2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

İyi haftalar kızlar,

Lütfen aklınıza kötü şeyler getirmeyin hepimiz sağsalim kucağımıza alacağız. Bugün kandil dua edelim bol bol.

Sana tamamen katılıyorum canım. Onları da düşünmek lazım. En az bizim kadar heyecanlı ve stresliler.

Bende dün gece eşime ölecekmişim gibi geliyor dedim..Ya bebeğimin cennet kokusunu içime çekmeden ölürsem die konuşurken eli ile ağzıma yapıştırdı söyleme öyle dedi..Ama hep söylüyorum sanki doğumda ölecekmişim gibi geliyor..İnsan ölüme en yakın olduğu zamanlardan biri hamilelelik süreci imiş..Bu yüzden abdesli gezin ve bol bol ibadet edin diyorlar..Bende dualar okuyorum..Meryem süresi, kenzül arş,yasin-i şerif tin süresi, inşikak aklıma gelenler şimdi bunlar okudukça Rabbime daha yakın hissediyorum ve içim çok rahatlıyor..Hem doğumun kolay olması için de bu dualar tavsiye ediliyor.. Sizlere de tavsiye ederim..

kızlar çok ilginç,zaten uyuyamıyorum geceleri,uyudugum 2 saat içinde de rüyamda Çilek Ağacı(!) Ağaçç yalnız :)) Gördüm.. hayırdır inşallah.. dallardan çilekler sarkıyordu..

Rüyada çilek görmek, iyi bir meslek veya sanat intihap edeceğinize eğer sanatınız ve mesleğiniz varsa onu değiştireceğinize işaret eder.

Hayırlar olsun inş. canım =)) Bende çok ilginç şeyler gördüm bir sürü köpek ne alaka ise aslan =))

evet bütün bunlar hormonların yüzünden oluyo ara ara bana da geliyolar ama çok çok nadir.bizde durum biraz farklı.çünkü o hormonlardan eşimde de var hamileliğin başından beri hamileliğin fizyolojik etkileri bende psikolojik etkileri eşimde ben hiç aşermedim o aşerdi canı hep bişeyler çekti, benle birlikte iştahı açıldı, bana bol bol trip attı, daha da alıngan oldu.hep diyorum kim hamile ben anlamadım diye.gerçi her zaman bana yardımcı da oldu, hassas olduğumda her zaman alttan da aldı hakkını yemeyeyim.ama hamileliği birlikte yaşadık yani neyse doğuma az kaldı sayılır ama lohusa depresyonunu da o yaşayacak diye korkmuyor değilim

:)
saol cnm bnmm...

evt ruyalarımız bile değişti

:))))) canım çok iyiymiş yaa eşLerin hamile eşleriyle birlikte kilo aldığını biliyorumda ( benim eşim 17 ben 16 kilo aldım hamileliğim süresince ) bu kadar etkilendiğini ilk defa duyuyorum. :) ay bir de lohusa depresyonu var değilmi o ne kadar sürüyorki 40 gün muhabbetimi ? :)

Arkadaşlar kandiliniz mübarek olsun.Sevgililer gününüzde kutlu olsun.Bu gece bol bol dua edelim.Hayırlı ve kolay bi şekilde dogum yapıp yavrularımıza kavuşmayı isteyelim.

Arkadaşlar kandiliniz mübarek olsun.Sevgililer gününüzde kutlu olsun.Bu gece bol bol dua edelim.Hayırlı ve kolay bi şekilde dogum yapıp yavrularımıza kavuşmayı isteyelim.

Amiiiiiiin inş. canım hayırlısı ile..Ve dua edelim Rabbim bu muhteşem duyguyu isteyen herkese hayırlısı ile nasip etsin inş.

SorumLuLukLarı çok artıyor özeLLikLe iLk defa baba oLacak olan erkeklerin psikolojisi bambaşka ya benim eşim vay be bir insanın kimliğimde baba kısmında adım yazacak diyor neleri düşünüyor ya derlerya doğumda kadın 1 erkek 9 doğurur diye biz doğumdayken onları düşünsenize bizim dile getirdiğimiz onların dalgaya vurduğu herşeyi doğumhane kapısının önünde acaba diyerek akıllarından geçirip nasıL strese girecekler doğumları lohusa dönemlerimizi atlatalım eminim hamilelik süresince yaptıklarımızı anlatıp güleceğiz birbirimize :)

Son düzenleme:

evet canım bende sadece birlikte kilo alıyolar diye duymuştum ama eşim sağolsun her yönüyle destek oldu bana, hiç yalnız bırakmadı beni senin eşinde kilo konusunda sana destek olmuş bak ne güzel :)) lohusa depresyonu ne kadar sürüyo bilmiyorum 40 gün de onu sayarsak bizim daha çook yolumuz var, aynı evde iki hamile gibiyiz Allah çevremizdekilere sabır versin

kızlar hayırlısıyla inşallah doğum yapınca annem bende kalamıycak evi bırakamıyor.benim orda kalmam gerekicek ama orda çok rahat edemiycem.bu ara ablamlar da orda kalıyor ve ablamın iki küçük yaramaz çocuğu var ev kalabalık olucak rahat edemicem.1 hafta 10 gün bile zor benim için.eşim de var tabii.evim daha rahat ama o halimle de eve dönsem çok zorlanır mıyım diyorum.bi de elalem laf edicek diye sinir oluyorum.
acaba kayınvalidemi ankaradan çağırsam mı diyorum.o da gelse ayrı bi dert gerçi.o bize gelince onu görmeye gelen ekstra misafirler çıkıcak.bi de ben öyle kayınvalideme iş yaptıramam gibi geliyo.kendisinde de temizlik hastalığı var.bi de iyi biri ama çookkk konuşuyoooo lohusa halimle çileden çıkar ıyım bilmiyorum.bi arkadaşın lafı vardı en iyisi bile kaynana işte diye..offfnapcam bilmiyorum yaaa.bunun stresine girdim çok fena kendi stresim yetmiyomuş gibi

Elalemin lafına bakma güzelim 10 gün git kal annende..Rahim kendini ancak 15 20 günde topluyor eski halini alıyormuş..İlk 10 gün iyi bakılırsan sonra zaten kendin yaparsın herşeyini..Hiç kimsenin sözü senin canının sağlığından daha önemli değil..İLk 1 hafta 10 gün çok önemli..

Amin canım aminnnnn :)

Canım o haLinLe eve dönersen çok zorLanırsın diye düşünüyorum yani senin zaten bakıma ihtiyacın oLacak e bir de yavrun var bende hiç düşünme annen gelemiyorsa kayınvalideni çağır olumsuz yönleri olsada sen inan o oradayken kendini daha iyi hissedeceksin yalnız kalma hem kayınvalideni çağırdığını duyarsa annende gelebilir genelde anneler kızlarını kayınvalidelerindn kıskanıyor :) en doğrusunu sen bilirsim yine tabi ama eğer gelebilecek bakabilecek başka biri yoksa kayınvaliden gelsin.

Benim ki de tam tersi annem Antalya'dan gelecek inş. Kayınvalidem annem gelecek dediğimizde suratı değişiyor şekilden şekile giriyor..Eşim bile ne oluyor bu kadına anlamıyorum kıskanıyor bozuluyor die itiraf etti hayır çok sevse anlayacağım da evliliğimin başından beri uğraşır durur bir ara boşandırmak için bile o kadar efor sarf etti..Neden kıskanıyor anlamıyorum Sinirime de dokunuyor bazen

canım o halinle tek başına zaten yapamazsın zorlanırsın evde.çok rahatta edemesem dayınırım diyorsan 1 haftada olsa annene git bence.hiç yapamam diyorsan da kendi evinde kayınvaliden yardımcı olsun.o gelince ekstra misafiri, işi vs.falan da düşünme bence çünkü anca bebekle ilgilenirsin onları yapacak ne halin olur ne de vaktin.yani yalnız kalmaktansa kayınvaliden yanında olsun canım. o aralar yapabildiğin kadar " görmedim, duymadım, bilmiyorum " oynamaya çalış strese girme.

sonrasından da korkuyorum.bi de tecrübesizlik var gerçi insan mecur kalınca her şeyi yapıyor

ay yok benim annem kendi diyo çağır rahat ediceksen diye.çünkü ben habire kadına sizde nasıl kalıcam ben rahat edemiycem deyip duruyorum.evi de bırakamıyo onu da biliyorum o da mecbur.ayyy kayınvalidemle nasıl olur kiiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…