2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

cnm bu ikinci doğumun sanırım. bu da epidural normal mi olacak?
benim epidural normal olacak ilk doğumum. ama tedirginim epidural konusunda:97:

evet canım ilki epidural normal olmuştu. bu ikinci bebeğim ve KESİNLİKLE bunun da epidural olmasını istiyorum. herkeste aynı derecede etki etmiyor diyorlar ama benim tanıdığım herkeste epidural etkili oldu. doğum anında zerre sancım yoktu. sonrasında da çok rahattım.

epiduralin güvenli olduğunu söylemişti doktorum, ben de ona güvendim. şimdi artık sezaryen soğumlarda bile doktorlar epidurali tercih ediyorlar çevremden duyduğum kadarıyla..

ben bizim kaburgalarımızdan olduğunu düşünmüştüm. :44:

selam herkese bugün kontrole gittim. önce nst sonra usg yapıldı.perşembe günü sezaryen ile doğum yapacağım. kaydım alındı. şimdilik herşey yolunda.......

nst ile ilgili bir soru vardı. tok karnına olmak gerekiyor. 140-160 aralığı hareketli değilse nst reaktif kabul edilip anneye birşeyler yemesi söyleniyor.arkadaşın sıkıntısı sanırım açlığa bağlı....

canım bu bez numaraları nedır..yanı 30 tane bez koydun toplamda oylemı...bu arada tesekkur ederım

canım ona doktor senın kendı kemıgınden gelıyor demıstı

kızlaaar biz geldikkkk. kızım 3255 gram olmuş maşallah. çatı muayenemizi olduk. sorun yok dedi doktor. ve inanın hiç acımadı. ama tabi bende 5 yıl çocuk olmayınca sanırım artık bu muayene normal geliyor. doktorumuzla konuştuk. normalde normal doğum öneririm ama dedi bu bizim için kıymetli bi bebek dedi. 5 yıl sonra gelmiş sonuçta dedi. riske atamam dedi. ve aşağıda inmemiş dedi. sen bilirsin ama epidural sezeryan öneririm dedi. 3 saat sonra bacakların kendine gelir merak etme. kızını doğduğunda görürsn en güzel yanı bu dedi. bide anestezi alırsan narkoz bebeğede geçebilir ama böyle daha güzel olur dedi. 14 mart sabah 7:30 da hastanede olacak kısmetse. 8:30 dada seni alırız dedi. nasıl bi heyecandı anlatamam. süt için çay içeyimmi dedim yok dedi süt gelişi hızlanırsa doğumu başlatabilir dedi. hasta bezi biz veriyoruz dedi. göğüs kremine 2 gün önce başla dedi.

Kızlar ben Neslihan İskit'in bir kitabını almıştım, hafta hafta hamilelik yogası ve meditasyon diye; Okan Bayülgen'in eşi yoga hareketlerini yapmış, Okan Bayülgen de çekmiş filan.. Yoga da yapıyordum ben birkaç hafta öncesine kadar, neyse de; 39. hafta için şey diyor:

Henüz rahim ağzında açılma olmadıysa lavanta suyu damlatılmış küvette kısa sürelerle dinlenin. Lavanta rahim kontraksiyonları başladığında, bu kasılmaların daha etkili olmasına yardım ettiği gibi sizin içten hissettiğiniz basınç hissinin de azalmasını sağlar.

Normal doğum bekleyen arkadaşların işine yarayabilir diye yazayım dedim..

selam herkese bugün kontrole gittim. önce nst sonra usg yapıldı.perşembe günü sezaryen ile doğum yapacağım. kaydım alındı. şimdilik herşey yolunda.......

hakkinizda hayirlisi olsun canim.

canım bu bez numaraları nedır..yanı 30 tane bez koydun toplamda oylemı...bu arada tesekkur ederım

yenidogan bezi 1 numara sayiliyor. sonra bebek kilo aldikca numaralarda buyuyor. normal kiloda dogacak gibi benim oglan, o yuzden 1 nuamra bez kullanacagim once. ama ben her ihtimale karsi 2 nuamradanda koydum. evet toplamda 30 bez yapti. rica ederim.

anladim canim, bencede oyle olmali, bebek buyuyor, ittiriyor yukariya her seyi :)

kızlar ben de basından berı akay hastanesınde dr tolga ecemişe gidiyordum. coooook memnundum. ama 1-2 ay once akay hastanesı tup bebk bolumunu actı. tolga bey de tup bebek uzmanı oldugu ıcın o bolume gectı. muayenelere gırmıyordu 1 aydır. her ne kadar doguma o gırecek deseler de bana hıc ınandırıcı gelmedı. zaten her muayeneye gıttıgımde drla gorusmeye ayrı ultrasona ayrı nst ye ayrı para lıyordu akay hastanesı yanı her gıttıgımde 100 tl odemem gerekıyordu. para sorun degıl deyıne de ınsan kendını domurulmus hıssedıyor. sonunda ilk hamılelegımı ögrendıgım ve evıme 5 dk uzaklıkta olan özel keçiören hastanesine gecişe karar verdım gecen hafta. dogumuma 4 hadta kala gıttıgım ıcın negatıf bır tavır sergılerler mı acaba dedim. çekşnmştim. ctesi gittim. dr engin fürtun ile görüştüm.ilk hamıleleık mujdemı ondan almıstım. aradan kaç ay gecmıs benı hatırladı yıne de kaçak dedı gulumsedı. çok şirin esprili biri. trabzonlu ne de olsa. hastanenın nasıl oldugunu sordum. temmuzdan berı 70-80 sezeryan yaptıgını hastanede enfeksıyon vs herhangı bır sorun yasanmadıgını, klınık katındakı calısanların cok ıyı ve guleryuzlu oldugunu hastaneın hıjyenık oldugunu soyledı. odalara bakabılırmıyım dedım tabı dedı. 2. kata cıktım. genıs bır ortada koltuklu vs lımısafır bekeleme alanının oldugu bır kattı. hemsıreler canımlı konusuyordu cok sırınlerdı. odalar da akay hastanesıyle aynıydı. guzle bır banyo refakatcı ıcın rahat bır kanepe tv buzdolabı falan. akay hastaneı epıdual sezeryana 2200 alırken keçıoren hastanesı 1000 alıyor. ve kesınlıkle kalıtelerı aynı bunu anladım. keçiörenden devam etmeye karar verdım.
bı de neoldu bılıyo musunuz kızlar. dr ayrıntılı bır sekılde ultrasonda ınceleyen bır dr du. 5 dk falan surdu kı sırtusutu yatılıyo ya damarlara baskı yapıyor bılıyosunuz hamıleleıkte sırtustu yatmak tavsıye edılmıyor ben bı tek bebek ıcın zaralı sanıyordum ama anne ıcın de hıc ıyı dıılmıs anladım. önce birden odada havalandırma asırı çalışmaya başladı sandım. druma deıdm kı havalandırma ne kadar acık sız usumuyo musunuz ben cok usuyorum? o da dedıkı yooo odada havalandırma yokkı surda fan calısıyor. eşim de evet soguk değil diyordu kı acık gobegım bırden buzzzzz gıbı oldu ve benden buzzz gıbı ter boşalmaya . dr anladı elımden tutup oturttu. etraf bırden sımsıyah oldu sesler uzaklastı. anladım kı bayılıyorum. o anda da aklımdan su gecıyo " bayılıyorum amaaaanboşver dr yanımdahastanedeyım" dr gozlerını kapa emel dedı sonra yan yatırdı benı yan yatınca bır ıkı dk sonra kendıme geldım. dedkı uzun sure sırtustu yatınca boyle tansıyon dusebılıyo hamılede. çok kötüydu ya sımdı anlatınca bıle buz gıbı terledım

Son düzenleme:

Benim doktorum da çay için öyle söyledi, hastanede yanına al, bişeyler içmene izin verdiğimizde ondan içersin bol bol dedi.. Göğüs kremine de başladım ben bi haftadır kullanıyorum..
Bebişin 3250, maşallahı var Hayırlısıyla gelsin inşallah..

çok geçmiş olsun diliyorum. ben hem usg de hem nst de kendi pozisyonumu tam ayarlıyorum yoksa boğulacak gibi oluyorum nst de yastığımı hemen ikiye katlıyorum çünkü en az 20 dk sürüyor. bu arada ben de keçiören de oturuyorum.dediğin hastaneyi biliyorum.ben gazi ünv . doğum yapacağım. umarım herşey gönlünce olur...

anladim canim.

masallah canim kızına haydi hakkinizda hayirlisi olsun.

gecmis olsun canim.

masallah canim kuzuna

arkadaşlar ya şu süt yapan çayın adı neydiiiiii

humana still tea idi sanirim? :44:

Son düzenleme:

Kızına canım hadi dogum tarihinizde belli olmuş.Hadi hayırlısı inş.Çatı kontrolü için söyledikleri bana yarın için moral oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…