2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Ccnmm masaalaaH kuzunaa ne guz normal dogum yapmisin kac haftalikdin cnm ve nasil gecti dogumun bende normal dogum yapmak istiyorum tabi hersey yolunda giderse
merhaba canım 40+4 dü haftam .ama ayrıntılı usg ye göre 1 hafta geriydik 16 mart tahmini tarihti.
doğumum çok kolay oldu Allahım herkese böyle bir doğum nasip etsin.akşam yürüyüş yaptık ama altım çok ağrıyordu kemik özellikle.neyse evegeldik yemek yedik ben dinleniyim diye yattım arada sancılar girmeye başladı takip ettim 5 dk biraynen şok oldum.saat 22.00 dı yarım saat böyle devam etti.wc ye gittim çişey varmı diyo yoktu.geri yattım biraz zaman geçti içimden bir tıpa açıldı sankiiiisuyum geldi sandım kaltım ıslaklık varmı diye kontrol ettim yoktu wc ye gittim bide ne göreyim nişan gelmişşş
öyle heycanlandımki ağlamaya başladım.eşimde beni tuvalete oturmuş ağlar vaziyette görünce ne oldu dedi bebek geliyor herhalde dedim ayyyy bizim adam yerinde duramıyo bir oyana bir bu yana gidip geliyo.duş aldım son temizlik işini hallettim.hastaneyi aradım suyumu sordular yok gelmedi dedim.istersen biraz daha bekle dedi yada gel dedi.geleceğim dedim.kızımda var daha uyumamıştı onuda arkadaşlara bırakacaktık hazırladık kızımla çantasını derken ben unuttum hastaneye gideceğimizi.gel kızım yatalım suda gelmedi zaten dedim tam yatağa oturdum sıcaaakkk bişey gitti
wc ye koştum suyum gelmiş.doğru hastaneye gittik kızımıda arkadaşlara bıraktık.ama sancım yok hala.geldik nst ye bağladılar sonra sancılar gelmeye başladı 1 saat yattım nst de bebeğin kafası kanala girmemiş dediler.doğum odasına aldılar beni bu arada saat 02.00 hafif sancılar geliyo fana yarım saat sonra baya acıtmaya başladı.oksijen maskesi çok iyi geliyordu.derken ben sarhoş gibi oldum eşimde yanımda konuşa konuşa saçmalaya saçmalaya devam ediyorumaçılma varmı diye sürekli bakıyorlar 3-5-7 derken 10cm oldu.bir sancıyla beraber ilk ıkıntı geldii bebeğin kafası çıktı ikinci ıkıntıda tamamen çıktı saat 03.44.kesilme yırtılma yok çok şükür.çok çok hafif hemoroid çıktı.başıma gelecekleri bildiğim için çantama fitil koymuştum odama geçince yıkandıktan sonrada fitil koydum ohhh hiiiçç sıkıntım olmadı.şimdi hala hastanedeyiz bugün yollayacaklar dr kontrolundan sonra.bide kendime Türk arkadaş bile buldum canım onun çok zor olmuş 2 gün uğraşmışlar sezeryanda yapmamışlar .
yaa okadar harika bişeyki bide çok küçük yavrum şöyle şapır şupur öpüp koklamak istiyorum ama çok narin şimdiki adı gibi çok kırılganannesinin kuzusuuuuu

eline sağlık canım çok güzel olmuş.bebişin iyi günlerde giysin

canım benim ne kadar bilinçli davranmışsın. allah da kolaylık vermiş. allah bütün annelere iyi rahat doğumlar nasip etsin. bende normal isterdim ama sezeryan olacak. hayırlısı.

Maşallah canım ne kadar güzel bir doğum olmuş.. Umarım kızının bundan sonraki tüm hayatı da böyle kolay güzel rahat olsun..
Narin ismi çok güzel aslında ama sen bilirsin içine sinen sevdiğin ismi koy boşver.. Kocalar da ne karışırsa sanki çok biliyorlar:)))
Ayrıca çok teşekkürler paylaştığın için canım bizlere de çok yardımcı oluyor..

Damla,canımsın,anlatsana su spinal sezaryen nasıl oluyo?? bnm durumum net değil ya,bebişim inmediyse öyle bi ihtimalim war,cok korkuyorum ve nasıl oldugunu merak ediyorum
canım kusura bakma baya geç oldu:26::26turttular o şekilde kuyruk sokumuma iğne yaptı canım sonra yatırdılar yavaş yavaş uyuştu sonra sondayı taktılar bişey hissetmedim uyuşunca zaten hiçbişey hissetmiyorsunki...birara tansiyonum düştü başım döndü söyledim panik yapma dedi anestezi uzmanı 1dakika sonra düzeldi hemen sakin davranmasaydım o sırada narkozu alıcaktım oyüzden sakin kaldımsonrası ise bebişimin doğuşu gösterdiler hemen ve yukarı çıkardılaruykum geldi birara amilyatta doktor sakinleştiridendir dedi ama uzman sakinleştirici vermedik bile dedi :86::86:meğer uykusuzluktan uykum gelmişamilyat bitti ve hemen yukarı çıktım beni bekletmediler...kesinlikle korkma canım yaklaşık 4saat sonrada ayaklarım oynamaya başladı vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorsun bile ayaklarım aklma bile gelmedi
canım yaa evet karşılaşamadık senide tebrik ediyorumallah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin...bendede acı var ama karbonatlı su ile temizliyorum ve tuğçe demişti halis zeytinyağı sürdüm ve iyi geldi rahatladım vallahi...o öksürme banada geldi berbat bişeyyyyyyybikerede genzime su kaçırdım
çok güzel canım yaaaa ellerine sağlık marifetli hatunmuşsun
canım tbrik ederim. ne güzel hemen bebişini alıp döndün aramıza. allah analı babalı büyütsün sağlıkla sıhhatle inşallah nası sütün geliomu emzirebliyomusun???
allaha şükür emiyor canımsütte geliyor şuanda ilk gün biraz almamazlık etti inatla ama zorla verdik
canım sultan var yarın doğum yapıcak heyecanın doruk noktasındadır allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin....ben amilyatta sizlere ettim dualarımız umarım kabul olur ve çok rahat doğum yaparsınız...
ayşecim çok sağol basketbolcu yapıcaz karnımızın içine nasıl sığıyormuş ben anlamadım bu bebişler emzirirken daha çok dikkatimi çekiyor

inşallah canım iki güne kadar öğreneceksin çok güzel.. Hayırlı kolay doğumlar olsun..

Hepimize insallah canım. Zaten bir avuc kaldık dogum yapmayan. Hayırlısı olsun hepimiz icin.

ebrucum gözün aydın evet annelerin yanında olması moral kaynağı oluyor

Evet canım daha simdiden rahatladım. umarım sen daha iyisindir.

canım o dr da bır tuhaflık var hiç2 hafta sonraya randevu verılır mı sen 37. haftandasın zaten. ben 36yı bıtırıyorum dun kontrolum vardu usg ve nst. hemen 4 gun sonraya da tekrar nst ve rutın kan tahlıllerı ıcın gun verdı.
ayrıca sakın hemeroid fitilini ihmal etme ben daha bekarken hemoroidden feci cekmiştim. amelıyat ıcın bır prof a gıttım ve aslında ilkel gorunun ama hemoroıdımı kökünden halleden acısız bır şey onerdı. başkası dese asla yapmazdım ama koskoca prof dr dedı dıye yaptık ve uzerınden15 yıl gectıgı halde bu tedavıden sonra bır daha hemoroıdın h si bile cıkmadı bende . ustelık yıllardır cekıyordum. eger senınkı de dıs hemoroıdse ve dogumdan sonra sıddetlenırse ozel mesajdan ulaş bana anlatıyım
o hastaneye ıyıce sordun mu canım. cunku parayı bastıran herkese her ozel hastane odel oda verır yanı sezeryan normal dogum farketmez kı

aşagıda bi kalabalık var ama yazan yok. benim de açıkta yeni doğan ile ilgili farklı konularda videolar izliyorum

slm anneler çok güzel bi gün dışarı çıkmak istiyorum ama bı turlı popomu kaldıramıyorum, geçmişi okudum doğum yapan anneler ve bebişleri (narin,mert aklıma gelmeyenler olabılır) gözünüz aydın güle güle büyütün en mutlu günlerde

meme başı çatlakları emzirmenin başlangıcında daha belirgin olmak üzere tüm emzirme süresince rastlanabilmektedir. Meme başı çatlakları meme başının çevresinde, meme başında enine çizgi halinde ya da aerolada oluşabilir. Oluşan ağrı bazen o kadar rahatsızlık vericidir ki, annenin bebeğini emzirmekten kaçınmasına ve sonuçta bebeğin de anne sütünden yeterince yararlanamamasına sebep olmaktadır.

Meme ucu çatlakları neden oluşur?

Meme ucu çatlaklarının en sık nedeni bebeğin emme pozisyonunun, tutma şeklinin doğru olmamasıdır. Yeni doğum yapan annelerin yaklaşık %30’u hatalı emzirme tekniklerini kullandıkları için meme başı çatlakları ve yarıkları oluşmaktadır. Bebek annesini emerken memenin areola olarak isimlendirilen meme ucu etrafındaki kahverengi halka bölümünü tam olarak kavramayıp yalnızca meme başından emmeye çalışırsa, meme başı sonuçta zedelenir ve önce ağrılı meme başı ortaya çıkar. Bu ağrılı meme durumu düzeltilmezse, meme başı çatlağı ve yarıkları gelişir.Bir diğer neden ise Laktasyon (Emzirme) döneminde göğüs uçlarının ıslanması ve kuruması ile, bebeğin meme emmesinin yarattığı sürekli nem ve sıcaklık sonucu, göğüs uçlarının kurumasıdır.Bu durumda da meme uçlarında çatlak oluşur ve ağrılı yarıklarla belirgin, ekzemaya neden olur.

Meme ucu çatlakları anne ve bebek için ne gibi sorunlar doğurur ?
Meme ucunun çatlaması ile oluşan asıl önemli sorun, bu çatlaklardan mikropların kolayca içeri girerek memenin iltihaplanmasına yol açmasıdır. Ayrıca meme ucu çatlakları, emzirmenin ağrılı olmasına, bu da annenin yeteri kadar süt verememesine ve sonuçta memelerde süt birikmesine neden olur.Emzirme dönemi, anne ve bebek arasındaki duygusal bağı kuvvetlendiren dönemdir.Annelerin bir kısmı, emzirme döneminde yaşadıkları meme başı problemleri (çatlak oluşumu, ağrı, ekzema, mantar enfeksiyonu, mastit gibi) nedeniyle bebeklerini emzirememektedirler. Böylece, bebeklerin anne sütü aldıkları dönem kısalmaktadır. Anne bebeğini ne kadar sık emzirirse süt yapımı o kadar çok olur. Anne sütünün bebek için önemi düşünüldüğünde, bebeğin sütten erken kesilmemesi, bebeğin sağlığı için çok önemlidir.

Günümüzde anne sütünün, bebeğe ve anneye sağladığı birçok fayda bilinmektedir. Bunlara kısaca değinecek olursak:

Anne sütü, bebeklere gereksinimi olan tüm besin öğelerini tek başına ilk 6 ay sağlayabilen en iyi besindir.

Anne sütünün, bebeği; ishalden, solunum sistemi enfeksiyonlarından ve bakteriyel menenjitten koruduğu bilinmektedir.

Yapılan çalışmalarda, anne sütü ile beslenmiş çocukların astım, alerji, diyabet gibi hastalıklara karşı daha dirençli olduğu ve bu çocuklarda kanser oranının daha düşük olduğu gözlenmiştir Doğumdan hemen sonra emzirme, annede doğum sonrası kanama riskini azaltır.

Emzirmenin, anneyi idrar yolu enfeksiyonlarından, göğüs ve yumurtalık kanserinden koruduğu bilinmektedir.

Meme ucu çatlakları oluştuğunda ne yapmalı ?
En önemli tedavi , Meme ucu çatlaklarını oluşmadan önlemektir.

Meme başı çatlaklarını ve yarıklarını engellemek için hamileliğin 8. ayından itibaren göğüslerin emzirmeye hazırlanması gerekmektedir “Bu nedenle, banyodan sonra kullanılacak Lanolin ve Zeytinyağı içeren gögüs ucu krem ile, doğum sonrası hem annenin acı çekmesini engelleyecek, hem de bebeğin gelişimi için gerekli olan süre süt vermesini kolaylaştıracaktır.” Bilindiği gibi, Zeytinyağı antiseptik ( bakteri,mantar ve mikrop üremesini engelleme ) bir özelliği sahiptir.

Meme ucu çatlakları oluştuğunda;

• Memeler ılık su ile silinmeli, havalandırılarak kurulanmalıdır.

• Bebeğinizi emzirirken doğru emzirme pozisyonu alın, sadece meme ucunu değil meme ucunu çevreleyen areola adı verilen koyu alanın tümünü bebeğin ağzına almasını sağlayın.

• Her emzirmede meme başının farklı bir kısmı baskı görecek şekilde bebeğinizin pozisyonunu ayarlayın, ancak her seferinde bebeğinizi göğüslerinize bakar şekilde tutunuz. Diğer öğünde bebeğinizin emmediği ya da tam boşaltamadığı memeden başlayın.

• Meme başı kuruduktan sonra elle sıkılarak memeden damlaması sağlanan birkaç damla süt hafifçe meme başına sürülüp kendiliğinden kuruması beklenmelidir.

• Özellikle meme ucuna Zeytinyağlı ve Lanolin içeren gögüs ucu kremi Nas Lanolin ince bir tabaka oluşturacak şekilde uygulanmalı ve gerekiyorsa tedavi ile desteklenmelidir. Emzirme sonrası memenin kuru tutulmasına özen gösterilmelidir.

• Sızıntıların memeyi ıslatmaması için sık meme başı pedi değiştirilmeli ve emzirme aralarında hava ile temas sağlanmalıdır.

• Yüzeysel bir iltihap için antibiyotikli krem kullanılması gerekirse emzirme öncesi meme durulanmalıdır. Unutulmamalı ki bir aydan sonraki meme ucu enfeksiyonlarının en önemli nedeni ise mantar enfeksiyonlarıdır.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
Op.Dr.Kenan ÇALIŞKAN

Damla canım senide tebrik ederim.Allahım güle güle büyütmek nasip etsin.başka kim doğum yapacaktı unuttum valla 4 bebiş gelmiş bizle beraber.güle güle büyüsünler inşallah

paylaşım için saol canım

ay kızlar baglantımda sorun var galiba
kaç kez yazdım gitmio
bnm de yarın son kontrolum var.umarım bebegım kanala inmiştir ve normali beklemeye dewam ederiz. inmediyse,daha beklemem demişti dr. neden öle dedi kiii:26:
heyecan dorukta bende de.
cok merak ediorum yarın ne dicek...

Allah kolaylık versin canım, burada o kadar çok işlem var ki yapılması gereken..senin raporun da yurtdışından olacağı için daha çok işlemlerin var tabi....

maşallah canım bebeğin ne kadar güzel büyümüş boyuna posuna maşallah doğumunun rahat olmasına da çok sevindim.

Bebeğimi 11.03.11 gece 03.44 de kucağıma aldım kızlar.normal doğum 2755 gr 48 cm.Adıda NarinEki Görüntüle 157947

maşallah canım kızına.. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin..

Lansinoh kullandın mı canım? o çok iyi yumuşatıyor ve iyileşmesini sağlıyor. tereyağı kullanıp faydasını gören de olmuş..

Çok güzel olmuş eline sağlık..

Ne kadar güzel ve kolay bir doğum olmuş.. kesik filan olmaması da çok iyi.. bebeğinle iyi eğlencelere diliyorum size, bundna sonrası artık çok güzel geçicek canım :87: :87:

benim 2. doğumum olucak, dua ediyorum inşallah kesik olmaz diye. gerekli görmezsek kesi atmıyoruz 2. doğumda dedi doktorum.. hayırlısı artık, detayına takılmıyorum çok fazla. sağlıkla gelsinler de..

hiç gerilme hayırlısı ne ise o olur tatlım

merhaba herkese ..bnm sat 26 subattı su anda kasıklarım belim goguslerım cok agrıyo şiştiler ve uclar pütür pütür oldu.sabahları az bı sure de olsa mıdem bulanıyo halsızlıgım ve akıntım cok fazla sizce bu kadar erken belırtı verırmı bılenler ltf cevaplasın yaa sabırsızlanıyorummmmmmmmmm :2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…