- 10 Kasım 2008
- 6.179
- 442
- 163
Geçmişi okuyamadan benimle aynı derrten muzdarip biri daha var mı öğrenmek istiyorum.
Kızım 10 gündür gündüzleri uyumuyor.10-12 saat uykusuz kalıyor.Bütün gün kucakta geziniyor bakınıyor hanımefendi.Tam uykuya daldı diyoruz Dondy sine yatırıyoruz gözleri açıveriyor.
Bütün gün bu şekilde geçiyor gidiyor.
Gece de 9 gibi uykusuzluktan bayılıyor kafasını emmek için bile kaldıramadığı için sağdığım sütlerden takviye yapıyoruz.Kusmamız da var bazen emzirirken süt fazlalığını bazen de peynirimsi bir kıvamda çıkarıyor.
Reflü olmasından korkuyorum.
bu bebişler sözleşmişler offfff offfff kucak istemeleri çok kötü hiçbirşey yapamıyorum yemek bile yiyemiyorum düzgünceherkeze selm...çoook yorgunum çooooooook....benim kızçem koca gün uyumak nedir bilmiyo.
hep kucak istiyo kucakta iyi bırakınca inliyo ağlıyo tekrar alınca susuyo uyudu diye bırakıyom hemen uyanıyo napcamı şaşırdım valla...hele bide gaz sancısı başladıysa nasıl ağlıyo susmak bilmiyo çok üzülüyom yaaahala sağ gözü akıyo kızımın sonrada kuruyo çapaklanıyo ılık suyla pamukla siliyom...
arada sütümden damlatıyom böle durumlar olabiliyomuş bazı bebklerde 2ay bazılarında 9ay bile sürüyomuş...inşallah kızımınki çabuk geçer.
canım allah kabul etsin.ne yaptınız mevlüdde bizimki de az kaldı.
iyi günlerde kullanın canım. bizde daha almadık. hangi modeli canım aldığınız.
Geçmişi okuyamadan benimle aynı derrten muzdarip biri daha var mı öğrenmek istiyorum.
Kızım 10 gündür gündüzleri uyumuyor.10-12 saat uykusuz kalıyor.Bütün gün kucakta geziniyor bakınıyor hanımefendi.Tam uykuya daldı diyoruz Dondy sine yatırıyoruz gözleri açıveriyor.
Bütün gün bu şekilde geçiyor gidiyor.
Gece de 9 gibi uykusuzluktan bayılıyor kafasını emmek için bile kaldıramadığı için sağdığım sütlerden takviye yapıyoruz.Kusmamız da var bazen emzirirken süt fazlalığını bazen de peynirimsi bir kıvamda çıkarıyor.
Reflü olmasından korkuyorum.
bu bebişler sözleşmişler offfff offfff kucak istemeleri çok kötü hiçbirşey yapamıyorum yemek bile yiyemiyorum düzgünce
çok sağol canım sende hayırlısı ile atlatırsın inşallah
dikiş yerim hala acıyor kızlar sizinde öylemi????elimi dokununca bıçak kesiyor gibi geliyor:26::26:
canım sağlık ocağınaki hemşiremizin dediğine göre butun yenı doğanlarda reflü oluyormus
benim bebeğimde kucağa alıştı sürekli emme yüzünden. her emzirme faslımız en az 3 saat sürüyor kızlarr beterin beteri var halinize şükredin artık göğüslerimin içi acıyor resmen.
3 saat emzirme neden sürüyo onuda açıklayayım.
önce bir göğüsümü emiyor 20 dk falan bi 5 dk içinde hepsini kusuyor. sonra aynımemeyi tekrar veiyorum yine aynı şekilde kusuyor. bu sırada kakasını yapıyosa altını değiştiriyorum ağlamaya başlayınca bu sefer diğer memeyi veriyorum. en onunda yoruluyo ve uyuya kalıyor((
Emzirirken fazlalığı çıkartması değil de,sonrasında peynir kesiği gibi olan kusması beni çok dşündürüyor canım.Bizi ne hastanede ne de sağlık ocağında bebek reflüsü konusunda bilgilendirmediler.
Canım seninki de yorucu bir süreç olmuş.İnşallah kısa sürede düzene oturtursunuz.
Çok yorulduğun zamanlar süt sağıp öyle vermeyi denesen canım.
dikiş yerim hala acıyor kızlar sizinde öylemi????elimi dokununca bıçak kesiyor gibi geliyor:26::26:
damlacım nasılsın?
mert bebek nasıl? canım arım ve bebeksu doğumlarını yaptılar mı takip edemedim bilgin var mı normal doğum mu yaptılar?
kızlar kraft dondy kullananlar görüşlerini yazarsa sevinirim. almak istiyoruz da. memnunlar mı? ben eşimin izni bittiğinde evde yalnız kalacagım ıcın almilamı evin hangi odasına gıdersem yanımda tasımak ıstıyorum bu konuda işime yarar dıye dusunuyorum dondy. once kraftın bebek arabasını kullanırım bu iş iiçin dedim ama bugun bi denedim arabaların naylonumsu kuması var ya battanıye ortsem de hıc sağlıklı değil yenı arayıslar ıcındeyım. dondy ı tavsıye eder mısınız o kadar para vermeye değecek bir ürün mü
kızlar kraft dondy kullananlar görüşlerini yazarsa sevinirim. almak istiyoruz da. memnunlar mı? ben eşimin izni bittiğinde evde yalnız kalacagım ıcın almilamı evin hangi odasına gıdersem yanımda tasımak ıstıyorum bu konuda işime yarar dıye dusunuyorum dondy. once kraftın bebek arabasını kullanırım bu iş iiçin dedim ama bugun bi denedim arabaların naylonumsu kuması var ya battanıye ortsem de hıc sağlıklı değil yenı arayıslar ıcındeyım. dondy ı tavsıye eder mısınız o kadar para vermeye değecek bir ürün mü
evet benim bebeğimin de sürekli gurul gurul bağırsakları,gazdan
kızlar bi şey sorcam 40 çıkarma 40. gün mü yapılır 41. gün mü??????????
Merhaba kızlar,
Ben bebeğimden çok kendimle uğraşıyorum göğüslerim sertleşti kızardı kanallarım kapanmış iki gündür doktorlardayım..Serumla antibiyotikle kendime gelmeye çalışıyorum.. lohusa dışarı çıkmak çok zormuş yürüyemiyorum bile
Biz hala bebişe alışamadık sanki başka birinin bebeğine bakıyoruz gibi annem gökçen ablası bak ne yapıyor falan diyor:) Rüya gibi bu meleğe sahip olmak onun annesi olmak inanamıyorum hala!
Kızımız maşallah 5 günlük oldu bu aradababaannesi anneannesi paylaşamıyor torunlarını biri kolundan diğeri bacağından çekiştiriyorlar ne yapacam bilmiyorum :)))
Kızımızın göbeği maşallah çok çabuk düştü yıkadık bile umarım erken düşmesi sorun olmaz yarın doktora götüreceğiz inşallah herşey yolundadır.
Sizler nasılsınız bebişler nasıl?
nolur kızlar dua edin ben dayanamıyorum artık yavrumun karşısında eridim gözlerini gözlerime dikip bir bakıyorki anne beni kurtar der gibi uzamış sarılıktan yattık idrar yollarında enfeksiyon olmuş daha nezaman çıkacağımız belli değil yavrumun damarları patladı kafasını kazıdılar ağlamaktan sütüm gelmiyor çaresizlik çok zormuş hastane 1 aylık bebeklerle dolu genelde sarılık dualarınıza okadar çok ihtiyacım varki
kızlar kızım geçen salı 3100 grdı. huggies kullanıyorum. bi de prima deneyeyim dedim. eşim alacak şimdi. prima premıum care 2-4 kg olanı mı 3-6 olanı mı alsın. karar veremedim.kullanan varsa acil cevap.
bende hiçbişeyle temizlemedim göbüşü ya, acaba temizlemek mi gerekiyor damlacım?canım bizede vermedi ilaç ve alkolle temizlemedik bişey olmaaz sanmam yanii melisa prensesi kokla yerime gökçencim
günaydın kızlar nasılsınız?yeni bir hafta daha başladı bebişlerimiz 1 hafta daha büyüdü Allahı'm ne güzel artık zaman lehimize işliyo..her geçen gün yeni güzelliklerini görücez yavrularımızın inşallah..dün akşam bir sürü ağladım kızlar oğluşum şapka taktırmadı hiç kafasına ben küçük bir bez örtüyordum uyurken tabi kafasını sağa sola döndürdükçe bu bez burnuna doğru indi ne yapacak diye bekledim biraz zorlandı kafayı salladı veee sonunda eliyle bezi itti kafasındanbunda ağlayacak ne var diyebilirsiniz ama benim aklıma şu geldi tatlı kuzum inşallah hayatta karşılaştığı sıkıntıları da böyle kolayca atlatır mı acaba dedim ve acaba yavrumu kötülüklerden koruyabilecekmiyim diye düşündüm ayy içimdekileri anlatmakta yine kifayetsiz kaldı kelimeler akşam eşime anlatmaya çalıştım anlamamıştı sanırım yine anlatamamdım..klasik öğretmen sözü: anlatabildim mi? birde anlamayan varsa parmak kaldırsın tekrar anlatayım kızlar yalnzlığımı sizlerle paylaşmak gerçekten çok hoş iyi ki varsınız..bugün benim ağlamaklı günüm sanırım şimdi bile gözüm doldu
seni çok iyi anlıyorum canım. benim kızımda şapka taktırmıyor artık. takınca kıyameti koparıyor. ellerini hareket ettiriyor artık eldiven takmıyorum ellerini keşfetsin diye.
canım kusma fazla doyuyor anlamına geliyor diye biliyorum. yani fazlasını kusuyor. bence öyledir canım korkma.
kesinlikle canım. yer gök dua üzerine kurulu bende inanırım. bide yeri gelmişken bişey sorayım. ben sürekli ayetel kürsi falan okuyorum. evde tekim ya bişey olmasın diye bide nazar ve kötü göze karşı. felak nas falanda okuyorum. ama hani adetli sayılıyoruz ya bişey olurmu. okumasamda içim rahat etmeyecek.
çok güzel anlatmışsın canım. kesinlikle öyle. uykusuz bi gecenin ardından yüzüne bakınca herşey bitiyor birden. Allahım kuzularımızı bize bağışlasın İnşallah. duan içinde kocamaaaaan bir aminnnn.
canım lohusayken ne kuranı kerime dookunabiliriz ne de okuyabiliriz ezbeere dahi olsa.yani sure okuyamıyoruz sadece tesbih çekebiliriz ve türkçe dua edebiliriz..yani Allahım bebeğimi kötülüklerden koru vs vs diye..
Kızlar bizim için dua edin..oğlum dün ishal oldu ve hastaneye götürdüm kakasında mikrop ve iltihap çıktı sarılığı da henüz geçmediğinden hastaneye yatırdılar gece kuzumu şu an yoğun bakımda gece sütümü sağıp eve geldim yakın die ama evde sabaha kadar ağladım bırakıp geldim die yoğun bakım olduğu için göstermiyolar hiç bi şekilde..şimdi emzirmeye gidiyorum yawrumu Allah ım tüm bekleyen hastalara şifa versin çok zor gerçekten..
Kızlar bizim için dua edin..oğlum dün ishal oldu ve hastaneye götürdüm kakasında mikrop ve iltihap çıktı sarılığı da henüz geçmediğinden hastaneye yatırdılar gece kuzumu şu an yoğun bakımda gece sütümü sağıp eve geldim yakın die ama evde sabaha kadar ağladım bırakıp geldim die yoğun bakım olduğu için göstermiyolar hiç bi şekilde..şimdi emzirmeye gidiyorum yawrumu Allah ım tüm bekleyen hastalara şifa versin çok zor gerçekten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?