canım hangi marka emzik verdin?vallahi ben hiçbir işimi yapamıyordum hep başındydıım bazıları çenesi yorulur yazık dese de verdim ben biraz zorlandık ama öğrendi çok şükür..bak çamaşırları makineye attım kahvaltımı yaptım evi toparlamaya başlıycam birazdan...çenesi yorulduğunda bırakacağını biliyorum o nedenle için rahat..bence sende dene en kısa zamanda alıştırmak istiyorsan sonra inat edip almayabilir büyüdüm ben ya ne emziği diyebilir
maşallah canım ne çok kilo vermişsin ben 25 kilo aldım 4 kilosu gittianammm 10 aylık doğuracan artık kız. neyse şu 3 günde geçsin bakalım canım.
ohh hmaşallah. emzik çok rahatlık yaaa. bizimkine doğumdan sonra ağzına yapıştırmışlardı. wee nin yeni doğan kullanıyoruz. çok güzel. chicconun almıştı grümcem. aldığı iki şeyden biride biride bebedorun biberonuonu beğenmedi . emerken çok tatlı oluyor ama. bazen emziği titretiyor. güldürüyor bizi.
canım annem en baştan beri gel dedide eşim göndermedi. şimdide zorla geldik. mecbur kaldı birazcık. babam bugün kemoterapiye gitti. psikolojisi bayağı bozuktu o yüzden geldik. iyide geldi. sabah babam iyiki geldi bana moral oldu diyor. bi ara baktım moraaaaaaal moral diye seviyordu kızımı. ne güldük yaaa.uyurken bile uyandırmaya çalışıyor.
canım bendede kilo gitti ama göbek kaldı. eee bu göbek nasıl gidecek yaaa. çok değil ama. mesela geçen yılki eşofmanımı giydim oldu. hemde çok rahat oldu. ama göbek var sadece. kilomda 3 gün önce tartıldım hamilelikte 14 kilo almıştım 13 kilo vermişim.
sağol canım rahatladımbenim oğluşumda yapıyor babası gibi horluyo sanmıştım en başta ama dra sorduğumda derin uykudayken bazen öyle sesler çıkarabilir keyfinden yapıyodur tosuncuk dedi bu arada güzel kızın nasıl bakıyım
hastane çıkışı çok kilo kaybetmişticanım bizdede aynı sorun var. ikiside yani. bi göğsüm. o beni mahfediyor. bide kızımın boğazından ses geliyor gibiydi bizde sorun var sandık. ama doğduğundan beri vardı. doktor ciğerini falan dinledi muayene etti bişey yok demişti. demekki normal canım. 15 gün sonra kontrol var bakalım artık. bebiş nasıl canım. büyüdümü annesi
sıhattler olsunKızlar emiri yıkadım uyudu şimdi.Sizinle doya doya muhabbet etmek istiyorum eskisi gibi ama nerde...
Doymak nedir bilmiyor emiyor kusuyor hala emmek istiyor.Gece 60 ml mama takviyesi yapıyoruz malesef.Tek başına bakma çok zormuş ama en azından kafam rahat.Çocuguma istedigim gibi bakabiliyorum.Sizler ve bebeişleriniz nasıl?
anne karnında çok duran bebekler daha zeki oluoyrlamış canım. seni teselli edecekse canım einstein da 10 aylıkmış :)
benim kızımın 41+3 te doğduğunu söylemişitm daha önce hatırlarsan canım. kızım çok zeki diyip övünmek istemem ama daha 4 yaşını bu ay doldurdu, 2 ay önce okumayı öğrendiğini farkettik. üstelik okumayı öğrensin diye de hiç uğraşmadık. kendi kendine harfleri bize soruyordu biz de söylüyorduk. yanyana harfleri yazıp buraya ne yazdım filan diye soruyodu biz de okunabilir olanları okuyoduk. kardeşim farketmiş okumayı öğrendiğini. biz de birkaç yazı gösterdik gerçekten sökmüş okumayı.. bilmiyorum artık nerdeyse 10 aylık doğduğundan mı öyle oldu..
göbüş biraz toparlandı ama üstünde jölemsi bir tabaka var hala. 10 kilom var daha eski kiloma dönmeme ya. doğumda sadece 4 kilo verebildim ben. 5 kilo da bu 3 haftada gitti. geriye kaldı 10 kilo. koskoca 10 kilo.of ya. ömrüm rejimle, sprola geçmek zorunda galiba :2: :2:
canım maalesef yardımcı olamıyorum, bize mama verin diyen doktor hiç denkgelmedi.. sarılık olduğumuzda bile mama vermeyin, faydası olmaz, bol bol emsin dediler.. biz de hiç kullanmadık o yüzden. bir tek ilk gece evde uyumayınca bi kutu mama aldı eşim, 1 ölçek hazırladı verdik. onu da eşim hazırladığında ölçeği bilmiyorum. sonra da doktor mama vermeyin dediği için bidaha hiç hazırlamadık..
öyle canım bilinçaltı işliyor sarp bebiş nasıl emziğe alıştımı biziimki alıyor ama fazla tutmadan atıyor hangi emziği kullanıyorsuunuz
O arkadaş benim malesefAma artık oğluşuma kendim bakıyorum
Ben aptamil kullanıyorum canım.60ml 2 ölçek kaşık.30 ml 1 ölçek kaşık koyucaksın.Sıcak suya koyucaksın.Soguk suya koyup ılınmasını bekliyceksin.Benimde oglum hep gögüste uyumak istiyor.
ben 64 le hamile kaldım 70 le doğurdum 20 gün oldu şu an 60 kiloyum ve çok bitkinim oğluş çok yoruyo ve çok emiyo 3.250 doğdu hastaneden çıktık 2 gün sonra 3000 kiloya düşmüştü bu gün tartıldık doktorda 3900 oğluşumbu arada bizim göbek 1 haftada düşmüştü ara ara hafif kanıyodu bu sbah baktım baya bi kan var doktora gittik pıhtılaşmaya filan baktılar bişey çıkmadı çok şükür k vitamini iğnesi yapıldı 3 güne geçmezse gelin içinde parça kalmış olabilir çocuk cerrahiye göndeririz dedi doktorumuz..
gel canım gelll. elif eylül sarılıktan falan 500 gram vermişti canım. nasıl zayıflamıştı çok zoruma gitmişti. 3700 le doğdu 3200e düştü 1 haftada. salı günü götürdüm maşallah doğum kilosuna gelmiş çok şükür. doktor sütün yarıyor devam et dedi. ama sanırım tam doymuyor sürekli göğsümde. mamada vermek istemiyorum. zaten bi kere denemiştim almadı. aslında sevindim bile almamasına o kadar uğraştılar ya iyi oldu dedim.kızlarrrr
formda yazmayı ve sizleri ne kadar özlemişim yaaa
inşallah bundan sonra sık sık girerim
benimki altını değiştirirken elime kakasını yaptı birden bağırmışım ne oluyor diye çocuk birden durdu. sonra devam ettiahusss canım biz aventin yenidoğan biberon setini almıştık içinde emziği de vardı onu tuttu diğeri wee idi onu tutmadı.kız çocuğu her zaman belli ediyo kendini bak seninki parmağına yapmış benim oğluş gece değiştirirken altını yüzüme doğru püskürttü Allahtan geleceğini önceden belirten kocaman bir pırttan sonra geldi de kurtardım yüzümü sadece geceliğim kirlendi.. ne şanslısın annen yanında ben yalnızım
maşallah iyi kilo vermişsin yaa. üzülme canım çok fazla vermezsin merak etme.kızlar merhabaya aaa biz çok yoğunuz buralara giremez oldumm..biraz okumaya çalııştımm aynı sorun bendede var kızlar benim oğluş göğsümü bi tutuyo bıraktırabilene aşkolsun yaa :97: sırtım belim kopuyordu ama emzirme yastığı aldık rahat ediyorum onunla...bu arada bende 20 kilo almıştım doğumda 8 kilo gittii,doğum yapalı 11 gün oldu 8 kiloda bu arada gitmiş...ben hızla kilo veriyorum kızlar hiç takatim yokkk annemdeyim o da çok üzülüyor herşeyide yiyorummm ama kilo veriyoum süreklii kilo istemiyordum ama bu kadarda değildi
ben 64 le hamile kaldım 70 le doğurdum 20 gün oldu şu an 60 kiloyum ve çok bitkinim oğluş çok yoruyo ve çok emiyo 3.250 doğdu hastaneden çıktık 2 gün sonra 3000 kiloya düşmüştü bu gün tartıldık doktorda 3900 oğluşumbu arada bizim göbek 1 haftada düşmüştü ara ara hafif kanıyodu bu sbah baktım baya bi kan var doktora gittik pıhtılaşmaya filan baktılar bişey çıkmadı çok şükür k vitamini iğnesi yapıldı 3 güne geçmezse gelin içinde parça kalmış olabilir çocuk cerrahiye göndeririz dedi doktorumuz..
anne karnında çok duran bebekler daha zeki oluoyrlamış canım. seni teselli edecekse canım einstein da 10 aylıkmış :)
benim kızımın 41+3 te doğduğunu söylemişitm daha önce hatırlarsan canım. kızım çok zeki diyip övünmek istemem ama daha 4 yaşını bu ay doldurdu, 2 ay önce okumayı öğrendiğini farkettik. üstelik okumayı öğrensin diye de hiç uğraşmadık. kendi kendine harfleri bize soruyordu biz de söylüyorduk. yanyana harfleri yazıp buraya ne yazdım filan diye soruyodu biz de okunabilir olanları okuyoduk. kardeşim farketmiş okumayı öğrendiğini. biz de birkaç yazı gösterdik gerçekten sökmüş okumayı.. bilmiyorum artık nerdeyse 10 aylık doğduğundan mı öyle oldu..
arimcim hala doğurmadın demekbebişin yerini pek sevdi
bende 4 yaşımdayken okumayı öğrenmişim o nedenle 6 yaşında anasınıfına giderken beni 1.sınıfa atlattılar ama bu benim için iyi mi oldu kötü mü oldu bilemiyorum çünkü yaşıtlarımla oynayamadım sınıf arkadaşlarımın yanında da epey küçük kalıyoodum benle dalga geçiyolardı taki liseye kadar lisede acayip havalı oldum boyum uzadı falan derken üniversiteye başladım anaaaaa birde baktım ki imza yetkim yok burs almak için babamın imzası gerkti her şeydi muvafakatname diye bişey almak için uğraştım derken mezun olduk çalışmaya başladım ve ben yaşımı 2 yaş büyük söylüyorum uzun uzun geçmişi anlatmak zor oluyo
selam kızlar
hazır topicte 2 çocoklu anneler varken soruyum.ya kızlar benim büyük kızm çok kıskançve inatçı oldu..hiiç
söz dinlemiyo kızıncada üzülüyorum sizdede öylemi..asi oldu çıktı daha 5 yaşında ama beni çok sinirlendiriyo kuzum ne yapacağımı bilemiyorum:26:
gamze canım benim kızımda yardımcı oluyo hatta kendi yapmak istiyo ama bebek küçük kızımda küçük elinin ayarı yok ani bi hareket yapabiliyo.ve çok öpüyo dur demesek durmayacak yani şapur şupur sulu suluzeynepcim benim kızımda 6 yaşında ilk başta çok kıskançlık yapıyordu şimdi alıştı kardeşine ama çok huysuz oldu yaş gözünde hazır bekliyo herşeye ağlıyor evde durmak istemiyor annem yakın oturuyor bana hergün ona gitmek istiyor bende çok sinirlenip azarlıyorum bazen sonra çok kızıyorum kendime üzülüyorum onu o haline çok zormuş 2 çocuk bir de cinsiyetleri aynı olunca kızım bana kardeşim keşke erkek olsaydı diyorçok yardımcı oluyor kızım bana hakkını yemiyim şimdi altını değiştiriken çağırıyorum bezini falan getiriyor sidikli falan diyerek birlikte dğiştiriyoruz altını hatta dün yanımda pijamasını giydirmesine izin verdim bende yardım ettim tabi böyle olunca hoşuna gidiyor kıskançlık yapmıyor
evet canım doğurmadım 41+1 olduk ama
yarın sezeryan oluyorum inşallah
bugün kontrole gittik,doktor bebek hala kanala girmemiş gireceğini de düşünmüyorum artık,başı yukarılarda geziyor hala,daha fazla bekletmek istemem dedi
normal doğumu çok istedim ama bebeği de riske atamam hayırlısı
ben de toplamda 15 kg almıştım. 10 gunde 9 kg gıttı. ben bişey sorucam burdan bırılerı sezeryan sonrası korse almıştı kımlerdı kı anlar ve acaba nerden almıuşlardı. ınternetten sıparış etmek ıstıyorum da. ama %100 pamuklu almak lazım yoksa hem sağlıksız olur hem de sıkıntı verır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?