2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Herkese Hayırlı Cumalar..Sağlıklı bol sütlü günler =)))

Bu arada kızlar bugün Ankara'da hava çok güzel, çok güneşli. içim açlıldı , neşem katlandı valla.. bebeklerimiz büyüsün de parklara bahçelere götürelim onları..

Ohh maaşallah İstanbulda da güneşli bir gün..Benim neşem katlanamıyor dışarı çıkamadığım için =))) Amiiiiiiiiin inş. hayırlısı ile götürürüz inş. sahile gideriz piknik yaparız =))) Geçen sene çocukları ile ucurtma ucuranlara heveslenirdim..Geçen sene eşim ile ucuruyorduk ucurtma Seneye oğluşumuzla birlikte ucururuz inş. =)))

slm kızlar az önce aşımızı olduk geldikoğluşum birsürü ağladı...kalça usg si karın usg'si çok şükür iyi çıktı.ama en kısa zamanda sünnet ettirmemiz gerekiyormuş idrarını rahat yapabilmesi için pipisinin ucu çok az açıkmış..boyu kilosu çok iyi maşallah tosuncuğa dedibirde kahvaltımı beğendi dr hastalarıma tavsiye edeyim iyi fikir dedi..size de anlatayım kızlar çünkü üşengeçlikten yaptığım şey meğerse sütüme fayda ediyormuş.biraz okuyunca mide bulandırıcı giibi gelebilir ama tadı bence çok güzel hemen tarifi vereyim..öncelikle eşim haftasonu 2kg kıyma almıştı azyağlı ben onların hepsini kavurdum güzelce ve bir saklama kabına koydum pratik oldu kullanımı..neyse bu kavrulmuş kıymadan 3yemek kaşığı kadar alıyosunuz tavaya ıısıtmadan önce başka bir kapta 2 yumurta biraz peynir biraz maydanoz dereotunu çırpıyosunuz sonra tavayı ısıtın yağ koymanıza gerek yok kıymanın yağı yeterli oluyo sonra üzerine biraz tuuz ooohhh afiyet olsun..peynir koymasanızda olur..bunun yanında rezene 1 bardak az şekerli içiyorum...sizde deneyin valla dr oğluşumun kilosunu boyunu çok beğendi

nasılsınız annecikler???
az önce prensesimi 1 saate yakın emzirdim 2 gögsumden. sonra gazını çıkarırken acaip kustu... yarım çay bardagı kadar vardı.. cok canım sıkıldı yaa.. neden kustu ki bu kadar cok???? anneme sordumm kusması iyi,midesi genişler gibi bişey dedi.... ben de bu bebek niye hiç kusmuyo diyodum dedi... daha yeni doyuyo demek ki bebek dedi...
siz ne diyosunuz????

buarada kızım kilo aldımı cok merak ediyorum. ben sadece emziriyorum,umarım sütüm vardır ve yarıyodur... bana zayıfladı gibi geliyo kıızm ya insallah öyle değildir..

inşallah canım inşallah bende parka gittiğimde kaydıraktan kayan çocuklara çok özenirdim oğluşumu parka götürüp kaydırakta falan oynamasını izlemek istiyorum çookkkk

bişey olmaz merak etme sonuçta hiç kusmaması da kötü hiç ağlamaması da kötü vs vs...herşeyi tecrübe etmeleri gerekir ki öğrensinler büyüsünler.hem bence çok emdiği için fazlasını çıkarmıştır..bu arada sanda maşallah nasıl dayandın gııı 1 saat nasıl emzirdinben 20 dkda haşat oluyom doymasa bile bıraktırıyom biraz dinlenip tekrar emziriyorum...

ayy ne bilim cnm yaaa
ben de haşat oluyom ama dayandım.baktım hala aranıyo,verdim memeyi:))))

benim kızım da ne zaman 2 göğsümü birden emse kuyor canım. bence midelerinin hacmi 1 göğüslük :) karnı fazla doymuştur fazlasını kusmuştur canım endişe etme. bir de bazı bebekler az kuzuyo bazıalrı çok. o yüzden kusmuyordur belki bebeğin. az kusan bir bebek olucaktır. bir de üşüttüğü zaman kusarmş bebekler. özellikle banyodan sonra üşütmemek gerekiyor. bacaklarından ve yanaklarından anlarsın kilo aldığını. hiç mi tombikleşmedi? belki de boya vermiştir ondan kilo aldığını farketmiyorsundur. bizim kızın bacakları biraz toplandı snaki. bir de tulumlarnın bazıları kısa geliyor artık. daha biz de tartılmadık kilosunu bilmiyorum. az veya çok bir miktar kilo aldı diyorum elimdeki verilerden.. umarım senin kızın ve topiğimizin bütün bebekleri kilo almıştır canım..

ayy ne bilim cnm yaaa

ver memeyi ver memeyi bebişinde fazla geleni çıkarsın:) aranma olayında ağzına emziği yapıştır ben öyle yapıyorum saf yavrum bazen süt gelmeyince sinirleniyo:)

çok hoşsun gıııı :)

ayy ne bilim cnm yaaa

emme duygusunu tamamlamak istiyormuş bebekler, 2 yaşa kada oral dönemmiş ve emme duygusunu tatmin etmesi gerekiyormuş. bu yüzden bazı doktorlar emzik öneriyorlar.

Kızlar, içinizde anne sütünü saklama poşetine koyup buzlukta stoklamaya başlayan var mı? Ben ilerde çalışmaya devam etmek zorunda olduğum için yavaştan stoğa başlamak istiyorum. Marka tavsiyesi olan var mı?

mervecim gözünüz aydın sizinde
sağol damlacım bizim doktor dün anne sütü sarılığı bu dedi 2-2,5 ay sürebilir korkmayın dedi..

ver memeyi ver memeyi bebişinde fazla geleni çıkarsın:) aranma olayında ağzına emziği yapıştır ben öyle yapıyorum saf yavrum bazen süt gelmeyince sinirleniyo:)

bizimkini ben emzirme pozisyonuna getirp veriyorum emziği yoksa almıyo benim memem sanıyo safım

benimki de kaşlarını çatıyor sonra başlıyor söylenmeye bir kaç dk yine gelmiyor ağlamaya başlıyor kuzuşum =)))

maşallah canım. bende yumurtayı damladan öğrendim ve bugün hemen başladım canım.

canım almıştır merak etme sana zayıf gelmesinin nedeni ilk doğduğunda şiş oluyor ya o yüzdendir yoksa kilo almıştır annesi. bide kusmasının nedeni bence fazla doymuştur.

canım benim kızım tam doyduğunda ağzında süt birikmiş oluyor ondan anlıyorum onu yutmuyor ama yatağına koyduğumda hemen arıyor. emziği veriyorum eğer almıyorsa tekrar emziriyorum çünkü ağzını farklı açıyor. ama alıyorsa emme içgüdüsü diyorum.

kızlar seda sayanı izliyorum sinirden bi tuhaf oldum. o minicik bebeklere neler yapmışlar. Allah belalarını versin İnşallah. birden kendi bebeğimi gördüm sandım aklım gitti yaaa.

Son düzenleme:

ben lansinoh kullanıyorum çalışmıyorum ama ne olur ne olmaz

Tebrikler canım hayırlı olsun Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin kızınızı aynı gün doğum yapmışız..

herkeze çooook selam...kızçem uyurken bi bakıp çıkıcam.
bizim kırkımız çıktı ama gazımız arttıkça arttıözellikle geç saatlerde ağlama oluyo hemde nasıl susturamıyoz çok üzülüyom ağlayınca bacaklarını karnına çekip ağlıyo güzel kızım...hep ıkınıyo hep zorlanıyo hiç rahat değil. yüzüde isilik gibi kızarıklıklar var yaaelleyince pütürlü ağlayınca dahada çoğalıyo inşallah geçer çok canmm sıkılıyo

bende izliyorum cnm allah belalarını versin ahh elime bi verseler onları gebertirim wallahi insan değil bunlar yaa

anne sütü veriyosanız emzik vermeyin...sakıncalıymış.anne memesini çabuk bırakırmış emzik emen bebek. ben ne oğluma nede kızıma vermedim. bana çok saçma geliyo pilastiği emmesi şapur şupur.
çok sağlıksız bişey.

inşallah alıyordur tatlım sıkma canını sakın
Damlacım geçmiş olsun canım.Bende geceleri 1 kez mama veriyorum napalım.Onlar yeterki saglıklı olsunlar.Merti öp benim için.

çok sağol tatlım napalım doysunlarda yapıcak bişey yok

sağol sultancım iyiyiz canım çok teşekkürler pazartesi gidiyor kayınvalidemler hem seviniyorum hem üzülüyorum bazen gitmesini istediğimde vicdan azabı çekiyorum biricik oğlunun çocuğu çok uzakta denizaşırı okyanus aşıp geliyorlar en yakın 3 ayda bir görebilecek ama bebeği bana dokundurtmuyor yatak odamın kapısı açık uyumamı istiyor:)) bebek ıhh diyor bir bakıyorum gelmiş kucağına almış altını temizleyecem sen de emzirirsin diyor ve emzirmem bitene kadar başımda bekliyor bitince hemen kucağımdan alıyor gazını çıkarıp uyutuyor kucağıma bile vermiyor bebeği sevmek için izin istiyorum istemeyerek veriyor dikkat et falan diyor alem kadın:=) çocuk annesini bilmeyecek:)) artık mama vermiyorum ama versem çok sevinecek bana ihtiyacı kalmayacak:) karnını da kendisi doyuracak neyse aman son 3 gün sevsin bol bol böyle düşününce de üzülüyorum sonra aslında bana gerçekten çook yardım ediyor ama insan yeni anne olunca bebeğin herşeyini kendisi yapmak istiyor..
siz nasılsınız canım? seninkiler ne yapıyor üzmüyorlar seni di mi artık?
Benimkiler sürekli burda olsalar bu şekilde davranmasına izin vermem tabi ki ama gidecekler diye çok anlayışlı davranıyorum. Kayınpederim bile durumu farketti karısının bebeği bana vermeyişini ama benim idare ettiğimi anlıyor ve çok takdir ediyor beni :) abime söylüyorum vermiyor çocuğu bana diye o da düşünsene melisanın bir çocuğu olsa sen ne yaparsın diyor? haklı ne diyeyim!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…