2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

7-8 tane ayva çekirdeğini kahve fincanına koyuyorsun yarıya kadar su ekle bir gün dinlendir..Ertesi gün jöle kıvamına gelecek direk kullanabilirsin veya zeytinyağı damlatabilirsin 3 - 4 damla..Ben zeytinyağlı yapmıştım..Hayırlı olsun canım..

tebrik ederim canım ya. annem olmasa zor valla. çıplakken zor tutuyorum.

iyi geceler annecikler... bugun kızımla yalnız kalacagım ilk gundu. ve başarıyla tamamladık. eşim 20 gun yıllık ızınden kullanacaktı yarından ıtıbaren ama secımlerden dolayı polıslere 12 hazırana kadar ızın verılmıyormus. akşam gelıp bu haberı soyleyınce bayag bı ağladım napıcam hafta ıcı hergun tek basıma dıye... 2 saat uyudum uyandım bır guc geldı neyse kı sonra. kızım butun gun nedense gerınıyormus gıbı kıvranıyor aglama falan yok ama. bayag bı sırtına karnına masaj yapıyorum gazı vardır dıye ama kıvranma gerınme hareketlerı gecmedı butun gun. bıkac gundur boyleydı. ağlama yok gerınme var ama uyuyo azıcık sonra gerınmekten uyanıyor. butun gun basında durdum masaj yaptım yan yatırma yastıgında bır saat sağa bır saat sola yatırdım . kucagımda gezdırdım ama nafıle. 10-15 dk maksımum rahat sonra gerınmeye baslıyor. kafayı yedım bugun tekbasıma o yuzden. ağlasa daha kötü olurdu tabi ama kıvranıyo gerınırı gıbı canımı yanıyo dıyorum tedırgındım tum gun. ınşallah gecer bu durum ya. gecsın de bız de kızımla butn gun yalnız takılmanın keyfını cıkaralım. kocişim sağolsun cok bunaldıgımı gördu. akşam sabaha kadar ben bakarım kızımıza sen dınlenır işlerle yemekle falan ılgılenırsın sabah 7den akşam 6 ya kadar da sen bakarsın dedı. boyle olursa sanırım gunduz bebege yalnız bakmak zor gelmez. dun gece 4-5 saat uyumustum bugun gunduz boyunca da kızımın basında nöbet tutup 1 dk bıle uyuyamadıgımdan akşam kocacık eve geldiğinde zombi gibiydim resmen. yarın nasıl gececek bakalım

merhaba ben 40+4de normal doğum yaptım kızım kendiliğinden geldi doktorun söylediği son güne kadar beklemek istedim 3gün önce doğum yaptım.Bebeğinin herşeyi normalse kanala tam yerleşmişse suyu kalp atışı vb. normal ise ben bekle derim. Ama yine en iyi sen ve eşin bilirsiniz. Normal doğum yapmak çok güzel gerçekten.
Epidurali de sormuşsun bende yan etki yaptı doğumda bile istiğfar ettim ama ıkınma yerine geçti çok ıkınmama gerek kalmadan toplamda 3 saatte doğum yaptım. İkinci bebeği herhalde 10dk da doğuracam:)) epidural rahat bir süre sonra hiçbirşey hissetmiyorsun ama bu ıkınmayı zorlaştırıyor bana anestezi uzmanı doktor sancılarım geldiğinde ıkın diye komut verdi çünkü ben hiçbirşey hissetmiyordum bu da bi tuhaf yani.. ben de açılmam 3 cm olana kadar doğum sancısı çektim çok ilginç bir tecrübeydi şu an iyi ki yaşamaşım diyorum.. dayanılmayacak bir ağrı değil kesinlikle.. ağrı eşiğin yüksekse çok rahat epiduralsiz normal doğum yapabilirsin.
İyi şanslar dilerim hayırlı doğumlar olsun..

canım benım hemen yazayım cunku bnm yen ıyılesıyolar mahvaoldum...ayvanın cekırdeklerını cıkar 2 ayvanın falan yarım cay bardagı suyla kaynat daha sonra bekle jel kıvamına gelınce sur bana cok ıyı geldı umarım sızede ıyı gelır

canımm merhaba,
eminim kızına çok iyi bakarsın hiç merak etme bak eşinde ne güzel yardımcı.. iznini seçimden sonra tatil için kullanırsınız ailece tatile gidersiniz daha iyi olur şimdi değil de 20 gün sonra yine yalnız kalacaksın değişen bişey olmayacak böyle daha iyi bir an önce alışırsın ben de 1 hafta sonra yalnızım kimse olmayacak yanımda vallahi kızımı doya doya sevmek istiyorum babaannesi uzakta diye sürekli kucağında seviyor ilgileniyor kızımın herşeyiyle ben ilgilenmek istiyorum. Bak gör daha güzel olacak..
Kızının gerinmesi ağlamıyorsa normaldir canım ya bebekler bir sorunları varsa ağlamaz mı sen yine doktora sor çok öpüyorum geçmiş olsun..

kızlar bizim dün kırkımız doldu.. e havalarda ısınmaya başladı artık.. sizler bebişlerinizi ne zmn dışarı çıkartıcaksınız.. çıkartıp çıkartmamakta kararsız kaldım ben acaba daha erken mi:26:

Bence 10 15 gün daha bekle canım havalar biraz daha ısınsın..Ne olur ne olmaz bebekler için kuşun kanadından nem kapar derler..Rabbim esirgesin inş. cümlemizinikini..

:44:Herkese merhaba.Doktorumuz oğlumuzun kilosunu sınırda olduğunu söyledi.Emzirdikten sonra günde bir kaç öğün mama takviyesi yapmamızı önerdi.İki gündür mama veriyorum ama dün meme emdikten sonra kustu.Acaba mama ile bir ilgisi var mı?

günaydın güzel anneler ve baldan tatlı bebişler. mervecğim tahlillerin iyi çıkmasına çok sevindim canım.
emel canım aslında kızınla başbaşa kalmak çok daha güzel emin ol. ben çok seviyorum. birde o gerinme hareketi iyi ağlamıyorsa sorun yok benim kızım sürekli yapıyor.
gökçenciğim melisa nasıl canım. az kaldı melisayla yalnız kalmana.
febris doktora sor istersen ama emdikten sonra kusma fazlasını atma olarak biliyorum.

açık havada belki üşütebilir canım. kapalı mekanlarda sorun olmaz bence . biz 15 günlükken çıktık kızımla alışveriş merkezine gitik :) evde çok sıkılmıştım artık. neyseki bir sorun olmadı. güzelce giydir, açık havaya çıkarken de rüzgardan koru, bişiy olmaz sanırım..

Benim kızım da sürekli gerinme halinde.. ağlamadığı için sorun yoktur diyorum. en ufak bir huzursuzlukta bile ortalığı velveleye veriyorlar sonuçta..

Hem süt hem mama verdigin için fazla gelmiştir.Fazlasını çıkarmıştır.Yada migdesine baskı uyguladıysan o yüzden kusmuştur canım

Kızlar kanamam bitmişti ama 2 gündür çok gelmeye başladı.Ne zaman biter acaba?Bugün oğlum 1 aylık olduŞu kırkımız çıksada kendimizi dışarlara atsak.Evde çok bunaldım.Yorgun ve uykusuzum

Damlacım geçmiş olsun canım.Bende geceleri 1 kez mama veriyorum napalım.Onlar yeterki saglıklı olsunlar.Merti öp benim için.

Alıntıdır:

1 Aylık Bebek Gelişimi
Bu Ayın Sonunda Bebeğiniz:

■Bebek düz bir yüzeye yatırıldığı zaman kafasını kısa süreyle kaldırabilmelidir.
■Yüze odaklanabilmelidir.

Bebeğiniz Şunlarıda Yapabilir:

■Çıngırağa bir şekilde yanıt verir. Ağlayarak, sakinleşerek ya da korkarak.
■Yüzünün 15 cm. üzerinde yay şeklinde hareket ettirilen bir nesneyi ortaya kadar takip edebilir.

Bebeğinizin Şunları Yapmasıda Olasıdır:

■Bebek karnının üzerindeyken kafasını 45 derece kaldırabilir.
■Ağlama dışında sesler çıkarabilir.
■Sizin gülüşünüze bebeğiniz de gülücükle karşılık verebilir.

Hatta Bebeğiniz Şunları Bile Yapabİlir:

■Bebek karnının üzerindeyken kafasını 90 derece kaldırabilir.
■Bebeğinizi dik tuttuğunuzda kafasını sabit tutabilir.
■Kendiliğinden gülebilir.
■Çeşitli sesler çıkarabilir.
■Yüzünün 15 cm. üzerinde yay şeklinde hareket ettirilen nesneyi bir yandan öbür yana takip edebilir.

canım benim kızım iki aylık oldu hala geriniyor uykuda uyanıkken hiç farketmiyor ilk basta bende korkmustum sonra doktora sordum kaslarını güçlendiriyor dedi iyi birsey yani gerinmesi birde gerinirken zamanla kendi gazını cıkarmayı ögreniyor.ben kızımla 15günlükken yalnız kaldım 2 günde alıstım herseyini kendim yaptım ve daha cok keyif almaya basladım anne oldugumu daha cok hissettim sanki aramızda ki bag kuvvetlendi

günaydın annişler ve bebişlerrr

ya bakıyorum herkes 40'tan bahsediyo çıkmak içinde benim bildiğim yarı kırk olduğunda bebek dışarı çıkarılır bi yere götürülür

Bu arada kızlar bugün Ankara'da hava çok güzel, çok güneşli. içim açlıldı , neşem katlandı valla.. bebeklerimiz büyüsün de parklara bahçelere götürelim onları..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…