2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba annecikler...

nasılsınız, biz iyiyiz, oğluma dün emzik verdimhemen aldı çok şükür, sabaha karşı saatte bir uyanan sarp oğlan annesine deliksiz 2 saat uyuma fırsatı verdihepatitin ikinci aşısını olduk geçen gün.rahatsız etmedi ertesi gün banyosunu da yaptı..ama ikinci ay yapılacak 3 aşı var onlar biraz zorluyormuş bebekleri.. haftaya kırkımız çıkacak inşallah,havada güzelleşirse gezmeye çıkarcam oğlumu, şimdilik korkuyorum, hep evdeyiz..ben de sıkılıyorum artık.evde yalnızım, kayınvalidemler geçen hafta gitmişlerdikendi annemi bile istemedim, insan sesinden yoruldum çünkü, kadıncağız banyo ettirip gidiyor..ama ben de bi ekmek almaya bile çıkamıyorum..kuaföre gitmek , yeniden bakımlı olmak istiyorum..

birde sizin doktorlar kırkınız çıkınca gelin dedimi, kadın doğumcu yani..beni çağırdı da gitsemmi gitmesemmi, bebişi bırakıp nasıl gitcem ya hastane uzak baya..rahime yumurtalıklara falan bakılıyormuş..

gün gelecek bebekleriimizin gazını kakasını konuşcaz demiştik, o günler geldi ya çok şükür, hala çok tuhaf..

yoklama alan kızlar, hadi sizde doğurun artık hayırlısıyla da, biran evvel yeniden buluşalım forumda,şimdi herkes yazıp çıkmak zorunda kalıyor..bebişlerimiz büyüsün, sohbetlerimiz yeniden başlasın

az önce eşim aradı sağlık müdürlüğünden aramışlar ve zeka testi için alınan kanın değerlerinin yüksek çıktığını ve tekrarlanması gerektiğini söylemişler zaten hastanede prosedür olarak 2 kez aldılar kanı değer 15 olması gerekirken 15.2 çıkmış 2 hafta içinde 2. sonuçta belli olurmuş ama ben 2 hafta naparımağlamaktan helak oldum kaç saattir birde eşim sormamış bu değerler hangi hastalıkla ilgili die yani fenilketonüri mi hipotiroid için mi yüksek bilemiyorum kafayı yicem

canım benim hemen helak etme kendini biliyorum bilinmeyeni beklemek çok zor ama bebeğğin için iyi düşünmeye çalış bizler de senin ve bebeğin için dua edelim birlikte inş. sonuç güzel gelir lütfen sakin ol iki hafta sonrasını düşünüp bebeğinin şu anını kaçırma onun şimdi senin sevgi şefkatine ihtiyacı var üzülürsen oda gerilir. allahtan sağlık ve hayırlı haberler diliyorum. gerekirse eşin arasın ve sorsun .

güzincim ne güzel 40ınız çıkıyor havalarda güzelleşir çıkarsınız bol enerji ve moral depolarsınız ben şimdiden bunaldım eve tıkılı kalmaktanbeni çağırdı doktor gidicem 40mız çıksında

canım üzülme lütfennn hata olmuştur belki haklısın 2hafta çok zor geçer sana zaman sen arasan bir sorsan aradıkları numaradan

Canım,merhaba..
sen içini ferah tut.. böyle yanlışlıklar olabiliyor... 2. sonuç temiz çıkacaktır.. ağlayıp sütünü azaltma nolur...

Canım,merhaba..
sen içini ferah tut.. böyle yanlışlıklar olabiliyor... 2. sonuç temiz çıkacaktır.. ağlayıp sütünü azaltma nolur...

böyle bişeyde insan hep en kötüsünü düşünüyo malesef elimde değil ağlamıycam desemde gözümde yaş durmuyo şimdi eşim tekrar arıycak hangi hastalık için yüksek olduğunu sorcak inanın kafam durdu tekrar o noyu aramak bile aklıma gelmedi

söylemesi kolay gibi olmasın ama lütfen iyi düşünki her şey iyi olsun hem bence öyle zaten çünkü en küçük bir tereddütte bile aramak zorundalar ama genelde çoğu boş çıkıyor bebeğininde üzülmesin sütünde merak etme bişey çıkmıcak

canım bak böyle yazmış dün ilknur

slm arkadaşlar bende 13 martta doğum yaptım.bebeğim 2800 gr ve 50 doğdu normal doğum oldu.yalnız bebeğim doğumdan sonra beslenemediğinden küvezde serumla beslendi.bende o üzüntüyle nete giremedim ama şimdi allaha şükürler olsun iyi.

canım bizimkide15 e çıkmıştı dün. doktor yarında çağırdı inşallah düşmüştür yaa. banada ayını dediler canım. ben farkettim dedimki bu çocuk sarılık gözleri sarı yok dedi sende hastalık çıkarma dediler. 2 saatte biz emzirmem lazım dedim uyuyan çocuk uyandırılmaz dediler. bu hale geldik. çok biliyorlar ya herşeyi. bugün kimse yok kızımla başbaşayız nazar değmesin öyle güzelki. istediğim gibi hareket ediyorum. çok sağol canım.

canım bende öyle düşünüyordum doğuma alacakken bile bu kadar erkenmi demiştim. o gece kızım hiç uyumadı zaten karnımda kıpır kıpırdı. hatta eşime dedimki bu çocuk doğumdaa kıpırdarsa bişey olursa diye oda o kadar kolaymı dedi. bişey olmaz falan dedi. İnşallah sende sağlıkla kucağına alacaksın yavrunu
canım bizim doktorda çağırdı ben gidecem.

geçmiş olsun canım inşallah yanlış çıkmıştır ve sorun yoktur. ama o ne ki anlamadım. hani 3lü test yapılmıştı zeka testi değilmiydi onlarda.

hayırlı olsun canım. Allah analı babalı büyütsün. şimdi iyi ya önemli olan o canım. çok şükür yanında seninle .Allahım başka dert göstermesin İnşallah

geçmiş olsun eylemcim neyse iyiymiş ya bebeğin şimdi sağlıkla büyütmeyi nasip etsin allahkuzuna maşallah

Hayırlı olsun. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin İnşallah. Çok şükür atlatmışsınız zorlu süreci, çok çok geçmiş olsun. Bebişinle mutlu, sağlıklı, huzurlu günler tatlım:)

Merhaba herkese,
Bu topiğin ilk doğuranı olarak en tecrübeli anne ben oluyorum :))) Bebişimle uğraşmaktan bir türlü girip yazmaya fırsatım olmadı.O uyurken ben de uyumaa çalışıyorum.Doğuranlara bol sütlü güzel günler,doğuramayanlara da bir an önce bebişlerine sağlıkla kavuşmalarını diliyorum.
Bebişleri gaz sancısı çeken anneler mucize çözüm önerileriniz var mı?Biz ne yaptıysak olmadı.İlk önce zinco damla kullanıyoduk işe yaramadı ona bi de mylicon damla eklendi o da olmadı şimdi her öğün mylicon veriyorum ama pek işe yaradığını söyleyemem.Bu arada doktor wind salbe-n diye bi krem önerdi arada onu da sürüyorum ama yok oğlum kıvrım kıvrım kıvranıyo gazdan.Sizler neler yapıyosunuz işe yaradığını düşündüğünüz bişeyler var mı?
Bu arada sarılıkla uğraşan arkadaşlar biz 1 ay uğraştık hala da tam atmış değil 2 ay olacak yakında.Güneşe yatırmalar sarı battaniyeler altınlar... hiç bir işe yaramadı.Bir ara 18'di.20 ve üstü eğer düşürülmezse tehlikeliymiş.Tek çare fototerapi.2 kere yattık hastaneye.Kilo almaya başladıkça düştü değer.Sakın uyuyo uyandırmayayım demeyin.Sarılık uyku yaptığı için uyuyo mutlaka beslenmesi lazım en fazla 3 saatte bir.Beslenip kakasıyla atacak ve kilo aldıkça.Üzülmeyin geçiyo ben de çok ağlamıştım zamanında ama kilo almaya başladıkça geçiyo.

canım öncelikle çok geçmiş olsun sakın kötü şeyler düşünme içini ferah tut hiçbirşey çıkmayacak göreceksin ama 2 hafta bekleme arayın ya da gidip sonuçlara bakın başka bilenlere danışın zaten ikinci teste çıkar. Sakın üzülme sen bebeğini emzirmene bak şimdilik..

Çok tebrik ederim canım Allah analı babalı büyütmyi nasip etsin.. Bebeğinin iyileşmesine çok sevindim Allah hastalık üzüntü göstermesin bir daha..

ilknur dün zeka testi yok demişti sanırım canım aldıkları topuk kanında

bu topuk kanı için zeka testi deniliyo ama zeka testi değil yani bildiğim kadarıyla 2 hastalığa bakılıyo biri fenilkrtonüri yani çölyak diğeride bildiğimiz hipotiroid bunlar erken tedavi edilmezse yenidoğanda zeka geriliği yaptığı için bu topuk kanı zeka testi die biliniyomuş..

salondaki koltukları ve halıyı sildim doğumu kolaylaştırır diyeannem ve kayınvalidem peşimde dolaşıyor yapma etme diye.doğum yapanları tebrik ediyorumm bu arada..:))

Merhabalar,
Yazdıklarınızı okudum teşekkür ederim benim kehaneti merak etmişsiniz:) ama gelmedi küçük kızımız.. bu sabah hafif karnım ağrıdı bi de bebek sabahtan saat 1e kadar hiç uyumadı resmen tepindi içerde geliyor herhalde diye sevindim ki geçti..

Bana dua edin kızlar cuma gününe kadar bebek hayırlısıyla doğsun çünkü doğum öncesi raporum bitiyor tekrar raporla falan uğraşmam gerekecek bi de benim doktor hastanede çalışmıyor kendisinin verdiği raporu işyerim kabul etmiyor o yüzden biz de doktorun anlaşmalı olduğu başka bir hastaneye gidip ordan rapor alıyoruz ve çıkması 2 gün sürüyor çok eziyet yani..Şimdi bunun stresini yaşıyorum..

canım ya inşalah gelir bebeğin cuma gününe kadar
Rabbim yardımcınız olsunn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…