- 10 Kasım 2008
- 6.179
- 442
- 163
çok zor birgün yaşamışsınız canım şükür bebişiniz iyimerhaba arkadaşlar umarım herkes iyidir dünden beri biraz zor zamanlar geçirdim bizim bebiş normalde hiç durmaz sürekli hareketlidir dün sabahtan beri çok çok az hareket etti bizde uyordur falan dedik ama akşam 6 oldu hala hareket yok kalktık acile gittik bulunduğum yerde malesef doktorlar telefon numarasını vermiyorlar ki ben özel hastaneye gidiyorum ona rağmen doktorum numarasını vermedi acilde de doğumhaneye gidin dediler çıktık doğumhaneye nstye aldılar dediler bebeğin hareketlerinde azalma var gidin yemeğin gelin bende doktorumu arayın dedi arayamazyız siz yemek yiyin gelin dediler eşim hastanede ağzına gelini söyledi ama mecburen çıktık yemeğe gittik ne bulduysam yedim reçel bal tatlı tuzlu neyse tekrar gittik hastaneye nstye bağladılar nst bu sefer normal çıkmız ama ya kordon bağlandıysa diye aklımıza kurt düştü ebe ben anlamam ancak ultrasonda belli olur dedi eşimin bağırıp çağırması üzrine doktoru ebe aradı doktorumda yarın kontrole gelsinler demiş mecburen eve geldik ama eşimde bende çok tedirgin olduk bu gün kontrole giittik doktor ultrasonla baktı nst ye aldılar tekrar neyseki bebişimiz bu kez yine eskisi gibi hareketlendi şimdi de maşallah çok iyi ama feci korkttuk Allahım hepimizin bebişini korusun
herkeze slmgüzeller
kusura bakmayın giremedin kk.ya...haber veririm dedim veremedim...dün çok geç geldik hastaneden yoruldum...gecede oğlum ateşlendi üşütmüş okulda...onla uğraştım çok üzüldüm oğluşuma :26: kendi sıkıntımı unuttum valla...
sağolsun ilknurcum aradı canmm benimyarın son günüm son hazırlıkları yapıyoz annemler kayın valdem burdalar...yardım ediyolar bana sağolsunlar...
beni merak eden herkezi çok öpüyorum
Allah kısmet ederse anlaştığımız gibi cumartesi sabahı doğuma gidicem inşallah...herşey iyi dedi dr.ağrılarıda sordum normal olur bunlar dedi...işte böyle kızlarhepinizi çok seviyorum
fatoşcum gerçekten karışıkmış
şimdi önce doğum iznini ne kadar kullanacaksın toplamda??? sadece iki ay mı yoksa tıllık izin rapor v.s birleştirip helede öğretmendin yaz tatilini birleştirip uzun birzaman eşinin yanında kalabileceksen inş.da öyle oluro zaman tabiki kaydını şuanki yerine hiç aldırma.zaten kırkı çıkana kadar bir tane aşı yapılıyor.onuda hangi aile sağ. merk.gitsen misafir kaydıyla yaparlar.sonrasında eşinle birlikte kayıtlı olduğunuz yerdeki aşılarınıza da devam edersiniz.önerim eşinin oradaki aile hekiminize şimdiden hamile olduğunu ve bebekle senin onun yanına belirlenen zamanda gideceğinizi söylemesi.kayıtlarını düzenlemeleri açısından.
aşılar mutlaka aile hekimliği merkezinde olmalı ve özel olarak dışarıdan eczaneden aldığınız aşılara güvenmeyin arkadaşlar.malesef eczaneler sağ.ocakları kadar soğuk zincir(aşıların güvenliği) olayına dikkat etmiyorlar.bozu boşuna etkinliğini kaybetmiş bir aşıyı bebeğinize vurdurmayın.ayrıca sağ.ocakları(aile hek.) vurulan aşılarla eczanelerde satılanlar aynı aşılar boşu boşuna ücret ödemeninde hiçbir mantığı yok yani:94::94::94:
merhaba arkadaslar bende 2011 mart annesi olacağım inşallah tabiki oğlum erken gelmek istemez ise :) ... Allah herkesi bebişlerine sağlıklı sıhhatli kavustursun inş.
haha sende kendimin eski halini gördüm canım
ben kücüklügümden beri nasıl hevesliyim öyle catır catır normal dogurmaya
bana da derlerdi deli misin yasa da görürüz falan diye
ama nasip işte anasının gözü yedi ama kuzusunun gözü yemedi sanırım normal dogumu
inatcı cimcimem dönmedi ki bir dogum pozisyonuna sezeryan yolları göründü bize de hayırlısı olsun napalım tek arzum simdi saglıkla kavusmak kuzuma insallah sana nasip olur normal
merhaba arkadaşlar umarım herkes iyidir dünden beri biraz zor zamanlar geçirdim bizim bebiş normalde hiç durmaz sürekli hareketlidir dün sabahtan beri çok çok az hareket etti bizde uyordur falan dedik ama akşam 6 oldu hala hareket yok kalktık acile gittik bulunduğum yerde malesef doktorlar telefon numarasını vermiyorlar ki ben özel hastaneye gidiyorum ona rağmen doktorum numarasını vermedi acilde de doğumhaneye gidin dediler çıktık doğumhaneye nstye aldılar dediler bebeğin hareketlerinde azalma var gidin yemeğin gelin bende doktorumu arayın dedi arayamazyız siz yemek yiyin gelin dediler eşim hastanede ağzına gelini söyledi ama mecburen çıktık yemeğe gittik ne bulduysam yedim reçel bal tatlı tuzlu neyse tekrar gittik hastaneye nstye bağladılar nst bu sefer normal çıkmız ama ya kordon bağlandıysa diye aklımıza kurt düştü ebe ben anlamam ancak ultrasonda belli olur dedi eşimin bağırıp çağırması üzrine doktoru ebe aradı doktorumda yarın kontrole gelsinler demiş mecburen eve geldik ama eşimde bende çok tedirgin olduk bu gün kontrole giittik doktor ultrasonla baktı nst ye aldılar tekrar neyseki bebişimiz bu kez yine eskisi gibi hareketlendi şimdi de maşallah çok iyi ama feci korkttuk Allahım hepimizin bebişini korusun
slm kızlar artık hiçkimseyle konuşmak istemiyorum..ne annem ne de başka bir arkadaşla iyice psikolojimi bozuyo herkesbebeğimin iri olduğunu söylediğim herkes ayrı bir felaket tellalı kesiliyor başıma..yok falan hastalığı vardır,yok doğunca kilolu bebekler çok yaşamıyo,yok normal doğum yapma sakın omızları sıkışır bebeğin başını keserler seni kurtarmak için falan falan nasıl dilleri varıyo söylemeye anlamıyorum ben bebeğim rahatsız olmasın diye herşeyi yapıyorum millete kolay geliyo tabi...son 3 gündür herkes moralimi bozuyo..
slm kızlar artık hiçkimseyle konuşmak istemiyorum..ne annem ne de başka bir arkadaşla iyice psikolojimi bozuyo herkesbebeğimin iri olduğunu söylediğim herkes ayrı bir felaket tellalı kesiliyor başıma..yok falan hastalığı vardır,yok doğunca kilolu bebekler çok yaşamıyo,yok normal doğum yapma sakın omızları sıkışır bebeğin başını keserler seni kurtarmak için falan falan nasıl dilleri varıyo söylemeye anlamıyorum ben bebeğim rahatsız olmasın diye herşeyi yapıyorum millete kolay geliyo tabi...son 3 gündür herkes moralimi bozuyo..
canım benim saolasın uzun uzun acıklamssın
kırkımızı cıkarana dek buradayız belki ayımızı doldurunca da gidebiliriz iyi hissedersek
sonra uzun bir süre oradayım dogum iznim haziranın ikinci haftası bitecek işe dönmem gerekecek ama sanırım bir ay kadar ücretsiz izin alıp yaz tatiliyle birleştirecegim ki babamızla uzun zaman gecirelim birlikte yani bu sartlarda olursa hersey agustos sonuna kadar orada olacagım
zaten buradaki hemsire baktıgında kaydım orada görünüyormus ama tabi hamilelgimden haberleri yoktur sanırım olsa ararlardı onlar da
o zaman ilk asımızı burada oluruz gittigim saglık ocagında digerlerini orada yaptırırz
yalnız benim güvenemedgim sey eşimin oldugu ildeki saglık kosullarını ben begenmiyorum hic ne özelleri ne devleti saglık coagındakiler de cok rahat lakayt geliyor benim de geliştirdigim korkularım var kendi kendime ama sonucta devlet kontrolünde olunca illa ki dikkat ediliyordur sağlıklı kosullarda olmasına degil mi canım
bir de dogum sonrası kac asımız var bizim ve hangi aralıklarla hani gelebilecek gibi olsam gelsem mi sırf ası icin buraya tekrar diyecegim ama eşim kalpten gider herhalde bu durumda
İnşallah canım sağol..Hayırlısıyla gelsinler de önemli değil artık nasıl doğacakları..Sağlıcakla alırsın inşallah kızını kucağına..
Aşı takvimiYeni düzenlemeyle çocukluk döneminde uygulanacak aşı takvimi şöyle:
* Doğumda: Hepatit B (ilk doz)
* 1. ayın bitiminde (4 haftalık) Hepatit B (2. doz)
* 2. ayın bitiminde (8 haftalık): BCG, DBT (birinci doz), OPA (Oral polio aşısı) (birinci doz), Hib (birinci doz)
* 3. ayın bitiminde (12 haftalık): DBT (2. doz), OPA (2. doz), Hib (2. doz)
* 4. ayın bitiminde (16 haftalık): DBT (3. doz), OPA (3. doz), Hib (3. doz)
* 6. ayın bitiminde (24 haftalık): Hepatit B (3. doz)
* 12. ayın bitiminde (52 haftalık): KKK
* Rapel Doz (16-24 haftalık): DPT, OPA, Hib (DBT, OPA ve Hib'in 3. dozlarının uygulanmasından bir yıl sonra)
şuanda uygulama bu şekilde yapılıyor tatlım
bende sorucam doktora tv.de yaptırın diyordu doktor :26:
geçmiş olsun
:26::26ff merve çok zor senin durumun cidden allah yardımcın olsun
şükür tatlım hoş haftan ileride bebişin istediği zaman gelebilir
güzel haberlerini bekliyoruz
maşallah kızına gözleri aydın sağlıkla büyütsünler
olsun canım napıcaksın arada oluyor bu tip durumlar doktorlar alışkandır gözün aydın martı beklicek bizim bebişler
iyi olmuş ilknurcum azizeden haber yok malesef bende merak ettim iyice
ayyy bu millete ne olyor anlamıyorum hee.bebek zayıf doğar aaaaaa şukadar mı doğurdun derler,tombiş doğar hemen başlarlar hastadır şeker vardır onda profösör kesilirler başımıza.
sen onlara aldırma canım hiççç de moralini bozma allahın izniyle sağsalim alıcaksın meleğini kucağına.
bak bende kilo alsın diye ne pişirip yiyeceğimi şaşırmış durumdayım bebeğim 1 hafta geri
konuşmak istememekte haklısın canım millet doktor kesilmiş baksana felakaet tellalları zaten morelini bozanlarlada konuşma herkes bana sen normal doğum yapamazsın çok paniksin diyorlar bende normal istiyorum çünkü bebeğimin herşeyi normal doğuma uygun
E maşallah yani..Hadi bilimsel bir dayanağı olsa yine anlarım dicem ama yalan yanlış şeylerle nasıl insnın moralini bozuyorlar hayret ediyorum.Bu kadar düşüncesiz ve zalimce davanarak ne yapmaya çalışırlar bilmem.Canım sen boşver hiç kimseyi dinleme bence.Zaten bilgi eksğimiz olmuyor ki doktorlarımız var internetten herşeye ulaşabiliyoruz.Kimsenin yalan yanlış söylemlerine ihtiyacımız yok.Bizim bebeğimizi düşünmemiz lazım.Üzme kendini sen
kızlar mantıklı bir dayanağı yok biliyorum ama yine de içime sıkıntı çöküyo.. uzun zamandan beri ağlamıyordum saatlerce ben ağladım eşimde sinirden ağladı ..tüm gece bir sürü kötü rüya gördüm hepsinde de ya ben ölüyordum yada bebeğimi parça parça veriyorlardı elimehala kurtulamadım etkisinden durduk yerde gözümden yaşlar akıyo..bebeğimi doğurmama gibi bir seçeneğim olsa hep karnımda tutardım çok korkmaya başladım herşeyden ctesi günü dra gitmeyelim diye yalvardım eşime yazık adamcağız beni biraz yorgun görse kahroluyodu dünden beri mahvoldu...Allahım eşimin sıkıntılarını bana ver diye dua edip duruyo
kızlaaarr bebişimi görmeye gidiyorummm bakalım kilo aldırabilmişmiyim yavruma
gürüşürüzzz
hadi gözün aydın burcucum haberler gayet güzel
Herkese merhaba arkadaşlar,
Doğum yapan arkadaşlara hayırlı olsunNe güzell inşallah sağlıkla büyütürüz bebeklerimizi Rahatsız olanlara çook geçmiş olsun..
Geçen perşembe kontrolümüz vardı. 2650 gr olmuş oğlumuz.Az gibi geldi ama doktor normal dedi.
Normal düşündüğümüz için çatı muayenesini de yaptı dr.muz.Ama çok kısa sürdü kasmayınca hiç acımıyor.
Bizim doktorumuz da ısrarla epidural normali öneriyor. Niye bu kadar farklı konuşuyorlar anlamadım.Ben tamamen normal olsun istiyorum dr ne gerek var o kadar acı çekmeye,zaten böyle söyleyen bayanlar 4cm açıklıktan sonra hemen epidurali istiyor diyor:26:.Biz bütün normal doğumları epiduralle yapıyoruz dedi.:44: Ben istemedikten sonra zorla epidural yapacak hali yok ama değil mi?
onunla geçmiş olsun canımm
bizde çok merak etmiştik seni
merhaba arkadaşlar umarım herkes iyidir dünden beri biraz zor zamanlar geçirdim bizim bebiş normalde hiç durmaz sürekli hareketlidir dün sabahtan beri çok çok az hareket etti bizde uyordur falan dedik ama akşam 6 oldu hala hareket yok kalktık acile gittik bulunduğum yerde malesef doktorlar telefon numarasını vermiyorlar ki ben özel hastaneye gidiyorum ona rağmen doktorum numarasını vermedi acilde de doğumhaneye gidin dediler çıktık doğumhaneye nstye aldılar dediler bebeğin hareketlerinde azalma var gidin yemeğin gelin bende doktorumu arayın dedi arayamazyız siz yemek yiyin gelin dediler eşim hastanede ağzına gelini söyledi ama mecburen çıktık yemeğe gittik ne bulduysam yedim reçel bal tatlı tuzlu neyse tekrar gittik hastaneye nstye bağladılar nst bu sefer normal çıkmız ama ya kordon bağlandıysa diye aklımıza kurt düştü ebe ben anlamam ancak ultrasonda belli olur dedi eşimin bağırıp çağırması üzrine doktoru ebe aradı doktorumda yarın kontrole gelsinler demiş mecburen eve geldik ama eşimde bende çok tedirgin olduk bu gün kontrole giittik doktor ultrasonla baktı nst ye aldılar tekrar neyseki bebişimiz bu kez yine eskisi gibi hareketlendi şimdi de maşallah çok iyi ama feci korkttuk Allahım hepimizin bebişini korusun
herkeze slmgüzeller
kusura bakmayın giremedin kk.ya...haber veririm dedim veremedim...dün çok geç geldik hastaneden yoruldum...gecede oğlum ateşlendi üşütmüş okulda...onla uğraştım çok üzüldüm oğluşuma :26: kendi sıkıntımı unuttum valla...
sağolsun ilknurcum aradı canmm benimyarın son günüm son hazırlıkları yapıyoz annemler kayın valdem burdalar...yardım ediyolar bana sağolsunlar...
beni merak eden herkezi çok öpüyorum
Allah kısmet ederse anlaştığımız gibi cumartesi sabahı doğuma gidicem inşallah...herşey iyi dedi dr.ağrılarıda sordum normal olur bunlar dedi...işte böyle kızlarhepinizi çok seviyorum
İnan okurken gözlerim doldu Özlemcim. Bak ne güzel senin bütün sıkıntılarını paylaşan bir eşin var.Bebeğinin de hiçbir sağlık sıkıntısı yokmuşTabi böyle söylemek kolay takma kafana demek.Başka zaman olsa sen de takmazdın zaten.Ama şu hormonlar yok mu işte..Geçecek ama sonra tebessümle hatırlayacksın bütün bu günlerini.Moral bozukluğun rüyalarını da etkilemiş.Sen bebeğini kucağına aldığını,onu emzirdiğini,kokladığını,sarıldığını bir düşün.Herşey gerçekten güzel olacak hepimiz için..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?