2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

cnmm benım ark kızı refluydu ve reflude her emdıgınde cıkartır ve butun emdıgını kusar salyalı bı sekılde ayrıca refluysede korkma ılacı ark kıızının gectı mesela..cnmm pekı doydugundan emınmısın?o yuzdende uyumayablır ...bazı zaman annenın sutu doyurucu olmuyor..bıde yanında yatır kokunla uyur belkı benım efem ölydı yanında olmazsan asla uyumazdı..

ah benım sorunlarım daha buyuk efem cok hırcınklastı bız geceleri batudan deıl efeden uyumuyoruz tabı efenın kardesını uyandırmasıyla ailece ayaktayız..

2 cocuklu anneler sızde durum ne efe ılk zamanlar sevıyorum kardesımı dıyordu ama artık kımse alsın ıstemıyor sadece bren alayım ıstıyor öburkulerı kıskanıyor..

sağol canım 4.gününde düştü çok erken değil mi?

canım öncelikle gözün aydın. Saglıklı mutlu bir bebis olsun. Analı babalı buyusun. Benim kızımın gobegide 5. gun dustu. Sanırım sorun olmuyor doktor birsey demedi yani. Normal dogum mu yaptın pek takip edemiyorum.
Kızlar umarım herkes iyidir.

Selammm anneler ve kuzuşları =)) Ne yapıyorsunuz nasılsınız..Keyifler nasıl bakem =)))

Kızlar çok özledim sizleri! Herhalde doğurmayan kalmadı artık, bazen hızlıca geçmişi okuyup çıkıyorum, bazen ona bile vaktim olmuyor. Biz de tam düzen kurduk diyoruz, bizimki yeni bir huy ediniyor. Deneme yanılma yöntemiyle o bizi, biz onu öğreniyoruz. Hep derlerdi annelik çok başka diye, gerçekten öyleymiş, uyurken bile yanından kalkasım gelmiyor. Bütün hırçınlıkları unutuluveriyor. Umarım herkes iyidir, bütün bebişleri ve çiçeği burnunda Mart annelerini öpüyoruz. Kendinize ve bebişlerinize çok iyi bakın, sütünüz bol olsun, bebişleriniz emmek için istekli, doyduğu zaman da uyumak için istekli olsun.

Haticesu çok geçmiş olsun, dualarım seninle,iyi haberlerini bekliyoruz.

seni çok iyi anlıyorum canım. benim kızımda şapka taktırmıyor artık. takınca kıyameti koparıyor. ellerini hareket ettiriyor artık eldiven takmıyorum ellerini keşfetsin diye.

canım kusma fazla doyuyor anlamına geliyor diye biliyorum. yani fazlasını kusuyor. bence öyledir canım korkma.

kesinlikle canım. yer gök dua üzerine kurulu bende inanırım. bide yeri gelmişken bişey sorayım. ben sürekli ayetel kürsi falan okuyorum. evde tekim ya bişey olmasın diye bide nazar ve kötü göze karşı. felak nas falanda okuyorum. ama hani adetli sayılıyoruz ya bişey olurmu. okumasamda içim rahat etmeyecek.

Selammm anneler ve kuzuşları =)) Ne yapıyorsunuz nasılsınız..Keyifler nasıl bakem =)))

çok güzel anlatmışsın canım. kesinlikle öyle. uykusuz bi gecenin ardından yüzüne bakınca herşey bitiyor birden. Allahım kuzularımızı bize bağışlasın İnşallah. duan içinde kocamaaaaan bir aminnnn.

benim oğlumda aynı şekilde. 2. haftasına girdiğinden beri gündüzleri nerdeyse hiç uyumuyo. emerken gözler gidiyo bırakıyo memeyi hoop 5 dk sonra ağlamaya başlıyo bi süre sonrada fıldır fıldır etrafı izliyo hiç ses etmeden ama bizimki 11de uyuyo en erken gecede 5 6 saat aç kalıyo yine uyanıyo sonra uyumuyo. şimdiden büyüme triplerinemi girdi anlamadımki :26::26::26:

herkeze selm...çoook yorgunum çooooooook....benim kızçem koca gün uyumak nedir bilmiyo.
hep kucak istiyo kucakta iyi bırakınca inliyo ağlıyo tekrar alınca susuyo uyudu diye bırakıyom hemen uyanıyo napcamı şaşırdım valla...hele bide gaz sancısı başladıysa nasıl ağlıyo susmak bilmiyo çok üzülüyom yaaa hala sağ gözü akıyo kızımın sonrada kuruyo çapaklanıyo ılık suyla pamukla siliyom...
arada sütümden damlatıyom böle durumlar olabiliyomuş bazı bebklerde 2ay bazılarında 9ay bile sürüyomuş...inşallah kızımınki çabuk geçer.

canım bizimki gecede uyumuyor. sürekli kucakta kalmak istiyor. ama zoruma giden kilo almaması.bugün sağlık ocağına götürdük doktor çok az kilo almış dedi. o kadar emiyor demekki ya sütüm yaramıyor yada yetmiyor.

canım inşallah çabuk geçer ama benim kızımdada vardı.doktor bi ilaç verdi ilk kullanımda geçti. toplamda 3 kere kullandık şimdi hiç sorun yok çok şükür. istersen özelden yazarım sanada.

inşallah canmm...senin kızınındamı gözü akıyodu?bizimki doğduktan 4gün sonra başladı halende devam ediyo

kızıma daha yeni arabasını aldık...hiç fırsat yoktıu valla.
cumartesi anneme gittik ordan aldık kızımı anneme bıraktım...
kraft ın aldık çif yönlü tentesi iyice kapanıyo çok güzel ve güvenli bi araba...Allahım iyi günlerde kullanmamızı nasip etsin.

Canım ben sezeryandan 2 gün önce Medela marka bir makina satın almıştım iyi ki de almışım diyorum.
Kontrolden sonra Medicana ya gitmedim canım.Çocuk dru için soruyorsan gitmeyi de dşünmüyorum.Bizim kıza da özel sağlık sigortası yaptırıp Acıbadem ya da Memorial a devam edicez.Doğumdan 1 ay sonra sigorta yaptırılıyor diye beklemek zorunda kaldık.
Ben daha önce de yazmıştım diye hatırlıyorum Medicana ya sadece drum için gidiyorduk,hele ki doğum da çocuk bölümü hemşireleri ile yaşadıklarımızı düşününce asla kızımı oraya götürmem.
Bizde kızımın Dondy sinin başına küçük Kuran'ı Kerim le nazar boncuğunu çengelledik canım.Bugün netten araştırdım 3 aya kadar bebeklerde uyku için zaman kavramının oluşması oldukça zormuş.Bekleyeceğiz artık.:26:

Hiç seninle de yazışamadık sen doğumu Medicana da yaptın değil mi Özlem'cim.

inşallah canmm...senin kızınındamı gözü akıyodu?bizimki doğduktan 4gün sonra başladı halende devam ediyo

evet canım gözü akıyordu çapaklanıyordu. doğumdan 2 gün sonra başladı. bide yapışıyordu kirpikleri. ilacı ilk kullanımda düzeldi ama

Hepimizin derdi ortakmış demek ki
Kızım kollarımda ev içinde gezmeye bayılıyor,saatlerce turluyoruz.

canım lohusayken ne kuranı kerime dookunabiliriz ne de okuyabiliriz ezbeere dahi olsa.yani sure okuyamıyoruz sadece tesbih çekebiliriz ve türkçe dua edebiliriz..yani Allahım bebeğimi kötülüklerden koru vs vs diye..

evet bende orda doğum yaptım ama bizim hemşirelerimizle ilk gece sorunumuz oldu ve ben sabahında derhal düzgün beye ve başhekime herşeyi anlattım şikayetçi olucam dedim ve herkese anlatıcamı söyledim ve ikinci gece her yarım saate bir hemşire geldi çok iyi davrandılar.biz bakırköy acıbademe gidiyoruz...seda yıldırım drumuz çok memnunum ben tavsiye ediyorum sana da...

Yazdığın belirtiler bizde de var Handancım.Annemlerin yanında şehirdışında kaldığımız için burada kendi drumuz yok.Haftaiçi devlet hastanesine götürüp kontrolden geçiricez.

Canım gerçekten zor bir durummuş sizin ki.Umarım Efe kısa zamanda kardeşinin varlığına alışır.
Biz kızımın doyup doymadığını arada sağdığım sütlerle test ediyoruz.50 ml lik takviyeler yapıyoruz gün içinde 1-2 defa.Gece de 1 defa hazır mama veriyoruz.Uykusuzluğu ve huzursuzluğu doymakla ilgili değil.Büyüme sendromu dedikleri bu galiba.

Sultancım annemde doyduğu için fazlalığı çıkartıyor diyor ama belirtiler de bebek reflüsüne işaret ediyor.Bakalım bu hafta öğrenicez ne olduğunu.

mevlüdümüz atlattık şükür gözümde büyümüş vallahi üzerimden yük kalkmış gibi hissettim
canım allah kabul etsin.ne yaptınız mevlüdde bizimki de az kaldı.

iyi günlerde kullanın canım. bizde daha almadık. hangi modeli canım aldığınız.

Bizim eşimle özel sağlık sigortalarımız var canım ama hamile kaldıktan sonra yapıldığı için doğal olarak sigorta doğumu kapsam dışı bıraktı.Tüm branş kontrollerimiz için evimize de 5 dk mesafe de olan Memorial a gidiyoruz benim Medicana yı tercih etmemin sebebi de sadece dr du.
Sanıyorum aynı şeyleri yaşamışız..Bizimde 2 .günümüzde hemşirelerle sorunumuz oldu sütüm gelmiyor çocuk bütün gün ağlıyor yok sizin sütünüz geliyor bebek sadece şevkat istiyor deyip gidiyorlar.Sabah 9 dan akşam 8 e kadar kızım ağlayınca benimde annem hastaneyi ayağa kaldırdı.Bu çocuk açlıktan katılacak diye.Hazır mama vermek yasak deyip kestirip atıyorlardı.
Mama vermek korkunç bir şeymiş gibi kimse açıklamada yapmıyordu.
Sonunda annem hastaneyi ayağa kaldırınca bebeği alıp şekerine bakalım açsa mama veririz dediler.Sonra kızımı geri getirdiklerinde bebeğinizin şekeri 85 gayet tok dediler.Aradan yarım saat geçtikten sonra kızıma şeker testinin bile yapılmadığını başka hemşireden öğrendik.Çocuk dru desen allahlık.Kimse gözmüzün önnde kızımı muayene etmedi.Hangi birini anlatayım Özlem.En sonunda gece 12 de ben yazılı izinle kızıma mama verdirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…