2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ikinize de kocaman maşallah canım doktorum bana da bu hafta muhtemelen doğum yaparsın hatta büyük olasılıkla perşembe-cuma dedi.merakla bekliyor herkes perşembeyi

slm arkadaşlar
ben geldim....cuma günü Allahın izniyle bende oğluşuma kavuştum....
çok güzel anlatılmaz bir duyguymuş....
darısı bekleyen diğer arkadaşlara inş....
hoşgeldiniz neslihancım:80::80::80:allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
damlacım gündüz olan mesajına cevap veremeden gitmek zorunda kaldım.siz nasılsınız demiştin,biz bugün doğru gaz şurubumuzu bulduk:))) çokkkk mutluyuzzz
canım şükürrrr sevindim inan :92::92:

olsun güvendiğin doktorda doğum yapmak önemli 9ayda geçmiş olsa önemli değil

mrb arkadaslar nasılsınız ben fırsat bulup pek giremiyorum gecmişi okumaya calısıyorum zamanla eflin aglıyor onun yanına.bu arada biz kızımla 3 gündür gezmeye cıktık dısarda öyle güzel uyuyorki eve giriyoruz gözler acılıyor hemen dün dısarıda 4 saat uyudu sonra uyandı emdi ve tekrar uyudu eve gelene kadar eve girdik gözler acıldı:)bu arada mama kullanan arkadaslar hangi mamayı kullanıyorsunuz?

kızlar yukarda süt artırmak için yediginizi yazmısınız sizinle paylasayım ananas cok fazla süt yapıyor bende.benim ilk basta sütüm gelmişti cok güzel sütüm vardı stresten gitti sütüm mama verdik sonrada kızım emmek istemedi sonra sütüm iyice azaldı ananas sayesinde arttı 1 haftadır sadece günde 1 defa 60ml mama veriyorum.ananas ve hurmanın iiçindeki bir madde hormonları uyarıyor süt yapmasını saglıyormus zaten ananas ve hurma hamileyken cok yenildiginde erken doguma sebep oluyormus aynı hormon yüzünden.inş sizdede işe yarar hepimizn bol bol sütü olur

arkadaşlar çarşamba sekizbuçukta spinalle sezeryan olucam bana dua edin lütfennn

Hayırlı olsun canım, allah kolaylık versin...

Canım şu jöle gibi benzetmesine çok bayıldım gerçekten... Ayy bebeklerimiz biran önce gelse de ben jöle falan herşeye razıyım sıkıldım hamile hamile gezmekten...

allah nazardan saklasın canım, okurken ben bile mutlu oldum şuan senin ne kadar mutlu olduğunu tahmin bile edemiyorum....

Canım gider kilolar inş. sıkıntı etme kendine, bu arada korse nsl bir korse? yani sadece göbeği kapsayan bişey mi yoksa bütün mü nasıl takmak gerekiyor?

Kızlar yarın sabah 11 de bende kızıma kavusacagım. Bana dua edin. Kendinize iyi bakın.

Dualarımız seninle olacak canım, rabbim kolay bir doğum nasip etsin...

epey olmuş girmeyeli pardon giremeyeli
hayatımız tam gaz devam maraton içinde
emme doyma sağma savaşlarıyla bogusuyoruz hala
Allahım güc kuvvet versin artık daha anlatmıycam zaten ne yasadgımı anlamsız geliyor cünkü
bebegini emzirmek icin savas veren bir anneyi rahatlatırcasına anlayısla yazan annelere kucak dolusu sevgiler sunuyorum şükranlarımla birlikte zira bu sıralar aradıgım tek şey bir parca anlayıs ve destek
önerilerden ahkam kesmlerden bilmişliklerden ve benim şöyleyle bende böyleyle baslayan cümlelerden fazlasıyla gına geldi yorgun ve yaralı ruhuma
tek dilegim RAbbim kimseye yasatmasın yasadgım süreci pes etmedim yavrum icin savasmaya devam ediyorum hala edecegim gücümün son yettigi yere kadar RAbbim emeklerimi bosa cıkarmaz umuduyla

gaz ve kusma problemimiz de var artık çözüm bulamadık henüz
gaz icin damla verdi doktormuz ama baslamadım nasıl kullanmak gerek acaba devamlı mı sıkısınca mı emin olamıyorum baslasm mı baslamasam mı neobaby verdi bizim doktor var mı kullanan diye soracagım simdi ama cevabı bulup okuma fırsatım kimbilir kac günü bulur gene de sansımı denyeyeim ben

dogum yapıp yavrularına kavusan annelerı tebrık edıyorum cok
artık sayıları azalmıs hasretın dorugunda sabırsızlanan annelerı saglıkla hayırla kurtarsın RAbbim insallah cok rahat bir emzirme sureciniz ve bol sütünüz olur...kolay dogumdan cok daha önemli bir dua bu bence..tecrbe etmesi gec olsa da baskaları ıcın bundan sonra duam böyle..

hoscabakın kendinize annisler ve güzel bebişler
biz kızımla kaldıgımız yerden mücadeleye devam etmeye gidiyoruz
herkese hayırlı geceler güzel gelecekler..

Günaydın canım,
Benim de cuma günü son günüm bebeşin doğması lazım ama bende hiçbir belirti yok hiç bir yerim ağrımıyor. Ne yapacam bilmiyorum senin doktor suni sancıyı önermemiş benimki de normali bekleyecek ama gelmezse mecbur kalırrsak suni sancıyla doğurtacağız dedi bekletmekten yana değilim dedi fitili ilk defa duydum bugün doktoru arayıp soracağım bakalım bu doğal yönteme ne diyor bana daha mantıklı geldi ben de herşeyin doğalından yanayım. Umarım böyle şeylere hiç gerek kalmaz da normal yollarla doğum yapabiliriz.

canım Allah yardımcın olsun gönlüne göre versim eminim bu savaşı sen kazanacaksın!! sakın üzülme moralini çok yüksek tut!! seni ve bebişi öpüyorum

canım benim ya hiç üzme kendini inanki sütün artar ben de senin gibiydim allaha şükür zamanla artıyor eminim yapıyorsundur ama bol bol su ve sıvı tüket. takma kaynananıda cevabını ver gerekiyorsa benimki de sürekli dırdır dip süt gelmedi çocuk aç kaldı diyip durdu ama zamanla emdikçe arttı. inş düzene girer.

Günaydın Gökçenciğim, doğurmayanlardan biri de benim malum:) Bende de ne bir sancı, ne başka bir belirti yok. Fitilden bahsetmişsiniz, bu fitil doktorun bizlere akıntı için verdiği fitil mi? şayet oysa bugün kullanmadığım fitili kullanacaktım bende tam.Vajinamda yanmalar oluyor herzamanki gibi. Doktor taaa ne zamandan beri vermişti,kullanmamıştım, umarım bir sorun olmaz. Cmt'si kontrolüm var, bana daha çatı muayenesi de yapılmadı.

Kızlar yarın sabah 11 de bende kızıma kavusacagım. Bana dua edin. Kendinize iyi bakın.

saglikla al kucagina insallah canim.

tesekkur ederim canim, dun aksam cok sukur dustu gobegimiz bizimde :)

danis canim, iyi olur.

hakkinda hayirlisi olsun canim.

uzme canini canim. Allahin izniyle az da olsa ver. anne sutu sonucta. mama takviyesi alipta gayet saglikli buyuyen bir suru cocuk var.

damlacım gündüz olan mesajına cevap veremeden gitmek zorunda kaldım.siz nasılsınız demiştin,biz bugün doğru gaz şurubumuzu bulduk:))) çokkkk mutluyuzzz

canim nedir damlanin adi, arsivde bulunsun..

hakkinda hayirlisi olsun canim..

canım merhaba,
çok nazlı bizim bebekler ne yapalım rahatlarmış canları sağolsun da ne zaman isterlerse o zaman gelsinler..
Canım bu başka bir fitil.. sana geçmiş olsun umarım geçer bir an önce.. Benim doktor da geçen ctesi baktı çatıya ve bebek kanala girmiş mi girmemiş mi diye şu an için herşey normal.. ben hatta çatı kontrolünü haftaya yapacaktınız dedim o da yapalım bebek kanala girmemişse boşuna beklemeyiz dedii hem de bu kontrol doğumu tetikler dedi ama bana etkisini göstermedi:)) sana da ctesi bakar son hafta bakılıyormuş zaten. Bu arada hiç acı falan olmuyor hiç korkma ben korkuyordum ama hiç anlamadım bile:)
umarım yapay bir sancıya gerek kalmaz .. ben yapay sancı yöntemlerini internetten buldum ne kadar doğru bir kaynak bilmiyorum yazanın adı yok çünkü ama yine de kopyalıyorum

Yapay Sancı Yöntemleri
Sancı bölümüne yattıktan sonra ebeniz veya doktorunuz sizi muayene edecek ve fetal sıkıntı olup olmadığına bakmak için CTG ile bebeğin kalp atışlarını dinleyecektir. Karnınızı eliyle muayene ederek bebeğin dikey konumuna, sefalik duruşuna ve bebeğin başının ne kadarının doğum kanalına girdiğine bakacaktır. Ebe veya doktorunuz daha sonra hafif bir vajinal muayene yaparak serviksinizin durumunu belirlemek için Bishop Skorlama tekniğini kullanacaktır. Sancılandırma işleminin başarılı olması için serviksin uygun olması çok önemlidir.

Prostaglandin Jeli veya Fitilleri:
Porstaglandin hormonu rahim tabanında doğal olarak bulunur ve kasılmaların başlamasını tetikler. Eğer serviksiniz uygun değilse, doktorunuz veya ebeniz, vajinanızı açmak için sentetik prostaglandin jeli veya fitili yerleştirmeyi önerir, ilk dozdan sonra ikinci bir doz gerekebilir ve bazı kadınlarda serviksin tam olarak açılması için daha çok doz gerekebilir. Pratiklik açısından, ertesi sabah doğumun başlaması veya sancılandırma işleminin diğer aşamalarına geçilebilmesi için bu işlem gece yapılır. Sorunsuz hamileliklerde bu işlem doğum öncesi ünitede gerçekleştirilebilmektedir, ama eğer risk durumu varsa anne doğum bölümüne alınır. Her dozdan sonra bebek yaklaşık 30 dakika elektronik monitörle izlenir, eğer CTG normalse bebeği izlemek için Pinard Stetoskopu da kullanılabilir. Kasılmalar başlar başlamaz tekrar elektronik monitör izlemesi yapılması önerilmektedir.

Amnitoyomi (ARM): Serviks 2-3 cm genişliğe ulaştığında, serviksten vajinaya ince bir plastik kanca yerleştirerek zarları yapay olarak yırtmak ve amniyotik sıvının boşalmasını sağlamak kolaylaşacaktır. Bu işlem prostaglandin hormonu salgılanmasını artıracak ve rahmin kasılmasını sağlayacaktır. Bazı uyarmalarda, ARM yapıldıktan sonra başka müdahalelerde bulunmaya gerek kalmaz.

Zarların Sıyrılması: Doğumun uyarılması için bir tarih belirlemeden önce, ebe veya doktorunuz, zarları yırtmak gerektiğini söyler. Vajinal muayene sırasında servikse bir veya iki parmağını sokarak zarda delikler açar. Bu işlem, servikste prostaglandin hormonu salgılanmasına neden olarak kasılmaların başlamasına yardımcı olmaktadır. Biraz rahatsızlık verici olabilir ve nişan gelmesi denilen hafif bir kanamayla sonuçlanabilr. Ancak erken doğum kasılmalarını tetikleyen tamamen güvenli ve etkili bir yöntemdir.

Umarım bunlara gerek kalmadan normal yollarla doğumumuzu yaparız inşallah.. Sonuçta bunların hepsinin yan etkileri ve riskleri vardır sonuçta dışarıdan müdahale oluyor(

Son düzenleme:
günaydııın
biz de dün doktora gittik
bebeğim ters fln değilmiş
ben anlayamamışım
normal doğum için her şey uygun ,2 günüm kaldı ama sıfır belirti
doğmazsa cts tekrar gidicem

ismine de bir türlü karar veremiyorduk
verdik,künyesini de sipariş ettik
nihal

hayirlisi olsun hakkinizda canim. adiyla yasasin insallah.

Ben 3 haftalık hamileyken kızımı öğrenmiştim 4 haftalık hamileyken de çalıştığım yerde yabancı subaylar vardı amerikalı bir binbaşı kulakları çınlasın Troy yanıma gelip hamile misiniz diye sordu kimse bilmiyordu ben bebek daha çok küçük diye korkuyordum ve saklıyordum ben de şaşırmıştım evet demiştim nasıl anladınız diye sorduğumda ben anlarım.. yüzünden belli demişti:) ve 22 martta bir kızın olacak demişti:) ikisi tuttu da bakalım bugün de doğarsa çok çok şaşırırım.. Anneme anlatmıştım bugünü sabırsızlıkla bekledi şimdi bugün bebek gelecek diye çok mutlu:))) ama ben 31ini suni sancıyı beklerim gibi geliyor çünkü insan gidişattan anlıyor bebişin gelmeye hiç niyeti yok daha..((

normal doğumcular sona kaldı ismi de çok güzelmiş çabucak gelsin de künyesini de taksın süslü:)

tahminler iyimiş,inşallah bgn doğar bebeğin o zaman
ben de insan anlar diyorum ama benim annem üç çocuğunda da anlamamış bi anda doğmuşuz
doktor da kanala girmesi,sancınin gelmesi anlık bir şey dedi

normal doğumcular sona kaldı ismi de çok güzelmiş çabucak gelsin de künyesini de taksın süslü:)
teşekkürler

evet canım sona kaldık:82::82:
seninle aramızda bir gün var ve aynı durumdayız ne belirti ,ne ağrı, ne sızı
ama böyle daha heyecanlı
gününü saatini bilmek istemezdim galiba

teşekkürler

evet canım sona kaldık:82::82:
seninle aramızda bir gün var ve aynı durumdayız ne belirti ,ne ağrı, ne sızı
ama böyle daha heyecanlı
gününü saatini bilmek istemezdim galiba

ben de bilmek istemezdim.. gerçek bir doğum yaşamak istiyorum ne bileyim o da ayrı bir duygu kadınların yaşaması gerekir.. yaptıktan sonra çok rahatlayıyormuşsun o duyguyu tatmak istiyorum inşallah hayırlısıyla.. çok da hevesli olunca tersi oluyor bundan korkuyorum.. umarım herşey gönlümüze göre olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…