doğum yapan bi sürü kişi olmış ne güzel hayırlı olsun hepsine. yarın kontrolumuz var bızım de sabah 11 de. ama dışarı cıkmaya cok korkuyorum. yerler acayıp buz. bulundugumuz sokaktaki park halındekı arabalar oylece kaldı 4 gundur cıkamıyolar ve başka araba da gıremıyor sokaga. taxıye kadar yurumeme gerekecek. eşim ben seni tutar düşmezsin diyor ama ben korkuyorum ya. inşallah yarına kadar erir buz.
mooonlight cıgım dun sana ozelden bebek kurabıyesı ve borek tarifini gönderdiler galiba. burdan yayınlar mısın? gokcenin de canı cekmiş. ben de yapmak istiyorum
Kızlar merhaba Damla ile gorustum hala girememis sezeryana dogum patlamsı yasanıyormus ve durumu acil olanlara oncelik vermisler. Damlaya 2 tane serum takmıslar 12:45 civarı alabilirlermis. Insallah bıran once kavusur bebisine.
kızlar,börek tarifini yalnışlıkla silmişim facebooktan.
ama aklımda sayılır.
yufka alıyosunuz.. yag ve su karışımını yufkaya sürüp ikiye katlıyosunuz,sonra tekrar yag ve su karısımı sürüyosunuz.. sigara böregi yapar gibi kesiyosunuz. hatta daha küçük olursa daha çıtır çıtır olur demiş Damla :)
içine koymak için:
patates haşlayıp,rendeliyosunuz.
sogan rendeleyip kavuruyosunuz.içine rendelenmiş patatesi atıp biraz daha kavuruyosunuz
yufkanın içine sürüp sarıyosunuz. buzluga atıyosunuz...
misafirler gelince çıkarıp,yag sürüp fırında en yuksek derece pişiriyosunuz.çıtır çıtır olması için...
ama biraz bekleyince yumusuyomus..
tarif böyle kızlar :))
Gunaydın canım nasıl oldu beliz? sarılıgı gectimi?
Ne guzel canım az kalmıs.Ve gunu belli olmus.Bende cok ıstıyorum gunumun belli olmasını. Salı belli olacak.
Canım bende 18 martı cok istiyorum sezeryan olacak umarım doktor 18 martı uygun bulur.
sağol canım teşekkürler basit bir tarifmiş yapalım bakalım:)
Nerede yaşıyorsun?
tesekkur ederim canım hepımızın ınsallah.ben senden 1 gün geriyim bana 19mart verdi eğer herşey normalse sanada 18 mart verebilir belki.gönlünce olsun inşallah canım
hadi yaa... Kızcagız bu saate kdr aç kaldı .. Neyse saglıkla gelsin bebişi de gerisi önemli değil..
kızlarrrrrr nasipse bende yarın sabah sekizde ameliyata giriyorum bizim bebiş dönmedi bol bol dualarınıza ihtiyacım var, epidural yapacağım kısmetse, o kadar heyecanlıyım ki bu duygu başka hiç bir duyguya benzemiyor, bugün sezeryan olacak arkadaşlar inşallah sağ salim almışlardır bebeklerini kucaklarına, darısı da tüm bekleyenlerin başına
kızlarrrrrr nasipse bende yarın sabah sekizde ameliyata giriyorum bizim bebiş dönmedi bol bol dualarınıza ihtiyacım var, epidural yapacağım kısmetse, o kadar heyecanlıyım ki bu duygu başka hiç bir duyguya benzemiyor, bugün sezeryan olacak arkadaşlar inşallah sağ salim almışlardır bebeklerini kucaklarına, darısı da tüm bekleyenlerin başına
kızlar merhaba. umarım herkes iyidir. dün dr. cumartesi suni sancıyla başlatalım doğumu dediğinden beri hem heyecan hem korku içindeyim. gece sabaha kadar uyudum mu uyumadım mı bilemedim. rüyamda bi sancı tuttu açılma oldu diyorlardı. bi hiç açılması yok diyorlardı. karmakarışık şeyler gördüm. bu gece hiç uyuyamam sanırım. sanki sancı habersiz gelse daha iyiydi. böyle kurbanlık koyun gibi bekleyince stres oluyor biraz insan.
insallah suni sanciya gerek kalmadan dogum yaparsin..ama gerek kalirsada korkma hersey gelip geciyor yeterki saglik olsun..ama cok iyi dinlenmen lazimki dogmun son anlarindaki ikinmalari yapabilesin..kızlar merhaba. umarım herkes iyidir. dün dr. cumartesi suni sancıyla başlatalım doğumu dediğinden beri hem heyecan hem korku içindeyim. gece sabaha kadar uyudum mu uyumadım mı bilemedim. rüyamda bi sancı tuttu açılma oldu diyorlardı. bi hiç açılması yok diyorlardı. karmakarışık şeyler gördüm. bu gece hiç uyuyamam sanırım. sanki sancı habersiz gelse daha iyiydi. böyle kurbanlık koyun gibi bekleyince stres oluyor biraz insan.
paylasim icinEfendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur:
l- Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete?l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:
"İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın"
(A'raf suresi 54. ayet)
Meali :
Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah'tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, güneşe, aya ve yıldızlara kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O'nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir. (A'arf suresi, 54)
Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir, Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir.
Paylaşmak istedim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?