Bu arada dün göbeğimiz düştü bizim de kızlar.. büyük kızım da hasta oldu. soğuk algınlığı, ateş.. tabi bu halde kreşe de gidemedi. evde bebekten uzak tutmaya çalışmakla geçiyor bütün zamanım. normalde yakınında durmasına müsaade ediyorum, öpüyor seviyor kardeşini. ama hasta olunca kardeşine de bulaşmasından korktuğumdan habire kardeşine yaklaşma uzak dur demek zorunda kalıyorum ve bu durum hiç hoşuma gitmiyor ...
bu topuk kanı için zeka testi deniliyo ama zeka testi değil yani bildiğim kadarıyla 2 hastalığa bakılıyo biri fenilkrtonüri yani çölyak diğeride bildiğimiz hipotiroid bunlar erken tedavi edilmezse yenidoğanda zeka geriliği yaptığı için bu topuk kanı zeka testi die biliniyomuş..
az önce eşim aradı sağlık müdürlüğünden aramışlar ve zeka testi için alınan kanın değerlerinin yüksek çıktığını ve tekrarlanması gerektiğini söylemişler zaten hastanede prosedür olarak 2 kez aldılar kanı değer 15 olması gerekirken 15.2 çıkmış 2 hafta içinde 2. sonuçta belli olurmuş ama ben 2 hafta naparım ağlamaktan helak oldum kaç saattir birde eşim sormamış bu değerler hangi hastalıkla ilgili die yani fenilketonüri mi hipotiroid için mi yüksek bilemiyorum kafayı yicem
Kızlar bugün eşimin doğum günü, bekledim kızım gelirmi diye ama çoook rahat benim fıstığım, saatlerce çarşıda gezdik tek bir rahatsızlık bile vermedi... Anlaşılan babası ile aynı gün gelmeyecekKız kardeşim sağolsun çok hoş bir pasta yapmış eniştesi için, annem de harika bi akşam yemeği menüsü hazırlamış bana hediyeleri ayarlamak düştü ki bu en eğlenceli kısmı idi
Yarın dr kontrolümüz var, dr'um hazırlıklı gel belki yatırabilirim demişti geçen hafta gidince, ama bence yatıramazçünkü en ufak bi doğum emaresi gözlenmiyor bende sanırım ben böyle hamile hamile gezeceğim son günüme kadar . Sonra da suni sancı yada sezeryan öyle alacaklar bebeğimi, kendisi gelmeyecek gibi... Bu arada yarın da annemin doğum günü, o da torunum benle aynı gün gelebilir diyor... Herkes kendisiyle aynı gün doğsun istiyor ama fıstığım hiiiç oralı olmuyor. 27 si son günü, o gün de babamın doğum günü, fıstığım aile de birini olsun mutlu etse çooook sevineceğim çünkü dr'um 28 inde suni sancı yada sezeryen bi şekilde doğumu yapacağız daha fazla bekletmem dedi. En azından 28 ine kadar kalmassa hem babası daha fazla görebilir bebeğini hemde doğal yöntemlerle gelmiş olur..
Ayyy ne uzun yazmışım, bende baya dertliymişim galiba... :44: bu sürecin bitmemesi beni yordu.... Hepinizi öpüyorum kızlar, bekleyenlere sabır, bebek büyüten annelere de kolaylıklar diliyorum...
benim doktor 31ine kadar bekletecek.. suyuna kalp atışına falan bakıyor seninki daha durur diyor hiç sıkılmamış daha kocamn da oldu maşallah bakalım ben de cuma günü kontrole gidecem ama lütfen kontrolden önce gel kızım.. inşallah bir aksilik olmaz
yazık eşlerimiz de çok heyecanlı aynen benim eşimde bastırayım demiyor dadayanamayacam gel artık diyor çok heyecanlı umarım hastaneye giderken arabayı kullanabilir..
pazartesi günü 40 haftam doluyo işte, o gün yine muayene edicek açılma azcık bile başladıysa biraz daha bekleriz dedi, 1-2 gün, ama şuandaki gibi tamamen kapalıysa rahim, mecburen suni sancıyla yada sezeryanla olucak. Çünkü aslında gebelik toplamda 9 ay 10 gün diye adlandırılsa da biz tamamen doldurması taraftarı değiliz dedi doktor. genelde 38-39 haftalar arası doğması bebek için en ideali dedi..
Bilmiyorum yaa, gelsin artıkk..
Eşim diyo bastırıyım ben yukardan dayanamicam artık diyo
canım benim lütfen içini rahat tutmaya çalış.biliyorum bizim dememizle olacak iş değil için içni yiyordur ama sana şöyle bir istatistik vermek istiyorum.çalıştığım süre boyunca yani 13 yıldır ikinciye istenen hiçbir kandan hasta raporu gelmedi geriye.testin kağıt kalitesiyle,testin alınış şekliyle,laboratuarın o anki koşullarıyla ilgi hertür problemde ne olur ne olmaz diye tekrar isteniyor bu test canım.inanıyorum ki seninde böyle bir durum ve sonunda hiçbirşey olmadığını öğrenip rahatlayacaksınız
yaaa sorma bende manyadım iyice gazım olsa tamam geliyo diyorum artık bişiler oluyo galiba demeye utanıyorum gerçekten doğurcak olsam kimse sallayıpta hastaneye götürmicek evde çıkarıvercem
yaaa sorma bende manyadım iyice gazım olsa tamam geliyo diyorum artık bişiler oluyo galiba demeye utanıyorum gerçekten doğurcak olsam kimse sallayıpta hastaneye götürmicek evde çıkarıvercem
:))))) canım güldürdün beni çok hoşsun.. yok valla benim bugün karnımın ağrıdığını kimse bilmiyor henüz ben yalnızım akşam eşim annem geliyor. Ama onlar da çok komik ah ya da uf desem ne oldu sancı geldi herhalde diye telaşlanıyorlar eşim eline saati alıyor dk tutalım diyor yazarken bile güldüm yok bişeyim diyorum hevesleri kursaklarında kalıyor:)))
ay vallahi bi yandan onlarada kıyamıyorum biz bir onlar bilmem kaç doğuruyo ben doğum başlayınca arıcam eşimi 4 saat yol gelcek nasıl gelcek bilmem valla
yüksek çıkan tsh değeriymiş 15.2 çıkmış kötü mü ki canım?
:))))) canım güldürdün beni çok hoşsun.. yok valla benim bugün karnımın ağrıdığını kimse bilmiyor henüz ben yalnızım akşam eşim annem geliyor. Ama onlar da çok komik ah ya da uf desem ne oldu sancı geldi herhalde diye telaşlanıyorlar eşim eline saati alıyor dk tutalım diyor yazarken bile güldüm yok bişeyim diyorum hevesleri kursaklarında kalıyor:)))
aldığın hastane çıkışı yenidoğan ise olmaz çünkü onlar ama bazı hastane çıkışları 0-3 aylık onlar kesin olur.3-6 aylıklar büyük gelir.ben de şuan hem yenidoğan var hem 0-3 var aralarında baya fark var..şimdilik 0-3 aylıklar idare eder bi doğsun ondan sonra alırsın:))öncelikle doğum yapan tüm arkadaşlara hayırlı olsun benim gibi doğumu bekleyenleride su gibi doğum nasip etsin ...
allah izin verirse en geç nisan sonu mayıs başı doğum yapacagım..kızım iri doğcak doktor en az 4 kg dedi 4500 kg da olabilirmiş...sorum şu olucak aldıgım hastane çıkışları acaba ilk doğduğu anda olurmu yoksa 3 -6 lıklar mı olucak..yaz mevsiminedenk gelcek diye 3-6 aylık birşey almadım alayımmı yoksa 4.5 kg bebeğe aldıımız hastane çıkışları olurmu ??????
şimdiden teşekürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?