Geçmişi okuyamadan benimle aynı derrten muzdarip biri daha var mı öğrenmek istiyorum.
Kızım 10 gündür gündüzleri uyumuyor.10-12 saat uykusuz kalıyor.Bütün gün kucakta geziniyor bakınıyor hanımefendi.Tam uykuya daldı diyoruz Dondy sine yatırıyoruz gözleri açıveriyor.
Bütün gün bu şekilde geçiyor gidiyor.
Gece de 9 gibi uykusuzluktan bayılıyor kafasını emmek için bile kaldıramadığı için sağdığım sütlerden takviye yapıyoruz.Kusmamız da var bazen emzirirken süt fazlalığını bazen de peynirimsi bir kıvamda çıkarıyor.
Reflü olmasından korkuyorum.
sağol canım 4.gününde düştü çok erken değil mi?
seni çok iyi anlıyorum canım. benim kızımda şapka taktırmıyor artık. takınca kıyameti koparıyor. ellerini hareket ettiriyor artık eldiven takmıyorum ellerini keşfetsin diye.günaydın kızlar nasılsınız?yeni bir hafta daha başladı bebişlerimiz 1 hafta daha büyüdü Allahı'm ne güzel artık zaman lehimize işliyo..her geçen gün yeni güzelliklerini görücez yavrularımızın inşallah..dün akşam bir sürü ağladım kızlar oğluşum şapka taktırmadı hiç kafasına ben küçük bir bez örtüyordum uyurken tabi kafasını sağa sola döndürdükçe bu bez burnuna doğru indi ne yapacak diye bekledim biraz zorlandı kafayı salladı veee sonunda eliyle bezi itti kafasındanbunda ağlayacak ne var diyebilirsiniz ama benim aklıma şu geldi tatlı kuzum inşallah hayatta karşılaştığı sıkıntıları da böyle kolayca atlatır mı acaba dedim ve acaba yavrumu kötülüklerden koruyabilecekmiyim diye düşündüm ayy içimdekileri anlatmakta yine kifayetsiz kaldı kelimeler akşam eşime anlatmaya çalıştım anlamamıştı sanırım yine anlatamamdım..klasik öğretmen sözü: anlatabildim mi? birde anlamayan varsa parmak kaldırsın tekrar anlatayım kızlar yalnzlığımı sizlerle paylaşmak gerçekten çok hoş iyi ki varsınız..bugün benim ağlamaklı günüm sanırım şimdi bile gözüm doldu
canım kusma fazla doyuyor anlamına geliyor diye biliyorum. yani fazlasını kusuyor. bence öyledir canım korkma.Geçmişi okuyamadan benimle aynı derrten muzdarip biri daha var mı öğrenmek istiyorum.
Kızım 10 gündür gündüzleri uyumuyor.10-12 saat uykusuz kalıyor.Bütün gün kucakta geziniyor bakınıyor hanımefendi.Tam uykuya daldı diyoruz Dondy sine yatırıyoruz gözleri açıveriyor.
Gece de 9 gibi uykusuzluktan bayılıyor kafasını emmek için bile kaldıramadığı için sağdığım sütlerden takviye yapıyoruz.Kusmamız da var bazen emzirirken süt fazlalığını bazen de peynirimsi bir kıvamda çıkarıyor.
kesinlikle canım. yer gök dua üzerine kurulu bende inanırım. bide yeri gelmişken bişey sorayım. ben sürekli ayetel kürsi falan okuyorum. evde tekim ya bişey olmasın diye bide nazar ve kötü göze karşı. felak nas falanda okuyorum. ama hani adetli sayılıyoruz ya bişey olurmu. okumasamda içim rahat etmeyecek.sultan bende çok inanırım canım valla dua üzerine kurulu dünyamız..benimde bir muskam vardı hep onu takardım ve çok şükür beni herşeyden korur inanırım buna..geçen ay doğumdan önce eşim fotokopisini çektirdi hem arabaya koyduk hem de oğluşumun başucuna koyduk...ben yalnz kaldığım için albasmasından çok korkuyorum düşün geceleri bile lamba açık uyuyoruz ve hala babası hiç durmadan okur üüzerine...
Selammm anneler ve kuzuşları =)) Ne yapıyorsunuz nasılsınız..Keyifler nasıl bakem =)))
Kızlar çok özledim sizleri! Herhalde doğurmayan kalmadı artık, bazen hızlıca geçmişi okuyup çıkıyorum, bazen ona bile vaktim olmuyor. Biz de tam düzen kurduk diyoruz, bizimki yeni bir huy ediniyor. Deneme yanılma yöntemiyle o bizi, biz onu öğreniyoruz. Hep derlerdi annelik çok başka diye, gerçekten öyleymiş, uyurken bile yanından kalkasım gelmiyor. Bütün hırçınlıkları unutuluveriyor. Umarım herkes iyidir, bütün bebişleri ve çiçeği burnunda Mart annelerini öpüyoruz. Kendinize ve bebişlerinize çok iyi bakın, sütünüz bol olsun, bebişleriniz emmek için istekli, doyduğu zaman da uyumak için istekli olsun.
Haticesu çok geçmiş olsun, dualarım seninle,iyi haberlerini bekliyoruz.
Geçmişi okuyamadan benimle aynı derrten muzdarip biri daha var mı öğrenmek istiyorum.
canım bizimki gecede uyumuyor. sürekli kucakta kalmak istiyor. ama zoruma giden kilo almaması.bugün sağlık ocağına götürdük doktor çok az kilo almış dedi. o kadar emiyor demekki ya sütüm yaramıyor yada yetmiyor.benim oğlumda aynı şekilde. 2. haftasına girdiğinden beri gündüzleri nerdeyse hiç uyumuyo. emerken gözler gidiyo bırakıyo memeyi hoop 5 dk sonra ağlamaya başlıyo bi süre sonrada fıldır fıldır etrafı izliyo hiç ses etmeden ama bizimki 11de uyuyo en erken gecede 5 6 saat aç kalıyo yine uyanıyo sonra uyumuyo. şimdiden büyüme triplerinemi girdi anlamadımki :26::26::26:
herkeze selm...çoook yorgunum çooooooook....benim kızçem koca gün uyumak nedir bilmiyo.
hep kucak istiyo kucakta iyi bırakınca inliyo ağlıyo tekrar alınca susuyo uyudu diye bırakıyom hemen uyanıyo napcamı şaşırdım valla...hele bide gaz sancısı başladıysa nasıl ağlıyo susmak bilmiyo çok üzülüyom yaaahala sağ gözü akıyo kızımın sonrada kuruyo çapaklanıyo ılık suyla pamukla siliyom...
arada sütümden damlatıyom böle durumlar olabiliyomuş bazı bebklerde 2ay bazılarında 9ay bile sürüyomuş...inşallah kızımınki çabuk geçer.
canım bizimki gecede uyumuyor. sürekli kucakta kalmak istiyor. ama zoruma giden kilo almaması.bugün sağlık ocağına götürdük doktor çok az kilo almış dedi. o kadar emiyor demekki ya sütüm yaramıyor yada yetmiyor.
canım inşallah çabuk geçer ama benim kızımdada vardı.doktor bi ilaç verdi ilk kullanımda geçti. toplamda 3 kere kullandık şimdi hiç sorun yok çok şükür. istersen özelden yazarım sanada.
merak edilecek bişey yoktur bence süt fazladır onu kusuyordur..uyumaması içinde bence okutuyo musunuz bilmiyorum ama Kuran'ı kerimden sureler dinlet sen okuyamıyorsan bile...cevşeni olsun başucunda hep çünkü daha çok küçük belki başka sıkıntıları oluyodur..oğluşum 2 gündür düzenli uyuyo çok şükür Rabbime 2 saat uyuyo sonra uyanıyo 15 dk oynuyoruz koklaşıyoruz oğluşumla sonra 20dk emiyo uyuyo..memeyi de artık kendi bırakıyo doyduğunu anlıyo sanırım..seda bak sana ne sorucam hala medicanaya devam edyomusun?biz artık gitmiyoruz..birde süt sağma makinen kendine mi ait?hastaneden kiraladınız mı?ve markası ne?
inşallah canmm...senin kızınındamı gözü akıyodu?bizimki doğduktan 4gün sonra başladı halende devam ediyo
benim oğlumda aynı şekilde. 2. haftasına girdiğinden beri gündüzleri nerdeyse hiç uyumuyo. emerken gözler gidiyo bırakıyo memeyi hoop 5 dk sonra ağlamaya başlıyo bi süre sonrada fıldır fıldır etrafı izliyo hiç ses etmeden ama bizimki 11de uyuyo en erken gecede 5 6 saat aç kalıyo yine uyanıyo sonra uyumuyo. şimdiden büyüme triplerinemi girdi anlamadımki :26::26::26:
herkeze selm...çoook yorgunum çooooooook....benim kızçem koca gün uyumak nedir bilmiyo.
hep kucak istiyo kucakta iyi bırakınca inliyo ağlıyo tekrar alınca susuyo uyudu diye bırakıyom hemen uyanıyo napcamı şaşırdım valla...hele bide gaz sancısı başladıysa nasıl ağlıyo susmak bilmiyo çok üzülüyom yaaahala sağ gözü akıyo kızımın sonrada kuruyo çapaklanıyo ılık suyla pamukla siliyom...
arada sütümden damlatıyom böle durumlar olabiliyomuş bazı bebklerde 2ay bazılarında 9ay bile sürüyomuş...inşallah kızımınki çabuk geçer.
seni çok iyi anlıyorum canım. benim kızımda şapka taktırmıyor artık. takınca kıyameti koparıyor. ellerini hareket ettiriyor artık eldiven takmıyorum ellerini keşfetsin diye.
canım kusma fazla doyuyor anlamına geliyor diye biliyorum. yani fazlasını kusuyor. bence öyledir canım korkma.
kesinlikle canım. yer gök dua üzerine kurulu bende inanırım. bide yeri gelmişken bişey sorayım. ben sürekli ayetel kürsi falan okuyorum. evde tekim ya bişey olmasın diye bide nazar ve kötü göze karşı. felak nas falanda okuyorum. ama hani adetli sayılıyoruz ya bişey olurmu. okumasamda içim rahat etmeyecek.
çok güzel anlatmışsın canım. kesinlikle öyle. uykusuz bi gecenin ardından yüzüne bakınca herşey bitiyor birden. Allahım kuzularımızı bize bağışlasın İnşallah. duan içinde kocamaaaaan bir aminnnn.
Canım ben sezeryandan 2 gün önce Medela marka bir makina satın almıştım iyi ki de almışım diyorum.
Kontrolden sonra Medicana ya gitmedim canım.Çocuk dru için soruyorsan gitmeyi de dşünmüyorum.Bizim kıza da özel sağlık sigortası yaptırıp Acıbadem ya da Memorial a devam edicez.Doğumdan 1 ay sonra sigorta yaptırılıyor diye beklemek zorunda kaldık.
Ben daha önce de yazmıştım diye hatırlıyorum Medicana ya sadece drum için gidiyorduk,hele ki doğum da çocuk bölümü hemşireleri ile yaşadıklarımızı düşününce asla kızımı oraya götürmem.
Bizde kızımın Dondy sinin başına küçük Kuran'ı Kerim le nazar boncuğunu çengelledik canım.Bugün netten araştırdım 3 aya kadar bebeklerde uyku için zaman kavramının oluşması oldukça zormuş.Bekleyeceğiz artık.:26:
Hiç seninle de yazışamadık sen doğumu Medicana da yaptın değil mi Özlem'cim.
var canım var biz varız:)
benim bebeğimde maalesef reflü var.boğazında hırıltı ses kısıklığı kusma uyuyamama ve uyuduğunda huzursuzluk gibi durumlar belirtileri.dr. gaviscon toz verdi mamasına katıyorum ama hala var.bi de üstne 3 gündür sol gözünden sarı akıntı geliyo bi ilaç kullanıyoruz ama etkilemedi yine dr.yolu gözüküyo.
burdaki uykusuzluk hikayelerini okuyunca yalnız olmadığını anlıyor insan:)
cnmm benım ark kızı refluydu ve reflude her emdıgınde cıkartır ve butun emdıgını kusar salyalı bı sekılde ayrıca refluysede korkma ılacı ark kıızının gectı mesela..cnmm pekı doydugundan emınmısın?o yuzdende uyumayablır ...bazı zaman annenın sutu doyurucu olmuyor..bıde yanında yatır kokunla uyur belkı benım efem ölydı yanında olmazsan asla uyumazdı..
ah benım sorunlarım daha buyuk efem cok hırcınklastı bız geceleri batudan deıl efeden uyumuyoruz tabı efenın kardesını uyandırmasıyla ailece ayaktayız..
2 cocuklu anneler sızde durum ne efe ılk zamanlar sevıyorum kardesımı dıyordu ama artık kımse alsın ıstemıyor sadece bren alayım ıstıyor öburkulerı kıskanıyor..
seni çok iyi anlıyorum canım. benim kızımda şapka taktırmıyor artık. takınca kıyameti koparıyor. ellerini hareket ettiriyor artık eldiven takmıyorum ellerini keşfetsin diye.
canım kusma fazla doyuyor anlamına geliyor diye biliyorum. yani fazlasını kusuyor. bence öyledir canım korkma.
kesinlikle canım. yer gök dua üzerine kurulu bende inanırım. bide yeri gelmişken bişey sorayım. ben sürekli ayetel kürsi falan okuyorum. evde tekim ya bişey olmasın diye bide nazar ve kötü göze karşı. felak nas falanda okuyorum. ama hani adetli sayılıyoruz ya bişey olurmu. okumasamda içim rahat etmeyecek.
çok güzel anlatmışsın canım. kesinlikle öyle. uykusuz bi gecenin ardından yüzüne bakınca herşey bitiyor birden. Allahım kuzularımızı bize bağışlasın İnşallah. duan içinde kocamaaaaan bir aminnnn.
canım allah kabul etsin.ne yaptınız mevlüdde bizimki de az kaldı.mevlüdümüz atlattık şükürgözümde büyümüş vallahi üzerimden yük kalkmış gibi hissettim
kızıma daha yeni arabasını aldık...hiç fırsat yoktıu valla.
cumartesi anneme gittik ordan aldık kızımı anneme bıraktım...
kraft ın aldık çif yönlü tentesi iyice kapanıyo çok güzel ve güvenli bi araba...Allahım iyi günlerde kullanmamızı nasip etsin.
evet bende orda doğum yaptım ama bizim hemşirelerimizle ilk gece sorunumuz oldu ve ben sabahında derhal düzgün beye ve başhekime herşeyi anlattım şikayetçi olucam dedim ve herkese anlatıcamı söyledim ve ikinci gece her yarım saate bir hemşire geldi çok iyi davrandılar.biz bakırköy acıbademe gidiyoruz...seda yıldırım drumuz çok memnunum ben tavsiye ediyorum sana da...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?