2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım sanada geçmiş olsun. bizde yarın idrara bakacaklar değer 8.89 çıktı yüksek değil ama içiniz rahat etsiin dediler. bugün elinden bi sürü kan aldılar tiroidde falan sorun yokmuş. geçmedi gitti yaa. hastanede çalışan arkadaşım mavi gece lambası al dedi yarın alacam bende inşallah geçer.

ayy genceciksin canım, maşallah

sultancım,iyi olmaya calışıyorum canım. yorgun uykusuz nasıl olunursa.. kızım hiç durmuyor,uyumuyor,kilo alıomu almıomu onun stresindeyim vs. vs...
sen nasılsın? bebişin nasıl tatlım?

sadrazam canım bnm bebişim de 23 gunluk...

annecikler bu arada ben hala cevap bekliyorum. hangi gögus pompasını kullanıyosunuz? bi cewap ya nolurr...

erik kompostosu, armut, kivi ve yoğurt iyi geliyor canım. bana kadın doğumcu doğumdan sonra kabız olmamaya ve kalmamaya dikkat et diye sıkı sıkı tembihledi. doğum yaptığım günden beri hergün bunlardan birini tükettim. çok şükür henüz kabızlık sorunu oluşmadı. bir dene istersen. işine yarar umarım.. bir de erik ve kayısı kompostosunun suyu daha iyi oluyormuş, direk bu meyveleri yemekten..

benim kızımda yanağına battaniye vs. değince aynı hareketi yapıyor canım :) o yüzden yanaklarının etrafını boş bırakmaya çalışıyorum..

canım elif eylülde aynı. ya bırakıp odadan çıktığımda bile kıyameti koparıyor. neden yapıyor anlamıyorum. ama artık yemek yemek ve uyumak istiyorum. bide sarılıktan çekiyoruz biliyorsun. bi geçseydi tam olarak. yarında idrar tahlili falan yapılacak onuda nasıl verilecek onu düşünüyorum. uykusuzluktan başım dönüyor artık. doktor bugün bitmiş görünüyorsun dedi. göğüslerim yara içinde her çekişince ölüyorum ve ağzından hiç çıkarmıyor. krem sürüyorum ama sürekli emmek istediği ve her dafesında göğüs değiştirdiğim için hiçbir faydası olmuyor. canım göğüs pompası kullanmadım canım medela kullanmıştı arkadaşım elektriklisinden çok memnundu. o arkadaşımın kızı hiç emmedi 7 ay sürekli sağıp verdi. Allahım seninde yardımcın olsun canım. hepimizin inşallah. 40 diyorlar onu bekliyorum ama elifi okuyunca o hayalimde suya düşecek gibi duruyor.

öncelikle çok geçmiş olsun canım. birşey sormak istiyorum , enfeksiyon olduğunu nasıl anladınız, neyden şüphelendiniz yani? benim kızımın bezi de sanki ilk günlere göe daha kokulu gibi geliyor. haftaya 1 aylık olucaz kontrole gidince doktora sorarım diyorum ama gene de içim rahat etmiyor o güne kadar.

canım bildiğim kadarıyla kaka yeşil oluyor ve tam su gibi.

canım bildiğim kadarıyla kaka yeşil oluyor ve tam su gibi.

kakası genelde sarı oluyor, kıvamı da pütürlü pütürlü. ama bazen az miktarda yeşil kaka da oluyor. annem sen üşütünce kakası yeşil olur, dikkat et üşütme sen lohusasın diyor bir de lohusalık adamı yerden yere vurur diyor, zaten ter basıyor beni, bir de kat kat giydirmeye çalışıyor canım annem ya sen evladına bakıyosun ben de sana bakıyorum diyor

bir de kilosunu tarttırmak için sık sık sağlık ocağına mı gidiyorsunuz? biz ilk hafta gittik şimdiye kadar. bir de 1 aylık olunca aşı için gidicez.

bu arada sanki bu son 1 haftadır kızımla konuşuyorum ve kızım bana gülümsüyor :) bayılıyorum gülümsemesine. bana gülümsesin diye sürekli kucağıma alıp onunla konuşmak istiyorum :78: bu benim 2. kızım ama herşeyi sanki ilk defa yaşıyormuşum ve her duyguyu sanki ilk defa tadıyormuşum gibi geliyor..

herkese iyi geceler (inşallah)

canım kakası öyleyse sorun yok. doktor söylemişti banada. lohusalık için annenin dediği doğru canım sen üşütürsen bebekte üşütür bide lohusalıkta üşütürsen zor iyileşirmişsin. bizim sağlık ocağına sürekli gitmemizin sebebi sarılık canım. haftada iki kere çağıryordu. gidincede rica ediyordum tartıyordu. istediğin zaman git tartarlar. haftaya aşı var gidince tarttırırsın canım.

ama canım benim ben cevap verdim bak dedim ki medelanın elektrikli olanı var bende ama ben dün ilk kez kullandım ilk denemede baya güçlü corplatıyo gibi geldi bana ama yanında ayar düğmesi olduğunu unutmuşum
bizim de kakalarımız ve pırtlaarımız artık kokulu oluyo hatta bazen şaşırıyorum bu ne ya oluyorum onun nedeni bağırsaklarının çalışmaya başladığı ve artık süte alışmaya başladığı içinmiş öyle dediler

ayy evet benim oğlumda öyle gülümsüyogerçi 8 yıl boyunca okuduğum formasyon derslerindeki kitaplara göre reflekssel hareket ama ben bana gülümsüyo diyorum eşim çok kıskanıyo benibende hep bunu merak ederdim şimdi benim ilk bebeğim ikinci de de aynı heyecanlar olur mu acaba diyordum kendi kendime sanırım cevabımı aldımRabbim evlatlarımızı bize bağışlasın

benim oğlanda ishal oldu böyle yeşil su ve pütürlü sanki ıspanak maydanoz yemiş gibi içinde acayip pütürler vardı ve poposuna yapışıp kalıyodu ayrıca çok ağır bi koku benim kaynana da tutturdu üşütmüşsün sen çocuk üşümüş falan filan ama ben dinler miyim hiç akşamına hastaneye gittik kaka tahlili yaptılar ve sonuç..enfeksiyon varmış işte

bu arada herkeslere günaydın bugün hafiften hava güneşli olacak sanki iyice bunaldım artık kapalı havalardan evde oturuyoz bari pencereden de olsa güneşi görmek beni acayip mutlu ediyo:94:

bu arada herkeslere günaydın bugün hafiften hava güneşli olacak sanki iyice bunaldım artık kapalı havalardan evde oturuyoz bari pencereden de olsa güneşi görmek beni acayip mutlu ediyo:94:

günaydın canım..evet güneş var ama bu hastane odasında vakit geçmiyo yaaa

günaydın canım..evet güneş var ama bu hastane odasında vakit geçmiyo yaaa

canım benim sabretgeçecek inşallah..sonrasında evinize geçeceksiniz...daha ne kadar kalıcaksınız belli mi? enfeksiyon için ne yapıyolar hastane de?ilaç tedavisi falansa sen evde devam edemez misin?

annecikler gunaydın babamızı yolcu ettik işe sabah. bugun almila cıgım ile evdeki ilk yalnız gunumuz. dun bu konuda bana moral veren herkese cooooooook tesekkurler. bunu yasayan kısılerden korkma hersey cok guzel olacak başaracaksın sözlerini duymak daha inandırıcı oluyor. o yuzden dun yazdıklarınızı okuduktan sonra cesaret geldi bana şükür. kızım da ben de kahvaltılarımızı ettik bile. şimdi ben ender saraç izliyorum o da mışıl mışıl uyuyor. inşallah bugun ve hergün herşey çoooook guzel olacak.
bu arada soru vardı ben de cevaplayım. ben de medelanın elektrikli süt sağma makınasını kullanıyorum 10 gundur. zamanla süt mıktarını arttırıyor. yalnız arada sıcak suya batırılmış havlu veya ütülenmiş havlu ile göğüsleri özellikle ucunu ve alt bolgesını yumusatıp oyle sağıyorum yoksa ucları cok hassaslasıyor. ve her sağmadan sonra lansinoh krem suruyorum. aslında sağmadan önce surmek gerek ama her ne kadar lansonıh surup temızlemeden emzırebılırsınız bıle bebeğe zarar vermez deseler de sonucda yabancı bır madde ben sağdıktan sonra suruyorum

günaydın annişler bizde bugün 19 günlük olduk.. sütüm hala az geliyor özellikle geceleri mutlaka mama takviyesi yapıyorum.. sizcesütüm artar mı yoksa 6 ay olmadan kesilirmi(
çok moralim bozuluyor iştahımdayok ne yiyeceğimi şaşırdım.

günaydın arkadaşlar
daha önce de geldim ama bakıp çıktım
ancak yazıyorum
cts genel anestezi ile sezeryan oldum,berbattı
ameliyathaneden çıktığımda yarı ayıktım,tüm acıyı hissettim,inledim annemler beni görünce ağlamış,eşimin ödü koptu 5 çocuk isteyen adam o coşku kalmadı diyor
keyfi sezeryan olanlara inanamıyorum
doktorum son anda söyledi başka hastanede yapacağını sezeryanı,ben bu kadar kötü geçmesini hastaneye bağlıyorum ,hiç beğenmedim
ağrılar hala devam tabi ki,bebeğimi doğru düzgün kucağıma alamadım daha
mama veriyoruz,asla emmiyor,savaşıoyruz ama çok ağlıyor ,mama vermeyince de aç kalıyor
bakalım neyse ki sağlıklı ve çok güzel

benim oğlumda aynen hatta elleri sürekli ağzında.. memeyi zor alıyorum agzından sanki vakumluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…