kizlar bi sorum olacak cevaplardsaniz sevinirim.calisanlar kacinci haftanizda ayrildiniz..dogumda alinmasi gereken calisamaz raporu varmis sanirim dogm gec yada erken olursa nasil oluyo bilen varmi..ben uzun yillar yurtdisinda yasadim tam trde ise basladim hamileydim 4 ay anca calistim sistemi bir türlü anlamadim,simdi dogum izninde esimin yanina yurtdisina geldim bu raporlari nasil halledecem kafam karisti..
herkese günaydin..kizlar sizi uyku mu tutmuyor yoksa rahat edemediginiz icinmi uyuyamiyorsnuz..yaklasik 4 gündür geceleri sancilaniyorum ve kaliteli uyuyamiyorm ben..tam rahatliyorum sabah oluyo kizim uyaniyo..canim yavrum bakiyo anne uyuyo oyalaniyo biraz..
ben 32 haftada rapor aldim 3 hafta daha calistim.sonrada raporla ayrildim aslinda 37ye adar calisirdim belki ama bu seferde ucaga binemezdim almiyolar 36dan sonra.yani 35de ayrildim.ben bu isleri basit sanip kafamdan 8 hafta öncesi 8 hafta sonrasi deyip 16 hafta kesdim kendime cak biletlerini ona göre aldim simdi burdan rapor nasil alacam nasil anlatacam bilemiyorum..bide brda esimden sigorta kullaniyorm oda sorunmus..offf offff..brda ne rahat dogr 3 yil izinlisin..trde yok dogurdum yok gec dogrdum simdi almanca rapor al onu onaylat cevirt...insaallah gec dogum yapmam kizimi 38.haftada dogurdum oglmdada sancilar basladi hadi hayirlisi..canım 37 haftayı doldurduğun gün ( ki sanırım senin dün dolmuş) doktordan rapor yazdırman gerekiyor. kadın doğum doktoruna gidiyorsun yazıyor. doğum geç olursa 40 haftayı doldurduğun gün gidip raporunu uzattırıyorsun. yoksa uzayan süre miktarınca izninden kaybın olur. eski yasada erken doğumda izinini kullanamamış oluyordun, ama yeni yasada erken doğum da olsa 40 hftaya kadar olan sürenin iznini doğum sonrasına aktararak kullanabiliyorsun diye biliyorum canım..
fakat 32. haftadan beri de çalışıyorsun anladığım kadarıyla. 32 haftalık olduktan sonra çalışmaya devam edebilmek için de doktordan çalışmaya devam edip izinlerini doğum sonrasına aktarabilir şeklinde bir rapor alman gerekiyordu. almayınca ne oluyor bilmiyorum. bu raporu almak zorunlu..
beni uyku tutmuyor canım. sabah 6 ile 7 arasında gözlerim bir açılıyor zor uyuyorum sonra. geceleri de normalde 1-2 gibi yatarım. ama bu dediklerim son birkaç gündür oluyor. ondan öncesinde sürekli uyumak istiyordum.. gece de ne tarafımdan yattıysam sabah öylece uyanıyordum. tuvalete çıkma ihtiyacı da hisssetmiyordum, yani bunun için uykum bölünmedi hiç..
herkese günaydin..kizlar sizi uyku mu tutmuyor yoksa rahat edemediginiz icinmi uyuyamiyorsnuz..yaklasik 4 gündür geceleri sancilaniyorum ve kaliteli uyuyamiyorm ben..tam rahatliyorum sabah oluyo kizim uyaniyo..canim yavrum bakiyo anne uyuyo oyalaniyo biraz..
Kızlar selam.. Bugün 9 günlük oldu Defne'm. Artık alıştık birbirimize, her şey çok güzel, ama tek bir şey var, kuzum emerken hep tıkanıyor. Sütü bir anda deli gibi alıyor, sanki kaçıracakmışım gibiSonra tıkanıyor, benim de ömrümden ömür gidiyor, elim ayağım boşalıyor Herkes normal diyor ama onu öyle görmek çok kötü, bir de nefes almaya başladığna da tepki vermiyor, hayatına normal devam ediyor, ağlasa filan nefes almaya başladığını anlıcam, ööyle durunca hala mı nefes almıyor diye deliriyorum, beş sene yaşlandım iki günde ya Sütün daha az gelmesi için yapacak bir şey var mı tecrübeli anneler? Ne bileyim memenin ucuna daha çok bastırsam filan daha az süt gelir mi? Biraz büyüse laftan anlasa benim on kere "yavaş kızım" dediğimi anlayacak da.. Şimdilik anlamıyor
masallah defne ye 9günlük olmus.benim kızımda cok tıkanıyor emerken hastanedeki hemşire gögsünü c seklinde tutarsan süt akısını kesmezsin ama makas seklinde tutarsa süt akısı yavaslar dedi yani süt az geliyorsa c seklinde tutacagz cok geliyorsa kesmek için makaslayarak tutacagız.gerci tam engellemiyor ama faydası ooluyor birde tam yatırma demişti hemşire biraz kafasını yüksekte tutarak emzir memeye yaklastır demişti umarım faydası olur
ARZUH nasılsın canım?
nasıl gidiyor annelik?
kızın nasıl alıştınızmı birbirinize
Canım C gibi dediğin başparmak ve işaret parmak mı? Ya ben zaten makas gibi tutuyorum.. :26: Makas gibi tutup daha çok bastırayım bari..:26: Sağolasın..
canım c sekli 4 parmakla alttan gögsünü kavrayacaksın bas parmak üstte olacak umarım anlatabildim makaslamayı dene bende azda olsa işe yarıyor cok ac bizim kuzular hemen doyalım istiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?