evet canım bayadır okuyorum. üzerinden zaman geçtikçe tekrar okuyorum. Allahım inşallah onlarınki gibi bir hikayemiz olur ve bizlerde yazarız sonunda. doğumu kolaylaştıran uygulamalarla ilgili olarak dr. Hakan Coker'in 30 uygulama diye bir yazısı var. Ayrıca doğum sancısı ile başa çıkma yöntemi diye internette aratıncada birçok faydalı yazı çıkıyor. Bilgin olsun...
sermestim sorma doktor bana hareketleri nasıl dedi pek hareketli değil dedim şuanda hareket ediyor hissetmiyormusun dediyok dedim acaba spor yaparken karın kası çalıştığımız için kas varda ondanmı hissetmiyorumkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....belki senin kızında hareket ediyordur ama hissetmiyorsundur
kızlar bide ben hiç aşı yapılmadım. sağlık ocağına kaydım yeni yapıldı. doktor da aşıyla ilgili bir şey söylemedi. aşı önemli mi?
Herkese farklı oluyor demek ki ama oluyor yani kaçış yok ne yapalım Rabbim yardımcımız olur inş.
cnm nst ne olunca iyi oluyor? doktor hiçbir bilgi vermedi gayet iyi dedi. ben kızımın hareketlerini hissettim ama zaten aleti bağladı gitti hemşire. birazdan geldi aleti çıkardı sonucu verdi. o kadar.
doktor da iyi dedi. kağıda bakınca da bir şey anlamadım. ama merak ediyorum ne kadar hareket etmiş hepsini hissettim mi
kızlar bide ben hiç aşı yapılmadım. sağlık ocağına kaydım yeni yapıldı. doktor da aşıyla ilgili bir şey söylemedi. aşı önemli mi?
Kızlar belim tutulmuş gibi bir ağrı var yaygın bir şekilde belimde. doğumla alakalı bişi olmasından endişe ediyorum. karnımda sertleşme var mı yok mu anlamıyorum çünkü karnım sürekli sert zaten. doğum sancısı olsa başka bölgelerde de sancı hissederdim değil mi?
sermestim sorma doktor bana hareketleri nasıl dedi pek hareketli değil dedim şuanda hareket ediyor hissetmiyormusun dediyok dedim acaba spor yaparken karın kası çalıştığımız için kas varda ondanmı hissetmiyorumkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....belki senin kızında hareket ediyordur ama hissetmiyorsundur
hepinize cok tesekkür ederim kızlar.anne olmak cok güzel bir duyguymus sürekli alıp koklamak istiyorum basından ayrılamıyorum.bu arada sezeryan korktugum kadar zor degilmiş hemen toparladım 1gün kaldım hastanede sütümde hemen geldi cok korkmustum girmeden ama korkulacak birsey yokmus şimdi cok rahatım. darısı sizlerin basına tabi zamanında gelsin sizin bebişleriniz sorunsuz bir sekilde
bi de tuğba (sanırım nicki moongoodnes) arkadaşımız hastanede demişlerdi varmı ki ondan bi haber???
sanırım büyük süpriz olmazsa elifde galiba
inş iyilerdir bende merak ettim ama facede bişey yazmıyor şuanda
cok iyiyim canim sağol ilk 5 gün zor gecio ondan sonra toparlanıyosun hızla,ağrım sızım yok ama biraz kanamam var o da azaldı kesilecek gibi bugün 10.günüm banyo yapıcam sacımı falan yıkadım vücudumuda ama girip şöyle bastan asağı güzel bi dus alamadım,ama derin bensiz durmuyo babasına bırakıcam bi süre bakalım napıcaklar=))
ya arkadaşlar şubat topiğine baktın, doğum yapanlar ne güzel kilo vermişler çabucak, acaba ben de o kadar çabuk verebilecekmiyim :18: :18:
canım onu da sordum dedi ki eskidendi o yani epidural çok yaygın değilken evet yapıyodu baş aprısı şimdi çok gelişti ip gibi iğneyle giriliyo ve artık eskisi gibi baş ağrısı yaşama olayı da kalmadı dedi
slm kızlar doktordan geldik...
doktor yine çok kilo almışsın dedi :84:
14 kilo aldım. ama ne yapayım hareketsizlikten de oluyo.
artık doğumdan sonra veririz inşallah.
ben 20 kg aldım canım hangi mankendi unuttum 24 kilo almış, Deniz Akkaya öyle. Yeşm Salkım 10 kg !!!! almış yalnız (yuh yani göz var nizam var)
Amaaaaaan takma canım, gayet iyi almışsın, bebiş de gayet iyi, doktorlar da farklı bakıyorlar kilo olayına, kimisine göre alıcan tabi, kimisine göre almaman lazım. Benim karnıma baskı yaptığı için bir aydır iştahsızım, yemen lazım dedi doktor, yiyorum, sadece lazım şeyleri, yemekten zevk almayarak....
Alsak da almasak da bebekler sağlıklı olsun, gerisi boş...
slm güzel anneler girmeye fırsatım olmadı bebeğim bi haftanın ardından dünden beri evinde=)) sağlığ iyi bir sorunu yok cok sükür Allah yardımcınız olsun simdiden kızlar benim kız gece hic uyumuyo mahvoldum dün geceden beri ama cook güzel bir duygu hepinizi öpüyorum
geçmiş olsun canım tekrardan.Rabbim başka kaza bela sıkıntı yaşatmasın inşallah...arkadaşlar az önce tuğçeyle konuştum.çok maceralı bir günden sonra tam sezeryana hazırlanırken normal yoldan gelmeye karar veren kızı 3.350 gr.olarak dünyaya gelmiş.çok iyi geliyordu sesi.bir arkadaşımız daha kavuştu bebeğine
darısı sağlıkla bizim başımıza inşallah...
eşim hastanede olduğu için yanımda kalan akrabalarım var.o yüzden çok kalamayacağım burada.hepinizi çok öpüyorum kızlarrr
şerbet takımını,kapı süsünü,bebek şekerlerini herşeyini çok beğendim canım..Güzel günlerde kullanveee şerbet takımımızı yaptık annemle hemen çektim koyuyorumfikir olur belkim sizlerede
seLam kızLarr biz hastaneden geLdik sancıLarım normaLmiş ama artarsa vs hastaneye gidicem herşey yoLunda oğLum 3500 gr oLmuş 20 şubat pazar sabahı sabah saat 10:00 da doğuma alıcaklar beni hastaneden çıkışta oğLumun şekerini kapı süsünü ve isimLiğini aLdıkkk yukLeyeceğim hepsinin fotosunu :) bu arada Tuğçe doğurmuş çok sevindim onun adına Allahım analı babalı bühyütsün sağLıkLı huzurlu uzun bir ömür yazsın rabbim ona
slm annecikler bizim bugün kontrolümüz vardı herşeyimiz çok normal çıktı erken doğum riskim yüzünden yatıyodum 15 gündür artık risk kalmadı rahatla şu son haftalarda istediğini yap gez toz dedi doktorumnst de sancım yoktu çok şükür açılmama bile bakmadı oğluş 2700 olmuş yüzünü gösterdi sıpam çok fotojenik oğlunuz var dedi doktor teyzemiz bide yanakları tombul tombul olmuş sonra tekrar cinsiyetine baktı kız olabilir mi ya çok güzel bi bebek kız güzeli olcak bu oğlan dedi moralimiz çok düzeldi babamızla oğluşun fotosuna baka baka geldik evimize Allah'ım hayırlısıyla kavuştursun evlatlarımıza..
selam kizlar bugun 15 gunluk olduk inanamiyorum hala ne zaman dogurdumda ne zaman 2 haftalik olduk.yarin kilomuza baktiricaz bakalim kac kilo aldi oglusum.sizler nasilsiniz birisi daha dogurmus bebekler marti beklemiyor masallah
iyi geceler kızlar
faydalı buldum ve sizlerle paylaşmak istedim:
Anne Olunca Anladm - Doum - YEN ANNELERE UZMANINDAN EMZRME TYOLARI
kızlar bugun doktora gıttım 21 subat yatıs 22 de 8:30 da amelıyat dedı notunu aldı.. cokkk heyecanlıyım ve cok korkuyorum
geçmiş olsun canım.çatlakları kaşımamak gerekiyormuş çok kaşınırrsa yanma yaparsa havluyu ıslatıp karnına koyacakmışsın burda bir teyze demişti banaGünaydın anneler ve minikler.Erkenciyim bende bu sabah.Dün akşamdan beri göbegim çok kaşınıyor.Çatladı çatlayacagı kadar(badem yagı bebek yagı sürmeme ragmen:95:)Bütün gece kaşındımSabaha karşıda ellerimde uyuşma ve agrı oldu(1 aydır oluyor dr. sinir sıkışması var ellerinde dogumdan sonra geçer dedi) uyuyamadım bu sabah.
günaydın kızlar nasılsınız?1 haftadır giremiyordum yazmıstım tansiyon probleminden dolayı 7subatta doguma girecegim diye 37inci haftayı doldurmam için ilaçla 1 hafta beklettiler pazartesi günü kızımın kalp atısları zayıflayınca hemen doguma girdim sezeryanla 14 subatta kızım geldi.hastanede 1 gün kaldım evimizdeyiz şimdi 3.120gr 49cm dogdu kızım.
canım çok geçmiş olsun.umarım iyisindir şimdiaynen ayyyyynennnn:)
hele dün akşam yaşadığım sancılardan sonra acaba dedim şu 3 günü de istirahat raporu ile mi bitirsem. hastaneye gitsek yatış yaparlardı hemen. o yüzden okula geldiğimden beri odamı toparlıyorum, şahsi eşyalarımı topladım. bi problem yaşarsam yine, ki inş yaşamam, yarın ve cuma için rapor alabilirim
damla canm hic sorma bir günde kucak delisi oldu benim kız kucaktayken cok rahat bunun dısında sık sık emziriyorum altını kontrol ediyorum sesimi duyunca bile ağlamayı kesiyo minnosum ama anne olmak hem cok güzel hem cok zor feci duygusalım hersye ağlayasım var
ne kötü drmuş öyleslm kızlar doktordan geldik...
doktor yine çok kilo almışsın dedi :84:
14 kilo aldım. ama ne yapayım hareketsizlikten de oluyo.
artık doğumdan sonra veririz inşallah.
benim kuzu da dünden beri bir uğraşlarda içerde acaba dönmeye mi calısıyor diye ümit etmiyor degilim
fakat ikidir tam göğsümün alt kısmında toplanıyor gibi sertleşiyor iki koca top varmıs gibi kaburgalarıma dayanıyor acıtıyor biraz kızımın sırt kısmı mı yukarıya toplanıyor yoksa bu acaba kasılma mı oluyor anlamıyorum ki ben hic kasılmadım da simdiye kadar:)
yalnız bu dedigim sey olurken alt kısım yani kasıklarımın oldugu kısım yumusak zaten bebişin sadece ayagı orada genelde vücudu üst kısımlarımda hissediyorum ben
normalde sakindi kuzum iki gündür debeleniyor garibim ama dönemedi bence hala ayacıkları asagıdan vuruyor pıtpıt yerim ben onun kücücük ayaklarını ya bi kavussaydık hayırlısıyla
korkma canım.annemde hipertansiyon hastasıydı küçük kardeşimi doğurduğunda ve çok şükür bir sıkıntıyla karşılaşmadık...hem hiçbirimiizin garantisi yok ki şu dünyada üzülüp kendini yormakızlar moralim çok bozukyüksek tansiyonda annede bebekte ölebilirmiş.bana bişey olursa kızım bebeğim napar annesiz düşüncesi bile beni kahrediyo .tansiyonum yüksek çıkıyo napacam ben yaaa ağlamaktan başka
benimki kız canım ama tarif ettigin gibi sagdan kalcadan oluyor agrılar genelde
normal demek son zamanlarda olacak illa böyle şeyler
sen kaslardan ben yaglardan hissetmiyom o zaman
yok ya benimkisi bazen ultrasonda bile kıpırdamıyor uykucu cok o kadar karnıma bastıryor aleti doktorum tık tepki yok gerci ben cok dürtükledim zamanında hareketlerini duymak icin uyansın diye sonra alıstı mı ne bazen canı istemezse istedigin kadar salla dürt nafile cevap vermiyor cok ehli keyif anası uykusuzun teki kızı uykulardan alamıyo gözünü :)
Kızlar belim tutulmuş gibi bir ağrı var yaygın bir şekilde belimde. doğumla alakalı bişi olmasından endişe ediyorum. karnımda sertleşme var mı yok mu anlamıyorum çünkü karnım sürekli sert zaten. doğum sancısı olsa başka bölgelerde de sancı hissederdim değil mi?
canım o sancı düz gidiyorsa yani hafif oynalamalar varsa sancı yok ama yukarılara doğru çıkıyorsa sancı var demekcnm nst ne olunca iyi oluyor? doktor hiçbir bilgi vermedi gayet iyi dedi. ben kızımın hareketlerini hissettim ama zaten aleti bağladı gitti hemşire. birazdan geldi aleti çıkardı sonucu verdi. o kadar.
doktor da iyi dedi. kağıda bakınca da bir şey anlamadım. ama merak ediyorum ne kadar hareket etmiş hepsini hissettim mi
canım aynısı banada oldu hemen hemen her ultrasonda kızım kıpırdıyor ama ben hissetmiyordum. Zaten hareketlerinide cok gec hissetmeye basladım. Doktor plesenta onde oldugu icin hissetmiyorsun dedi. Yani yastık gibiymis plesenta buda hareketlerini hissetmemi guclestiriyormus. Belki sizinde oyledir.
bu arada kendimizden bahsedelim..biz çok iyiyiz çok şükür.bugün toplantı vardı uyuya kalmışım sandalyedekızların hiçbiri kıyıp uyandıramamış üstüme kabanlarını montlarını atmışlar üşürüm diye ama nerde bir kalktım çarpıntıdan nefes nefese kalmışım yerime derse girecek ücretli öğretmen geldi bugün dolabımı kitaplarımı falan teslim ederken duygulandım
demek ayrıldın işden hadi bakalım hayırlısı olsun size
yok cuma günü son günüm okulda ama o cuma günü gelemeyecekmiş bu günden tanışmaya konuşmaya gelmiş.
canım bazen benim de belime agrı giriyor bikac saat baya agrıyor ama sonra geciyor gecmezse eger doktoruna danısırsın sen de uzan biraz dinlen istersen
slm kızlarnabersiniz
ben oğlumu okula gönderdim artık evden çıkamıyom babanesinle gidicek babanesi alcak...yürüyünce aşağıdan çok rahatsızlık veriyo baskı çok oluyo...şu 9 günü bi geçirsem hayırlısıyla...
dün gece saat 4 e kadar uyuyamadım ağladım çocuk gibi :26: artık kalça bel kasık ağrılarımdan yatakta dönemiyom hareket edemiyom hiç...işkence yatmak kalkmak :26: kısmetse son kez yarın dr. gidicem...bakalım nolcak. son 9günüm kaldı :18:
anladım canım ayy günleride karıştırdım bugünü cuma sanıyorum iyimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?