Tıpkısının aynısı inan..Gaz çıkarmadı sabahtan beri bu defa şurup yerine rezene verdim..Şİmdi annemin kucağında yine vızıldanıyor oyy gidiyorum yine..
slm kızlar yağmurumla beraber biz geldiiikkknasılsınız diye sorcam ama herkes aynı sanırım uykusuz gergin bitkin ama mutlu anneee bizim ne gazımız bitiyo ne de karnımız doyuyo şuan kucağımda uyuyo yatağa koyunca uyanıyor çok bilmiş çıktı bu mart bebekleri
Tıpkısının aynısı inan..Gaz çıkarmadı sabahtan beri bu defa şurup yerine rezene verdim..Şİmdi annemin kucağında yine vızıldanıyor oyy gidiyorum yine..
kızlar drlarınıza sorun önce ama bizim kullandıuğımız şey iyi geliyo sanki adı bifiform gaz çıkarmaya yardımcı oluyo..biraz bence pahalı sgk karşılamıyo ve bir haftada biitiyo..ama gerçekten bence faydalı dün hariç çok yoğun gaz sancımız olmadı çok şükür..bende hergün rezene içiyorum birde karnının olduğu yere sıcak su torbası koyuyorum 40 derece sıcaklığında..
benim ki annemin kucağında da durmuyo ki
kızlar drlarınıza sorun önce ama bizim kullandıuğımız şey iyi geliyo sanki adı bifiform gaz çıkarmaya yardımcı oluyo..biraz bence pahalı sgk karşılamıyo ve bir haftada biitiyo..ama gerçekten bence faydalı dün hariç çok yoğun gaz sancımız olmadı çok şükür..bende hergün rezene içiyorum birde karnının olduğu yere sıcak su torbası koyuyorum 40 derece sıcaklığında..
cnm onu bebekler kullanabiliyormu bana doktorum hamileyken vermişti kabızlığımdan dolayı hatta çok kullanmadım duruyo evde şase şeklinde olandanmı bahsediyosun
merhaba arkadaşlar,
biz geldik kızımla..bekleyen arkadaşlarımız ne yaptı?
kızım 29 Martta normal doğumla saat 11'de 3845gr doğdu boyunu ölçmediler 1 ay sonra ölçülecekmiş kalça çıkıklığı olabilir diye ama boyu maşallah uzun bir kız.. çok da çirkin benim kızım:)
doğumdan sonra çok sancım oldu ama bugün biraz daha iyiyim. Kızım iyi benim çok sütüm çok yok geceleri mama veriyoruz güzdüz emzirmeye çalışıyorum ama sürekli uyuyor ve uykuda meme almıyor nasıl uyandırıp emzireceğimi de bilmiyorum. yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
selam kızlar, ancak fırsat bulabildim. Gerçekten doğruymuş bebiş olduktan sonra net'e girmem kolay olmadı.
Haaa bu arada evet doğru okudunuz, bebişim size yanlış alarm bebek bize tatbikat yaptırdı dediğim günün gecesinde geldi. Ayrıntıları yazdığımda nasıl bir gece geçirdiğimizi, hatta nerdeyse evde doğuracakmıssın denilmesini bile anlatacam. Sürekli kontrole gittiğimiz hastanede doğum yapmadım, açılma yok deyip sürekli eve yollanmaktan. Neyse Allah'a çok şükür ikimiz de iyiyiz.
Bebişim normal doğumla, gece 3.30 da geldi. 3.590 gram. 6 tane dikişim var,2'si sayemde. Az önce sağlık ocağından geldik. Artık 2. kez topuk kanı alınıyormuş, prosedür gereği. İşte böyle kızlar. Ayrıntıları yazacam. Herkese çok çok geçmişler olsun. Allahım sizi korusun.
Kızımızınn adına Elif Hanzade ile Elif Gülce arasına kararsız kaldık sizce hangisi olsun? N'olur hemen cevaplayın,kimlik çıkacak,öpüldünüz
selammmm arkadaşlar...oğlum uyurken bi çay molası verdim, kkyı açtım oooh pek iyi geldi..pazartesi kırkımız çıktı,öyle bir seromoni yapmadık, normal banyosunu yaptık yatırdık oğluşumu...zaten kırkı çıana kadar 50 kere kırkı uçtupu için dışarıda çıkarmadım..ama şimdi daha bi rahatım niyeyse..
birde az olan kanamam iki üç gün kesilip sonra damla şeklinde yine geliyordu..buda iyice sinirimi bozdu..bugün gelen giden yok onunda rahatlığı var..off siz dokuz ay ben 8 ay ne kadar rahatmışız...eee birde kırkımız çıktı artık dolanan bir eşim var etrafımda, o da stres yaptırdı biraz:26::26:
doktora gitmem lazım ama üşeniyorum yaaa...off gitmesek ne olur, nasıl muayene ediyor acaba?dün kalça usgsi için gittik,çok şükür normal çıktı,bundan sonrada kolay kolay çıkmaz dedi doktor, önce elle muayene etti sonra usg ile, çıplaktı oğluş nasıl olduda işemedi hayret ettim..benim baya bi üstüme yapmıştı halbukigüzel de kilo alıyor oğlum maşallah,
ayyy ev ziyaretleri tamamda ben artık dışarıda çıkmak istiorum, nede olsa elimiz kolumuz bağlanıyor, doya doya alışverişler falan hayal gibi geliyor..
bizde böyle sevgili annecikler...
oooo bakıyorum topik yine kalabalıklaşmaya başlamış
bebeklerden fırsat olmuyor değil mi
ama çoooookkkk tatlılar. kızım iyiki var.
bir şey soracağım kızlar.
kızımın burnu tıkanık gibi. buhar makinası sürekli çalışıyo.
ama sabahları emdikten sonra hepsini kusuyo diyebilirim. balgam kusuyo. sizlerin bebişlerde böyle bir şey oluyor mu????
Bebeğimin resimlerine bakıyorum da şimdi ne kadar mükkemmel bir varlık..İyi ki de doğurmuşum =))) İyi ki de Rabbim bana bu kusursuz mükemmel varlığın annesi olmayı nasip etmiş..Paşam benim geceleri uyutmamasına rağmen gündüzleri de canımı okumasına rağmen çok seviyorummmmmmmmmmmmmmmmm :112:
Rabbim isteyenlere de nasip eder inş.
geçmiş olsun canım ama bizde öyle bir sıkıntı yok henüz o nedenle bilemiyorum gelecekte belki bizde de başlar.burundan sümüğü falan çeken alet varya adını hatırlayamadım aspiratör müydü neydi onunla temiizlemeye çalış birde deniz suyu belki işe yarar..
inşallah canım tüm kalbimle amin diyorum duana...bende oğluşumu nasıl seveceğimi bilemiyorum..öpmeye kıyamıyorum kıyafetlerini öpüyorum kokluyorum
maşallah maşallah darısı bize olsun inşallah kırkını çıkarırız bizde.benim oğluş abarttı bir keresinde yüzümü ıskaladı kakasını öyle bir püskürttü ki .herkeste hemen hemen aynı demekki..benim kocamda gün sayıyo...hamile olduğumu duyduğundan beri kardeştikte artık niyeti bozacak herif sanırım ayy bende korkuyorum biraz gerdek gecesi gibi geliyo bana şimdi bizim dr bir iğne verdi korunmak için 10 gün sonra vurunacakmışım...
Annelik ne kadar da güzel ve meşaketli..Dün ağlaya ağlaya emziriyorum göğsümün ucu çok fena idi..En son kayınvalidem bıraktıralım dedi yok dedim emsin..Doktora gidelim pompa ile çeksinler acı çekme dedi..Aman öyle de böyle de acıyacak dedim en azından mama vermem oğluma dedim..Kendi annemde ne kıyamıyor vazgeçemiyor dedi annelik böyle işte kızım dedi..Hayyy dedim 2. doğuranın hehehçok canım yanıyordu da =)))
aaa bende bi tek benm kızım böle diyordum. aynı yaaa. bez dayanmıyor cadıya.
damlacığım canım aşallah mertime. darısı bize inşallah canım.
syble sizede maşallah canım. bende sağlık ocağına götürüp tarttırayım diyorum. bide ağzında pamukçuk çıkmış onu göstercem.
fafuel çok üzüldm canım. Allahmı böyle acıyı kimseye yaşatmasın canım.
Kızlar herkese merhaba,
4 gündür giremiyorum, çünkü meleğim artık kollarımdaaaaaaaaaaaa
Cumartesi günü kontrole gittiğimde bebeğimin çok az suyunun kaldığını öğrendik,
hemen yine elle muayene de yaptı dr hiiiiiç açılma yoktu yine.. kalp atışları iyiyken almamız lazım, su miktarı 53e düşmüşken bekletmememiz gerek, hazır bebeğin sağlığı iyiyken almamız lazım dedi dr.um, ve öğlenden sonra saat 15:00te sezeryana alındım, saat 15:35te bebeğim dünyaya geldi, saat 4:30da kollarımdaydı meleğim..3610 gr ve 49 cm.
inanılmaz bi duygu, 3 gündür bıkmadan usanmadan onunla uğraşıyorum.. 3 günde toplam 1,5 saat uyudum emzirme problemimiz var biraz ama bugün daha iyi emdi, sanırım yavaş yavaş rayına oturucak, bugün sütüm daha çok geliyo çünkü..
Şimdi çıkıp yine emzirmeye girişmem lazım, cevap veremeyebilirim tekrar.. kimler doğurdu kimler kaldı hiç bilmiyorum ama doğuranların bebişlerini Allah analı babalı büyütsün, doğurmayanlara da inşallah kısa zamanda hayırlı doğum nasip etsin allahım..
bizde cuma günü topuk kanımızı verdik.....
c.tesi günü de doktor amcamızı ziyarete gittik...
tam tüm giysilerini çıkarttım doktor muayene edicek bir baktık göbeğimiz pat diye düştü
oğlum doktor olacak galiba
doktora gitmemizi beklemiş göbeğimiz tam 10.gün düştü.....
aranızda işitme testini yaptıran var mı
15 günlükken yapılması gerekiyo demişti dr
şart mı 15. günde olması acaba?
kıslar kalça çıkıklığını testi ne zaman yapılıyor 1 aylıkken mi 2 aylıken mi kafam karıştı 1 aylıkken gittik dr 2 aylıkken yapılıyor dedi burda okudum kızlarda hep 1 aylıkken yaptırmış
merhaba sona kalanlardan biri dün gece bebğine kavuştu bugün suni sancılarla doğumu başlatcaz demiştim hani dün gece 12 de kızım kanama ve küçük sancılar eşliğinde ne zaman geliceğime siz değil ben karar veririm dedi ve 4.30 da dünyaya geldi güzel bir doğumdu salancılar kolay dersem yalan olur ama doğum gerçekleşir gerçekleşmez gülmeye başlıyorsunuz hepsi anında geçiyor kızımız arya 3350 gr 50 cm aynı babası kopya çıkarmışım sanki darısı diğer bekleyenler başına...
kızlar bu kanama nezamana kadar devam edicek sizinde hala devam ediyormu
ama doğmuyor
ağrı ,sancı hiç bir fark da yok.herkes normal doğuramayacaksın diyor
40+6 olduk bugün
nisan ,mayıs kabul ama sezeryadan korkuyorum o olmasa bari
sezeryanda idrar torbası takılıyormuş yeni öğrendim, herkese mi peki
senin nasıldı
Hellooo
Beyaz dutun kurusu süt yapar dediler kızlar.. Denemedim ama yazayım dedim..
Benim göğsümün biri ötekinin yarı boyunda ya, ben gibi olanınız var mı?Biri vargücüyle süt yapıyor, ötekisi tembel
canım benimde sağda biraz daha fazla solda az oluyor. ne yaprsam yapayım. sol göğsümü verince sağ göğsümüde vermem gerekiyor ama artsın diye zorla veriyorum.
kızlar ben kızıma ultraprima kullanıyordum bitti. bi arkadaş canbebe almıştı kullanaym dedim. dünden beri bugün baktım pişik yapmış. 5 6 tane portbebeye koymuşum önceden bugün çıkardım tekrar primaya döndüm. sizdede böyle oldumu yaa. kocaman paket duruyor ama canım sıkıldı. pişik kremi sürdüm artık. geçer değilmi.
kızlar galiba bende de lohusa depresyonu belirtileri var herşeye ağlayasım geliyo-herkesin dediği laf bana batıyo-oğluma bakıp bakıp ağlayasım geliyo o kadar masum ve muhtaçki yalnız kalmaktan hem çok korkuyorum hem de etrafımda kimseyi istemiyorum böyle garip hallerdeyim
bugün kuaföre gittim saçımı kestirdim kaşımı aldırdım biraz değişiklik oldu hafta sonuda yine anneme gidicem bi hafta yokum yani değişiklik iyi olur belkiiii
darısı size tabiki canım benim..daha nice güzel günlerini görelim paylaşalım inşallah...valla aynen kakasını nasıl fılattı ben de hayret etmiştim, bi de kolay kolay çıkmıyo lekesi, heryerim batmıştı..şimdiden ediyor ağzımıza demiştim babasınaya bana da öyle geliyor valla rahat bş üç ay oldu, yeni gelin gibi hissediyorum kendimi:) bundan sonra daha da önemli şimdi onun stresi olur hooppp ikinci geliyormuş düşünsenize...önceden gelirse gelsindi bebiş...aman aman ağzımdan yel alsın:26:
ardinacım bizim topuk kanımız sadece sağlık ocağında alındı hastanede ebe sağlık ocağında da alnacak oyüzden istersen burada almayalım hem 7.gün anne sütü de aldığı için testin sonucu daha iyi çıkar dedi oyüzden 2 kere canı yanması diye hastanede alınmadı....Bizim topuk kanımız sadece hastanede alındı,doğumdan 4-5 gün sonra sağlık ocağından arayıp bebeği getirmemiz istenince götürdüğümüzde topuk kanını hastende almışlar bizim almamıza gerek yok dendi.Herkesden 2 defa alınmış galiba ama bizden alınmadı:26:
Damlacım benim kanamam bitti gibi, günde 1 damla açık kahve rengi şeklinde gelir oldu.
Benim doğumum spinal anestezi ile oldu ve sonda takıldı canım.Sondayı anestezi sonrası taktıkları için hiç bir şey hissetmedim,çıkartırlarken de acı sızı duymadım.Sezeryan sonmrası serum alındığı için sonda çok büyük kolaylık oluyor.Ağrı kesicilerin etkisi geçtiğinde tuvalete kalkmak işkencesinden kurtuluyorsun.
Sultancım bende ilk haftalarda Prima kullandım sonra Huggiess in organik saf pamuk bezinin reklamını görüp denemek için aldım.Ondan mıdırbaşka bir şeyden mi bilmiyorum ama bizim cimcimede de pişik oldu.Hemen Primaya geri döndük.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?