merhaba annecikler ...
ben kötüyüm,zor gunler geçiriyorum
bebişim hala nezle... ama hafifledi cok şükür..
asıl sorunumuz göbek kanaması... dün göbek düşeli 9 gun olmuştu ve hala kanıyordu.. Dr. bu durumu sevmedim dedi ve bizi hemotoloji uzmanına yonlendirdi.. yavrumun elinden koca iğneyşe 3 tüp kan alındı,bi sürü test yapılıyor şu an.. kan hastalığı,pıhtılaşma sorunu varmı falan diye...(( dünden beri ağlıyorum.. ailede kan hataslığı olan yok ama korkuyorum yine de.. bu göbek niye kanıyor anlamıyorum hafifi kanıyo kuruyo temizliyorum yine kanıyooo...
bi de bunlar yetmezmiş gbi bebeğim az kilo almış dr tam sınır dedii.. 15.gunde eski dogum kilosuna dönmesi gerekirken bizimki hala zayıf( sütüm de azaldı üzüntüden...
bizlere dua edin kızlar.. geceleri de hiç uyumuyo bebeğim. uykusuzluktan bitik durumdayım..
bugun 4te test sonucları belli olacak... Allahım yardımcımız olsun.
bebeğimi emzirmeseydim ve sezaryen olmasaydım ikinciden korkum olmazdı hatta iyi de olurdu sanki..düşünsenize yanyana yatır bağırsınlar dursunlar..artık meme yerine birbirlerinin burunlarını emerler
ardinacım bizim topuk kanımız sadece sağlık ocağında alındı hastanede ebe sağlık ocağında da alnacak oyüzden istersen burada almayalım hem 7.gün anne sütü de aldığı için testin sonucu daha iyi çıkar dedi oyüzden 2 kere canı yanması diye hastanede alınmadı....
banada spinal iğne yapıldıktan sonra sonda takıldı böylece acısını hisetmedim....
ben huggiess yenidoğan kullanıorum ve şimdilik memnunum...daha önce burada konuşulan birkonu vardı birkaç marka bez kullanmak lazım poposu şımarık olmasın diye birşeyler okumuştum sanki bu konu hakkında bilgisi olan varmı kızlar:26:
maşallah sana bende 2 tane daha hakkım var 3er yıl rayla doğurayımda hepsi beraber büyüsün diyorum...
merhaba arkadaşlar,
biz geldik kızımla..bekleyen arkadaşlarımız ne yaptı?
kızım 29 Martta normal doğumla saat 11'de 3845gr doğdu boyunu ölçmediler 1 ay sonra ölçülecekmiş kalça çıkıklığı olabilir diye ama boyu maşallah uzun bir kız.. çok da çirkin benim kızım:)
doğumdan sonra çok sancım oldu ama bugün biraz daha iyiyim. Kızım iyi benim çok sütüm çok yok geceleri mama veriyoruz güzdüz emzirmeye çalışıyorum ama sürekli uyuyor ve uykuda meme almıyor nasıl uyandırıp emzireceğimi de bilmiyorum. yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
maşallah melisa prensesemerhaba arkadaşlar,
biz geldik kızımla..bekleyen arkadaşlarımız ne yaptı?
kızım 29 Martta normal doğumla saat 11'de 3845gr doğdu boyunu ölçmediler 1 ay sonra ölçülecekmiş kalça çıkıklığı olabilir diye ama boyu maşallah uzun bir kız.. çok da çirkin benim kızım:)
doğumdan sonra çok sancım oldu ama bugün biraz daha iyiyim. Kızım iyi benim çok sütüm çok yok geceleri mama veriyoruz güzdüz emzirmeye çalışıyorum ama sürekli uyuyor ve uykuda meme almıyor nasıl uyandırıp emzireceğimi de bilmiyorum. yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
bizimde bugün yarı kırkımız çıktı yarın çıkıcaz dışarıya
Ohhh maşallah annesi.. Benim ki gece gündüz mum diktiriyor..İstiyor ki hep kucağımda uyusun meme ağzında dursun keyif yapıyor =)))
Sorma kaç gündür deli oldum evde havalarda güzelleşince bir hoş oldum =))) Yarın yarı kırkımız çıkacak inş. dışarı çıkacağız oğluşumla yarı kırk ucurtmaya heheh =))) Adet yerini bulsun
canım gözün aydın maşallah kuzuna sağlıkla büyütmeyi nasip etsinselam kızlar, ancak fırsat bulabildim. Gerçekten doğruymuş bebiş olduktan sonra net'e girmem kolay olmadı.
Haaa bu arada evet doğru okudunuz, bebişim size yanlış alarm bebek bize tatbikat yaptırdı dediğim günün gecesinde geldi. Ayrıntıları yazdığımda nasıl bir gece geçirdiğimizi, hatta nerdeyse evde doğuracakmıssın denilmesini bile anlatacam. Sürekli kontrole gittiğimiz hastanede doğum yapmadım, açılma yok deyip sürekli eve yollanmaktan. Neyse Allah'a çok şükür ikimiz de iyiyiz.
Bebişim normal doğumla, gece 3.30 da geldi. 3.590 gram. 6 tane dikişim var,2'si sayemde. Az önce sağlık ocağından geldik. Artık 2. kez topuk kanı alınıyormuş, prosedür gereği. İşte böyle kızlar. Ayrıntıları yazacam. Herkese çok çok geçmişler olsun. Allahım sizi korusun.
Kızımızınn adına Elif Hanzade ile Elif Gülce arasına kararsız kaldık sizce hangisi olsun? N'olur hemen cevaplayın,kimlik çıkacak,öpüldünüz
ayy canım arada banada geliyor bişeyler boğuyor gibi geliyor:26::26:kızlar galiba bende de lohusa depresyonu belirtileri var herşeye ağlayasım geliyo-herkesin dediği laf bana batıyo-oğluma bakıp bakıp ağlayasım geliyo o kadar masum ve muhtaçki yalnız kalmaktan hem çok korkuyorum hem de etrafımda kimseyi istemiyorum böyle garip hallerdeyim
bugün kuaföre gittim saçımı kestirdim kaşımı aldırdım biraz değişiklik oldu hafta sonuda yine anneme gidicem bi hafta yokum yani değişiklik iyi olur belkiiii
slm kızlar yağmurumla beraber biz geldiiikkknasılsınız diye sorcam ama herkes aynı sanırım uykusuz gergin bitkin ama mutlu anneee bizim ne gazımız bitiyo ne de karnımız doyuyo şuan kucağımda uyuyo yatağa koyunca uyanıyor çok bilmiş çıktı bu mart bebekleri
kızlar dr.dan geldik.
kan değerleri üst sınırdaymış ama önemli değil dedi dr. normal insan değerlerine göre üst sınırmış,yenidoğan old. için böyle olabilir dedi. 15 gun sonra tekrar kontrol olacaz.
bol bol emzir dedi..
banyo yasak,sadece silecez.
duaya devam kızlar.. iyiki varsınız.
canım benim hemen yardımcı oolayım sana. öncelikle hayırlı olsun geçmiş olsun allah analı babalı buyutsun ve de maaşallahbebeğin dogum kılos cok ıyı maşallah ama ilk haftalar dogum kılosunun altına duser korkma. önemli olan yaklasık %5ını kaybetmesıymıs ılk haftada. almila 3100 gr dogdu ve kayınvalıdemın ısrarla emmeye alıştır demesı uzerıne mama az verınce 2 gun ıcınde %10 kılo kaybettı. yenıdogan dr umuz çoooook kızdı bıze. herkes bılırkısı kesılır kımseyı dınleme bu konunun uzmanı benım hem anne sutu hem mama vereceksın cocuk bır ayın sonunda ıstedıgımız kıloya ulaşırsa anne sutunu zorlarsın dedı. ama benım de ılk 4 gun dogru durust sutum gelmedı ve bu konuda deneyımlı olan ablacıgım bıze sümer medela ( yerı kzılayda ama arayınca eve kadar getırıyorlar makınayı) fırmasından hastane tıpı sut sağma makınası kıralattı. ve makına ınanılmaz arttırdı sutumu. ondan once gunde anca 100 ml sutum cıkarken sımdı gunde 400-500 ml cıkıyor. 2-3 satte bır sağıyorum ve çok şükür bebeğim dun daha yenı memeyı tutup emmeyı ogrendı artık arada ona da emdırıyorum ememden. boylece sutum kesılmıyor ve 2-2 bucuk satte bır ona bıberondan veya emzırerek 60-70 ml anne sutu verıyorum. buna ragmen hala dogum kılosunu yakalayamadıgından drumuz dun mama da verın arada dedi. gunde 1-2 kez aptamıl 1 verıyoruz. bebegının durmadan uyumasının sebebı de zaten aç olmasıymıs dr dedı. dr browns ın dogal akış bıberonu var ondan al sende yoksa onu ıyı tutup emıyor yenı doganlar. sormak ıstedıgın bırsey varsa mesaj atarsın canım. medelanın telefonu 0533 376 25 35 ve 418 4129. 24 saat hızmet verıyolar
kızlar dr.dan geldik.
kan değerleri üst sınırdaymış ama önemli değil dedi dr. normal insan değerlerine göre üst sınırmış,yenidoğan old. için böyle olabilir dedi. 15 gun sonra tekrar kontrol olacaz.
bol bol emzir dedi..
inşallah canım tüm kalbimle amin diyorum duana...bende oğluşumu nasıl seveceğimi bilemiyorum..öpmeye kıyamıyorum kıyafetlerini öpüyorum kokluyorum
kızlar dr.dan geldik.
bol bol emzir dedi..
kızlar dr.dan geldik.
bol bol emzir dedi..
kızlar gerçekten kafayı yıcem ya benı bı dk yalnız bırakmıyo neymış kırkım çıkmadan yalnız kalamazmışım eşim şimdi spora gttı oda geldı tabı hemen...bıde uyuyan cocugu gıdıyo gelıyo mıncıklıyo ağlayıncada atıyo kucağıma acıktı bu doymuyo dıyıp duruyo ben az yıyomuşumda keremım doymuyomuş...aptal aptal kelımelerle sevmeler çocugu hee bıde emzırıyorum ya memeyı bırakır bırakmaz kapıyo kuzumu kucağımdan yaa bı ızleme şansınız olsa off dıyorum
günaydın kızlaaaaaaaar. annemlerdeyim ve çook şükür düzgün yemek yiyip dinlenebiliyorum. anne gibisi yokmuş yaaa. bu sabah kardeşim abla önce sen kahvaltı yap dedi ve baktıda rahatça kahvaltı yaptım uzun süredir ilk defa. dünya varmı yaaa. arim doğurdunmu kız. geçmişi okumadım daha. herkes iyidir inşallaaaaah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?