2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

meraba arkadaşlar.....sessiz takipçilerdendimde artık dayanamadım....27 martta bebişimin son gününü bekliyorum.....üstelik erken doğum riskim vardı 7. aydan beridir yatıyordum....şimdi ise doğmaya niyeti yok gibi.....nst ye girdim bugün ama rahatı yerindeymiş sancıda yok....normal istiyorum....ama 27sine kadar olmazsa kendi yöntemlerime başvururum dedi doktorum.....sezeryandan çok korkuyorum :18::18:

selam kızlar
bebişileriniz günde kaç kere kaka yapıyo.bizimki meme sürekli ağzında olmasına rağmen güde 1 kere bazende 2 kere yapıyor.doyuyor eminim çünkü fazlasını kusuyor çok az bir miktar

canım her çocukta farklı olurmuş bende duydum bizimki 6-7kez yapıyordur 1paket bez bitti 2.sini açtık bile

:2:
korkulcak bişey yok canım ama inşallah normal doğum olur kolay doğum yapmayı nasip etsin allah

hamileliğinin son zamanında olan arkadaşlar sorum sizlere. benim 40. haftam cuma günü doluyor. pazartesi günü kontrole gittim. medikal park göztepede mehtap hanım doktorum. bebek kanala girmedi. bu zamana kadar çoktan girmesi gerekiyordu dedi. girmeyecek diye birşey demiyorum ama düşük ihtimal.istiyorsanız sezeryanla alalım dedi. 40 hafta dolunca riskleri artıyor dedi. ne yapacağımızı bilemedik. kuzenim kadın doğum doktoru. oda bekle biraz daha acele etme diyor. sizlerde durumunuz ne. bebekleriniz kanala girdimi?

canım üzülme bak benim durumum daha kötü. cumartesi su gibi akan sütüm üzüntü sıkıntıda o kadar azaldıki. hiçbirine değmiyor inan. dün doktora götürdük kızımızı ve seninki yine sadece kilo almamış. benim kızım 1 haftada 500 gram vermiş. doktor hiç iyi değil dedi. sarılığımızda yüksek çıktı. doktor sürekli emzireceksin mama vermeyeceksin dedi. ve olanlar oldu işte. eşim ben sana demiştim beslyemiyorsun falan demeye. hastaneden eve gelene kadar ağladım. eve geldik yine. baktım sütüm azalmış ve dedimki hayır buna devam etmeyecem. eşim evden çıktı annesine gitmiş ordada iyice doldurmuşlar geldi. sen bebeği bile emziremiyorsun beceremiyorsun sana gösterdiler defalarca demezmi. bunlar kaynanamın sözleri. sürekli aynı cümle. ya ben beceremesem kızım göğsümden inmiyor süt gitmese bu bebek ağlamazmı. bi sürü şey yedim içtim. sürekli emzirdim . hoş kızım zaten sabaha kadar yapışık kaldı göğsüme. bide üstüne mama verdim bugün tekrar götürdük doktora sarılık yine yükselmiş. doktora mama verdim dedim. 2 gün daha verebilirsin eğer 2 gün sonra geldiğinizde sarılığı düşmüş olursa bi daha verdirmem dedi. ama şöylede bişey var ki kızım mamayı almıyor. ağzından geri çıkarıyor. ve eşimde bu durumda bişey diyemedi. eve geldik kaynanam sanki bişey yapacak geldi. ve kayınbabam evin içinde ayakkabılarıyla gezdi durdu. halının üstü berbat.. ondan geçtim bu ev ahır değil ve birde bebek var. ve her gün sabah gelip kahve yapın diyor kahvesini içiyor üstünede viski içiyor yanında çerezi bilmem nesi. iyice sapıttılar anlayacağınız. bu arada kaynanam evinin içine değil dışarıda merdivenin en altında çıkarttırır ayakkabıyı ve asla yukarı çıkaramaz. ne biçim insanlar. yemek yapma dedim akşam yemek yapmış zorla zaten dolabı boşaltmıştı et vardı yemek yapacam diyip ondanda götürmüş. derdi o zaten yani ne çalarsam ne götürürsem kar olayı. . zaten yaotığı yemek yağdan yenmiyordu bile. ben yemeğini yiyemiyorum dedikçe inatla yapıyor. sonrada kalan malzemeleri evine götürüyor. derdi o zaten. ama umrumda değil bi insan evladının evine emeğine acımıyor ve bunu kar görüyorsa bana yaptıklarına artık diyecek bişey bulamıyorum. ve eşimde o kadar inanıyor ki. bugün ben varım sen uyu diyordu eşimin yanında. uyuyayım dedim. durmadan çocuğun yanına gelip sen emecenmi dedi durdu. ama kızım uyanmadı. 3 gündür sadece yarım saat uyuyabildim düşünün. bide durmadan sana emzirmeyi gösterdik dedi durdu. bebek emerken durmadan gelip göğsümü çekiştirip duruyordu manyak kadın. işin ilginci dediği şekilde bebeğin ağzı yetişmiyor. sonra ağlıyordu. sonra tvye daldı bende rahatça emzirdim kızımı.
sana diyeceğim şu canım. ben bi karar verdim ve artık ne yaparlarsa ne derlerse umrumda değil. eşimlede konuşmuyorum hiç. böyle daha mutluyum inan. çok afedersiniz belki kızacaksınız ama kaynanam o kadar çok yorum yaptı ya. kafamı başka yere çevirip ha eşek anırıyor ha sen diyorum içimden.. kusura bakmayın kızlar ama inanın o kadar çok şey olduki bu bile az.
kızlar bu gece ve yarın gecede bana uyku yok sürekli kızımı emzirecem. sarılığı geçer inşallah.
bekleyen arkadaşlar Allah yardımcınız olsun İnşallah..
kaynanadan görümceden çekenler. sütünüz bol olsun kimse zarar veremesin bol sabırlı olun İnşallah. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun İnşallah.

Canım çok üzüldüm bebeğine, inşallah iyileşir sarılığı..
Kaynanana ve kayınpederine gelince de diyecek laf bulamadım, eşinin tutumu da ilginç.. Ama olan senin sütüne ve bebişinize oluyor işte.. :26:
Bol bol dua oku canım, Allah sabrını verir inşallah ne diycemi bilemedim :26:

sağol canım Allah razı olsun. bide ben anlasam eşimi. ah bide ben anlasam. sende sağlıkla kucağına al bebişini İnşallah

sağol canım Allah razı olsun. bide ben anlasam eşimi. ah bide ben anlasam. sende sağlıkla kucağına al bebişini İnşallah

İnşallah canım sağol güzel dileklerin için..
Bi karı-kocanın en mutlu olması gereken günlerini nasıl böyle dolduruşlarla kötüleştirebiliyorlar ve bunun farkına bile varmıyolar(!),yada bundan zevk alabiliyolar anlayamıyorum. Bu bencillik değil de nedir? Off çok moralim bozuldu şimdi canım ya..
Bebişin nasıl şimdi uyuyor mu?

canım inan bunları o kadar çok düşünüyorum ki. bide sürekli 5 yıl olmadı ya çok kıymetli demiyorlarmı. ya 5 yıl olmamış kıymetliymiş o yüzden karışıyorlarmış. ya işin ilginci 5 yıl anne olamayan benim. tedavileri gören benim ama nedense hakkı olmayanda benim. o kadar saçmalıyorlarki. bebeğim uyuyor ama uyumaması lazım. emzirmek için uğraşıp duruyorum. sabaha kadar böyle devam ederim artık. yeterki iyi olsun yavrum. inan bugün 8. gün bitti ve nerdeyse hiç uyumadım. Allahım sağlık versin uyumamda . ama bak onlarda eşimde uyuyorlar. acaba kim için daha kıymetli bi düşünmek lazım değilmi ama.

canım benim kızım kırkı cıkana kadar her bezi kakalı oluyodu 7 8 artık kac kere deistiriyosam kırkından sonra 3 4 e indi günde en az iki kere yapıosa sütünü alıyo demekmis öle duymustum bide altını günde 5 6 kez ıslatıyosa endise etme tabi her bebek aynı olmaz.

Uf ya çok haklısın.. Gerçekten yardım ve fikirlerine ihtiyacın olsa inadına tek laf etmez tek bişey ellemezler ama iş karışmaya gelince hiç düşünmüyorlar.. Yeri gelince bebek bakmayı gelinler beceremiyor onlar süper biliyor olurlar ama nedense bilmedikleri tek şey moral bozukluğunun üzüntünün sütü eksilttiği ve hatta kestiği sanırım?

Ya kusura bakma söylediklerim için, ama dayanamadım..:26:

canım bizim satlar aynı geçen benim kontrolümde bebek kanala yerleşmiş bana da doktor aynı şeyi söylemişti bundan sonra çok zor kanala iner sezeryan olması gerekir ama inmez de demedi hala inme ihtimali var o yüzden normal istiyorsan +1hafta bekle canım kanala yerleşmisse suni sancıyla doğum yaparsın eğer yerleşmemişse de sezeryan olursun sonuçta sen elinden geleni yapmış oluyorsun. Umarım herşey yolunda gider ve bebiş kanala yerleşir ve rahat bir doğum gerçekleştirirsin.

Sultancım çok geçmiş olsun umarım kızın bir an önce sarılığını atlatır.
Buradan yazması kolay ama lütfen üzülme canım kimseyi duyma senin moralini bozan insanlardan uzak dur bebeğini emzirmeye odaklan.

yazdıklarını okudum veee nasıl sinirlendim bilemezsin. Nasıl insanlar var yaa, destek olacaklarına köstek oluyorlar. Herşeyi herkes çok bilir zaten, doktor başına kesilmişler. Emzirmeyi kaç defa göstermişlermiş, sanki sen anlamıyorsun, bilmiyorsun, herşeyin zamanla olacağını , tecrübe sahibi olunacağını bilmiyorlar galiba.
Sen canını sıkma, buradaki en önemli faktör eşinin yanında yer alması, desteği. Gerçekten dolduruşlarla ilk heyecanınız bu tatlı günlerinizi mahvetmelerine izin vermeyin. Bebişinle bool sütlü günler canım:)

doğurmayan?kaç kişi kaldık
yoklamaya devam:)

ben,
caretta,
G.Kolega
onurcuk,
arim,
MoonGooddes,
nalmes,
chika,
sth,
bebeksu,
duyguttt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…