- 10 Kasım 2008
- 6.179
- 442
- 163
DAMLA cım nihayet denk geldik...ben çok sık giremiyorum bebeğim gözümün nuru sarılık oldu sık sık emzirmeye çalışıyorum...sen napıyosun?mert bebiş nasıl?
Kizlar yok ya bende anlamadin dunku sanci neydi uzanincada gecmedi. Ayaga kalkip yurudugumde sanki gobisim duscek miss gibi oluodu gece 3kadar uyutmadi beni sonra uyuya kalmisim biran heveslenmistim ya dogum sancisi diye
bende iyiyim şükür oğluşumu uyuttum sarılık seviyesi biraz yüksek çıktı sık sık emzirmeye çalışıyorum oğluşumugözümün nuru inşallah biran önce iyileşir..
çok sağolun kızlar desteğiniz söyledikleriniz ve yanımda olduğunuz için. inanın çok zor. ve burdaki ortamı görseniz inanın lohusa benmiyim onlarmı şaşırırsınız. bunlar sadece görünen şeyler daha o kadar çok şey var ki. ama geçecek İnşallah. Allah çok büyük diyorum sadece. bu arada görümcem kocamı iyice doldurmuş ben 2 çocuk büyüttüm ondan iyi biliyorum herşeyi kendi ne biliyor bilmem ne falan diye. ve bu insanın çocuklarını görseniz. 6 7 saatte bir çocuklarının altını değiştiren çocuklarına kocası bakan bi insan. gece bi kere bile kalkıp bakmaz çocuklarına kocası bakar. ve sürekli çocukları döver. ben karışmam bile.
nurayım çok üzüldüm canım yaa. Allah yardımcın olsun sabır versin. inan kendinden vazgeçiyorsun bebeğin için. o ağrı falan umrunda olmuyor. inşallah sende nilimde hemen iyileşirsiniz.
bu arada ben bebeğime geceleri tek başıma bakıyorum en baştan beri ve dikişlerle neler çekiyorum bana sorun. Allahım kimseyi kimsenin eline düşürmesin.
slmm güzel annelerrr...en sonunda güzel bebişim doğdu. tam gününde geldi yavrum 16martta doğdu.normal dogum yaptım maşallah bebişimin kilosuda ii 3640 boyumuzda 53.rabbim herkese nasip etsin o kadar güzel bi duygukii anlatamam
slm kızlar...sabırsızlıkla bekledıgım gun sonunda geldi çattıbugun heycan dorukta yarın sabah 9da sezeryanla mınık balıgımıza kavusuyoruz bugun heycan sabırsızlık korku hepsı bı arada gecıcek sanırım dualarınıza ıhtıyacım var dua edın banada ınsallah dogurmayanlarda en kısa zamanda bebeklerını saglıkla kucaklarlar.bugun son gunum gece nasıl uyurum bılmıyorum artık
bizimde göbeğimiz bu sabah düştü akşama bıcı bıcımız var
DAMLA cım nihayet denk geldik...ben çok sık giremiyorum bebeğim gözümün nuru sarılık oldu sık sık emzirmeye çalışıyorum...sen napıyosun?mert bebiş nasıl?
bende iyiyim şükür oğluşumu uyuttum sarılık seviyesi biraz yüksek çıktı sık sık emzirmeye çalışıyorum oğluşumugözümün nuru inşallah biran önce iyileşir..
Arkadaşlar ben geldimSizi çok özlüyorum ama emirle ugraşmaktan zaman nasıl geçiyor anlamıyorum.marım herkes iyidir.EE ne var ne yok bakalım?
ya hep diyolar ya doğumdan çıktım 7 kilom gitmiş şu kadar kilom gitmiş burda doğum yapanların kaç kilosu gitmişti çıktığında cidden doğrumu o kadar gittiği merak ediyorum ya
kızlar dogumdan kaç gun sonra sutunuz beyaz renk halini aldı??
kızlar hamiş olarak son gecem. dualarınızı esirgemeyin. iyi haberlerle dönecez inşallah. hepinize iyi geceler.
benimde hamiş olarak son gecem... bana da dua edin kızlar. siz beni tanımıyorsunuz ama ben çoğunuzu tanıyorum.
hoşgeldin canım ben ve birkaç arkadaş doğumu bekliyoruz diğer arkadaşlar da senin gibi bebişlerle uğraşıyor.. Siz nasılsınız?
merhaba kızlar herkes iyidir İnşallah. ben hiç iyi değilim. sanırım kızımda olmayacak böyle giderse. eşimin ısrarlarıyla eve geldim. kaynanam tepemde hiç susmadan konuşuyor. sürekli akrabaları geliyor. kadın menapozda kapıyı açıyor tvnin sesini açıyor kıs diyorum çocuk anlamaz siz bilmiyorsunuz diyor. kapıyı pencereyi açıyor çocuk hasta olacak diyorum bişey olmaz diyor. ve eşimde onların ağzına bakıyor. dün görümcem geldi ve ben sinir krizi geçirdim. çocuk doktoru ve hemşireler bebeğe biberonla bşey vermeyin dedi. ve çok şükür sütümde hemen geldi. hemşire baktı arkası gelir sık sık emzir dedi sütün iyi dedi. düne kadar yine iyiydi. görümcem geldi ve kızımı dün banyo yaptırdılar. ve soğuk havada bide pencereyi açtılar kapatın dememe rağmen kapatmadılar. kızımın sesi kısıldı eşim sen hasta ettin diyor. dokunamıyorum bile kızıma. birde dün kızım yıkandıktan sonra emzirmek istedim uyuyor yok kucağıma alayım diyorum elimden alıyorlar kaç kişi geldiler bide. sürekli bağırarak konuşuyorlar. eşim onlar ne dese ona bakıyor. kızım kalabalık sevmiyor ne zaman olsa susmuyor kuzum. söylüyorum çocukmuş anlamazmış. dün emzirmeye çalıştım görümcem gelip gidip ooyy halammm ben ikiz büyüttüm şimdi olsa senide büyütürdüm o sütle sanada yeterdi ananın sütü yok dedi durdu. bide eşime gidip sürekli mama verelim biberonla dedi durdu Allahın belası bi biberon almış sanki dünyaları almış bana. bide sürekli pompa alın sütü pompayla sağıp biberonla verin diyip duruyor. çıldırdım artık. misafirde vardı. kadn bana Allah yardımcın olsun dedi. yok dememe rağmen bide ne göreyim biberonu eşimin eline tutuşturmuş içindede mama. aldım fırlattım gittim yatak odasına. ağlama krizi geçirdim. Allah bildiği gibi yapsın hepsini. ve ben ordayken vermişler. sonra defoldu gitti bi zırlamış abisine eşim bana daha çok düşman oldu. sonra kızım mememi almadı. ağzını açıp kuş gibi bekliyor nasıl zoruma gitti. biberonla istedi. en son damlayı aradım ve konuştum eşimde duydu dediklerini sesini çıkaramadı. yarım saat uğraştım ve emzirdim çok şükür. nasılda açmış kuzum gece boyu sürekli sık sık emdi yavrum. sonra sesi kısıldı bana sen bakamıyorsun dedi eşim. dedimki bacınla annen çocuk yıkandı pencereyi açtılar yanında sende vardın açmayın dedim sen onları dinledin dedim. ve eşim bana düşman. şu halde neler yaşattılar bana. allah bildiği gibi yapsın onları. biliyormusunuz kuzum beşiğinde yatmadı bu gece hiç uyumadı yavrum. sürekli bana dokunmak istedi. elimi tutuyordu yada göğsümde uyuyordu. hiç uyumadım ama çok şükür yavrum emiyor. Rabbim çok büyük diyorum sadece. dua edin ne olur kızlar herşey öyle kötü ki. babam kızımı özlüyor ama kanser ve kalabalığa girmesi yasak. sürekli arıyor. akşam kimse yoktu aradım geldi kucağından indirmedi kardeşimde babamda nasıl sevdiler. bide ilk torunları. kaynanamın 5. torunu sanki görmemiş hiç. onlara karışamadı sesini bile çıkaramadı kızları nede olsa. ama hep eşimden. Allaha havale ediyorum onuda. benim döktüğüm her gözyaşı onlardan çıksın inşallah. hamileyken çok ağlattılar ve kızım doğduğunda gözünde yaşla doğdu doktor bile dedi. ve kızım ağlamasada gözünden yaş akıyor. ağlarkende boncuk boncuk.
slmm güzel annelerrr...en sonunda güzel bebişim doğdu. tam gününde geldi yavrum 16martta doğdu.normal dogum yaptım maşallah bebişimin kilosuda ii 3640 boyumuzda 53.rabbim herkese nasip etsin o kadar güzel bi duygukii anlatamam
slm kızlar...sabırsızlıkla bekledıgım gun sonunda geldi çattıbugun heycan dorukta yarın sabah 9da sezeryanla mınık balıgımıza kavusuyoruz bugun heycan sabırsızlık korku hepsı bı arada gecıcek sanırım dualarınıza ıhtıyacım var dua edın banada ınsallah dogurmayanlarda en kısa zamanda bebeklerını saglıkla kucaklarlar.bugun son gunum gece nasıl uyurum bılmıyorum artık
Emirde bende iyiyiz çok şükür.Biraz dikişlerim acıyor o kadar.İnş. o da zamanla geçicek.Canımacıdıgında oglumun yüzüne bakıyorum miss kokusunu içime çekiyorum acım geçiyor hemenSen kısmetse ne zaman kavuşucan bal arısına?
slm kızlar ancak girebildim biz pazar gunu hastaneye gittik pazartesi 12:28 de oğlumu sezeryanla kucağıma aldım, zor bır sureç geçirdim ancak toparlanıyorum
Maşallah Allah bağışlasın.. analı babalı güle güle büyütmek nasip olsun..
kizlar ya dunden beri bir agridir gitmedi kassigimin sag tarafinda ne olabilir sizcee yurudukce hareket ettikcee daha siddetlii oturuncedaa gecmioo ama sideeti azalio dogum sancisi desem dogum sancisi yuruyunce hareket edince azalir benim bildigim bide dakkasi yokk surekli bir agri biraz oturunca kesilmis gibi oluo ama ayagi kalkincaa tekrardan baslioo napmaliyim sizce...acaba bebisim kanalami inior:26::26::26::26:
çok sağol canım Allah razı olsun. aynen öyle canım.ayrıca çocuk bakımından falan anladığı yok.ben bişeyler söylüyorum işte arkadaşlarla görüştük konuştuk falan diye bana diyorki amaan geç onları ben hiç bilmem öyle şeyler diyor. kızım karnımda hıçkırıyordu bu bi gördü şok oldu ve dediki aaa bebekler hıçkırırmı. doktora gittik bi gün doktor ultrasonda bakıyor ya bu hiç görmemiş onları şok vaziyette baktı. biraz fazla çok bilmiştir kendisi canım.amin canım amin..Allah lohusa kadına bunları çektirenlerin yanına bırakmasın..tamam 2 tane çocuğu olabilir ama bu bebek bakımını iyi biliyor demek değildir ki.sabret canım benim bol bol dua edicem senin için
canım Allah razı olsun biliyorum canım. desteklerin içinde ne kadar teşekkür etsem azdır canım.sağlıkla kucağına almayı nasip etsin allah
canımm yaşadıklarını biliyordum ama okurken neredeyse ağlıcaktım gözlerim doldu allah büyük unutma sultancım
canım benim inşallah en kısa zamnda geçer ama bende hala tek başıma bakamıyorum hareketlerim malesef kısıtlı
azcıcıckkkkk kaldı
kuzuna maşallah allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin allah kolay bir doğum diliyorum
iyiyiz özlemcim siz nasılsınız
canım o kadar katılıyorumki sana. ama inşallah benim eşimde değişir artıkçok üzüldüm canım allah yardımcın olsun..yani şu erkek milletide okadar ana baba düşkünüysen ne evleniyorsun dimi...sana daha önce anlatmıştım benim eşimde ilk bebeğimde annesini çok dinledi beni üzdü diye ama şimdi lafımdan çıkmazbiraz sabır canım elbet seninkide nalicak neyin doğru neyin yanlış olduğunu
bu arada doğum yapmayanlara sesleniyorum uyuyun
Okurken gözyaşlarıma engel olamadım canımÇünkü senin kadar olmasada benze bir takım şeyleri bende yaşadım.Hemşire ısrarla sütü var dedikçe eşimin halası yok doymuyor çocuk deyip beni sinir etti.Kaynanam çok iyidir yanımda kalıyor iyileşene kadar kalacak.Kadıncagızın sesi çıkmıoyr.Ona görümcelik yapmış(sessiz diye)şimdide bana yapmaya çalışıyor. Lohusalıktan mıdır nedendir herşey beni snir ediyor aglayasım çıkıyor. Kaynanam sessiz ama onun yerine 40 kaynana var başımda.:84:Her kafadan bi ses çıkıyor.Sütün gelmiyor deyip pompayla sagıp biberonla verdirttiler sonrada tüh tüh biberona alıştı işte artık hiç annesini emmez dediler.Aglamaktan gözlerim şişti başıma agrılar girdi.Anlayacagın bende yaşadım 3 gündür zorlayıp zar zor gögsüme tekrar alıştırdım yavrumu çok şükür.Şimdi gögüs pedi olmasına ragmen kıyafetime taşıoyr sütlerim.Bende degiştirmiyorum mahsus görsün diye Onun kızıda 7 aylık hamile.Kendi ama katiyen karıştırmaz.Ama rabbim onda göstersin.Bir anneye sütün yok doymuyor denmesi.Eşim onlara bişey diyemiyor ama benide üzmüyor arada bişey.Aglayınca o da benle agladı napayım halam aynı binadayız kovayım mı diyor.Onun tarafından düşününce onada hak veriyorum.Üzülme canım sütlerimiz geri gider Allah korusun sonra iyice laf sokarlar.Hem bebeklerimizi düşünelim onlar hissederler annelerinin üzüldüklerinin.Ben aglarken emirde uyuyordu başladı iç çekmeye Üzülmek aglamak kafaya takmak yok anlaştık mı arkadaşım?
Gözünaydın canım.Allah analı babalı büyütsün.
Dualarımız seninle canım.Korkulacak bişey yok balıgını görürnce herşey geçicek.
Özlemcim geçmiş olsun.Sık sık emzir canım inş. çabucak iyileşir.
canım doğum sancısı yürüyünce falan geçmezmiş..
çok sağol canım Allah razı olsun. aynen öyle canım.ayrıca çocuk bakımından falan anladığı yok.ben bişeyler söylüyorum işte arkadaşlarla görüştük konuştuk falan diye bana diyorki amaan geç onları ben hiç bilmem öyle şeyler diyor. kızım karnımda hıçkırıyordu bu bi gördü şok oldu ve dediki aaa bebekler hıçkırırmı. doktora gittik bi gün doktor ultrasonda bakıyor ya bu hiç görmemiş onları şok vaziyette baktı. biraz fazla çok bilmiştir kendisi canım.
canım Allah razı olsun biliyorum canım. desteklerin içinde ne kadar teşekkür etsem azdır canım.
canım o kadar katılıyorumki sana. ama inşallah benim eşimde değişir artık
canım aynen öyle dediğin gibi yapmaya çalıştılar. bende direndim. akşam kızımın rengi soldu. göğsümü almadı. o kadar kötü oldumki. ama sonra zorla emzirdim sabaha kadar kaç kere. ve kendine geldi. eşime dedim bak işte gördünmü dedim. bişey diyemedi. şimdi sürekli uyusada uyandırıp emziriyorum. diyorki iyi ediyorsun. ama haklıymışsın diyemiyor. bide üstüne öğlen ne dese beğenirsiniz kızkardeşimi ara özür dile dedi. bende en son çok sinirlendim. ve dedimki bi anneyle dalga geçmek bunları söylemek ayıp değil ama anne tepki gösterincemi sorun oluyor dedim.bk hemde haklı çıktım dedim. bu benim bebeğim kimse karışamaz dedim. ben senin kardeşine bi gün ses çıkardıysam o zaman konuşsun dedim. hem dedim bunları söylüyor. ben 8 aydır ne çektim hani gün gelip hatrımı sordular dedim. birde çok seviyor.o kadar geliyor dedim eline bi iğne alıp gelmedi benim yeğenim olsa neler yapardım dedim.gitmiş komşusunun torununun eski kıyafetlerini toplmış gelmiş. kendinden daha bişey alıp gelmedi dedim. öyle kaldı. ve dedim kim ne derse desin umrumda değil dedim. tamam dedi. ve kızım ona cevabını çok güzel verdi. ben mutfağa gitmiştim kızım ağlamış. buda emzik vermek istemiş eliyle itmiş. ağlayarak geldi kızın seni istiyor dedi. o kadar üzgündü ki. sonrada sen bildiğin gibi yap dedi
canım bence sen hastaneyi bi ara dünden beri olduğunu ve oraya gitmek istediğini söyle bi baksınlar açılma varmı nst ye bağlarlar belkiama oturunca falan da gecmezz benimki oturuncaa azalioo ama yuruyuncee sidettlenioo bazen birden bi girioo sankii bicak sapliolarr ne oluyo acaba:26::26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?