2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Öncelikle geçmişi okumaya çalıştım ama maalesef hepsini okuyamadım. herkese cevap yazmaya çalışıcam ama atladıklarım olursa şimdiden özür diliyorum.

hos geldinminik bebek..gözün aydin canim..ilk dogmun ne kadar sürmüstü??

ilk doğumumda süreç farklı olmuştu canım. önce suyum gelmeye başlamıştı azar azar. suni sancı verildi, ama 2. günde anca tepki verdi vücudum sancıya. 7 saat filan sürmüştür toplam süreyi gözönünde bulundurursak..

teşekkürler canım..

oiy maşallah kolay bi doğum olmuş çok sevindim hayrlı olsun bebişinede maşallah Allah analı babalı büyütsün...

sağol canım..

ay canım maşallah... çok özendim umuyorum oğlumuda senin gibi kısa sürede alırım kucağıma. bebeğinle sana maşallah... mutluluklar.

amin canım.. umarım çok kolay bir doğum seni bekliyordur :)

oiy maşallah kolay bi doğum olmuş çok sevindim hayrlı olsun bebişinede maşallah Allah analı babalı büyütsün...

çok şükür kolay denebilecek bir doğum geçirdim canım.. darısı sizlere..

Allah yardım ediyor canım, inşallah senin de çok kolay bir doğumun olur.. ayrıca epidural süper bişi :)

amin hep beraber canım..

dikiş atmaları 10 dk anca sürmüştür canım..adet sncısı gibi ama daha geniş bir alana yayılmış bir sancı gibi geldi canım benimkiler. 15 dk da bir düzenli olarak geliyo olmasaydı doğum sancısı olduğunu anlamazdım ama. o kadar şiddetli değildi çünkü başlangıçta sancılarım. böyle hafif hafif geliyordu.. bir de ayağa kalkıp dolaşınca hafifliyordu. bu annemin test yöntemiydi ve haklı çıktı :) inşallah sorunsuz ve kolayca doğum yaparsın canım..

Çok tatlı evet canım.. çok harika bir duygu. Allah isteyen herkese yaşatsın, kimseyi bu duygudan mahrum bırakmasın inşallah.

Ben de en sona kalıcam ben diyordum ama apansızız geliverdi kuzucum. sabırsız olmakta haklısın canım :)

ay maşallah çok sevindim ne güzel hemen bebişini kucağına almışsın canım gerçekten çok sevindim Allah analı babalı güle güle büyütmeyi nasip etsin..

çok teşekkürler canım..

Ben Ankara'da Akropol hastanesinde doğum yaptım canım. Doktorum Nurten hn. dı. Sohbet ede ede yaptık nerdeyse doğumu, çok samimi bir doktor, çok rahat hissetirdi.. inşallah gönlündeki gibi doğurursun canım :)

ayyy canım harika seninde ben gibi alelacele olmuş olmuş.ikinciler böyle kolay oluyo demekki.güle güle büyüt tatlım

aynen canım alelcele oldu. sancının başladığından bile emin değilken, sabahına bebeğim kucağımdaydı. kolaylığına birşey diyemeyeceğim ama 2. ler kesinlikle daha hızlı geliyorlar :) ne aceleleri varsa

Kızlar daha fazla kalmak isterdim ama malum, bebek gecenin ilerleyen saatlerinde uyanık kalmak isteyebilir.. biraz uyku depolamam lazım.

hepinize iyi geceler..

Kızlar daha fazla kalmak isterdim ama malum, bebek gecenin ilerleyen saatlerinde uyanık kalmak isteyebilir.. biraz uyku depolamam lazım.

hepinize iyi geceler..

Cnm suan benomde sanirsam sancilarim war ama benimki tam tersi ayaga kalkjnca yuruyunce daha cok artiyor bakalimm sabaha kadar dvm ederse artuk hastaneye giderim cnm sanada iyi gecelwrr saol cevap icin:81:

merhaba kızlar herkes iyidir İnşallah. ben hiç iyi değilim. sanırım kızımda olmayacak böyle giderse. eşimin ısrarlarıyla eve geldim. kaynanam tepemde hiç susmadan konuşuyor. sürekli akrabaları geliyor. kadın menapozda kapıyı açıyor tvnin sesini açıyor kıs diyorum çocuk anlamaz siz bilmiyorsunuz diyor. kapıyı pencereyi açıyor çocuk hasta olacak diyorum bişey olmaz diyor. ve eşimde onların ağzına bakıyor. dün görümcem geldi ve ben sinir krizi geçirdim. çocuk doktoru ve hemşireler bebeğe biberonla bşey vermeyin dedi. ve çok şükür sütümde hemen geldi. hemşire baktı arkası gelir sık sık emzir dedi sütün iyi dedi. düne kadar yine iyiydi. görümcem geldi ve kızımı dün banyo yaptırdılar. ve soğuk havada bide pencereyi açtılar kapatın dememe rağmen kapatmadılar. kızımın sesi kısıldı eşim sen hasta ettin diyor. dokunamıyorum bile kızıma. birde dün kızım yıkandıktan sonra emzirmek istedim uyuyor yok kucağıma alayım diyorum elimden alıyorlar kaç kişi geldiler bide. sürekli bağırarak konuşuyorlar. eşim onlar ne dese ona bakıyor. kızım kalabalık sevmiyor ne zaman olsa susmuyor kuzum. söylüyorum çocukmuş anlamazmış. dün emzirmeye çalıştım görümcem gelip gidip ooyy halammm ben ikiz büyüttüm şimdi olsa senide büyütürdüm o sütle sanada yeterdi ananın sütü yok dedi durdu. bide eşime gidip sürekli mama verelim biberonla dedi durdu Allahın belası bi biberon almış sanki dünyaları almış bana. bide sürekli pompa alın sütü pompayla sağıp biberonla verin diyip duruyor. çıldırdım artık. misafirde vardı. kadn bana Allah yardımcın olsun dedi. yok dememe rağmen bide ne göreyim biberonu eşimin eline tutuşturmuş içindede mama. aldım fırlattım gittim yatak odasına. ağlama krizi geçirdim. Allah bildiği gibi yapsın hepsini. ve ben ordayken vermişler. sonra defoldu gitti bi zırlamış abisine eşim bana daha çok düşman oldu. sonra kızım mememi almadı. ağzını açıp kuş gibi bekliyor nasıl zoruma gitti. biberonla istedi. en son damlayı aradım ve konuştum eşimde duydu dediklerini sesini çıkaramadı. yarım saat uğraştım ve emzirdim çok şükür. nasılda açmış kuzum gece boyu sürekli sık sık emdi yavrum. sonra sesi kısıldı bana sen bakamıyorsun dedi eşim. dedimki bacınla annen çocuk yıkandı pencereyi açtılar yanında sende vardın açmayın dedim sen onları dinledin dedim. ve eşim bana düşman. şu halde neler yaşattılar bana. allah bildiği gibi yapsın onları. biliyormusunuz kuzum beşiğinde yatmadı bu gece hiç uyumadı yavrum. sürekli bana dokunmak istedi. elimi tutuyordu yada göğsümde uyuyordu. hiç uyumadım ama çok şükür yavrum emiyor. Rabbim çok büyük diyorum sadece. dua edin ne olur kızlar herşey öyle kötü ki. babam kızımı özlüyor ama kanser ve kalabalığa girmesi yasak. sürekli arıyor. akşam kimse yoktu aradım geldi kucağından indirmedi kardeşimde babamda nasıl sevdiler. bide ilk torunları. kaynanamın 5. torunu sanki görmemiş hiç. onlara karışamadı sesini bile çıkaramadı kızları nede olsa. ama hep eşimden. Allaha havale ediyorum onuda. benim döktüğüm her gözyaşı onlardan çıksın inşallah. hamileyken çok ağlattılar ve kızım doğduğunda gözünde yaşla doğdu doktor bile dedi. ve kızım ağlamasada gözünden yaş akıyor. ağlarkende boncuk boncuk.

Axyyyy cnmmm allah kolaylik versin ne deyin okurken ben bile sinir oldum walla ben olsam ne derlerse desinlerrrr kovardim hepsini burdaaa en cok sucluuu bence esiin esin sana karsi deilde buraz onlara karsi karsi cikip tepkusini gosterseydi boyle olmazdii allah boyle kaynanalarii islah etsin ne deyimmm ya coook uzuldum cnm ins hersey bir an once duzelir uzme kkendini bak sutun de guzel geliomus kesilir falan uzuntuden:26:

Ah canım benim ağlayarak okudum çok üzüldüm dualarım seninle umarım başta eşin olmak üzere hatalarını anlarlar ve seni üzmeden lohusalığını kolay atlatmana yardımcı olurlar. Onların çok hassas olmaları gerekirdi şimdi herşey seni rahatsız eder yaptıkları iyi birşeyi bile yanlış anlayabilirsin.Düşüncesizce davranıyorlar ama unutma annelerimiz de yaşamış anneannem beni kıyarken annem küsmüş kızın kolunu bacağını kıracaksın diye anneannem de ben 7 tane büyüttüm kimsenin kolunu da kırmadım bacağını da diye şimdi annem gülüyor onlar yardım etmeye çalışıyorlar ama lohusalığın verdiği bir durum canım bu.. aman dikkat et eşinle konuş senin bu dönemi geçirmeni kolaylaştırsınlar yoksa daha kötü bu depresyonu atlatamayız..

Ayrıca bebekler için çok sessiz ortamlar iyi değil çünkü onlar anne karnında gürültüye alışık o yüzden evde ses var diye üzülme doktorlar bebekleri sessiz ortama alıştırmayın diyorlar.

Canım kızının sesi de bir an önce düzelir inşallah.. Geçmiş olsun..

Eşine de sakın tepki gösterme canım bebekten önce eşin gelir bu hatayı yapma canım bu hata birçok evliliğin bitmesine sebep oluyor anneler tüm ilgiyi bebeğe veriyor ve eşler arasında sorunlar çıkıyor, eşin de senin gibi heyecanlı mutlu duygulu.. aynı duyguları yaşadığınızı düşün yazık belki onun da ilgiye ihtiyacı vardır kötü davranma eşine..

Sakın üzülme bebeğin çok iyi olacak annesini emecek ama annesinin sağlığı da çok önemli dikkat et kendine..
Benim de en çok korktuğum şey bunları yaşamak insanın elinde olmuyormuş bu da bir süreç hepimiz yaşayacağız ama lohusalıkta annelik hüznü doğumdan 3 gün sonra başlayıp en geç 1 hafta içinde bitmesi gerekirmiş ama bazen 2 yıla kadar sürebiliyormuş ve tedavi gerektiriyormuş o yüzden bunları eşinle konuş ayrıca muz ve kabak çekirdeği ye geçen tv de bir doktor bahsediyordu lohusalar için mutluluk hormonu salgılıyormuş..

Canım bütün lohusaların yaşadığı şeyler lütfen üzme kendini sadece bu sürecin uzamasına izin verme sen güçlü olmak zorundasın.. Allah yardımcın olsun canım çok öpüyorum..

canım Allah yardımcın olsun. Kendini uzme diycem ama zor zamanlar geciriyorsun. Kendini bu surecin gecici oldugunu dusunerek rahatlatmaya calıs.Umarım tez zamanda evlerine giderler ve sende rahatlarsın. Insanlar nasıl bu kadar anlayıssız ve bencil oluyor anlamak zor. Ama senin yapman gereken kendini ve kızını dusunmek olmalı.

Allah sabir versin canim benim. Allah tez zamanda gonlune gore versin canim..

Canım benim,sen neler yazmışsın böyle.. okurken ben de ağladım...
ya neden bu kadar müdahale ediyorlar anlamıyorum,bıraksınlar sizi rahat ya!! walla cok sinirlendim...

Eşin,sana düşmen olmasın,sen eşini iyi tut,ailesini şikayet etme,bırak yaptıklarını kendisi görsün...

ve sakın biberon verme kuzuna canım ya,,,
bnm sütüm geldi mi bilmiyorum hala o sarı sıvı geliyor,sanaırım o sütmüş ..
bnm bebişimin de burnu akıyor,adanayı bu yuzden sevmiyorum işte,havası bellli değil,üşüttü mü kuzum acaba((
ve bi de senin haberin yok dogarken su yutmus kuzum,ve ilk gun cok zordu hep agzından köpükler geldi,yenidoğana cıkardı bashemsire,burnunu açtırdı...babası ve ben hastanede aglamamak için kendimizi zor tuttukk... neyseki su an iyi...
ahha hh anne olmak zormus be sultancım

bu arada hepinize gunaydın annecikler...

ben de dogumumu falan herşeyi anlatacam ama fırsat bulamıyorumm

bnm sezaryan sonram hala cok agrılı,2 büklüm dolaşıyorum ne yazık ki... uzun uzun anlatacam.. simdilik sadece herkese normal dogum yapın mumkunse diyorum kızlar... sezaryan ameliyatı kolay ama iyileşme süreci bende cook zor oluyor... Dua edin bana da kzıımı istediğim gibi kucaklayıp emzireyim,su agrılarım geçsin...

Öncelikle Günaydın arkadaşlar,
Fatooos canım sancıların olmuuş nasılsın şimdi? Doktora gittin mi dün gece? İyi haberlerini bekliyoruz hayırlısıyla..
Nuraycım sen nasılsın kızın nasıl ağrıların geçti mi canım biraz?
Online olan tüm arkadaşlar da iyidir inşallah..

Canım çok geçmiş olsun..

Az kalmış çok yakında gelir bebek iyi haberlerini bekliyoruz..

kızlar hamiş olarak son gecem. dualarınızı esirgemeyin. iyi haberlerle dönecez inşallah. hepinize iyi geceler.

benimde hamiş olarak son gecem... bana da dua edin kızlar. siz beni tanımıyorsunuz ama ben çoğunuzu tanıyorum.

Allah yardımcınız olsun dualarımız bugün doğum yapacaklara olacak..

canım Allah yardımcın olsun.

tesekkur ederin canım tavsiyen icin bende ilk basta hic cesaret edemiyordum ama simdi spinal fikri cokta uzak gelmiyor.

Ben de yaklaştıkça sadece normal doğum yapmak istiyorum ne epidural ne de spinal gelecekte ne gibi zararlar verecek onu dahi bilmiyoruz keşke bunları bana uygulamaya fırsat kalmadan hemencik normal doğum yapsam kolayca inşallah...

Hayırlısı olsun canım..

Hayırlı olsun canım tarihin belli daha kolay olur beklemesi sayılı gün çabuk geçiyor..

ay canım günaydın umarım ağrıların bir an önce geçer kolay değil sonuçta büyük bir ameliyat geçirdin hemen düzelmeyi düşünme bir kaç gün daha sabret dinlenmene bak daha rahat iyileşirsin.
Dualarım seninle canım.. kızını öp iyi bakın birbirinize..

Kiz saka ma benim bu sancilar giddikce siddetleniomu nee uzandim ama hala gecmedi geliolar sagdan sagdan walla boyle giderse dogururum sabahaa

noldu ya merak ediyorum gitti mi acep hastaneye filan haberi olan varmı?? :18::18:

canım valla Allah kolaylık versin ya hamilelik-lohusalık zaten başlı başına bi pskoloji gerektiriyo bide böle + insanlar olduğunda iyice delirir insan. herşeyden önce bence eşinle oturup konuşman lazım sakın suçlama ama seninkiler bunu yaptı şöleler böleler diye otur açıkla. biberon vermeyelim hayatım tamam bizi düşünmüş sütüm gelmezse diye almış ama şuanda Allah'a şükür iyi dr'lar su bile vermeyin diyolar biliyosun hayatım mamayı hiç vermeyelim filan de böle açıkla o da onlara söler o zaman alırlar ağızlarının payını işte. Bide tv sesi açısından üzülme bebekleri sessiz ortamlardan uzak tutun yalnız hissederler kendilerini gürültü hep olsun diyolar o açıdan içini rahat tut. cam açtıklarındada kalın giydir bebişini boşver sen onlarla kavga ettikçe kendine yaparsın kendini üzersin buda bebişine yansır. takma onlar bugün var yarın yok gidicekler elbet. kolay gelsin canım

slmm güzel annelerrr...en sonunda güzel bebişim doğdu. tam gününde geldi yavrum 16martta doğdu.normal dogum yaptım maşallah bebişimin kilosuda ii 3640 boyumuzda 53.rabbim herkese nasip etsin o kadar güzel bi duygukii anlatamam

maşallah Allah bağışlasın canım ne güzel akıllı bebek tam zamanında gelmiş darısı biz bekleyenlerin başına.. boyu kilosu çok iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…