çıktım ertesi günü öğlen evime geldim 1 gece kaldım
kızlar bebişlerinize müzik dinletiyormusunuz ben çok hareketli olduğu zamanlarda ninni dinletiyordum uyuyordusanırım anne karnındayken duydukları müzikleri doğduktan sonra da duyunca sakinleşiyorlarmış
kızlar hava çok güzeldi bugün İzmir'de. Koçişle çıktık. O tenis oynadı biz kızım ve teyzesi onu izledik. Bana miniklerimiz doğunca eve kapanma korkusu sardı. O yüzden 3 gündür sancımda olsa dışarıya atıyorum kendimi.
ne gıcıklar ya.... Utanmazlar....Çok sinirlendim yineeeeeeee:84:
Damlacım çok geçmiş olsun. Biraz daha beklesin bebişin inşallah. Geçen haftalarda benimde sancılarım çokdu ama azaldı. Umarım seninde öyle olur. 36'ya kadar sabır...Yeni bebişimiz geldi demek. Hoş gelmiş Rüzgar bebek. Allah analı babalı büyütsün....
Adaçayı rahimde açılma yapıyormuş. Tatlım senin gününe daha var. Bence içme Çiğdemcim adaçayı.
Çok geçmiş olsun canım. Zor günler geçirmişsin.Allah korumuş hepinizi.
[
Şu kız çocuklarının pembe takıntısına bayılıyorum
Gördük canım Allah nazarlardan korusun. Çok tatlı maşallah
Benimde öyle oluyor. Kafası aşağıda sanırım baskı yapıyor.
geçmiş olsun canım. Şu doktorlar neden böyle 36'dan itibaren hepimizi doğum korkusuna sarıyorlar. Hayır tek gıcık olduğum doktorum heran gelebilir diyor bende doğum ne zaman diye soranlara heran olabilir diyorum. Sonra insanlar arıyor doğurdun mu diye soruyor. Strese giriyorum hayır derken yahuu. 40 haftama daha 2 hafta var aslında:26:
araştırmakta fayda var canım. Her ihtimale karşı. Gerçi Allahın izniyle gerekmiyecek bana göre....
normal doğumda da oluyormu ki gaz sorunu?:26:Acısıda hiç çekilmez. Karnın gerildikçe dikişler acır:18:
sağol canım
onu denememiştim ama hamileliklte adaçayı kasılma yapmıor mu?
yapmıyorsa onu da deneyim:
teşekkürler canımbende olurda sezaryen doğum yaparsam yalan söyleyim gaz çıkardım deyip bir an önce taburcu etsinler diye düşünmüştüm
kızlar bebişlerinize müzik dinletiyormusunuz ben çok hareketli olduğu zamanlarda ninni dinletiyordum uyuyordusanırım anne karnındayken duydukları müzikleri doğduktan sonra da duyunca sakinleşiyorlarmış
seLam kızLarrrrrrrr bu benim hamiLe olarak geçirdiğim son pazarım haftaya pazar sabah bebeğim doğucak çok heyecanLıyımmmmmmmmmm
kızlar hava çok güzeldi bugün İzmir'de. Koçişle çıktık. O tenis oynadı biz kızım ve teyzesi onu izledik. Bana miniklerimiz doğunca eve kapanma korkusu sardı. O yüzden 3 gündür sancımda olsa dışarıya atıyorum kendimi.
Adaçayı rahimde açılma yapıyormuş. Tatlım senin gününe daha var. Bence içme Çiğdemcim adaçayı.
:
sağol canım
onu denememiştim ama hamileliklte adaçayı kasılma yapmıor mu?
yapmıyorsa onu da deneyim
neyseki canım kızının yanında artık sen varsın
canım benim yeniden çok çok geçmiş olsun
ayyy bi kaşık suda boğarsın böyle misafri
terbiyesiz ve vicdansız bunlar nasıl içtiler o çayı senin elinden
birde dediğine bak kadının
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?