doğurmayan?kaç kişi kaldık
yoklamaya devam:)
ben,
caretta,
G.Kolega
onurcuk,
arim,
MoonGooddes,
nalmes,
chika,
sth,
bebeksu,
duyguttt
hamileliğinin son zamanında olan arkadaşlar sorum sizlere. benim 40. haftam cuma günü doluyor. pazartesi günü kontrole gittim. medikal park göztepede mehtap hanım doktorum. bebek kanala girmedi. bu zamana kadar çoktan girmesi gerekiyordu dedi. girmeyecek diye birşey demiyorum ama düşük ihtimal.istiyorsanız sezeryanla alalım dedi. 40 hafta dolunca riskleri artıyor dedi. ne yapacağımızı bilemedik. kuzenim kadın doğum doktoru. oda bekle biraz daha acele etme diyor. sizlerde durumunuz ne. bebekleriniz kanala girdimi?
Günaydın kızlar,
nasılsınız? ben dün de doğum yapamadımtutmadı kehanetler bile:))
canımne kusuru söylediklern çok doğru. ayrıca onuda biliyorlar merak etme.Uf ya çok haklısın.. Gerçekten yardım ve fikirlerine ihtiyacın olsa inadına tek laf etmez tek bişey ellemezler ama iş karışmaya gelince hiç düşünmüyorlar.. Yeri gelince bebek bakmayı gelinler beceremiyor onlar süper biliyor olurlar ama nedense bilmedikleri tek şey moral bozukluğunun üzüntünün sütü eksilttiği ve hatta kestiği sanırım?
Ya kusura bakma söylediklerim için, ama dayanamadım..:26:
Sultancım çok geçmiş olsun umarım kızın bir an önce sarılığını atlatır.
Buradan yazması kolay ama lütfen üzülme canım kimseyi duyma senin moralini bozan insanlardan uzak dur bebeğini emzirmeye odaklan.
Günaydın kızlar,
canım işin konik tarafı hergelen farklı gösteriyor. ben yine bildiğimi okuyorum. ve kızımda aç kalmıyor çok şükür. aç olsa kıyameti koparır. bugün ilk defa kustu ve sabahtan beri iki kere kaka yaptı mamayıda almıyor üstelik emmek istiyor. aaa demekki sütün yetiyormuş dedi. annen gelmesin artık zaten bişey yaptığı yok dedim. niye annem hizmetçimi dedi. ağzım açık kaldı.ben hizmetçilikmi dedim dedim. iyide bişey yapmayacaksa herşeyi ben yapacaksam annesi niye kalıyor adam akıllı biri kalsa bari. ve bi kaç akrabası biz sana bakarız ama kaynanan var gelmeyiz onun çenesi susmuyor çekemeyiz bide kavga ederiz diyorlar. ya kızlar bi yemek yapıyor. tek yaptığı o. akşama kadar o kadar çok yiyip içiyorki mutfağa bi gidiyorum akşam tezgahın üstü bardak tabak dolu ve hergün bulaşık makinası doluyor. ve tek başına yapıyor bu kadar bulaşığı. gelmese işte çıkmayacak bana. ilk geldiğim günden beri bebeğime kendim baktım ya tuvaleti lavaboyu tek kendi kullanıyor görseniz pislikten her gün zorla eğilerek yıkıyorum.mutfağı her gün ben temizliyorum. bide her yerde bebeğe bakıyorum sultanı kaldırmıyorum diyormuş. artık sadece gülüyorum kızlar. inanın değmiyorlar kızımın bi ağlaması bi emememesi hiç biri haketmiyor. ve biliyormusunuz dünden beri sakinim kızımda öyle sakinki bu gece öyle güzel uyuduki maşallah. ben sürekli zorla kaldırıp emzirdim. İnşallah sarılığıda düşerse çok güzel olacak. hepinizi çok seviyorum. iyiki mart annesi olmuşum sizi tanımışım.yazdıklarını okudum veee nasıl sinirlendim bilemezsin. Nasıl insanlar var yaa, destek olacaklarına köstek oluyorlar. Herşeyi herkes çok bilir zaten, doktor başına kesilmişler. Emzirmeyi kaç defa göstermişlermiş, sanki sen anlamıyorsun, bilmiyorsun, herşeyin zamanla olacağını , tecrübe sahibi olunacağını bilmiyorlar galiba.
Sen canını sıkma, buradaki en önemli faktör eşinin yanında yer alması, desteği. Gerçekten dolduruşlarla ilk heyecanınız bu tatlı günlerinizi mahvetmelerine izin vermeyin. Bebişinle bool sütlü günler canım:)
canlarım Allahım kolay doğum nasip etsin inşallah.doğurmayan?kaç kişi kaldık
ben,
caretta,
G.Kolega
onurcuk,
arim,
MoonGooddes,
nalmes,
chika,
sth,
bebeksu,
duyguttt
canım ne güzel anlatmışsın. ya hayriye hanıma gidiyorsun değilmi. bize randevu verdiler o gün o doktor yokmuş başkasına yönlendirdiler. acaba değiştirsemmi. bizimkide iyide hiç böyle bilgiler vermedi böyle bişeyde demedi. eşime söyleyeyim bi olmazsa değiştirelim. geceler uykusuz geçiyor ama canım inan yüzüne bakınca ne uykusuzluk kalıyor ne bişey. bu arada sağlık ocağındaki doktor bana b vitamini verdi yorgunluğunu azaltır dedi.gunaydıın annecikler.. nasılsınız???
ben dogum yaptıgım gunden beri uykusuzum,meleğim geceleri uyumuyor ya...
bugun aynaya baktım da gerçekten cok yorgun gorunuyorum,gozlerim baygın,gözaltlarım mor... Annelik zormuş ama herşeye değermiş...
dogum yapmayan annecikler,az kaldı sizlerin de... :)
gökçencim kehanet tutmadı ha:) ayşecim senin de yoklamana bayıldım:))
bu arada bizde dun çocuk druna gittik,bebişimi kontrol ettirim dedim.. kilosu 3600 e düşmüş.dr normal dedi,dogumdaki şişlikler iner dedi.asıl kilo kontrolu bu 1 ay içinde dedi.. ayda bir dr a goturcem artık kuzumu. 15.gunden itibaren kullanmak uzere d vit diye bi damla verdi bebişime.. herşey yolunda cok sukur dedi..
bana emzirme tekniği,memenin nasıl tutulacagı hakkında bi sürü bilgi verdi. cok memnun kladım dr.dan. anne sütü cok önemli dedi. ve sütün azalıp artması beyinde bitiyor dedi.. Senin bebeğin için tedirgin olma hakkın yok,tedbirli olma hakkın var dedi..ayyy sütüm yetmiyomu diye düşünüp tedirgin olmicaksın dedi,o zmn azalır dedi.. resmen terapi yaptı bana:)))
buarada gaz yapan şeyler yemeyin olayı hikayeymiş kızlar... öle bişey yokmuş.. sütün çogunlugu su oldugu için su içmek sütü artırıyomuş.günde 3 litre su iç dedi yani 15 bardak...
başkaaaaa,eşime şöyle dedi: cok hoşuma gitti.bu lohusalık dönemi cok önemli,eşinize cok destek olmanız gerek fln.. Nuray,bişeye siyah diyosa,Siz Sİmsiyah diyeceksiniz..:)))) nuray ne derse o olacak dedi :)))) bana da bu dönemi iyi kullan dedii cok güldüm:)))
sonra kendi dr.uma gittik. dikiş yerimi kontorl etti,ultrasonla baktı.hersey iyi dedi.. 1 ay sonra tekrar kontrol varmış,bu sefer korunma yöntemleri hakkında konusacaz dedi:))))
bana bi jel verdi,gunde 2 kere masj yaparak sürecem,ameliyat yerindeki izi azaltıyomuş...
benden hbrler böyle kızlar... hepinizi optuuuuum
bu arada s&u canım senin yazdığına baktım
daha önce de böyle anlatanlar olmuştu
ne sinir bi durum lohusa kadının yanında bin tane insan ,hem de her şeye karışan,laf eden
bebeğine çok geçmiş olsun canım
canım bizim satlar aynı geçen benim kontrolümde bebek kanala yerleşmiş bana da doktor aynı şeyi söylemişti bundan sonra çok zor kanala iner sezeryan olması gerekir ama inmez de demedi hala inme ihtimali var o yüzden normal istiyorsan +1hafta bekle canım kanala yerleşmisse suni sancıyla doğum yaparsın eğer yerleşmemişse de sezeryan olursun sonuçta sen elinden geleni yapmış oluyorsun. Umarım herşey yolunda gider ve bebiş kanala yerleşir ve rahat bir doğum gerçekleştirirsin.
Günaydın kızlar,
doğurmayan?kaç kişi kaldık
ben,
caretta,
G.Kolega
onurcuk,
arim,
MoonGooddes,
nalmes,
chika,
sth,
bebeksu,
duyguttt
gunaydıın annecikler.. nasılsınız???
bugun aynaya baktım da gerçekten cok yorgun gorunuyorum,gozlerim baygın,gözaltlarım mor... Annelik zormuş ama herşeye değermiş...
bu arada bizde dun çocuk druna gittik,bebişimi kontrol ettirim dedim.. kilosu 3600 e düşmüş.dr normal dedi,dogumdaki şişlikler iner dedi.asıl kilo kontrolu bu 1 ay içinde dedi.. ayda bir dr a goturcem artık kuzumu. 15.gunden itibaren kullanmak uzere d vit diye bi damla verdi bebişime.. herşey yolunda cok sukur dedi..
bana emzirme tekniği,memenin nasıl tutulacagı hakkında bi sürü bilgi verdi. cok memnun kladım dr.dan. anne sütü cok önemli dedi. ve sütün azalıp artması beyinde bitiyor dedi.. Senin bebeğin için tedirgin olma hakkın yok,tedbirli olma hakkın var dedi..ayyy sütüm yetmiyomu diye düşünüp tedirgin olmicaksın dedi,o zmn azalır dedi.. resmen terapi yaptı bana:)))
buarada gaz yapan şeyler yemeyin olayı hikayeymiş kızlar... öle bişey yokmuş.. sütün çogunlugu su oldugu için su içmek sütü artırıyomuş.günde 3 litre su iç dedi yani 15 bardak...
başkaaaaa,eşime şöyle dedi: cok hoşuma gitti.bu lohusalık dönemi cok önemli,eşinize cok destek olmanız gerek fln.. Nuray,bişeye siyah diyosa,Siz Sİmsiyah diyeceksiniz..:)))) nuray ne derse o olacak dedi :)))) bana da bu dönemi iyi kullan dedii cok güldüm:)))
sonra kendi dr.uma gittik. dikiş yerimi kontorl etti,ultrasonla baktı.hersey iyi dedi.. 1 ay sonra tekrar kontrol varmış,bu sefer korunma yöntemleri hakkında konusacaz dedi:))))
bana bi jel verdi,gunde 2 kere masj yaparak sürecem,ameliyat yerindeki izi azaltıyomuş...
kızlar merhaba
Ben kızıma kavustm daısı bekleyenlerin basına. Kzım 2990 gr ve boyuda 49 cm. Annelik super bir duyguymus. Kızımın adı KAYLA SU.
SİMDİLİK BU KADAR. DOGUM HIKAYEMI ILERIKI GUNLERDE DAHA DETAYLI ANLATIRIM .
Benim kızım az da olsa günde 5-6 defa yapıyor canım.
canım ilk 20 25 gün 6 7 defa yapıyordu 1 haftadır günde 1 2 kere yapıyor.doktor kakasına bakarak anlayamazsın doymasını dedi bazı cocuklar 2 3 güne bir kaka yaparlarmıs idrar yapıyorsa 3 4 defa sorun yok dedi.kaka cocuktan cocuga degişirmiş.
canım biz gece nöbete olduğumuz için bebeğim gece 1kere yapıyor sabah 1kere gün içerisindede 1kere yapıyor ortalama 3 veya 4 ama çişini bol yapıyor çişli kızım diyorum:76:
benim oğlumda ilk iki hafta her bezde kaka oluyorduşimdi sabah akşam günde iki kere hepsini birden yapıyor yapsında canım, kaç kez olduğu önemli değil..
çok sağolun kızlar bilgiler vediğiniz için çişini iyi yapıyo maşallahcanım her çocukta farklı olurmuş bende duydum bizimki 6-7kez yapıyordur 1paket bez bitti 2.sini açtık bile..hatta dün 3 kere kaka yaptı şikayet ettim ya
canım benim kızım doğum anında kanala girdi.. suyum geldiği halde sancılarım olduğu halde hala yukarıdaydı bebek ve normal doğumla dünyaya geldi..hamileliğinin son zamanında olan arkadaşlar sorum sizlere. benim 40. haftam cuma günü doluyor. pazartesi günü kontrole gittim. medikal park göztepede mehtap hanım doktorum. bebek kanala girmedi. bu zamana kadar çoktan girmesi gerekiyordu dedi. girmeyecek diye birşey demiyorum ama düşük ihtimal.istiyorsanız sezeryanla alalım dedi. 40 hafta dolunca riskleri artıyor dedi. ne yapacağımızı bilemedik. kuzenim kadın doğum doktoru. oda bekle biraz daha acele etme diyor. sizlerde durumunuz ne. bebekleriniz kanala girdimi?
Günaydın kızlar,
gunaydıın annecikler.. nasılsınız???
kızlar merhaba
Ben kızıma kavustm daısı bekleyenlerin basına. Kzım 2990 gr ve boyuda 49 cm. Annelik super bir duyguymus. Kızımın adı KAYLA SU.
canım üzülme bak benim durumum daha kötü. cumartesi su gibi akan sütüm üzüntü sıkıntıda o kadar azaldıki. hiçbirine değmiyor inan. dün doktora götürdük kızımızı ve seninki yine sadece kilo almamış. benim kızım 1 haftada 500 gram vermiş. doktor hiç iyi değil dedi. sarılığımızda yüksek çıktı. doktor sürekli emzireceksin mama vermeyeceksin dedi. ve olanlar oldu işte. eşim ben sana demiştim beslyemiyorsun falan demeye. hastaneden eve gelene kadar ağladım. eve geldik yine. baktım sütüm azalmış ve dedimki hayır buna devam etmeyecem. eşim evden çıktı annesine gitmiş ordada iyice doldurmuşlar geldi. sen bebeği bile emziremiyorsun beceremiyorsun sana gösterdiler defalarca demezmi. bunlar kaynanamın sözleri. sürekli aynı cümle. ya ben beceremesem kızım göğsümden inmiyor süt gitmese bu bebek ağlamazmı. bi sürü şey yedim içtim. sürekli emzirdim . hoş kızım zaten sabaha kadar yapışık kaldı göğsüme. bide üstüne mama verdim bugün tekrar götürdük doktora sarılık yine yükselmiş. doktora mama verdim dedim. 2 gün daha verebilirsin eğer 2 gün sonra geldiğinizde sarılığı düşmüş olursa bi daha verdirmem dedi. ama şöylede bişey var ki kızım mamayı almıyor. ağzından geri çıkarıyor. ve eşimde bu durumda bişey diyemedi. eve geldik kaynanam sanki bişey yapacak geldi. ve kayınbabam evin içinde ayakkabılarıyla gezdi durdu. halının üstü berbat.. ondan geçtim bu ev ahır değil ve birde bebek var. ve her gün sabah gelip kahve yapın diyor kahvesini içiyor üstünede viski içiyor yanında çerezi bilmem nesi. iyice sapıttılar anlayacağınız. bu arada kaynanam evinin içine değil dışarıda merdivenin en altında çıkarttırır ayakkabıyı ve asla yukarı çıkaramaz. ne biçim insanlar. yemek yapma dedim akşam yemek yapmış zorla zaten dolabı boşaltmıştı et vardı yemek yapacam diyip ondanda götürmüş. derdi o zaten yani ne çalarsam ne götürürsem kar olayı. . zaten yaotığı yemek yağdan yenmiyordu bile. ben yemeğini yiyemiyorum dedikçe inatla yapıyor. sonrada kalan malzemeleri evine götürüyor. derdi o zaten. ama umrumda değil bi insan evladının evine emeğine acımıyor ve bunu kar görüyorsa bana yaptıklarına artık diyecek bişey bulamıyorum. ve eşimde o kadar inanıyor ki. bugün ben varım sen uyu diyordu eşimin yanında. uyuyayım dedim. durmadan çocuğun yanına gelip sen emecenmi dedi durdu. ama kızım uyanmadı. 3 gündür sadece yarım saat uyuyabildim düşünün. bide durmadan sana emzirmeyi gösterdik dedi durdu. bebek emerken durmadan gelip göğsümü çekiştirip duruyordu manyak kadın. işin ilginci dediği şekilde bebeğin ağzı yetişmiyor. sonra ağlıyordu. sonra tvye daldı bende rahatça emzirdim kızımı.
sana diyeceğim şu canım. ben bi karar verdim ve artık ne yaparlarsa ne derlerse umrumda değil. eşimlede konuşmuyorum hiç. böyle daha mutluyum inan. çok afedersiniz belki kızacaksınız ama kaynanam o kadar çok yorum yaptı ya. kafamı başka yere çevirip ha eşek anırıyor ha sen diyorum içimden.. kusura bakmayın kızlar ama inanın o kadar çok şey olduki bu bile az.
kızlar bu gece ve yarın gecede bana uyku yok sürekli kızımı emzirecem. sarılığı geçer inşallah.
bekleyen arkadaşlar Allah yardımcınız olsun İnşallah..
kaynanadan görümceden çekenler. sütünüz bol olsun kimse zarar veremesin bol sabırlı olun İnşallah. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun İnşallah.
yok canım bende böyle bir durumya kızlar off benim basım cok dönüyo aptal gibi geziyorum sizlerde varmı böle bi durum
tutmadı demek :44::44::44:neyse canım son 2gün şafak için birde kız bebişler 9ayda doğarmış bu tezde yanlış çıktıGünaydın kızlar,
doktoragunaydıın annecikler.. nasılsınız???
gözünüz aydın ebrucum sağlıkla büyütmeyi nasip etsin kayla suyada maşallahkızlar merhaba
kolay gelsin canımgünayyyddddınnnn ne güzel bir gün bugün harika bi hava var..temizlik yapıcam bugünnkızım biliyorum havaların güzelleşmesini bekliyordun bugünden itibaren gel artık minnağımmm
offf bugün çok canım sıkılıyı sanki bütün gün yatsam yatcakmışım gibi geliyo ama istemiyorum zaten ozamanda yatmaktanda sıkılırım çok saçmalamaya başladım valla benim kız hala kıpır kıpır nerden buluyosun yer anlamadım o bu kadar oynadıkça benim hamilelik daha haftalar sürcekmiş gibi geliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?