2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

çok zor birgün yaşamışsınız canım şükür bebişiniz iyi

geçmiş olsun azizecim oğlun en kısa sürede iyileşir inş

fatoşcum gerçekten karışıkmış
şimdi önce doğum iznini ne kadar kullanacaksın toplamda??? sadece iki ay mı yoksa tıllık izin rapor v.s birleştirip helede öğretmendin yaz tatilini birleştirip uzun birzaman eşinin yanında kalabileceksen inş.da öyle olur o zaman tabiki kaydını şuanki yerine hiç aldırma.zaten kırkı çıkana kadar bir tane aşı yapılıyor.onuda hangi aile sağ. merk.gitsen misafir kaydıyla yaparlar.sonrasında eşinle birlikte kayıtlı olduğunuz yerdeki aşılarınıza da devam edersiniz.önerim eşinin oradaki aile hekiminize şimdiden hamile olduğunu ve bebekle senin onun yanına belirlenen zamanda gideceğinizi söylemesi.kayıtlarını düzenlemeleri açısından.
aşılar mutlaka aile hekimliği merkezinde olmalı ve özel olarak dışarıdan eczaneden aldığınız aşılara güvenmeyin arkadaşlar.malesef eczaneler sağ.ocakları kadar soğuk zincir(aşıların güvenliği) olayına dikkat etmiyorlar.bozu boşuna etkinliğini kaybetmiş bir aşıyı bebeğinize vurdurmayın.ayrıca sağ.ocakları(aile hek.) vurulan aşılarla eczanelerde satılanlar aynı aşılar boşu boşuna ücret ödemeninde hiçbir mantığı yok yani:94::94::94:

canım benim saolasın uzun uzun acıklamssın
kırkımızı cıkarana dek buradayız belki ayımızı doldurunca da gidebiliriz iyi hissedersek
sonra uzun bir süre oradayım dogum iznim haziranın ikinci haftası bitecek işe dönmem gerekecek ama sanırım bir ay kadar ücretsiz izin alıp yaz tatiliyle birleştirecegim ki babamızla uzun zaman gecirelim birlikte yani bu sartlarda olursa hersey agustos sonuna kadar orada olacagım
zaten buradaki hemsire baktıgında kaydım orada görünüyormus ama tabi hamilelgimden haberleri yoktur sanırım olsa ararlardı onlar da
o zaman ilk asımızı burada oluruz gittigim saglık ocagında digerlerini orada yaptırırz
yalnız benim güvenemedgim sey eşimin oldugu ildeki saglık kosullarını ben begenmiyorum hic ne özelleri ne devleti saglık coagındakiler de cok rahat lakayt geliyor benim de geliştirdigim korkularım var kendi kendime ama sonucta devlet kontrolünde olunca illa ki dikkat ediliyordur sağlıklı kosullarda olmasına degil mi canım
bir de dogum sonrası kac asımız var bizim ve hangi aralıklarla hani gelebilecek gibi olsam gelsem mi sırf ası icin buraya tekrar diyecegim ama eşim kalpten gider herhalde bu durumda

merhaba arkadaslar bende 2011 mart annesi olacağım inşallah tabiki oğlum erken gelmek istemez ise :) ... Allah herkesi bebişlerine sağlıklı sıhhatli kavustursun inş.

İnşallah canım sağol..Hayırlısıyla gelsinler de önemli değil artık nasıl doğacakları..Sağlıcakla alırsın inşallah kızını kucağına..

Çok geçmiş olsun canım neyse ki bir sorun yokmuş.Birazcık korkutmak istemiş sizin ufaklık sadece
İnşallah sağlıkla alırsın kucağına bebeğini..

herkeze sağlıklı ve huzurlu bir gün diliyorum,nasılsınız diye sormıcam çünki herkez ağrılarla,kasılmalarla ve sancılarla boğuşuyor allah hepimize kolaylık versin.
doğum yapaan arkadaşımızında gözü aydın,analı babalı büyütsün işlh.maşallah meleğinede

slm kızlar artık hiçkimseyle konuşmak istemiyorum..ne annem ne de başka bir arkadaşla iyice psikolojimi bozuyo herkesbebeğimin iri olduğunu söylediğim herkes ayrı bir felaket tellalı kesiliyor başıma..yok falan hastalığı vardır,yok doğunca kilolu bebekler çok yaşamıyo,yok normal doğum yapma sakın omızları sıkışır bebeğin başını keserler seni kurtarmak için falan falannasıl dilleri varıyo söylemeye anlamıyorum ben bebeğim rahatsız olmasın diye herşeyi yapıyorum millete kolay geliyo tabi...son 3 gündür herkes moralimi bozuyo..

konuşmak istememekte haklısın canım millet doktor kesilmiş baksana felakaet tellalları zaten morelini bozanlarlada konuşma herkes bana sen normal doğum yapamazsın çok paniksin diyorlar bende normal istiyorum çünkü bebeğimin herşeyi normal doğuma uygun

ayyy bu millete ne olyor anlamıyorum hee.bebek zayıf doğar aaaaaa şukadar mı doğurdun derler,tombiş doğar hemen başlarlar hastadır şeker vardır onda profösör kesilirler başımıza.
sen onlara aldırma canım hiççç de moralini bozma allahın izniyle sağsalim alıcaksın meleğini kucağına.
bak bende kilo alsın diye ne pişirip yiyeceğimi şaşırmış durumdayım bebeğim 1 hafta geri

Aşı takvimiYeni düzenlemeyle çocukluk döneminde uygulanacak aşı takvimi şöyle:
* Doğumda: Hepatit B (ilk doz)
* 1. ayın bitiminde (4 haftalık) Hepatit B (2. doz)
* 2. ayın bitiminde (8 haftalık): BCG, DBT (birinci doz), OPA (Oral polio aşısı) (birinci doz), Hib (birinci doz)
* 3. ayın bitiminde (12 haftalık): DBT (2. doz), OPA (2. doz), Hib (2. doz)
* 4. ayın bitiminde (16 haftalık): DBT (3. doz), OPA (3. doz), Hib (3. doz)
* 6. ayın bitiminde (24 haftalık): Hepatit B (3. doz)
* 12. ayın bitiminde (52 haftalık): KKK
* Rapel Doz (16-24 haftalık): DPT, OPA, Hib (DBT, OPA ve Hib'in 3. dozlarının uygulanmasından bir yıl sonra)
şuanda uygulama bu şekilde yapılıyor tatlım

E maşallah yani..Hadi bilimsel bir dayanağı olsa yine anlarım dicem ama yalan yanlış şeylerle nasıl insnın moralini bozuyorlar hayret ediyorum.Bu kadar düşüncesiz ve zalimce davanarak ne yapmaya çalışırlar bilmem.Canım sen boşver hiç kimseyi dinleme bence.Zaten bilgi eksğimiz olmuyor ki doktorlarımız var internetten herşeye ulaşabiliyoruz.Kimsenin yalan yanlış söylemlerine ihtiyacımız yok.Bizim bebeğimizi düşünmemiz lazım.Üzme kendini sen

İnşallah canım sağol..Hayırlısıyla gelsinler de önemli değil artık nasıl doğacakları..Sağlıcakla alırsın inşallah kızını kucağına..

öyle canım saglıkla dogsun kuzucuklar insallah en hayırlısı neyse o olsun

özlemcim neden insanların seni üzmesine izin veriyorsun canım benim
bilmiyor musun bizim toplulumuzun en uzman oldugu alan konusmak aklı kessin kesmesin herseye yorum yapmaya bayılırlar herkes her konuda uzman gibi ahkam keser bırak ne takıyorsun kafana onların demesıyle mı tatlım görmezden gel kale alma bile herseyi iyi kuzunun merak etme annesi sen saglıkla dogacak ınsallah

saolasın canım sanırım orada kaydımızın kalması en mantıklısı dönerken buraya aldırırız artık kaydımızı da napalım:)

damlacım çok sağol bide bizim erken doğum riski vardı ya düşün 34.haftadan beri geldi mi gelicek mi ne ağrısı ne kasılması die beklemek beni çok yıprattı açıkçası artık doğsun diyorum inan hiç bişeyden zevk alamaz durumdayım artık

millette felaket tellali olmuş boşver konuşma kimseyle moralini bozuyorlarsa sala gitsin hepsini

kızlar mantıklı bir dayanağı yok biliyorum ama yine de içime sıkıntı çöküyo.. uzun zamandan beri ağlamıyordum saatlerce ben ağladım eşimde sinirden ağladı ..tüm gece bir sürü kötü rüya gördüm hepsinde de ya ben ölüyordum yada bebeğimi parça parça veriyorlardı elime hala kurtulamadım etkisinden durduk yerde gözümden yaşlar akıyo..bebeğimi doğurmama gibi bir seçeneğim olsa hep karnımda tutardımçok korkmaya başladım herşeyden ctesi günü dra gitmeyelim diye yalvardım eşime yazık adamcağız beni biraz yorgun görse kahroluyodu dünden beri mahvoldu...Allahım eşimin sıkıntılarını bana ver diye dua edip duruyo

gidip duş alayım bari can sıkıntısından napcamı şaşırdım daha aksama yıl var
valla icim daraldı otur otur evde rahatlarım belki
hoscabakın kendinize bebislerinize güzel anneler

İnan okurken gözlerim doldu Özlemcim. Bak ne güzel senin bütün sıkıntılarını paylaşan bir eşin var.Bebeğinin de hiçbir sağlık sıkıntısı yokmuş Tabi böyle söylemek kolay takma kafana demek.Başka zaman olsa sen de takmazdın zaten.Ama şu hormonlar yok mu işte..Geçecek ama sonra tebessümle hatırlayacksın bütün bu günlerini.Moral bozukluğun rüyalarını da etkilemiş.Sen bebeğini kucağına aldığını,onu emzirdiğini,kokladığını,sarıldığını bir düşün.Herşey gerçekten güzel olacak hepimiz için..

kızlaaarr bebişimi görmeye gidiyorummm bakalım kilo aldırabilmişmiyim yavruma
gürüşürüzzz

guzel haberlerle gel insallah canim.

hadi gözün aydın burcucum haberler gayet güzel

sagol canim.

masallah canim

onunla geçmiş olsun canımm
bizde çok merak etmiştik seni

amin canim, sagolasin.

gozunuz aydin canim, bebis hareketlenmis.

gecmis olsun oglusuna canim. Haydi insallah cumartesi saglikla huzurla al kizini kucagina.

inşallah geçer bilemiyorum ilk defa bu kadar bunaldım...dr iyi dedi ama kimseye güvenim kalmadı.ctesi günü 3 tane dra gidecez...medicana,hospitalium ve acıbadem hepsine muayene olucam bakalımonlar ne diyecekler..gerçi drumdan memnunum ama içimdeki vesvese bir türlü geçmiyo...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…