2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ben suni sanci ile dogum aptim,3 cm ile hastaneye gitmistim, beklememek için direk suni sanci verdiler (

kendi dogal sancıma gore oldukca can yakıcıydı.
bol bol gezinmeni ve ılık dusu tavsiye ederim. Allah bir avazda kurtarsın..

Dr. endişelenmeyin dediyse demekki korkulacak bi durum yoktur canım.Herşey üst üste gelmiş ve üstüne lohusalık.Ama üzülüp sütlerindende olma(benim gibi)İnş. bundan sonra herşey güzel olur sizin için

Canım senin adına çok sevindim.Ne güzel kiloda almış kuzun.Darısı benim oğlumun başına.Kaynanamda bana her agladıgında bu çocuk aç doymuyor.Sen geliyor sanıyosundur gelmiyordur belki.Sag bakalım süt çıkacak mıdiyor.Bende sagmaya korkuyorum.Ya o haklıysa ya sadece emzik niyetine boş boş çekiyorsaYüzleşmektan ve onun haklı çıkmasından korkuyorum belkide.Geceleri bir kez veriyorum mama.Sarılık olur diye korktugum içinÇaresizlik çok kötü bişey hele bir anne için.Sütümün gelip gelmedigini nasıl anlayabilirim??????Günde 6 kez çişini yapıyor.Dr. 5 ten fazlaysa süt yetiyor demişti.OOOFF en iyisi gizlice sagıp iyi yada kötü sonucu görmek

Üzülme canım bak hemşirede söylemiş zaten.İnş. ikincisi temiz çıkar.

Suni sancı mı....İfade koymak istemiyorum.Korkutmak istemiyorum.Açılma olmadıgında suni sancı çekme zor oluyor.ben 3 buçuk saat çektim.Belkide ben dayanıksızımdır.Asla korkutmak istemem.Ben illa normal dogurcam diye inat ettim ama nasip olmadı 2 cm açılma vardı.Tabi yinede karar senin.İçinde kte kalmasın dene bir.Ben öyle düşündüm denemk istedim olmayınca sezeryana mecbur kaldım.İNŞ. SENİN HMEN AÇILMAN OLUR VE KOLAY BİR NORMAL DOGUM NASİP OLUR.

ebrucum elinle sıkınca bile süt çıkıyor ben öyle anlıyorum

tebrikler canım. masallah kızına. bahtı hep açık olsun inşallah.

hayırlı olsun canım. en azından bir tarih konmuş. şimdiden kolay doğumlar diliyorum sana. seninle durumumuz aynı. beni de bugün gördü dr. pzt. yatıracak büyük ihtimal.

şimdiden hayırlı doğumlar canım. inşallah kolay bir operasyonla sağlıkla alırsın bebeğini kucağına canım. dualarımız tabii ki seninle.

hayırlı olsun şimdiden kolay doğumlar dilerim canım. pzt. benim için de büyük gün. bugün bana, pzt. gel son bir göreyim ama valizin de yanında olsun dedi.çatın darsa, bebek de bu çatı için büyükse, riske etme ama çekilen sancıların da bizler için yararları var. beyne, ben doğum yaptım sinyali gönderiyor, rahmi toparlıyor, eski haline dönmesi için ve süt gelmesi için gerekli sinyalleri beyne gönderiyor, vs. yani doğum sancılarının da bir amacı var. bugün dr. da dedi aynısını bana.

inşallah doğum sancısıdır canım. inşallah hayırlısı ile normal doğum yaparsın dilediğin gibi.

oohh hayırlı olsun canım.

Damlacım elimle sıkıca geliyor.Uyuyorda demekki doyuyor.Şimdi kaynanam eşime niye kilo almamı.şDemekki sütü yetmiyor dedi.Acaba süt besleyici degil mi?Ama doymasa uyumaz hep aglar dimi?Pazar günü bebek mevlütünden sonra gidicek.Ev işi yemek felan zorlanıcam yalnız ama en azından kafam rahat olacak.İstedigmi uygulıycam bebegime.

kızlar benim de bugün kontrolüm vardı. nst'de yine 20 dk aralıklı sancılar çıktı. bebiş 3720 gr gibi bir kiloda görünüyor ama +- hata payı var bu hesaplamalarda, hele bu haftalarda dedi ama her halukarda 3,5 kg'nun üzerinde olacak dedi. çatım normal olduğundan sorun olmaz dedi. benim pzt-salı 40 haftam doluyor. 40 haftadan fazla bekleme yanlısı değiliz dedi. pzt. yine göreyim, alttan da bakarız, ama siz gelirken hazırlıklı gelin, valiziniz arabada olsun dedi.
fitille açılmayı başlatacaklar. sonra sancılar kendiğinden yavaş yavaş başlar dedi. bekleriz baktık başlamadı, suni sancı veririz dedi, baktık açılma 5 cmde falan kaldı hiç ilerleme olmuyor, o zaman doğum şeklini değiştiririz dedi.
"ben suni sancı almayayım direkt sezaryen olayım" diye düşünmeyin dedi. çünkü bu sancıların bir görevi var sizin bedeniniz için dedi. rahmin toparlanıp eski haline çabucak dönmesini, hormonların olması gerektiği gibi olmasını, süt üretiminin başlamasını, kısaca vücudun doğum yaptığını anlaması için gerekli sinyallerin beyne gönderilmesini sağlıyor dedi. ben de onunla aynı fikirdeyim. inşallah sezaryen olmak zorunda kalmam...
pzt. sabah dananın kuyruğu kopacak yani. gördüğüm kadarıyla bebeksu, chika, caretta, dr.larınız size de artık pzt.den sonra başlatalım doğumu demiş. hepimiz için hayırlısı olur inşallahhhh!

Bunlar her agladıgında aç bu emzir diyolar.Mama verdikten sonrada aglıyor dedim.Bebek bu aglıycak tabi.Altı pistir,gazı vardır.İlla aç diye mi aglar.

canım aynı şeyleri bende duyuyordum ve sinirlerim daha çok bozuluyordu. ama çok şükür kaynanamların dediği çıkmadı. doktorda destekledi. bebek kilo aldığına göre besleniyordur sütüde iyidir dedi. ben hiç çekmek istemiyor ağzını dedim ne güzel işte dedi bu sütünü dahada arttırır dedi. canım inan stres yaptıkça daha çok azalıyor ben onu gördüm. kaynanan konuşsun dursun bana sinek vızıltısı gibi geliyor artık. çünkü inan onlar susmuyor ve her dedikleri daha kötü sonuca götürüyor bizi. kuzuna bak ve iyi düşün canım ben öyle yapıyorum. bugün akşam kaynanam aradı. yine saçma saçma konuştu konuştu 2 gündür gelemedim dedi hiç bişey demedim. ama içimden keşke hiç gelmesen dedim. yarın gelecekmiş. çocuk beşikte uyumuyor diyorum diyorki yanında yatır . iyide kaç gündür beşikte uyumadığına göre nerde yatırıyor olabilirim. güldüm sadece. eskiden olsa sinirlenirdim. hıı bide durun son bombayı söyleyimde gülün. emzirme sütyeni kullanıyordum ya onada takmışlar. eşimede söylemişler eşim geldi diyorki o sütyen iyi emzirmeni engelliyor galiba falan dedi. ve evelki gün eşimin ninesi geldi o sütyeni takma bi daha o ne biçim çocuk ememiyor dedi. işin ilginci ondan bi gün önce eşim onu bi yere götürmüştü ve gelince söylemişti. canımsın mutlaka seni üzecek bişey bulurlar. sütün bol olacak inşallah sabret canım. kiloda alacak inşallah. bana kayısı hoşafı iyi geliyor bide soda sabah akşam içiyorum. sende iç canım.
ebrucum elinle sıkınca bile süt çıkıyor ben öyle anlıyorum

bende aynen. bide boş olsa yani süt olmasa bebek ağlar diye düşünüyorum. doktorada söyledim bugün evet doğru dedi.

amin canım.cidden hepimizin doktoru sözleşmiş gibi aynı şeyi söylemiş pazartesi hepimiz için büyük gün.inşallah pazartesiye kalmadan doğurbiliriz

Bunlar her agladıgında aç bu emzir diyolar.Mama verdikten sonrada aglıyor dedim.Bebek bu aglıycak tabi.Altı pistir,gazı vardır.İlla aç diye mi aglar.

canım Allah yardımcın olsun, başında söylenen birileri olunca zor ama sen canını sıkmamaya çalış,az daha sabret 2 gün sonra dilediğince ilgilenirsin bebeğinle.

Hadi hayırlısı canım, güzel haberlerini bekliyoruz!!!

Ahh ahhh canım ne zor işlermiş bunlar.... Sen hiç kimseye takma, emzirmeye devam:)

Bence de bebek boş emmez ki, valla hepimize bol sütlü, az gazlı bir gece diliyorum. İyi bakın kendinize. bebiş uyurken gelebildim, uyanır birazdan bızdık:)

evet durumumuz hatta satımız bile aynı galiba seninle hayırlsıı olsun inşallah ama şimdi bana bir rahatlık geldi ki sorma sanki salı garanti gün almış gibi rahatladım bu rahatlıkla öncesinde doğarsa hiç şaşmam hatta çok gülerim

bu arada gökçen yok sabahtan beri hep olurdu ama doğurdumu acaba ayyy ne güzel olur öyle bir haber verse...

ben de öyle düşünüyorum.sonuna kadar direnilmeli. salı günü benimde 40 haftam doluyor ben de daha fazla beklemeyi düşünmüyorum inşallah suni sancıya falan gerek kalmaz da daha erken gelir bıcırıklarımız

Aminn canım ya.. Kızım hafiften kasmaya başladı bu akşam karnımı? Gaza getirip duruyorum hadi kızım bastır diye İnşallah doğar pazartesi sabaha kadar..

Aminnn, bu kadar duaya da doğmazsa artık...
Şaka bi yana, normal istiyorum tabi ki ama, çatım dar ve hiç açılmam yok, ya suni sancıyla da olmazsa ve sezeryana gidersem yine de diye korkuyorum.. Bilmiyorum ya inşallah Allahım yazmıştır da kızım 3 güne kadar doğar kendiliğinden.. :78:

Bana da aynısını dedi, cumartesi gelirken de yine arabada olsun çantan ama eğer ctesi bişey çıkmazsa pztesi direkt valizinle gel dedi..
Normal doğum istememin tek sebebi bu saydıkların zaten canım inan, sütün gelmesi, rahmin toparlanması, ve bebeğin doğum kanalından geçerken aldığı antikorların bebeğin bağışıklık sistemini çalıştırarak 6 ay boyunca enfeksiyonlardan koruması vs. birsürü yararı var, hem anneye hem bebeğe.. İnşallah olur bu 3 gün..

Duy be kızım noooluurr..

Aminnnn canım, ya 3 gün içinde doğucaklar, yada pazartesi günü forum belediyenin toplu nikahları gibi toplu bi doğuma sahne olucak

evet canım ya bu haftasonu gelirler belki :)

zorlanırsın ama kafan rahat olur ebrucum sıktığında sütte geliyorsa sorun etme canım ettikçe sen daha kötü sütün kesilir
tuğbacım hadi bakalım şafak pazartesi bitiyor desene kesinlikle normali oluyorsa en güzeli normal doğum bukadar bekledikten sonrada sezeryan olmasın zaten...kuzunada maşallah
ya açtır ya gazı vardır yada altı pistir demi amaa...
bu arada gökçen yok sabahtan beri hep olurdu ama doğurdumu acaba ayyy ne güzel olur öyle bir haber verse...

ayy evet inşallah melisa prenses gelmiştir

aynen. bilgisayarı da götürürüm herhalde. orada wireless internet var. hastaneden naklen yayın yapar bilgilendiririm sizi. inşallah her şey güzel geçer, her birimiz istediğimiz, hayal ettiğimiz gibi, ya da daha da güzel anılarla doğumlarımızı yapar sağlıklı bebekler alırız kucaklarımıza.
inanamıyorum hala ya... kalp atışlarını bekledik, cinsiyetlerini birlikte öğrendik, 2li testler, şeker yüklemelerini bir sürü şeyleri birlikte paylaştık, şimdi çoğumuz bebekleri ile uğraşıyor evlerinde, artık yeni bir fert var. biz de sona kalanlar olarak gün sayıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…